huun Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 kazığı atacak olan zaten trade channelda yapacağını yapıyor. ah piyasaların düzgün işlemesine olanak sağlıyor, bence kesinlikle süper gerekli bir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 ah piyasaların düzgün işlemesine yaramıyor ah nin tek işlevi tembel olan oyuncuyu iyicene tembelliğe alıştırmak ama bu uğurda rpg öğesinin içine ediliyor ah öncesi dönemlerde oyunlarda insanlar birbirini tanırdı. 99 yılında eq de bazaarda yapılan işlem hacmi rusya ekonomisini geçmişti ve bu yüz yüze yapılıyordu. İlk gerçek mmo olduğu için örneklerimiz hep buralardan oluyor ama saf olan iyidir. eq de bazaar diye adlandırılan bir zone mevcuttu bu zone içerisinde tezgahlar vardı tezgahın arkasına geçer tezgaha mallarını yerleştirir satış yapardın ve bu satış sadece online iken olurdu.Gerçek anlamda trader/crafter insanlar vardı ve bunlar herkes tarafından bilinirdi.Mesela ben copperın parçalanması ile oluşan copper cluster piyasasının tek hakimiydim tek alıp sattığım buydu şayet serverda cupper cluster a ihtiyacın varsa geleceğin adam bendim aynı şekilde spider silk için vs insanlar vardı bütün gün piyasadan bu malzemeyi toplar satarlardı.crafterlar bir aradaydı itemlar craft sonucu çeşitli olduğu için bu insanlarla görüşür mevcutlardan alır yada yenilerini yaptırırdın günün sonunda herkes birbirini tanırdı en iyi bracerı satan adamıda bilirdin en iyi 1h sword u yapanıda. bana tatlı su mmocuları gelmesin mmo nun temeline aykırı ah gibi kurumların savunulacak tarafı yoktur şayet siz insanlara selam vermeyi bile zulüm olarak görüyorsanız zaten mmo oynamamanız lazım.Bir mmo yu keyifli klan insanlarla olan iletişimdir ah e girip silah almakla bir crafterı takip edip ondan almak yada yaptığınız item ı ah de satmakla elden satmak arasında fark vardır bu ayrı bir keyiftir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 senin anlattığından çıkan fikir şu mu? bütün oyun boyunca bakır çıkarmayla ve satmayla mı uğraşıyordun? ya da parçalama falan işte her neyse. şunu da söyleyeyim. defias brotherhood serverında ben de ah'ya iyi sarmıştım ve kısa bir süre özellikle tailoring çeşitlerinden iyi para kaldırmıştım. sonrasında iş sarpa sardı çünkü oyunda enflasyon öyle böyle değil. o senin bahsettiğin şekilde crafterlık belki varsa eve'de var ama onda da yok aslında. yani demem o ki, capitalism 2 oyna single aynı şeye çıkar bir yerde. ya hahaha yanlış anlama da son paragrafını şimdi gördüm. sanki hattori hanzo kılıçı üretip satarmışsın gibi bir anda işte öyle gözümde canlandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 bütün sorun buradan kaynaklanıyor önemli olanın ot bok satmak değil önemli olanın iletişime geçmek insan tanımak muhabbet etmek,mmonun temel amacının sosyalleşmek olduğunun farkında değilsiniz.Hayatınızı sanal eşyalar üzerine kurmuşsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 güçlü thor, şu wow aleminde rp'nin en bir kral ortamına girip çıkmış birisiyim. başından sonuna kitap yapmaya kalksan belki 10 cilt tutacak senaryoyu 2 seneye yakın zamanda bitirdik, oldu da bitti. biz de biliyoruz insanlara selam vermeyi. konu ah, o açıdan tartışalım bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 wow da rp dedin kaybettin ah yi anlattım işte neresini anlamadın anlatayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 esnaf mahallesi gibi herkesin birbirini tanıdığı, sabah bir araya gelip kahvaltı ettiği, cuma namazına birlikte gittiği bir ticari ortamı anlamadım. anlatsana bir daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 ah gibi bir metanın en düşük fiyatını göremediğin bir ortamda iletişim,kişisel beceriler ve güven önplana çıkar alışveriş yapmak alışkanlık haline dönüşür insanları tanırsın muhabbetin olur yeri geldiğinde paran olmaz fiyatı düşürürler yüksek meblağda sipariş verirsin indirim alırsın,diğer oyuncular ile iletişimin her daim en üst seviyede olur bir başkasının üstünde bir silah görürsün nereden aldın kim yaptı muhabbeti açılır.Her daim piyasanın kendi şartları vardır serbest pazardır trade işlemi ah ye gelip son koyan adamdan daha az fiyata koymaktan ibaret değildir,topluluk arasındaki itibarın önemlidir. Bu tarz bir hadiseye yaklaşabilen en son oyun swg dir mesela eclipse serverında silah alacaksan bir dönem o serverda oynamış herkes bilirki silah stryker dan alınır her daim en kaliteli malı o üretir.Özel bir ihtiyacın varsa konuşursun ona göre üretim yapar stryker insandır anlamsız bir code değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Argoel Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Bu konuda Mighty ye katılıyorum.2 sene boyunca lineage2 oynadım ve o pazar alanı olayından aşırı zevk almışımdır her zaman. Abimle beraber oynardık ki abim oyunu sadece craft ve ticaret için oynardı :D newbie townlara gider basic materyalleri ucuz fiyata toplar sonra birleştirip (coal+charcoal=coke gibi) major town larda güzel karlarla satardık. Yine mighty nin dediği gibi craft olayında tanıdığın güvendiğin adamlara yaptırırdın malzemeleri. Aion da 2 sisteminde olması güzel bence ama nihayetinde AH pazar olayını bitirir gibime geliyor. Hoş insanlar işlerine kolay gelene yönelecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxrep Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Mighty_THoR said: ah gibi bir metanın en düşük fiyatını göremediğin bir ortamda iletişim,kişisel beceriler ve güven önplana çıkar alışveriş yapmak alışkanlık haline dönüşür insanları tanırsın muhabbetin olur yeri geldiğinde paran olmaz fiyatı düşürürler yüksek meblağda sipariş verirsin indirim alırsın,diğer oyuncular ile iletişimin her daim en üst seviyede olur bir başkasının üstünde bir silah görürsün nereden aldın kim yaptı muhabbeti açılır.Her daim piyasanın kendi şartları vardır serbest pazardır trade işlemi ah ye gelip son koyan adamdan daha az fiyata koymaktan ibaret değildir,topluluk arasındaki itibarın önemlidir. Bu tarz bir hadiseye yaklaşabilen en son oyun swg dir mesela eclipse serverında silah alacaksan bir dönem o serverda oynamış herkes bilirki silah stryker dan alınır her daim en kaliteli malı o üretir.Özel bir ihtiyacın varsa konuşursun ona göre üretim yapar stryker insandır anlamsız bir code değil. Dantoine Mining Outpost daki pope yi unutma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillerLord Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Arkadaşlar uzun zamandır yabancı iyi bir guilde bizim arkadaşları toplamak için uğraşıyordum sonunda yaptık siteyide açtık. http://www.damocles-aion.com/forum/index.php formalite olarak başvuru formunu doldurabilirsiniz bu yabancı guild ile birlikte adam sayımızı ve charları falan çıkartıyoruz sorulardan birisinde tanıdıgıonız varmı diyo KillerLord ben yani yazarsan otomatik kabul edecekler sizi. bir çok oyuncuları çinde 40+ levellerde ELYOS olacaklar katılabilirler bize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 ok elyos lar tamamda, azmo oynicak olanlar kimler? bir guild varmidir? nedir son durum simdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 en güzeli SWG sistemidir , craft olsun satış olsun. daha tartışmayın bile yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozgurtrk Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2009 Killerlord sen aion trdeki kilerlordsun galiba.Bende size katılabilirim malum pek fazla elyos yok:) bi bakim su siteye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillerLord Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2009 selam özgür formunu gördüm site üzerinde çok güzel yaş oalrakdan en büyüğümüz oldun ;) abüü :) hemen hemen 12-13 türk olduk şuan her an artabilir arkadaşlar lineage oyan tanıdıkları varmıi aion a gelmeyi düşünüyorlarmış 20 yi rahat buluruz en az. yabancı arkadaşlarda çok iyi çocuklar belli bir süre böyle gideriz çünkü oyun çıkınca inan pt yapman gereken zamanla guild dışı bulman çok zor olacak. hangi karakteri açmayı düşünüyorsun aiontr de killerlord eski adım olarak kaldı DOLCE olarak devam ediyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Baya forum, site arastirmasi yaptim bulamadim, closed beta phaseleri tamamen bitti mi? Beta Schedule Closed Beta Event #6 August 14-August 17 Focus: Elyos and Asmodian levels 1-30 yaziyor sitede, ama bir sonraki adimla ilgili bir aciklama bulamadim, open beta veya headstart tam olarak ne zaman olucakmis aciklandi mi? ps. Current Expected Release Date: 25/9/2009 buldum fileplanette, acaba bundan once beklenilen herhangi bir gelisme var mi? Open beta yapilmiycak falan deniliyordu zamaninda yanlis hatirlamiyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Bitti tüm event ler sanırım, ilk event release :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillerLord Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 cix open beta olacak ama tarih henüz açıklanmadı ben şahsen eylülün ilk cuma günü olarak bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 6-13 eylul open beta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillerLord Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Thank you for creating your presales game account! Once you are approved for beta testing, or you activate the game with the serial code from your final product, you will be able to log in. final keyleri ve head start a katılacak accountları ayarlamaya başladılar hadi hayırlısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Bana da geldi o mail. Bu arada WTS Headstart :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Argoel Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Aion's Open Beta Test featuring version 1.5 will take place 6-13th September and will include numerous Western enhancements,including improvements to Aion's innovative character customization with a host of Western styles, as well as new zones, instances, skills, quests and continued game balancing and improvements. Open Beta will retain a level cap for both Elyos and Asmodians characters at 30 allowing players to focus on getting to the same level so they can explore the lands of Atreia together, as well as the Abyss. Players who have pre-ordered Aion will be treated to a Pre-Select and a two-day Headstart period giving them the opportunity to explore, organize and progress through the game prior to the official launch. Pre-Select will take place on 18th September, while Aion's Headstart will begin 20th September. Players can still participate in the Aion's Pre-Select and Headstart programs by pre-ordering the game through several participating online and brick-and-mortar retailers. Facebook sayfalarından alıntıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
draedan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 open beta client icin sitede torrent koymuslar, 9 kusur gb , sonunda bir deneyebilecegm galiba bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 open beta için ncsofttan aldığımız accaunt ile girebiliyor muyuz? serial istedi site nuraya yazacak mıyız herangi birşey? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 1.5 patchi 3 gb :) ehe. 1.0.2.14 den update oluyor su anda.. istediklerim olmus gibi en azindan dogu tipleri gitmis yerine bati tipleri gelecekmis. birde muzikler degisirse daha da iyi olur. su saldiri muzigi falan, igrenc 5. sinif rock :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar