Bone Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Audiogalaxy, Napster, Kazaa, Edonkey, Emule... Derken sonunda Torrent'a kadar geldik. Elimizde bir sürü farklı hede var. Kazaa, Limeware, Emule, Torrent, DC++, Shareaza vs... Şöyle bir durum değerlendirmesi yapayım dedim. Kazaa: Artık eskidi. Geride kaldı. KMD kendini legal olaylara yelken açtığı, geride kalan kazaa clientları da artık kullanılmıyor. Eskiden çok hızlı dosya indirirken, şimdi dosya bulmamız bile mucize. Emule: Razorback kapatılmadan önce çok iyiydi. Her türlü dosyayı bulabiliyorduk. Şimdi ise fake resimlerle, virüslü programlarla ve orjinal dublaj olmayan filmlerle kuşatılmış durumda. Ha, halen en çok dosyayı bulabileceğiniz yer burası. Ancak indirmek, eskisinden beri işkence. Bir dosya çekeceksin, bir queue'ye giriyorsun, aman aman. 10 gün boyunca beklesen de bir gram çekemediğin dosyalar oluyor. Her dosyanın kendi queue'si değil de, her kullanıcının kendi queue'si olduğundan, size sıra bir türlü gelmiyor. DC++: ADSL'ciler bunu çek seviyor bildiğim kadarıyla. Bir huba girip her kullanıcıyı teker teker didikleyip, hiç düşünmeyeceğin dosyalara erişebiliyorsun. Ancak bunun da kötülüğü, ortak bir havuz kullanmıyor oluşu. Bir kullanıcıdan bir dosyayı bulduğunda, sadece o kullanıcıdan indiriyorsun. Ya da belki başkasında bulur, o kadar. Daha çok kullanıcı istiyorsan, daha çok huba bağlanmak zorundasın. Yani öyle "20 kullanıcıdan çekiyor" olayları çok da kolay değil. Hub'lar da çok nazlı. İlla bilmemkaç dosya indirceksin, illa register olcaksın, yok şunu yaparsan banlanırsın felan. Torrent: Bunda birşey bulabilmek felaket zor bir iş. Belirli başlı siteler var, bunlara girip araştırıyorsun. Bazı şeyler bulunmuyor bile. Hadi buldun diyelim, bazıları 0 kullanıcı oluyor, bazıları üyelikli siteler kullanıyor. O üyelikli sitelere girsen bile sınırsız indirme şansın yok. Belirli oranın altına düştüğünde atılıyorsun. Download hızımızın upload hızımızdan 4 kat yüksek olduğunu düşünürsek, atılmak çok da zor bir iş değil. Ancak, dosyaların tek tek değil, belirli packler halinde release edilmesi (film dosyası + subtitle'ları, tek bir müzik albümü gibi) bir avantaj. Seed bolsa, hızı da fena olmuyor. P2M: Bunu çok öven var. Bir ara kullandım, hiç memnun kalmadım. Bir program vasıtasıyla e-mail sitelerine bağlanıp indiriyorsun. Bazıları silinmiş çıkıyor, bazılarında şifre hatası veriyor, felan filan. Çok uğraştırıcı. 100 parçalı bir dosyanın 99'unu indirip 1'inin silinmiş olduğunu görünce insan gıcık oluyor. Sonuç: Keşke torrent'in popülaritesi, emule'ün arama kolaylığı, kazaa'nın indirme hızı kombine eden bir program çıksa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Var zaten. Usenet. Yurtta dosyaları sabit 400 ile çekiyordum. [ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 21:28 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 reklam gibi olmuş =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
robinson Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 cidden azıcık para baylıp usenet'e üye olun. Ben bu sene olucam üni ayağına. En kralı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 yurtta 400 le mi?? ben 10mb ile çekiyodum abi ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 gerge kac kurus usenet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 10 dolar kadar bişi idi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 bende usenet kullaniyorum.. ozgurluk veriyor. program falan kasmadan direkt indiriyosun flashget le hizinin sonuna kadar.. birde seedbox var. eger ortak bi kac kisiyseniz bu ise girisebilirsiniz. private trackerlardan torrentle cekiyorum sn de ortalama 4 mb hizinda sunucuya, oradan kendime cekiyorum yine flashgetle son hizda.. %150 share ayarliyosun, cektiginin 1.5 katini upload edip kesiyor baglantiyi.. privatelarin gozdesi oluyosun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 usenet'in indirme sınırı var ama :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 evet var orasi dogru, ama cok buyuk bir kaynaga erisimin oluyor ve de sinir konusunda cok genisler.. mesela kullanmadigin kadari bir daha ki aya aktariliyor, ne bileyim bisi yaparsan ekstra 2 gb oluyor. nntp den cekersen %20 sanirim fazla sinirin oluyor.. zaten olaya sinir diye bakiyosan, yarisamaz bi cok seyle, ama kalite ariyosan en kalitelisidir paylasim olayinin, cok uzun yillardir degismeden sureklilik saglamis bi olay.. edit: bu dediklerim easynews de var gerci.. digerlerini bilmiyorum ama kullanicaksan easynews kullanilir bu piyasada.. en eskilerindne biri.. [ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 23:32 tarihinde, nedanko tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Şu seedbox olayını anlatsana biraz. Adres falan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Seedbox kisacasi su.. Bi server kiraliyosun, icine torrent kuruyosun, bu isi genellikle torrentflux kullanilir linuxde.. Sonra download ettiklerini download klasorunden cekiyosun kendine.. Direkt sunucudan cektigin icin downloadin basindan sonuna ayni hizda ve son hizda cekiyosun usenet gibi.. Sunucu share isini yaptigi icin ratio derdin olmuyor, ayrica kendisi bi sunucu oldugu icin akla zarar hizlarda cekiyor. Ben sn de 6 kusur mb gordum bu konuda.. Ortalamasi 4 mb ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 server kiralamak için de 80dolar felan gerekiyor sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Evet isin orasi biraz sorun. Ama tek kisi kiralamassin iste.. 5 kisi kirala 6 kisi kirala sinirsiz download yap yani.. En rare trackerlarda bile rahatca tutunursun.. Zegna bu isin masteri oldu artik, burada olsaydi anlatirdi.. edit: boyle biside varmis bak yeni gordum.. http://www.leasetorrent.com/order.html Sana harddiskte belirli bi alan veriyo, sinirsiz download upload imkanin var. Birde ayni anda kac dosya cekebilecegin olayi var.. Tek kisi isen bence sahane.. [ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 00:13 tarihinde, nedanko tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Şimdi bi dk nedir bu usenet? www.usenet.com 'mu bi kere onu sorayım. eğer o siteyse ayda $12 10GB diyor. aylık 10 GB download hakkım mı oluyor? news serverları mıdır bunlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 ewt o site usenet'te elde edemeyeceğin bişi yok 1930 daki bi filmin her dildeki düblajlı halini vs si bulursun ama 10gb limiti var işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 bak oluyorum üye ona göre : P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 http://www.easynews.com/ ben bunu kullanirim, oneririm.. tercih senin tabii.. en eskisi budur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 hmm farkı nedir? burdan yazayım ilgilenen olursa diye. usenet'de $12/20GB easynews'de $10/20GB [ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 00:48 tarihinde, knoxville tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 bilmiyorum okuyup karsilastiricaksin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 dimi hazıra konmak yok öyle. :P zamanında easynews kullandıydım bi ara. usenet kullanmadım ben hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: Evet isin orasi biraz sorun. Ama tek kisi kiralamassin iste.. 5 kisi kirala 6 kisi kirala sinirsiz download yap yani.. En rare trackerlarda bile rahatca tutunursun.. Zegna bu isin masteri oldu artik, burada olsaydi anlatirdi.. aslında fena fikir değil hani. 80 dolar çok da kötü değil hehe. kıbrıs'ta 512kb internetim var ama çok tuhaf birşey. portlar mı kapalı, kapalı değil mi, onu bile anlamadım. torrent'leri servera çeksem, ordan da ftp ile indirsem çok güzel olur, portla felan da uğraşmam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 anlamadım ben şimdi..her türlü müzik de mi var bu easynewsta? electronic music varmıdır adam gibi?pure-trance fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rottweiler Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Limewire mp3 bakımından cok uç şarkılar dışında hepsını bulmak cok rahat ve 1024 le 80 - 90 kb la ındırılebılıyor 5-6 kısıde bulunan sarkılar. program falan bakımından zayıf. ama 10 mb ı gecmeyen kucuk seyler ve daha cok mp3 konusunda ben cok memnunum. onun dısında ratiolu torrent lerde gayet hızlı. 1.0 olana kadar en azından seed , sonra dosya popularıtesı dusunce sılmeyı tercıh edıyorum 2x 80gb lık var harddısk yer kalmıyor yoksa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EarS Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 chunk uploading olayına girmekte fayda var eğer üyelikli bir yere ratio kasıyorsanız. dediğim olay popüler dosyaların sadece 3-4 parçasını çekip seedlemek sabah akşam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar