Diablo Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 gidinde rahatlayalım yahu.5 senedir nerdeydi bu gidenler.akp ye karşı özel bir ilgim yok.ama nefretimde yok. köylüye edilen laflar komik kaçmış. madem bu kadar düşünüyorsunuz.gidin köylere siz yardım edin.bilinçlendirin insanları. elektirği,suyu olmayan.zar zor geçinen insnaların kömüre ve yemeğe kanmasından daha kolay ne varki. kimseler ilgilenmemş bu zamana kadar.seçim vaadiylede olsa gelen giden trafiği yaşamışlar.1-2 bişiler almışlar.e oylarınıda verirler ayrıca bunun köylüsü şehirlisi diye ayrımını yapmak dahada saçma. koca şehirdede ihtyiacı olan birine istediğini ver.sana oy vermezse neyim burda köylü şöyle böyle diye konuşan adam.örnek veriyorum cebine bi miktar para koy.bak bakalım bütün siyasi görüşü nasılda bianda degişiverir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 O dediğin herkese işlemez Tamam söylediklerinin çoğuna katılıorm ama idealist insanlar hala var bu ülkede bence bunu unutmamak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 ya tabiki herkese işlemez.ama bu büyük bir cogunluk şehirdeki insanların kafaların agirmek çok pahalıya patlar tabiki.kapı kapı çuvalla patates dagıtamazsın ama köyde bu böyle. kapı kapı laptop dagıttıgını düşünsene bi partinin.örnek veriyorum tabi.şehirdeki insanların da birçogununun aklına girmiş olur. köylü diye ayrım yapılması çok saçma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 köylü diye ayrım yapmadım ben. bizim buradan ta dibimizden narlıderelerden de oy verenler var. anlatmak istediğimi anlayan anladı zaten. @riglous; peki sen akp yanlısı mısın ki bu adamların rejimi değiştirmeye çalıştıklarını veya en azından sistemi kökten bozmaya çalıştıklarını göz ardı ediyorsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Rejimi değiştirmeye çalıştıklarını düşünmüyorum Sistemi değiştirmekse problem sistem her zaman değişiyor , değişmek zorunda zaten.Bu akpnin istediği türde olmak zorunda değil ancak bunlar göreceli şeyler dev.Tek bildiğim değişimin zorunlu olduğu öyle yada böyle Not:Bana ssöylenmediğinin farkındayım sözlerinin sadece düşüncelerimi söylemek istedim bu konuda [ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 10:55 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Rejim değişsin değişecekse ki Kemalizm de budur, mutlak devrim. Bir şey geçersizleştikçe yenisinin yapılması diyebiliriz. Ama cumhuriyetten monarşiye geçmek ? Hadi tamam o kadar büyük düşünmeyelim ama şu dört yılda adamlar eğitim sisteminin içine ettiler ya , öğrenci olarak yaşayarak gözlemledik. Yapmayın lütfen, bu adamlardan bir şey olmaz düşüncesi içinde misiniz hala? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Eğitim sisteminde ki hiçbir hareketine sıcak bakmıyorum akpnin umarım bu hatalarını düzeltirler.Zaten akpyede oy atmadım ancak herkes bu tarz düşünmek zorunda değil Ayrıca bazı konularda başarılı olduğuna inanılmış ki bu kadar oy aldı akp.Üstelik toplumun her kesiminden.Bekleyip göreceğiz hatalarını düzeltecekler mi yoksa durmak yok yola devam mı diyecekler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 yeni tanrıkral: tayyip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 50 yılın zaferi AKP son yarım asrın en büyük sandık zaferine imza attı. Türkiye'de tek parti iktidarıyla sonuçlanan 9. seçimdi bu: 50'lerde DP'nin 3 seçimi... 60'larda AP'nin 2 seçimi... 80'lerde ANAP'ın 2 seçimi... Ve 2002'de AKP'nin kazandığı seçim, tek parti iktidarı çıkarmıştı. Bu seçimlerden sadece 1954 seçiminde Menderes 4 yıllık iktidar sonunda oyunu artırmayı başarmıştı. 53 yıl sonra o başarıyı Erdoğan tekrarlıyor; hem de 1983'te Özal'ın aldığı oy oranıyla... O seçime de asker müdahale etmiş, o müdahale Özal'a yaramış ve sonuçta sandıktan 2,5 parti çıkmıştı. AKP, cumhuriyet mitinglerinin aleyhine yarattığı havayı bir ay içinde tersine çevirmeyi ve "Yolu askerce tıkanan parti" görüntüsü vermeyi başardı. Sadece varoşların, hatta yoksullaşan kırların değil, kentli seçmenin ve ilk kez oy veren gençlerin de oyunu aldı. Tüm bölgelerde oyunu artırdı ve merkezdeki yerini pekiştirdi. * * * Seçimin mağlubu hiç kuşkusuz CHP'dir. DSP'nin ve cumhuriyet mitinglerinin desteğine, muhalefet edilecek konu bolluğuna rağmen CHP, oylarını MHP'ye kaptırdı. Seçmen, giderek tutuculaşan, sağ adayları vitrine çıkaran, milliyetçiliğe soyunan CHP'yi görünce, "Aslı varken neden kopyasına vereyim ki" diye düşünmüş olmalı... Cumhuriyeti kuran parti, Türkiye'nin yarısında silindi. Asıl vahimi, "Cumhuriyet kazanacak" sloganıyla cumhuriyeti seçime sokarak kendi başarısızlığını cumhuriyete fatura etti. CHP cephesinde şimdi suçlu arayışı başlayacak, anket şirketleri, medya suçlanacaktır. Ama bunlar parti yönetimini kurtarmaya yetmez. AKP'nin tek ciddi alternatifi gerçek bir sol parti olabilirdi. CHP aynı yönetimle girdiği 4 seçimde de o özlenen sosyal demokrat parti olamadı. Türkiye'yi muhalefetsiz bıraktı. Baykal Rodos'a yüzer mi bilmem, ama umarım CHP her şeyi baştan düşünüp baştan aşağı bir yenilenme dönemine girer. * * * Önümüzdeki dönem kutuplaşmış bir Meclis geliyor. Dün NTV stüdyosunda buluştuğumuz iki eski Meclis Başkanı, Hüsamettin Cindoruk ve Hikmet Çetin, yeni Meclis'te yaşanabilecek gerginliklerden endişe duyduklarını söylediler. CHP ile AKP arasında yaşanagelen laik-antilaik çatışmasının yanına, MHP'liler-bağımsızlar kavgasının ekleneceği kaygısı var. Toplumda zaten potansiyeli olan ateşe, Meclis'ten benzin dökülmemesi için herkese, başka iktidar partisine, MHP'ye ve bağımsızlara büyük görev düşüyor. Meclis, tansiyonun tetikleyicisi değil, yatıştırıcısı olmalıdır. * * * AKP'ye gelince... Yazının başına dönersek, 1954 zaferinin, Menderes'in başını döndürdüğünü yazıyor tarih... Oy vermeyen şehirlerin cezalandırıldığı, muhalefete karşı kılıçların çekildiği, basının sesinin kesildiği bir dönem yaşandı. Farklı sese tahammülsüzlük ve böbürlenme ile girişilen yanlış politikalar, Menderes'i "Allah bana bir daha böyle bir seçim yaşatmasın" dediği 1957 seçimine sürüklemişti. Dileriz, AKP bundan gereken dersi alır, bu sonuçla şımarmaz ve seçim kampanyasındaki sert tartışmaları, hırçın üslubunu geride bırakır. Erdoğan'ın gece yaptığı ılımlı konuşma bu konuda umut vericidir. NOT: Duyguları tahminlerden ayırt edebilmenin önemini bu seçimde bir kez daha gördük. Milliyet'in seçim yoklaması için gittiğim Manisa'da AKP'nin CHP'nin bir hayli önünde, İzmir'de ise hemen peşinde olduğunu yazmıştım. CHP'lilerin inanmadığı, gülüp geçtiği bu tahminler doğru çıktı. "Solun kalesi"nde CHP 11, AKP 9 çıkardı. Sadece CHP'nin değil, herkesin siyasete Kordon'dan değil, Kadifekale'den bakmasının zamanıdır. Can Dündar -------------------------------------------------------------------- Her kısmına katılıyorum bu yazının özellikle Akpnin ve erdoğanın tavrını düzeltmesi konusunda yazdıklarına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 şimdi efenim uzuun uzun yazmak da var elbet fakat, durumu douglas adams abimiz, otostopçunun galaksi rehberi serisinde önünde eğilinecek bir şekilde anlatmış. ne gerek var boş yere klavye eskitmeye öyle değil mi? ahanda: said: (dunyaya bir robot gelir ve kertenkelelerle gorusmek ister... zira geldigi yerde kertenkeleler yoneticidir. ) ford perfect- bu robot cok kadim bir demokrasiden geliyor anlarsin ya.. arthur dent- yani demek istedigin o bir kertenkeleler dunyasindan mi geliyor? f.p- hayir. bu o kadar basit birsey degil. hicbir sey bu kadar acik degildir. onun geldigi dunyada, halk halktir. liderler ise kertenkele. halk kertenkelelerden nefret eder ve kertenkeleler de halki yonetirler. a.d- garip. bunun bir demokrasi oldugunu soylememis miydin? f.p- oyle dedim. bir demokrasi. a.d- o halde, halk neden kertenkelelerden kurtulmuyor? f.p- durust olmak gerekirse, bu akillarina gelmiyor. hepsinin oy hakki var ve bu yuzden oy verdikleri hukumetin asagi yukari istedikleri hukumet olmasi gerektigini dusunuyorlar. a.d- yani, halkin kertenkeleler icin mi oy vedigini soylemek istiyorsun? f.p- sey, evet. elbette. a.d- ama, nicin? f.p- cunku eger bir kertenkeleye oy vermezlerse, yanlis bir kertenkele basa gelebilir. [ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 11:56 tarihinde, calimero tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 said: riglous üye § 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 10:26 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- Sen cocuk musun da inaniyosun laiklik elden gidiyor laflarina? sadece laik değil diye mi istemiyoruz bu adamları. 4 buçuk senede tek düzgün yaptıkları bir icraatı söyle de bilelim. nedense benim aklıma sadece yolsuzluklar özelleştirme adında peşkeşler ,dış borcun çığ gibi büyümesi , IMF, köylüye edilen hakaretler geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 ekonominin tartışıldığı yahut iyi politikanın ödüllendirildiği bir seçim değildi bu. ideolojilerin tükendiğini, hamasi siyasetin bitmesi gerektiğini, vs gösteren, bir tepkiydi. ak parti çok başarılı diye oy atmadı halk. atamaz da zaten. en çok kendilerine yaradı, ama bunu ak partililer de biliyor. kötü olan, son duruma rağmen deniz baykalın hala görmezden gelmesi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 f.p- cunku eger bir kertenkeleye oy vermezlerse, yanlis bir kertenkele basa gelebilir. AHHAhahaHHAHAhahhaHAHAhahhAhah çok iyi ya xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Baykal hakkaten hala bi açıklama yapmadı değil mi? Ya ne ilginç adam bu herif yaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 CHP açıklama yaptı, halkımız bize muhalefet görevini vermiştir. Muhalefet olmak görev değildir. Seçimde kaybetmektir. Bunu anladığında belki CHP'de birşeyler düzelebilir. Ama zihniyet hala aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 yahu bu seçimi kaybeden partilerin klasik söylemidir; bunun ciddi olarak söylendiğini mi düşünüyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 AKP nin hiçbir şekilde samimi olduğunu düşünmüyordum, Turhan Çömez'i izledikten sonra bunda ne kadar haklı olduğumu gördüm. İnsanlar oy verecek parti görmediği için, ya da akp kadrolaşmasında yer aldıkları için, veya kömür erzak yardımı aldıkları için oda değilse ben bilmem beyim bilir mantığındakiler yüzünden böyle oy aldı. Ardındaki cemaat desteğide azımsanacak düzeyde değil. E şimdi sonuç ne? Senin benim dedemin kanının karşılığı vatan toprağını," parsel parsel satarım arkadaş" diyen insanlar %50 ile başta. Cebinde hiçbir ekonomik iyileşme olmadığı halde "ekonomimiz süper" söylemlerine inanan insanların seçim sonucu bu. Dün konuştuğumuz bir arkadaşın güzel yorumu vardı, sansürleyip aktarayım. "S**** dötte don durmaz" Akp donumuzuda satacak zaten iyice kolay olacak. Satacak bir şey kalmadı şimdi bu ekonominin çarkları nasıl dönecek. 400 milyar dolar borç la biz ne halt yicez diye düşünen yok. Her doğan çocuğun 5300 küsür borçla dünyaya geldiği bir ülkede halen ekonomi iyiye gidiyor söylemlerini yutan çoğunluk bir kesim var. Yok abicim hakettik, şu ülkeye olan inancım bir kez daha derinden sarsılmıştır. Biz haketmiyoruz insani şartlarda yaşamayı. Ata'nın istediği çağdaş uygarlık düzeyine çıkmayı hiç mi hiç haketmiyoruz. Biz ancak seçer sonra 5 sene ağlar sonra yine aynı haltı başa getiririz. Bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Millet artık cebinden çıkan için haraket ediyor, fatura azmı ödüyorlar miss zam gelmedi oH miss 5 10 kavşak yapıldı rahat trafik OHOH miss hesabı... 35 yıldır veren verdi oyunu zaten işe yaramadıklarını gördüler ama şunu unuttular her gelen parti bir diğerinin enkazını temizlemek zorunda bunları yapamayan partiler oy alamadılar zaten. + şunuda kafanıza yazın bilgisiz arkadaşlarım sol ayrı bir görüştür sağ ayrı bir görüştür AKP ortada yer alır. [ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 12:28 tarihinde, Nomak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 o süper söz bu şekliyle anlamsız. çünkü durur don. neden durmasın. arkadaşın iki sözü birbirine karıştırmış. birincisi: alışmadık dötte don durmaz. ikincisi: s..miş dötün davası olmaz. yani, bilgilendirmek maksadıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Bir de o götün davası olmaz.Veya döte giren şemsiye açılmaz var benzer konu ve organlar ile alakalı olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 zira mı ? zira nedir... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Evet %50 sinin ağlama, yakınmaya hakkı yoktur. Ama AKP ye oy vermeyen %50 nin bence böyle bir hakkı mevcuttur. Tabii kim nereye oy verdi, nereden bileceksin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Abi her iki kişiden biri akp'ye oy verdiyse bence artık hiç kimsenin bu hükümetin bize bir tecavüz etmediği kaldı vs. söylemlere girme hakkı kalmadı. Kendi adıma artık tv'de karşımda bu tip söylemlerle konuşanlara hiç prim vermeyecem. Hepiniz seçtiniz sonuçta ben iki günle oy veremedim ama verenlerin yarısı akp dediyse bitmiştir bence artık. [ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 13:06 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Demokratik olarak herşeyi deme hakkı var herkesin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar