Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Canım darbe istiyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yolsuzluğun belgesini gösterince "ya her duyduğunuza inanmayın" yada "bilmiyorum yorum yapmayacağım" diyen birisi varsa direk yobaz diyorum

erbakan vatanını düşünürken şevki yılmaz ın akp yi desteklemesi yeterince güzel bir durum
Mesaj tarihi:
said:
Not: müslümanlıkla alakadar birşey kullanmadığımı bunun din olduğunu İslamın ise aslen yönetim biçimi olarak kullanıldığını fark etmemiş olabileceğinizi fark ettim.

İslam yönetim biçimi değildir şeriat(teokrasi) yönetim biçimidir
kısaca İslam ilahî ve semavî bir din, Demokrasi ise insanların geliştirdiği bir yönetim biçimidir.

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 09:44 tarihinde, Evr tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Şunu bir kere kabul edelim akp'ye oy veren herkez şeriatçı değil sadece cahil ve fakir. Bu adamlar seçim günü dahil erzaklar ve paralar dağıtarak geldiler bu hale. Anadoludaki insanlar neler olucağının farkında değil ki zaten onlara bunlar şeriatçı bak dikkat et desende ne olucak dinimizi savunsalar yanlışmı sen müslüman değil misin ? diyorlar.

Kısacası nerden geldiği belli olmayan (sözde) bir kaynakla insanlara erzaklar ve paralar dağıtıyorlar. Dİni siyasi bir araç olarak kullanıyorlar ve önlerine siper ediyorlar. Eğer bu yazı gerçekten Ferhan Şensoyunsa çok güzel yazmış.

Evet bende Çankaya'da sıkmabaş görmek istemiyorum, gerekirse ölürüm bu uğurda evet. Atam'ın yerinde onun ilkelerine ve laik görüşüne tamamen aykırı ondan nefret eden vatanhaini insan görmek istemiyorum.

Askeri yakın zamanda bekliyorum, inşallah bir gün postal sesleri ile uyanırım...
Mesaj tarihi:
saykoleo, dünya başını kaptmaya doğru gitmiyor merak etmeyin. iran'da dahi ki orada kanun ve rejim var arkasında, gidişat örtünmeye doğru değil. bu bir nehrin akışı gibi. nehir dağa doğru akamaz, ne kadar set örersen ör ancak geciktirirsin. bu türbanlı görme olayı yukarıda alıntılama yaptığım bir tespitte görülebilir: para kazanan yeni bir kesim şehre geliyor. zaten bütün bu kıyamet de oradan kopmuş durumda. başını sonradan kapayan ve sonradan açanların istatistisleri filan olsa bunlar daha rahat anlaşılabilirdi ama mümkünatsız elbet.

laik ile laiklik ayrımı kısmını hemen yukarıda yazdım. devlet yönetiminde laikliğe sonuna kadar evet. koca forumda bunu istemeyen de olabileceğine ihtimal vermiyorum. ama "ben laiğim" deyip de demokrasiye karşı tavır takınanlara karşıyım. türk halkının yarısı da karşı.
Mesaj tarihi:
Sam orda Laik diye bahsedilen insanlar zaten devletin laik olmasını savunan insanlar. Kişiler Laik olamaz ancak devletinin Laik düşünce biçiminde hareket etmesini isteyen insanlar olabilir.

Bak yukarıda örnek vermişim 3 tane onlara cevap ver özgürlük demeden önce.
Beni kimsenin baş örtüsü ilgilendirmez dini ilgilendirmez.
Ama onları benimki ilgilendirir.

Örnek 4
----------------------------

Hiçbir Universitede Oruç tutuyor diye dayak yiyen gördünüz mü ?

Peki Oruç tutmuyor diye dayak yiyenler ?
-----------------------------

Yola Devam , Şeriata Devam

@Evr: Ben o şekilde kullandım çünkü avrupa basınından alıntı yaptım ve onlar bu şekilde kullanmışlar.
Gidip teker teker mail atarak kendilerine itiraz edebilirsin. Bence problem yok. Yanlış anlaşılmamak için ben onların ve benim ne kast ettiğimide yazdım :)
Sorun nerede ?

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 09:47 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
peki mesela, üniversitede bilmem ne topluluğu başkanısın. 160 tane üyeniz var. 3. seneye gelmişsiniz, halada uğraşlardasınız, çalışıyosunuz. sonra 3. senenin başında, okual yeni gelen 1. sınıflardan 100 kişilik bi kafile gelip, seçimlerde kendi adamını başkan yapıo bi anda.
bu durumda olaya müdahale edicek misiniz etmicek misiniz, ben söliyim, aynı şeyi yaşadık, anında okul yönetiminden müdahale geldi itiraz üstüne. öle bi seçimi geçerli kılmadılar.

bu demokrasiye saygınız yok diyenlere söleyeceğim birşeydir. demokraside bir yere kadar, sonuçta herşey ülkenin çıkarları için. eğer durum kötüye gidiyosa, müdahale etmesinide bilirler, ve bildiler.

biraz daha ileri gidip düşünce suçu işlemekten çekindiğim için, daha fazla anlatmıcam.
orta okuldayken bi münazaradan sonra, hoca gelip fazla ileri gitmeyin demişti bana, sonra öğrenciler gelip, ehe ehe şikayet etsek varya ehe ehe diye şeyler sölemişlerdi. hani görmedik değil lol

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 09:50 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Szass Ankarada Gazi üniversitesini biliyorsundur ve bunun gibi onlarca üniversite var neler yapılıyor, hangi parti ve o partinin sözde gençlik kolları üyeleri tarafından yapılıyor veya MHP nin geçmiş dönemlerdeki bakanlarının mal varlığını konuşan kimseyi göremiyorum burda ha derseniz ülkeyi soyup soğana çevirdiler kriz üstüne kriz dahada eskilere gidersen darbeler vs yaşadık ama Cumhuriyetimiz ve laiklik için sözde bir tehlike yoktu o zaman tartışmamızın anlamı olmaz.

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 09:51 tarihinde, Evr tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
birisi yukarda müslümanlığa din islama yönetim biçimi demiş...ve hala yorummu yapıyo ??

takmışsınız bi laiklik bi şeriat fln filan die....şeriatı fln getirmeye çalışmıyo adam ülkeyi satıyo...bunlar toplumda kutupsallaşma yaratmak için sadece neden anlamak istemiosunuz...bende dinime çok bağlı bi insanım ama gidip ülkeyi satan bi adama oy vermem DİN uğruna...satmasada vermem şeriat istemem o ayrı konu...ama şeriat fln filan yok bunlar toplumu bölmek için...anlayın artık...arkadaşın dediii gibi meclise giren bölücülere bakın...340 tane şeriatçı diiil 360 tane bölücüye bakın
Mesaj tarihi:
bak szass, kendini belli kategorilere koyup dokunulmazlığa kavuştuğunu sanan insanlar var. bunlara karnım tok. kimisi çıkar "atatürkçüyüm" der, sanır ki tamam artık divine shieldi açtı içinden sallayacak istediği gibi. "laiğim" de böyle kullanılıyor ama bu bir erdem filan da değil, hatta düzgün bir sıfat dahi değil. "laikliği destekliyorum" doğrusu olurdu.

ha ayrıca o örneklerini horace'a gösterip sor, eşine yapılan sözlü tacizleri anlatsın. benim aile eşrafımda türbanlı ya da sakallı kimseler yok. ama şu ana dek kendim iki taraftan da tacize şahit olmuş değilim ille bana soruyorsan.
Mesaj tarihi:
said:
hiç şeriat ı savunduğu Atatürk e alenen küfrettiği için öldürülen bir aydın duydunuzmu?

hapse atılıyorlar yurtdışına kaçmazlarsa, örnekleme gazına gelip saçmasapan maddeler uydurmasanız?
Mesaj tarihi:
@Boach : teker teker mi anlatıyım ?
Bak 3 mü 2 yukarıdaki mesajdamı bunu benim kullanımım ve avrupa basınının kast ettiği kullanım olduğunu ve yanlış anlaşılmaya neden olmamak için ne manada kullanıldığını açıklamışım ?

Zaten dini bütün herkese şeriatçıdır gibi bir söylemimde olmadı. Nerede olmuş. Hatta ne demişim kimsenin dini umrumda değil demişim.

Yazdıklarımı birde teker teker anlatmak mı zorundayım ?
-------------------------------------------------------------

@Sam : Nasıl adlandırırsan adlandır ister laik düşünce de ister laiklik ister başka birşey neyi kast ettiğimi sende biliyorsun. Kelime oyunlarındn vazgeçebilirsin.

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 09:56 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
bu demokrasiye saygınız yok diyenlere söleyeceğim birşeydir. demokraside bir yere kadar, sonuçta herşey ülkenin çıkarları için. eğer durum kötüye gidiyosa, müdahale etmesinide bilirler, ve bildiler.

türk halkı da peş parmağı bastı. o parmaklardaki çizgilerden biriyim ve öyle de kalacağım. askerin ülke yönetime müdahalesini doğrudan benim egemenlik ve hürriyetime yönelik addederim.
Mesaj tarihi:
ya adamlar Abdullah Gül ü aday gösterdi sonrasında neler oldu kapı gibi ordu var yapar darbeyi böyle emelleri olan insanlarda varsa defolur gider şeriatcıymış bölücüymüş bir ipe bakar hepsi ama darbe taraftarı kesinlikle değilim bu tamamen son çaredir, lütfen tekrarlıyorum lafım kimseye değil genel mesajlara itafen yazıyorum her dini Müslüman olanı aynı kefeye koymayın insanları dinden soğutmayın herkes inancını özgürce başkasının haklarını çiğnemeden yaşama hakkına sahiptir

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 10:06 tarihinde, Evr tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
hiç şeriat ı savunduğu Atatürk e alenen küfrettiği için öldürülen bir aydın duydunuzmu?

Hiç bu yüzden öldürülen aydın duymadım ama bunları söyleyip meclise girenini gördüm.
Mesaj tarihi:
@Evr :
Her dini bütün olana laf eden olmadıki , aksine dini bütün olsun olmasın AKP destekçilerine laf etmekteyim. Bu destekçilerin en başındada özellikle özgürlük savunucusu demokrasi savunucusu Sam gibi insanlar geliyor.

Benim aslen göstermek istediğim Yarı şeriatçi yapıya ulaşmak isteyen AKP nin aslen özgürlükleri kısıtlamakda olduğudur. Sam ve benzeri düşünenlerin savunduğunun aksine özgürlükle alakası olmadıklarıdır. Bunu tüm dünyadan görülmesine rağmen bizde hala görmek istemeyenler olmasıdır.

Yukarıda verdiğim örnekler din ile alakalı değildir.
Zaten dini gerçekten yaşayan bir insan kendi dışında kimsenin ne baş örtüsüne ne orucuna nede inancına bakar. Kendi ve Allah arasında olduğunu düşündüğü bağın , diğerleri kişiler ilede Allah arasında olduğunu düşünür ve bu bağın arasına girmeye çalışmaz.

@Boach : Önemli değil :=)
Mesaj tarihi:
tüm dünyadan diyorsun lakin birşey gösteremedin halen. bekliyorum buyur. türkiye'de yönetimdeki laikliğin kaldırılmasına yönelik tek bir çöp yok alıntıların arasında.
Mesaj tarihi:
Sam seçimi kazanalara Laik Azınlık haklarından bahsediyorlarsa ??
Seçimi kazananların Laik düşünceyi benimsemediğini göstermektedir bu ?
Yok hala görmüyorsan sana sade biraz kaba kaçıcak ama OHA diyicem.

Bu kadarda kelime oyunu yapmaya kalka insaf.
Mesaj tarihi:
kendine "laik" diyenle "laiklik" kavramını halen ısrarla bir mi tutuyorsun sen? ingilizce filan mı konuşmayı deneyelim belki bu kadar zorluk çekmeyiz. iki birbiriyle tamamen alakasız kelime tarafından temsil edilen iki alakasız kavrama aynı muamelesi yaparak çıkarımda bulunuyorsun, bundan daha açık daha nasıl izah edilir bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
esas özgürlükleri kısıtlayan bana göre diğer kesimdeki bazı insanlardır, başörtüye laf edenler, Cumhurbaşkanının eşi başörtülü olamaz diyenler
veya davetlere eşini getiremeyen milletvekilleri veya össye giremeyen başörtülü insanlar bu mudur yani demokrasi dediğiniz meret ne yani Cumhurbaşkanının eşi başörtülü olsa şeriatmı gelecek
ama kıçını başını açıp gezince sex and the city tarzında bir hayat yaşayınca bakirelik yaşı 13e inince özgürlük ve demokrasi oluyor
din düşmanlığını Atatürkçülük olarak benimseyen insanlar var aslında bölücülük işte tam bu oluyo insanların tabularını birbirlerine düşürerek çokda iyi başarıyolar kimisi topla tüfekler bölmeye çalışıyor kimiside bu tarz söylemleri yayarak insanlarda bu tuzağa düşerek bu ortamlara fırsat sunuyor yapmayın etmeyin.
  • Yeni Oluştur...