eldar Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Antik Yunan'dan beri siyaset teorisinde yer alan ve özellikle Rousseau tarafından vurgulanan ve daha sonra başka yazarlar tarafından geliştirilen bu paradoks şu şekilde ortaya konabilir: a) Demokratik tercihin meşruluğuna inanırsam, demokratik prosedürler sonucunda seçilen siyasanın uygulanması gerektiğini kabul etmeliyim. b) Birbiriyle uzlaşması imkansız iki siyasa vardır: A ve B. c) A'nın doğru olduğuna ve uygulanması gerektiğine inandığım için tercihimi ondan yana kullanıp A'ya oy veriririm. d) Çoğunluk benim gibi düşünmez ve B'ye oy verir. Bu durumda (a) ve (d), B'nin uygulanmasını gerektirir.Ben, (c)'den dolayı A'nın tatbikinin lüzumlu olduğuna inanırım. Aynı zamanda (b)'yi yani A ile B'nin uzlaşmasının imkansız olduğunu bilmekteyim. Böylece, demokrasiyi benimsememden dolayı çatışan hatta çelişen kanaatleri benimsemeye zorlanmış görürüm. Demokrasi paradoksunun olumsuz etki ve sonuçlarının azaltılması veya sınırlanması, çoğunluğun yetki alan ve hudutlarının daraltılmasıyla sağlanabilir. Kaynak: Siyasi Düşünceler Sözlüğü, Atilla Yayla Son seçimden sonra çıkan demokrasi tartışmaları üzerine bunu yazma gereği hissettim; demokrasi, çoğunluğun seçiminin iktidar olması sonucunu doğurmakla beraber, muhalif görüşlerin yanlış olduğu anlamına gelmez ve bu görüşlere, demokrasiye aykı rıolmadığı sürece yaşam alanı tanınmalıdır. [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 10:36 tarihinde, eldar tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 tamam. buna aykırı bir durum mu var? demokrasi çoğunluğun azınlığı ezmesi değildir zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Zaten böyle olması gerekir.Umuyoruz ki Tayyip kendisine oy vermeyen kesimi yok saymaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 demokrasiyi sevmiyorum, çoğunluğun bütüne diktatörlüğü resmen. bence herkesin eğitimine, yaptığı şeylere göre katsayı edindiği ve verdiği oyun bu katsayı ile hesaplandığı bir sistem olmalı. [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 10:38 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Aykırı bir durum yok. Bir çok kişiden duyduğum ben giderim bu diyardan laflarının sebebi olan demokrasi paradoksunun demokrasinin bir parçası olduğunu ifade etmeye çalıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: demokrasiyi sevmiyorum, çoğunluğun bütüne diktatörlüğü resmen. tabii bu kendi görüşün, gerçeklik değil. lütfen bir araştırıp oku demokrasinin kaideleri nelerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 yaa olay o değil de ben istediğim milletvekili adayına oy vermek istiyorum .. partiye değil .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 He birde bende devleti sevmiyorum.Devleti yıkıp anarşizmi getirmezlerse ülkeye kafama sıkar giderim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: yaa olay o değil de ben istediğim milletvekili adayına oy vermek istiyorum .. partiye değil .. Bazı Avrupa ülkelerinde milletvekili adaylarını belirlemek için bir ön seçim yapılıyor, ama uygulaması kolaymıdır zor mudur bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Cok saglam yerlerden aldigim duyumlara gore demokrasi cok kotu bir seymis, en kisa zamanda Turkiye cin ve rusya ile birlesip super guc olacakmis sikmayin caninizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 "Democracy is the worst form of government except for all those others that have been tried." ~ Winston Churchill Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Demokrasi? Biz bizi temsil edecekleri değil adete yönetecekleri seçiyoruz 1. Adayları değil parti liderlerinin istediği adamlara oy veriyoruz. Yani ya bir padişahı seçiyoruz aslında yada diğer sultanı 2. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Anarchy rulezz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar