Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünya bu fotoğraflarla izledi / fazla foto

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dert islam değil, niye islam olsun. ben de müslümanım ve gayet memnunum. ama herkesin imanı kendine, kimseyi ilgilendirmez. kimse de başkalarının din işleriyle ilgilenmemeli, en azından ben bana ne derim. isteyen istediğine inansın, musevi de çok iyi arkadaşlarım var, hristiyan da. müslüman arkadaşlarımdan hiç bi zaman farklı yerde tutmam onları. islam geldikten sonra başta iyi hoş giderken sonraları islamdaki bazı şeyler çıkar ve memnuniyet amaçlı kullanılmaya başlandı, avrupada kliselerin kullanılması gibi. ama onlar o dertten kurtuldu biraz da olsa. neyse konu o değildi, müslüman olunca arap kültürünü niye benimsiyoruz onu anlamıyorum. müslümanlık onlara gelmiş diye onların sosyal sistemini benimsemek zorundamıyız? onlar istedikleri kadar kadın-erkeği eşit tutmasınlar, dini gösteriş amaçlı kullansınlar. onlarda islamiyet gelmeden önce de öyleydi, kızlar sevilmez, öldürülürdü, dini simgeler sürekli gösteriş amaçlı kullanılırdı. türklerde kadın-erkek gayet eşitti, insanlar inançlarına göre değerlendirilmezdi. bugün çok kişi tanıyorum bu gavur şu şöyle diyen..

neyse çok saptı başta demek istediğim şeyden. ben sadece; türkiye yabancı basının kullandığı o fotoğraflardaki gibi değil ve böyle yapılarak türkiye farklı tanıtılıyor diyordum.
Mesaj tarihi:
hayır senin istediğin gibi tanıtılmıyor sadece.
bugün irlandalılar çingelerini bile benimsemiş ve turizm malzemesi yapmış neredeyse.

onu geçtim de fas çok acaip halk olarak. yahudi, berber, 2 tip de müslüman afrikalı, aynı ortamda gayet sorunsuz yaşıyolar. yani trabzonlu, tekirdağlı arasında ne kadar geleneksel husumet olabilirse o kadar var onlarda da.

yetmiyo bütün afişlerinde kültürel kıyafetler, doğal insanlar, berberler vs. var.

bunun ne zararı var ki. kendimize yabancılaşmak yapacağımız en büyük hata olur.

mesela ben çok üzülüyorum japonyada o eski tiplerin pek kalmamasına. ama animelerde olsun yaşatıyo adamlar.
Mesaj tarihi:
Boş boş dert yaratmayın, benim ailemde de baş örtülü insanlar var. Dert bu değil, isteyen girsin çarşafın içine lobut gibi o da dert değil. Dert olan yurtdışındaki insanların çoğunluğu beni çember sakallı, annemi ise çarşaf içinde olması gerektiğini sanması. Yüzlerce defa açıklamışımdır böyle değiliz biz diye. Ama medyaya herkes bu şekildeymiş gibi yansıyor. Yoksa baş örtünüz umurumda değil. Önyargının kralını yaratıyoruz diyorum.
Mesaj tarihi:
her yabancının ne düşündüğünü de kaale almayın, bizim tanıtımımız bir yere kadar. gerisi onların cehaletiyle alakalı. dünyanın en çok tanınan ülkeleri bile klişelerle özdeşleştiriliyor devamlı her yerde.
Mesaj tarihi:
zannedersem orgazm oluyorsunuz halkın belirli bir kesimini kötülemekle. Koy kendini yerine en az 1930 doğumlusun, köyde hoca laflarıyla yetişmişsin. Giymesen belki töre b*kuna öldürüleceksin, ee senelerce yaşıyorsun o çarşafla artık tüm benliğin alışıyor. Sanki örtü değil derin oluyor o siyah şey...
  • Yeni Oluştur...