Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ve demokrasi; PKK da artık mecliste!

Apis

Öne çıkan mesajlar

ınsanların temsil edilme hakkı vardır bu anayasadada vardır nasıl bu hakkı ınasnlara cok görürsünüz ben onuda anlamıyorum, yıllardır cok görülüyyo işte onlanlar ortada.

nedir sunduğunuz cözüm napıcaksınız, türkiyede kökeni kürt olan herkezi sınır dışımı ediceksiniz öldürücekmisiniz? yoksa "iyi" kürtleri koruyup "kötü" kürtlerimi cezalandırıcaksınız?

siz kimsiniz? onlar kim. hepiniz türkiyede yaşamıyormu? herkezin aynı hakları yokmu? bu devleti Atatürk ve halk bu şekilde kurmadımı? derdi olan meclise vekil cıkartıp anlatsın diye cumhuriyet kurmadımı?
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar bana dünyada örnek gösterin ki ;

yaşadığı ülkenin topraklarını bölmeye çalışan, bu fikri savunan ve parlementoda söz sahibi olacak bir ülke.

gerçekten tr dışında ki ülkelerde milliyetçilik, ülkücülük, ırkçılık kavramlarını okumanız, görmeniz lazım.

türkiye denilen yer, belkide dünyada ki ozgurlukler bakımından en ust sevıyede ( bu durumda )

el-fetihten, el-kaideden adam gorebılırmısın abd de ?
hamastan adam gorebılırmısın ısraılde ?
ayrılıkcı israillierden adam gorebılırmısın filistinde ?

ya ben daha ne ornek vereyım sıze. istenilen, aşılanmaya calısılan olay bu size işte. bunu monte etmeye calısıyorlar fikirlerinize. silahlı olacagını, meclıse gelsınler diyalogla cozulsun olaylar.

eeee guzel arkadaşım 1970 lerın sonlarından bu yana kurulan bır fikir neden 30 yıl sonra dusuncesını sıyasetle yaymaya calısıyor.

lütfen biraz fikir jimlastiği yapın, düşünün, sizin bu söyledikleriniz onların istediği şeyler.

zana tekrar kürtçe yemin ederse, meclise sarı-yeşil-kırmızı taç ile girerse napabilirsiniz ? istenilen budur zaten. sizde bunu eminim ki düşünmeden tartmadan söylüyorsunuz.

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 01:41 tarihinde, nocom tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

absolut arkadaşım, memleket kürtlerin de değil mi?
kürtlerin burada vatandaş olma orada yerleşme hakları yok mu? hayır etik anlamda sormuyorum, yok mu diyorsun?

o zaman sınırdışı edeceksin (artık yollayabileceğin yer de var) veya soykırım yapacaksın.

yok diyorsan ki, hayır kürtler de bizdendir, o zaman laflarını dinleyeceksin, saygı göstereceksin. bir insan kürt diye, üstün ya da alçak olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
abd parlementosunda ıraklı, afgan, arap milliyetçilerinin olduğunu

acaba biliyor musun ki amerika'da evinin duvarına csa bayrağı rahatça asabileceğini? o csa ki milyonlarca cana malolmuş, ülkeyi fiilen ikiye bölmüş yeni bir devlet.

tamam fobimiz var da dünyanın her yerinde ya olan ya da olmuş şeyler bunlar. aklın yolu bir. horace'ın dediği gibi eğer sen temsil hakkını vermezsen bunlara, silaha sarılırlar. suyun yüz derecede kaynaması gibi değişmeyecek bir durum bu.

unutmayalım ki pkk'ya girip bize karşı savaşan o insanların da büyük bölümü türkiye cumhuriyeti vatandaşıydı. sorunun özüne inip tedavi etmek lazım. enfeksiyona müdahale etmezsen eninde sonunda neştere gelir sıra.
Sosyal ağlarda paylaş

horace kurtler hakkindaki cok radikal fikirlerimi bir kenara birakarak (hayir soykirim fln degil)

Kurt sorununun bizzat kurtler yuzunden ciktigi fikrimdeyim.. Milliyetci fln degilim birsuru kurt arkadasim var ben hepsiyle birlikte guzel guzel yaziyorsam ama elemanin teki cikip apo icin liderimiz biz diyarbakiri istiyoruz diyorsa ve bu adamlarin sagkolu omzu carti curtu meclise giriyorsa benim bu herifleri dinlemeye hakkim yok tipki bu adamlarin yasamaya benimle ayni havayi solumaya haklari olmadigi gibi..

Kurt sorunu yok Kurt milliyetciligi sorunu var.. Oldu be guzelmis elemanlar diyarbakiri istiyoruz apo cumhurbaskani yapin desin bizde dinleyelim baska?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mecliste kürt yok muydu eskiden?

arkadaşım olayı sapıtma. burada bahsedılen olay kürt-türk ayrımı değil. burada tartışılan silahlı eylemlerle ülkenin bir bölümünü bölmeye çalışan bir örgütün, siyasi kanadının meclise girmesidir.

bu ülkede kürt vatadandaş cumhurbaşkanı oldu. turgut özal.

sapıtma konuyu lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

hiç bişey değişmez nocom eğer zana o dediklerini yaparsan.

benım zanadan umudumda yok zaten, ama bu halk bu devlet bu insanları ilk "kışkırtılmaya" başladıklarında dinnleseydi bugun bunlar yaşanmazdı bu da cok acık.

yıllarca kürtlerin sesi olabilicek tek bir kişi olmadı mecliste,

bügün türkiyede sayısını bilmediğim sayıda kürt var bunların komik bir kısmı pkkcı, geri kalanlarında seslerini duyurma secme hakkı var özellikle bu günlerde var, keza gün gectikce ırkcılık artıyo türkiyede.

IRKCILIK DIYORUM IRKCILIK ZAMANINDA ZENCILERE YAPILAN ŞEY

bahsettiğim şeyin büyüklüğünü anlıyabiliyomusunuz merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
yaşadığı ülkenin topraklarını bölmeye çalışan, bu fikri savunan ve parlementoda söz sahibi olacak bir ülke.

italya'da böyle bir parti vardı sık sık bizim haberlerimize de çıkan, açık açık ülkenin kuzey ve güney diye ikiye bölünmesini istiyorlardı. kapatılmadılar, öyle devam ettiler ta ki birgün vazgeçene kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar merak ettiğim sey diyorsunuz ki ..
savundugunuz en buyuk nokta şu değil mi ?
silaha sarılacaklarına meclise girip soz hakkına sahip olsunlar daha iyi ..
bahsetmek istedikleri söz boluculuk olsa bile buna razımısınız ? ilk sorum ..
ikincisi ise
vaktin de soz hakkın verilmedi diye silaha sarıldılar ..
zaten yıllardır silaha sarılmıs halde dagda olanlar bu meclise girince soz hakkına sahip olunca silahı bırakıcak mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam yıllarıdr birçok kürt milletvekili vardı mecliste illa PKK destekli mi olması lazım kürt haklaarını savunması için?

valla ben dtp'ye oy vermiş değilim ki sonuçta, ama girmesinler diyemem kanuna uyuyorsa. sadece yorum yapabilirim, o da bir sorunun çözümüne katkı sağlayabileceği olur. çözülür filan da demiyorum ama sonuçta baraj koydun, aştılar. partilerini kapattın, yeniden açtılar. hapse attın, süresi doldu çıktılar. e napacaz şimdi daha? idam mı edelim? neye dayanarak? varsa neden zaten savcılık orda işte.

dediğim gibi pkk'dan nefret edilebilecek kadar nefret ediyorum ama eski "hiçbir sorun yok, türk var bu ülkede kürt yok" demek de çözüm değil. bunu yaşayarak gördük.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...