Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oy vermenin dayanılmaz hafifliği ve seçim sonuçlarının değerlendirilmesi

paspatur

Öne çıkan mesajlar

said:
Arkadaslar %50 oy almis bir parti icin, oylarin nereden geldigine dair yapilacak her yorum kifayetsiz kalacaktir. Her taraftan oy almis bu parti goruldugu uzere, zenginden fakirden, okumustan cahilden "sol" cusundan, sagcisindan oy almadigi bir yer yok. Halki boyle kabul etmek gerekiyor. Bu bizim gercegimiz, yapilacak bir sey yok.

Bravo, AKP'yi sevmeyin hatta nefret edin ama bu realiteyi gözden kaçırmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim eğitimimi düzeltti,sağlık hizmetlerini düzeltti (inanmıyorum o muhalefet afişlerine artık sıraya girmiyorsun birçok hastahanede evinden SMS ile ya da hastanedeki makina ile 24 saat TC Kimlik numaranı girerek randevu alıyorsun) ekonomiyi düzeltti... 1,2 lerde dolar... Çabuk unutuldu herhalde piyasanın çöküşü? Babam esnaf. Profil alıyoruz malzeme 4,5 senedir 1 kez zam gelmedi. Kumaş alıyoruz 2 senedir zam gelmedi...

Buınlar çerez geliyor size
Sosyal ağlarda paylaş

Ben, meydanda Recep Tayyip ten daha guclu bir lider olmadigi icin AKP'nin bu oyu goturdugunu dusunenlerdenim. Oy veremedim, verebilseydim bagimsizlara verecektim. Eger gercekten oy kullanma zorunlulugum olsaydi bu dort partiden birine, siralamam su olurdu heralde, AKP-DP-MHP-CHP.. Ha farazi konustugum icin boyle bir seyin gerceklesme olasiligi sifir. Ama sadece diger adaylarin gozumdeki degerini daha cok gosterir..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Seçimden önce haydi halkım göm AKP yi sandığa derken canciğerdiniz halk ile..Ee halk AKP yi seçti hemde %46 larla. Şimdi halk koyun, öküz, aptak, kaka, eğğ... mi oldu?

Yo. Bence hep koyundu...
1950 den beri...

Hayır, hatta önceside var, Osmanlıda halk değil tebaa vardı. Aha aynı insan işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yeni Turkiye'miz. Bununla nasil yasayacaginizi ogrenin.

Gozlerim dolarak izledim sonuclari, ulkem tamamen Amerika'ya dondu.

Amerika'da para kazanan, okuyan, dunyayi takip eden kisim farkli (ve genellikle daha dogru) kisima oy verirken, ulkenin icindeki isci, cahil kisim cebini dolduran, onune ekmek koyan ve sadece onun hayat suresi icindeki ihtiyaclarini giderecek (ve genellikle yanlis) kisiye oy verir. Buna ben Roma modeli diyorum. Romada da basit halk arenadaki kanli gladyator dovusleri ile susturulur, onlerine karinlarini doyuracak et atilirdi.

Bu model artik Turkiyede de gecerlidir. Bundan sonraki secimlere partiler bunu bilerek girmelidir.

AKPlilere idyot diyenler, Turkiye'nin %50'sine idyot dediklerini bilmeli. Ben kacarim arkadaslar diyenler ise bu ulkeyi korumaya ve gerekirse canlarini vermeye Ata'mizin Genclige Hitabesi ile bagli olduklarini hatirlamalidirlar.

Simdi aptal aptal konusmayi birakin, dersinizi calisin, adam olun eliniz ekmek tutsun, Turkiye'de konusma hakki olan ekonomiyi yonlendiren sanayicilerden is adamlarindan biri olun, ve kendi yapilanmaniz ile bu sorunu cozun.

Bir yabancinin da dedigi gibi Turk halki karni tok sirti pek oldugu surece sakindir, ancak ve ancak Vatanin butunlugu tehlikeye girerse ve takip edecegi bir lider varsa uyanir. Secilme yasi 25'e dustu, bu liderin siz oldugunu dusunuyorsaniz secimlere girin. Ama unutmayin ki tum tershanelere girildi ve hukumetimizin ve devletin her kademesi dusmana teslim olmus durumda ve her sene ulkenin en guvendigi kurum olarak cikan askerimizin elleri baglandi.

Halk kendinin degil Avrupa Birligi'nin kurtaricisi oldugunu dusunuyor. Hristiyan birligiyiz biz sizi almayacagiz ama kapimizda surundurecegiz diye rahatca soyleyen bu sarlatanligin "ilimli islam" devletini artik hic dusunmeyecegi asikardir. Ki bu da sorun degil, merak edilmesin, kucuk amerika olan biz, abimiz ABD'nin Buyuk Ortadogu projesinde yerimiz hazir. Gerekli destegi vermedigimiz icin Kurtlerle bizi carpistiracaklar, cok canimiz yanicak ve pastadan da payimiz azaldi ama tam planlandigi gibi, Avrupa ile iliskileri olan ama kopuk bir Turkiye yaratildi.

Bunun yaninda tek parti hukumeti sayesinde islerin cok istikrarli olacagindan, hic bir karmasa olmadan istenen yasalarin cikacagindan ve ekonominin ise yapay buyumesini surdureceginden eminim. Dolarin 1.2YTL'nin altini gormesi, borsanin 60K puani zorlamasi yakindir. Bunun yaninda ilk basladiginda devlet adabini, usullerini bilmeyen AKPli yoneticilerin artik daha duzgun ve uygun calisacagindan da eminim. Bir diger emin oldugum sey ise gizli kapali islerin artacagi, emniyet guclerimiz icindeki kutuplasmalarin ve gizli kapakli operasyonlarin, ani sebepsiz olumlerin artacagi. Buna ekleme olarak da vatani kurtarmayi amaclayan ama baskalarinin ekmegine yag surmekten kurtulamayan kukla cetelerin de artacagi kesindir. Hepsi kendi akillarinca vatani kurtarmak icin. Ne yazik ki kurtarmaya yanlis yerden basliyorlar.

Yarin sabah isleyis ve duzen bakimindan dun sabahkinden daha farkli bir Turkiye'ye uyanmayacagiz, ama gelecegimiz hakkindaki planlarimizi tekrar gozden gecirmemiz gerekiyor.

[ Mesaj 22 Temmuz 2007, Pazar - 23:28 tarihinde, Befounder tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
AKP ekonimiyi, eğitimi düzeltti diyen adam yalancının önde gidenidir. İşsizlik giç olmadığı kadar yüksek, kapanan iş yerlerinin haddi hesabı yok, insanlar fakir, çiftçi ürettiği malı kendi yese daha az zarar eder.
Eğitime gelince, allaha emir verilmez diye emir kipini dua kipi yapan bir milli eğitimden bahsediyoruz.

bende senin gibi düşünüyorum da neden %50 oy aldı o zaman akp ?
Sosyal ağlarda paylaş

akp ekonomiyi düzeltti diye de mal mal sallamayın daha dün eski AKP'li milletvekili Turhan Çömez'in videosu koyuldu buraya adam bir bir gösterdi 2002'den beri Türkiye'nin borçlarının, ithalat-ihracat dengesizliğinin ne kadar arttığını. Ha ekonomi düzeldi diyenlerin babası Kemal Unakıtan veya başka bir akpli bakansa bilemiycem onların ekonomisi baya bir düzeldi çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...