bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 o Turist ler olmayacak ki Fransa da ben o zaman görücem Fransa nın belini. Tüm Fransızları e-5 e bekleriz o zaman.İhtiyaç var fransız ekolüne 70milyar $ ı kaç milyon fransızla çıkartır acaba. Turistleri istemiyorlarmışmış hey allahm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 @Antimodes52 Dediğim zaten bu. Bütün bir ulusu etiketlemek yalnış...yaptığınız da bu.. ürürü bütün fransızlar dallama diye gezerseniz olmaz yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 gavurlar ve siyonizm tarafindan beslenen A.K. partisi ve bushbakanalri RTE ghost un mesajlari zaten fransiz kibirinin adeta bir kaniti sonra yok demeyin fabrikadan cikisi boyle bunlarin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 @bLackcha0s İstemiyor değiliz .. yalnızca sevmiyoruz. Arada fark var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 ghost boo cum, parisi görmüşlüğüm var evet, avrupanın çoğu şehrini de bol bol gördüm. 11 aydır avrupada yaşıyorum. erasmus olsun, başka yerlerden olsun inanılmaz çok sayıda ülkeden çok sayıda arkadaşlarım var. paris nasıl kirli sanıosanız turistlerle, istanbul onun 2 katı kirli iç göç dolayısıyla, ama biz kaçmıyoruz bundan adam gibi göğüslüyoruz dimi, dallama fransızlar bunu yapamayacak akdar elitistler işte. dallama da senin babandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Rewendor'un zihnindeki Fransız tiplemesini okudukça, Anglosakson kültür emperyalizminin ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha fark ediyorum. [ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 19:55 tarihinde, eldar tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Evet çok dallama bir ailem var çok seviyorum .... Onun dışında Fransızlar sorunlarla yaşamayı değil çözmeyi tercih ediyor.. İşte fark... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 said: Pariste gerçek fransızlar turistleri hiç sevmez. ben de Pariste daha fazla turist görmek istemiyorum zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 eldar o da doğru, ama başarılı olan bi şey var ortada. ingilizler dünya kültüründe > fransızlar ve bu olalı çoook oluyor. bi fransızlar bunu kabullenemedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 ghost_boo: Hala bilmeden, hala zerre anlamadan konuşuyorsun. Paris'in durumu pahalılığından kaynaklanıyor daha çok. Turist artışıyla lojman krizi, kaçak göçmen durumları var. Pahalılaşıyor şehir. O yüzden sevmiyorlar turistleri. Yoksa fransızların hepsi senin gibi ırkçı insan müsveddeleri değil. Adamın kazandığı para belli ama turist geldikçe yetmiyor o para, bu sefer küçücük stüdyo apartman dairesi oluyor 600€, bu sefer adam aç kalıyor, bu sefer tabii ki turist sevmiyor. Senin gibi arapmış, sevmezmiş, gıcık olurmuş gibi durumları yok. Kendi halkını tanımıyorsun henüz, senin halkını, senin kültürünü senden daha iyi tanıyorum. Senin ülkendeki sosyoekonomik durumları senden iyi biliyorum. Kalkıp da bana burada laga luga yapmadan önce biraz ülkeni öğren bari de, konuşacak bir şeyin olsun. Avrupa Birliği konusuna değinmiyorum bile. Daha küçüksün bunlar için. Söylediğim gibi sivilce kremini alırsan belki başka bir vakit anlatırım tamam mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 sorun çözebilen Fransa niye hala asırlardır banliyö sorunlarını çözebilmiş değil ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 @Antimodes fransada da süper mükemmel insanlar olduğuna eminim ben zaten. Ama genel halkın ortalamasına, kriterine bakarak oluşturulmuş, tarihi olaylarla şekillenmiş yüzlerce yıllık betimlemeler bunlar. Bunları tekrarlamanın o karaktere aykırı bir ırk mensubuna ayıp ve saygısızlık olacağına inanmıyorum. Zira kişiye has bir söz yok orada. Bu karikatürize betimlemelere karşı değilim ben. Çünkü "aynı"lıkla "eşit"liği karıştırdığımızı düşünüyorum. Irkçılık aynılığı değil eşitliği ihlal etmektir. Ama her ırk doğal olarak birbirinden farklı kriterlere sahiptir. Ne bileyim mesela bir Ugandalı da bir Japondan daha "onurlu" olabilir, ama genel olarak bakıldığında japonlar daha onurlu bir millet olarak bilinir, harakiri olsun felsefeleri olsun. Bunlar gerek yaşam tarzı gerek çevre gerekse gen havuzundan dolayı oluşan farklılıklar. Bunlar ırkçılığa etki etmez benim görüşümce, çünkü zaten her insanın "aynı" olması mümkün değil. Türklük ve barbar apayrı bir konu. Ha, bence zamanında bunu da hakedecek tavırlarımız olmuş objektif gözle bakıldığında. Hani ben de çok hoş karşılamam kullanılmasını ama hak veririm kullanana da bir nevi. Ama konu o değil zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 lol... Antimodes... olgunlaş biraz... Adam gibi konuşurken lafların yetmediğini düşünüp te sivilcelere atlama.. Oh mutluyum sivilcelerimle aşığım hepsine birbir mucuk. Anlattıkların bilmediğim şeyler değil. Sen de bilip bilmeden konuşuyorsun. Çok komik oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 ghost_boo sen turkiyedemi turistsin yoksa fransada mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 ikisinde de kendi ülkemdeyim mutluyum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 said: eldar üye § 20 Temmuz 2007, Cuma - 19:54 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- Rewendor'un zihnindeki Fransız tiplemesini okudukça, Anglosakson kültür emperyalizminin ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha fark ediyorum. Bunun emperyalizmle anglosaksonlukla alakası yok. Aynı şekilde ingilizler de üçkağıtçı, sırttan vuran ve soğuk şekilde betimleniyor mesela. Eh "ingiliz politikası" diye bir şey varken ortada bu da gayet doğal. Olay emperyalizm ya da başka bir şey değil. Tek bir ulusun yapabileceğinden de güçlü bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 ben fransızım demedin mi az önce, biz pariste turistleri sevmiyoruz falan. neren türk senin pls? sivilcelerin değil orası kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Biraz önce Türkiye için "şeriata döndünüz hıh" diye sizli bahsediyordun. Ondan önce de Fransızlar için "onlar" diye bahsediyordun. Biraz aklın karışık sanki senin? Tutunamamışsın sen =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Biz burda fransızlari sevmeyiz, aklında bulunsun ozaman tatil yörelerinde otellerde komiler garsonlar falan daha ilgilidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Doğduktan sonra 6 yıl fransada kaldım sonraki 11 yıl boyunca sürekli gidip geldim... Geçip te bana ne kadar türk olduğumu göstermemi isterseniz bunu gayette kanıtlayabilirim. Milli duygularım sizden de türktür! Ne mutlu Türküm Diyene diyerek gezebilirim. Ancak Fransa'ya da laf attırmam boş boş.. Adam gibi eleştirilere bir şey demiyorum elbette ama tüm fransızlar dallamadır gibi laflar iğrenç çocuk lafları gibi geliyor @Antimodes : Hepimiz Uzaylıyız. Mutlu musun şimdi? [ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 20:02 tarihinde, ghost_boo tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Bilmediğim şey nedir ghost_boo? Söyle şurası eksikti, burası yanlıştı de söylediklerimden. Türk tarihini de senden iyi bilirim, Fransız tarihini de, Türk dilini de, Fransız dilini de, Türk politikalarını da, Fransız politikalarını da. Sarkozy'nin çıkardığı yasalardan kaçını biliyorsun? Hangi politikayı izlediğini, hangi ülkelere bunun yarayacağını, Fransa'nın günümüzdeki durumunun ne kadarını biliyorsun? Bir türküm bir fransızım diyorsun da, iki ülkenin de vatandaşı olmaya yeterli bilgin yok. Evsiz yurtsuz, garibin tekisin benim gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 ahhaah bizden de türkmüş milli duyguların. O ZAMAN seni fransaya gidip, ermeni soykırımı olmadı diye bağırmaya davet ediyorum yiyorsa bir yerin. hadi go. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 gecen bi fransiz bana ingilizce yol sordu turkce anlattim gururluyum ayni muameleyi paris de yasamis biri olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 + rep viktor kalbimdesin asdfg [ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 20:04 tarihinde, Sly-One tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 oha, oldu mu öyle bişey gerçekten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar