Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yilan seklinde bebek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
''bunu Allah yapmıştır bik bik bik die diretir, ''
Elbette Allah yapmıştır 12 sayfada belirttiğim ve kuantum fiziğinde enerjinin yaratılışından yola çıkarsak yaratıcı vardır (Tanrı).Evet bilim bu çocukta olanların biyolojik kısmını açıklar ama neden o çocukta olduğunu bunu neyin tetiklediğini , onu doğaranların diğerlerinden bir farkı olmadığı halde nedne bu sonuç çıktığını açıklıyamıyabilir. Nitekim imkansız denen durumlarda hastaların hayta dönmesi ve stresin nası vüctdaki biyolojik tahribatı tetiklediğini açıklıyamadığı gibi .''
''çalışıp kuantum fiziginden ilerleyen bir olayı psikolog olan bir adamın görüşleriyle çürütmeye calısırsan''
bakınız ne demişim =''Psikoloji ruh bilimidir.Ben burda senin fizik dediğinle ruhun yani var olan herşeyin yapı taşının aynı olduğuna göre adam , İnsan ruhundan ve beyninden analizlerde bulunarak bu sonuçlara ulaşmış''
Hatta bunu yazdıktan sonra Genge'de aynı şeyi sormuş ve yine sormuş ve neticesinde sinirlenmiştim.
''gayet bilimle açıklanabilecek şeyleri dine çeken yobazları görünce kan beynime sıçrıyor demişim) ''
Cevap=Bilim, Din yoktur sadece gerçekler vardır. Bilim gerçekleri fiziksel sonuç-sonuç ve neden - sonuç ilkesine göre açıklarken din ( BUNLARIN HEPSİNİ KABUL ETMEKLE BİRLİKTE ) nede-neden-sonuç ilkesine göre açıklar.
''Gene mantıklı bir argüman koymak yerine ortaya laf sokmak için aciz bir çaba göstermişsin,''
Cevap= Seni 12. sayfaya alalım.
Oldu mu bundan sonra böyle cevap vericem .Başka türlü anlamıyorsun

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 00:30 tarihinde, Razien tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
nası çiziyorsunuz bu kesin çizgileri ben onu anlamıyorum, zira bence bilime değişime her zaman açık inanç desen çok da garip durmaz. Misal bugün klasik mekanik moleküler boyutta olmayan ve ışık hızından çok daha yavaş hareket eden objeler için geçerli deniliyor. Ama bence bu bir inanç. İlerde klasik mekaniğin geçerli olmadığı başka durumlar da çıkabilir.

İnanmanın bilimde yeri olsa olur olmasa ne olur. hangi tür inançtan bahsettiğinizi bile açıklamıyorsunuz, zira bence her inanç dogmatikte olmak zorunda değildir, inançlar elindeki bilgiler ve verilerden en iyi şekilde yararlanılarak oluşturulmuş bir sisteme güvenme şeklinde de olabilir. Hayır madem bilim felsefesi yapcaz daha derin düşünelim, öyle bilim su inanç yağ gibi analojiler de kurup terk edebilirsiniz yoksa konuyu. Bence önemli olan bilimde adaptasyondur. Böyle çıkışmamın sebebi ise insanların yorumsal değil kalıpsal konuşuyormuş gibi gelmiş olması şu an bana.

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 00:42 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
yoo, dinin mitoloji olmadıgı açıklayabilmiş degilsin, quantum fizigi ile ilgili delil ortaya sürmeye çalışırken ortaya psikologları sürerek nasıl açıkladınve neden senin dışında kimse bunu anlamadı çözdüysen anlat bizde bilelim? Bu arada, amaçlarına hizmet edilecke şekile çarpıtılmış sözler ve bunları çarpık bir mantıklı lanse etmek gerçek degildir. Gerçegin anlamı için www.tdk.com.tr ye davet ediorum seni. Zaten mazallah din-bilim hepsi yalanmış sadece gerçekler varmış zaten sende dünyanın 32895729035 bekledigi böyle çok bilge bi kişisin hemende çözmüşsün, birde bana verdigin tüm cevaplar çürütülmüş sen bunu kabul edemiyorsan bizene, neyse tartışmıorum senle büyüksün haklısın biz yanlışız ezdin b@bs affet.

ps: yok google dan aratınca cıkan anafartalar03.k12.tr cinsi sityenin üyesi olan raziensen tüm laflarımı geri çekip sadece acıyorum.
[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 00:54 tarihinde, Bleda tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 00:58 tarihinde, Bleda tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Bleda bu noktadan sonra seninle nasıl anlaşabilirim . Söylediklerine cevap veriyorum , muhalefet ediyorsan onu temelliyecek birşeyler sunmak yerine , sadece gevezelik yapıyorsun . Sen benim sözlerime kelime oyunu diyebilmen için önce onların gerçek olmadığını benim açıkladığım gibi açıklaman lazım ki söylediklerim sadece mantıksal sonuçlar. Konfiçyüs '' Üzerinde düşünülmeyen bilgi öğrenilmeye değmez der. ''Ben kitap okurken saatlerce bu konulara dalıp düşündüğümü bilirim.Sen ise sadece başkaları tarafından sana sunulan kalıp bilgi ve inançları tüketiyorsun.Umarım sende bu kalıplardan kurtulup kendi gerçeklerinle yaşamayı öğrenirsin. Bunları bilen başka insanlar da var ama senin gibi olanlar daha çok malesef.Sen acımaya devam et Allah'ta sana acır İnşallah

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 01:02 tarihinde, Razien tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 01:02 tarihinde, Razien tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 01:04 tarihinde, Razien tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 01:05 tarihinde, Razien tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
cunki sacma bişey sölüysun.

mesela diyosunki
cekirgeler zıplar insanlarda zıplar demekki cekirgeler insandır.

quatum fiziği "yaratılıyo" diyo tanrı'yada yaratıcı diyoruz demekki kuantum fiziği tanrıyı kanıtlıyor.

bunun neresidne mantık var anlatırmısın bana?
Mesaj tarihi:
razien b@b iyisin hoşsun da the k3nk, inancın kanıtı olsa inanmanın bir anlamı kalmazdı. hadi şu anki bilgilerle değil de 100 yıl sonra kesin kanıtlandı e o zaman daha önce kanıt olmadan inananlara haksızlık olmuyor mu ? quantum fiziği ne zamandır üzerinde çalışılan bir bilimsel konu ?
Mesaj tarihi:
Bir şeyi bildiğin zaman, onu bildiğini göstermeye çalış. Bir şeyi bilmiyorsan, onu bilmediğini kabul et. İşte bu bilgidir.

Konuşmaya değer insanlarla konuşmazsan insanları, konuşmaya değmez insanlarla konuşursan kelimeleri yitirirsin. Sen öyle biri ol ki ne insanları, ne de kelimeleri yitir.

İsteyenler bilgilerini genişletmelidirler. Bilgilerini genişletmek isteyenler önce araştırmalıdırlar.

Etraflıca çalış, doğru bir şekilde araştır, dikkatlice düşün, düşündüklerini gözden geçir, ciddi ve samimi bir şekilde uygula.

Konfiçyus bunlardı söylemiş, tüm topic oldugu gibi kendi tacisyene uymamışsın. İstiosan iran a gidiş biletin benden.

Ama yok http://forum.paticik.com/konu.php?id=134276&syf=1 artik bu olay sende derin yaralar mı açtı bilemiyicem yazık yazık yazık....
Mesaj tarihi:
Bleda hala aynısın sadece gevezelik , bir iddian varsa benim gibi TEMELLENDİR . Boş konuşma

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 01:12 tarihinde, Razien tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar, quantum fizigi demiş, wikiepdia da keywordleri sölemişim, nasadaki emteor demiş, bahsedelen stieey girip linkk vermişim, adam konfüçyustan 1 laıntı yapmış ben 5 tane yapmışım, psikologlugu allah ı kanıtlama işine getirmiş, açıklayınca kelime anlamı bik bik bik demiş, Allahtır bunu yaratan diye diratir demiş evet oyle oyle demiş herhangi bir bilimsel bişi göstermemişl, quantum fizginin allahın işi oldugunu göstermek için psikologlara link vermiş onu kanıtlamışız, gg diyorum arkadaşım sana, git kendi beynini sulandır.

http://forum.paticik.com/konu.php?id=134276&syf=1

heralde annen-baban ayrılmış bu sende psikolojik sorunlar açmış he diyip geçiorum
  • Yeni Oluştur...