Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu yazın modası: Gıda zehirlenmesi

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Evet hastanede böyle dediler, sabahtan beri aynı semptomlarla onlarca kişinin geldiğini de belirttiler.
Her şey babamın salam alıp, buzdolabın üst raflarında bırakması ile başladı. Zaten meret dayanıklı da değil, 3-4 günde üzerinde bakteri üremiş.
2 gün önce bilgisayarda eve-online oynuyordum. Bi noktada cpu ısındı ve oyun 30 saniye boyunca kitlendi. Ben de fırsattan istifade mutfağa gidip ağzıma bir şey atayım dedim, salamdan bir parça yedim, tadı garip gibi geldi ama bir şey olmaz sandım ve bir süre sonra gittim yattım.
Dün sabah kalktığımda, yani kalkamadığımda, farkettiğim ilk şey odanın felaket soğuk olduğu ve hareket bile edemediğimdi. Klima açıktı, zar zor kapattım. Ama donmaya devam ettim. Bir süre sonra yan odaya geçtim ve yorgana sarıldım ama hala donuyordum.
Öğlen 2 gibi kalktığımda ateşim 38 idi ve çok kötü şekilde motoru bozmuştum. Akşama kadar sürekli uyudum, arabada bile uyuyordum. Aslında uyumak da değil, yarı baygın haldeydim bir nevi. Gece ateşim 39 olunca soğuk su dolu küvete girdim, o da ateşi düşürmeyince gece 12de hastaneye gittik.
Hastanede ateşim hala 39 idi, sonra kavanoz verdiler bana, içine sıçıcakmışım, örnek için. Bayağı zor bir görevdi.
Kan örneği aldılar.
Sonra 500cc serum bağladılar, 1.5 saat serumu bekledim bitsin diye. Tahlil sonuçlarında bi tür bakteriye rastlandı, basbayağı zehirlenmiştim.
Serum ateşi 36ya falan düşürdü, şu an 38 gibi ama antibiyotiğin devamını halletmesi gerekiyor.

Benim size önerim yaz vakti salam yemeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında gıda zehirlenmesi semptomlarından herkesin kendine teşhis koyabileceği birşeydir. özellikle de daha önce yaşadıysanız çook kolaydır.

yapılması gereken ilk şey ise kusmak. bazı insanların bünyesi kısmen daha çabuk uyarılır. daha ziyade midede başlayan rahatsızlık çok çabuk hissedilir. zaten böyle bir insansanız ve zehirlenme dozajını abartmadıysanız direkt kusuyorsunuz, kurtuluyorsunuz.

yok değilseniz ve midenizde bir yanma hissediyorsanız, özellikle dudak çevreniz ve suratınızdan kan çekildiyse (beyazlaştıysanız) ve üzerinize normalden hızlı bir şekilde ağır bir halsizlik çöktüyse

- iki bardak su ısıtıyorsunuz. kaynatmıyorsunuz ki tek seferde içebilin. ama ılık da olmuyor. biraz sıcağımtrak.
- içine tuz atıp iyice karıştırıyorsunuz.
- banyoya gidip birincisini, biraz bekleyip (1 dakika kadar) ikincisini tek dikişte içiyorsunuz.

genelde ikincisini içmeniz gerekmez. bende ortalama 10 saniye gibi bir sürede etki eder, direkt kusturur. zaten tuz ve sıcak su midenin üst kaslarını uyarıp gevşettiğinden ve midenizde zaten hafif kusma eğilimi olduğundan böğk olursunuz.

bu yöntemi de midenizin bulundağı ve kusmak istediğiniz çoğu zaman kullanabilirsiniz. ama aç karınla denemeyin, mide sıvısı iğrenç birşey.

ek: tabi öncelikle yediklerinize dikkat edin. özellikle de sıcak havada ete, genel olarak balığa ve tavuğa şüpheyle yaklaşın.

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 16:15 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

berbat bısey bu zehırlenme olayı ama bunye alıstıktan sonra en fazla tuvaletı zıyaret edıyor ınsan

acıkta satılan yıyeceklerden uzak durun bu sıcaklarda bakterı sayısı tavan yapıyor

elektrık kesıntılerınden dolayı cabuk erıyen yıyeceklerden uzak durun (dondurma gıbın seyler) bu tur yıyecekler bıraz erısebıle hemen bakteri uretıyor tekrar donsalar bıle artık cok gec

erzincanda okurken en cok sulardan cektım (orada musluktan ıcıyordukta)kaynatmadan ıcmeyın

yaglı yıyeceklerden de uzak durun

Bı sekılde hastalandınız dıyelım kusma vs.. seyler yuzunden vucud su ve tuz kaybına ugruyor halıyle bolbol su ıcılmelı (kırgınlık halsızlık olayı bundan kaynaklanıyor) ve hastalık daha ılerlemeden doktora gıdılmelı antibiyotikle kurtarırsınız

bu arada sadece bu yazın degıl her yazın modası bı ıllet bu

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 00:38 tarihinde, Masakari tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...