Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pvp mi daha zor Pve mi?

Xhunarion

Öne çıkan mesajlar

Düz pvp'den bahsetmiyorum. Diğer topic'te geçti, ayrı topic'i olsun. Bence hardcore pvp, hardcore pve'den daha zor. Arkadaşlar tek hatanın herşeyi batırdıgından bahsetmiş. Pvp'de konumlandıgın nokta yanlış olsa, sadece bir hata yapsan zaten gider. telafi diye birşey yoktur hardcore pvp'de. Affedilmez çünkü. Yani en zor pve işlemi, kıran kırana geçen bir arena maçından daha zor değildir bence. Bilmiyorum yeni end-game instancelarını. sadece serpentshrine'a kadar freelance girdim, tanıdık var diye. Black temple'a girmedim, ama sanmıyorum ki insan zekasından ve hünerinden üstün olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ne yapacağını bilmediğin, dünyanın en üstün organına sahip(insan beyni), sürekli farklı şeyler yapma ihtimali olan birisini yenmek; sürekli aynı şeyi yapan yapay zekayı yenmekten çok daha zordur tabi ki.

25 kişiymiş birisi hata yaparsa gidiyormuş falan geçin. tabi ki pve de zor ama pvp kesinlikle daha zor olur.

[ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 02:19 tarihinde, Deacon tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

direk karşılaştırıyosunuz iyi güzel de, black temple, hyjal 5 kişilik instance değil farkındasınız dimi? daha önce guildde de konusu açıldı ve çok tartışıldı, ama gladiator olan bir arkadaşım bile pvenin daha zor olduğunu iddia ediyor bu sebepten. 5 kişinin koordine olması 25 kişiden çok daha kolay. sırf bu nedenden (ki karşılaştırmak bence hala saçma) hardcore pve bence daha zor.emin olun 1 kişinin en ufak hatası wipe yedirtebiliyor rahatça (bkz. kael'thas)

[ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 02:44 tarihinde, Phlox tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

pvp daha zor tabi ki arcane'in söylediği sebeplerden ötürü.
en önemlisi ise kendi classını ne kadar iyi biliyosan, karşına gelecek olan classları da yine en az kendi classın kadar iyi bilmelisin. yani bir hunter olarak mage'e neler yapabileceğini, ya da mage olarak druid'e neler yapabileceğini, shamansan hangi class a karşı hangi totemleri kullanacağını iyi bilmen gerek. işin içine bir de gear girince zaten olay cok daha kapsamlı bir hale geliyor. itemların verdiği resillence, crit ve hit rating değerleri büyük önem kazanıyor.

bence pve daha zevkli. wowun pvp si zevk vermedi bana valla uo daki pvp den sonra :)
Sosyal ağlarda paylaş

pve daha zor 1 kişinin hatası bile vs. mantığı güdüyosunuz ama hata yapmayan tecrübeli bir grup kurulduğunda aynı run ı yapabiliyosun, pve nin zorluğu zamana orantılı tecrübeyle düşer ama pvp nin zorluğu düşmez, sen ilerledikçe insanlar da ilerler taktikler vs. değişkenlik gelişim de zorluğu kılar :)
Sosyal ağlarda paylaş

pve arenalar çıkana kadar çok daha zordu..

pve'nin bazıları hala çoğu arena maçından daha zor.. ama ratingler arttıkça ve karşılaştığın takımlar daha iyi oldukça pvp daha zorlaşıyor.

Çünkü arkadaşın dediği gibi phase 1/2 olayı falan yok ne olacağını bilmiosun arenada. İnternete girip hemen adam ne yapıcak falan diye hazırlayamıosun kendini.. tamamen tecrübeye dayalı, ve taktiklere dayalı.. şuanki arenalar mesela her map'in kendine göre taktikleri var..

Meselaki:

benim arkadaşımla yaptığım taktik bizim spawn olduğumuz yerden çıkmamamızdır. görünmeyiz de. Düşman 2 saat rogue druid stealth olan biri var zannedip bütün mapi ararken biz bütün taktikleri ayarlarız karşıdaki takıma karşı..

sonunda bizi buldukları zaman ise biz tamamen hazır oluruz onlara ama onlar bize değil.

Ama mesela bu taktiğinde çalışmdığı zamanlar var. Örnek vermek gerekirse: Aynı taktiği yapmaya çalışırken "shock and awe" gibi allahallah bize dalan bi grup ben daha nolduğumu anlamadan warlock arkadaşımın cheapshot yemesiyle başlar.. ne taktik hazırlamak kalır ne bişey.. ben o sik kadar gnome'a cheapshot atana kadar warlock arkım ölmüştür mesela.

Neyse yani üst düzey arena > everything (zorluk derecesine göre)

yok efendim öyle bosslar varki bi hatayla herşey mahvoluyor diyorsunuz da.. çoğu zaman o hata geri kalan 24 kişi tarafından telafi edilebiliniyor. Ne de olsa bossun ne yapıcağını biliyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

PvE'nin de zorlukları yok değil tabii. Anında olmasa da daha kalabalık bir grubun koordinasyonu gerekiyor. Daha uzun sürüyor, onca saat %100 konsantrasyon oynamak ve meter kasmak zor iş. Lidersen o kadar kişiyi idare etmek var hele hele TBC öncesi 40 kişiyken çok daha zordu bu iş. Bossları öğrenmek, ona göre gear toplamak falan.

PvP için iyi oynaması daha zor, PvE içinse zorlaması daha fazla diyelim.
Sosyal ağlarda paylaş

pve 25 kişiyi idare etmek daha farklı bossu kesince item alabiliceği süpheli moptivasyon dolayısıyla daha pamuk ipliğinde, aralarda trahs ob gibi bayıcı raidi dağıtıcı sebepler mevcut. öncesinde daha uzun bir harlık sureci gerekiyor ki 25 kişininde bu hazırlık sürecinin tamamlaması demek ciddi bozukluklar oluşuyo demek.

pve bu sebepelrden dıolayı dah azor.

sen zaten 5 kişi hadı battegroup demişsen o 5 kiişde deli gibi pvp yapmak istiyodur sorun cıkmaz aralarında.
Sosyal ağlarda paylaş

Bununla ilgili dusuncelerimi baska bi konuda yazdim, usendim tekrar yazmaya copy paste yapiyorum.

said:

... Ha bu arada PvE vs PvP konusunda, tum taktikleri onlarca sitenin yazdigi, kimin nerede duracagina kadar bilinen, ezbere dayali PvE ile tamamen rastgele hareketler yapan, iyi takimlarin ayni taktigi bile iki kere ard arda yapmadigi, sistemi tamamen "reflex, hizli analiz sentez ve yetenege" dayali olan PvP'yi kiyaslamak bile komik geldi bana acikcasi.

350 pingle elinizi kolunuzu sallayarak PvE yapabilirsiniz, birde PvP yapmaya calisin :)

Simdi o kadar adami idare etmek zor filan diyenler olacak, arkadaslar, her oyuncu kendini idare eder, kendini idare etmekten aciz adamlarla PvE yapmaya calismak zaten hata. Ha bi iki tane kutuk olabilir arada ama yarisi kutukse o is olmaz. Kutuklerle oynayip PVE zor demek objektif bir bakis olamaz zaten.

PvE de mindless zombie seklinde, taktik neyse onu yapan, ezbere uc bes tusa zamaninda basan herkes basarili olabilir. Dusunun iste bizim guildde ne okuzler var bunu bile yapmaktan aciz ki kesemedik hala illidan filan ://

[ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 08:11 tarihinde, nihlathak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

pvp ve pve kiyaslanmaz yahu.

pve de bir kere kesene dek zorlanirsin sonra hep kesersin, pvp de bu sansin yok bir kere.

pve de bossu gm ler oynatirsa anca kiyas olur.

ayrica katilim bakimindan da daha karisik ama gecmisteki oyunlara bakarsak pvp nin daha zor oldugu gorulur. eger conan gibi oyunlar bunu iyi kotarirlarsa sehir savaslarinda gorunecek pvp nin zorlugu..

pve sadece sabir ve ozveri isi ama bir iki kereye mahsus sonrasinda herseyi biliyorsunuz ve bir kere kesildigi icinde devamli kesersiniz. ayrica modlari zamanlamalari her bir seyi bolca mumkun.

pvp den nefret ederim bu arada full pve adamiyim ama pvp ve pve kiyaslanmaz bile.

en guclu boss dedigin pve hedefinin en fazla 5 tane skilli olsun buna karsin karsinizda her daim farkli dusunen birisi.

almiim pvp ben :D

[ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 08:32 tarihinde, NexcaT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

cok genellemeye gidilmis
PvE ile PvP raid x arena dan ibaret degil

misal dysphoria nin heroic old hillsbrad i sololamasi bence 1337 bir arena macindan daha cok emek istiyor
ayni zamanda PvP de karsilastigim elemanlarin %60 indan daha zeki raid bosslar taniyorum

ayni zamanda PvP dengesiz ozellikle benim gibi handikapli bir classla oynuyorsaniz genel bi balans yok PvP de kimi classlar ortami domine ederken kimileri eli kolu bagli oturuyor

ikisininde zor ve kolay yanlari var ve ikiside class tecrubesi istiyor ilerledikce karsilastirmak sacma

ama organizasyon olarak bakarsak bir 5v5 arena takimini cekip cevirmek 70 kisilik raid guilde ugrasmaktan cok cok daha kolay
takimdan 5 kisiyi alip hadi baba arena atiyoruz diyip sabahin korunde bile oynarsin ama PvE icin cidden cok hazirlik ve emek gerekiyor her saat yapamiyorsun ve cok riskli yoentip organize etmesi
Sosyal ağlarda paylaş

meselde zaten adam gibi özen göstericek 25 kişiyi bulmak adam etmek kolay değil yanı o iş.

Illıdan kesmedik diyosunuzda, illidan kesicek kadar istikrarlı 30-35 kişiyi bulmak kolay iş değil, pve'nın cöp işi fazla, pvp de maca cıkıyosun işini bitiriyosun diyosun bugun bu kadar yeter bu rating kayebtmiyelim şimdi bırakıyosun, lakin pve de düzün raid hafta bilemem kac kere bilmem kac saat, aralıksız ölceğini bilerek defalarca wipe yemeler, o gün orda kesemiyeceğini bidliğin halde 25 kişiyi düzenli tutup durmadan try yaptırmak, öncesinde pot farmlatmak bunlar kolay işler değil.

pvp deki gibi arenadaki günde 1-2 saatinize bakmıyor pve, raid'In icindeki saatlerce suren genelde moral kırıcı işin yanında bide raid dışında durmadan farm yapıyo oluyosunuz
Sosyal ağlarda paylaş

Evet o acidan bakarsan dogru diyosun, yani PvE yapmaktan kasit sadece encounterlarla basa cikabilmek degilse, bu isin farmida, saatler harcamasi da var.

Ama soyle dusunelim, saatler konusu PvP icinde gecerli, sonucta Gladiator filan olmak isteyen bir takim, PvE yapar gibi pvp yapacak ki farkli kombinasyonlara gore tecrube kazansin. 2 saat yapilan pvp ile gladiator olunmaz ki :( Ha ama nesi rahat, farm yok. Aslinda o da gold alarak cozulebilir :P

Amaan neyse ya maloz bir oyun sonucta. Adamlar koyuyor onumuzde makyajlanmis ayni bosslari, bizde saniyoruz ki yeni bisey geldi. Hadi ordan bea, yillardir oynuyoruz, yermiyiz bunlari artik. Ben genede bi sans veriyorum su illidan kesilene kadar. Baktik muhabbet gene ayni muhabbet, salarim ipin ucunu donerim full PvP ye kafam rahat olur ya. Haftanin 6 gunu 6 saat raid yapmaktan imanim gevremis zaten. Zamaninda Forte'ye girmeyen kafama sicayim ya....
Sosyal ağlarda paylaş

yanı benım gördüğüm insanlar ratingini bi yükseltiyo işte 2000'e yaklaşmaya başladımı daha skain takılıyo öle deli gibi pvp yapmıyo, riskli cünki, yorgunken yapılmamalı falan fıstık.

ama genel olarak pvp combat sırasında oluyo bitiyo, pve o konuda ağlatıyo.

bide daha önce dediğim gibi, 2,3,5 kişi pvp yağocam grup kurdum dediyse o adamlar zaten odaklanıcaktıer bellidir o, ama pve de işte cokda odaklanmamış duruma "bende gelcüm banan bende mor item istiyom" diyen insanlarlada uğraşmak zorunda kalıyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

tum yazılanları okumadım ama bence baya bi sacma bu konunun tartısılması.

ornegın aradan 1 sene gectıkten sonra AQ de yada BWL de herhangı bır guıld takılıomuydu?msn de mesajlasarak bwl aq farmlıoduk zamanında :P

bi encounter cıkar en fazla 1 ayda taktigi cozulur ve eger o encounter a gelmeyı basardıysan bilinen taktigi uygular keser gecersin..en fazla 1 2 ay surer o encounterın çözülmesi

ama pvp de olay aynımıdır?tabiki diil

sonuçta yapay zekaya karşı oynamak var ki pve de yapay zeka bile yok tamamen programlanmış bi yaratık surekli aynı şeyi yapıyo ne yaptığını biliosun..birde gerçek zekaya karşı oynamak var ki bu arenada çok daha fazla zordur karşına yıgınla setup çıkar neyin napıcagını bilemessin oynarsin..

tartışmasız pvp :D
Sosyal ağlarda paylaş

O taktiği "uygulamak" (biz buna çalmak deriz genelde) belki PvP'den basit olabilir..

Ancak o taktiği "yaratmak" PvP'den baya (baya baya) daha zor, inan bana.

Özellikle şu son zamanlarda Tank&Spank anlayışından farklı olan encounterların taktiklerini sıfırdan (bakınız 0) yaratmak, PvP'de spell interrupt edip, ne biliim, LoS yapmaktan çok daha zor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...