Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ya iktidar ya da yokum [ RTE ]

nocom

Öne çıkan mesajlar

@Penth :

Konu ile alakasız ama 2 ana partinin bulunduğu sistemlerdede insanlar temsil ediliyorlar.Orada parti içi demokraside olduğu için , partiden atma ihraç vb. gerçekleşmediği için ufak fikir ayrılıkları yada bazı konularda aşırı ikir ayrılıkları ana hat olarak benzer görüşleri olan partileri ayırmıyor. Parti içi gruplar olarak kalıyor. içerde mücadele ediyor ama dışarıya bir bütün oluyorlar.

Tabiki Türkiyenin bu konuda öncelikle saltanatı kaldırması gerekiyor. :(
Saltanat kuran ve bundan nemalanan il merkezleri olduğu sürece bu sistem farklı düşüneni ez olarak gelişmekte...

Birgün...
Sosyal ağlarda paylaş

bütün ümit tek başına çekilmesi üzerine mi
hla bir alternatifi çıkmadı ve kurtulamıyor msunuz
çok çaresizce olmuş, adamdan kendi çekilsin diye medet umuyorsunuz :)

tek başıma iktidar olamazsam siyasetten çekilirim sözüne ek olarak "diğer partiler de tek başına iktidar iddiasındalar. onlar da aynı sözü versinler, hodri meydan" vs.

cümleleri tek olrak deil de bir metni değerlendirmeye alışmanız lazım, burdan çekilirim lafını çıkarmak fazla hayalperestlik

o değil de daha süleyman demirel, necmettin erbekan hatta rahşan ecevit bile siyasetle uğraşıyolar hala doyamadılar bir türlü, ek olarak yüce divandan sonra bile utanmadan mesut yılmaz, borçlar ailesinin üzerine diye rahat rahat dolaşan cem uzan var, rte den önce dünya kadar isim vardır
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver rte den once bisuru isim olsa bile, ki bence öncesi sonrası olmaz bunun, kötünün iyisine bile katlanmaya tenezzul edtmemeliyiz
cem uzan siyasette ve vaadleri var diye, rte ondan daha makul vaadlerde bulunuyo diye rte yi cem uzanan iyi bi opsyon olarak gorup rteyi yuceltmek cok yanlıs bisi
kotu ornek ornek degildir zaten
Sosyal ağlarda paylaş

yani eger tayip bey yuzde 40 ın altında duserde diyelim yuzde 30 alr iki parti daha meclise girerse tek basına iktidar olamasza politikayı bırakıcak olemi hadi ordan sacmalık

bole aptacla siyasetmi olur nedir demokrasi?chp yuzde 20 alırsa cekilecek yani cok zeki sanıyo bunlar kendilerini

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 11:40 tarihinde, karareis tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@nocom

Arkadaşım verdiğin grafiklerde rakamlar verilen oy sayısını gösteriyor sanırsam. Verdiğin 3 bölgede toplam 3.6milyon gibi bir oy sayısı çıkıyor. Yani akp ye 4.8 milyon gibi bir oy mu geldi toplam son seçimde? Bana düşük bir rakam gibi geldi, tam rakamları aramaya zamanım da yok şu an. Yani bu adamlar sadece buradan almıyor ki bu oyları. Son seçimde akp ye atılan toplam oy sayısını da bulursan birşeyler açığa kavuşacak. Hesabı yanlış yaptıysan da affola, acele ile yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada şöyle bişeyle karşılaştım itiraf.com'da...

said:
frenküzümü_1; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 44; İl: İstanbul

Sağlık karnesiyle ilaç alan herkesin dikkatine 1. Sağlık ocakları ve hastanelerin ücretsiz olduğuna inanmayın, devletin tahsilatını eczaneler yapıyor ve bu zorunlu. 2. Devlet her geçen gün ilaçlara ödediği rakamı düşürüyor ve bir süre sonra ilacın yarı ücretini siz ödemek zorunda kalacaksınız 3. Yeni bütçe uygulama talimatı ile birçok ilaç ödeme kapsamından çıkarıldı ve bunların büyük çoğunluğu soğuk algınlığı ilaçları, kışın bunu daha iyi anlayacaksınız. 4. Ödemelerin aksaması nedeniyle pahalı ve ithal ilaçları içeren reçeteleri ilacım yok diye karşılamayan eczacıyı sakın suçlamayın, çünkü suçu yok; devlet de ona para ödemiyor. Her geçen gün sağlık alanında yeni kısıtlamalar geliyor, dikkatli olun. Bunları nerden mi biliyorum? Bu uygulamalara dayanamayıp eczanesini kapatmaya karar vermiş bir eczacıyım.

buyrun, akp, tayyip yönetimi...

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 14:15 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

tek başına cıkarsa nolcak peki. adam böyle diyo yine milleti kandırıyo oynalrı cekiyo işte. secmenin %50 si malesef bilincli secmen değil ve yine akp nin tek basına iktidar olması olası. kesinlikle cok buyuk bir oy alacaklar ama tek basına olamayacaklar gibi geliyo bana da umarım oyle olacak ve beladan kurtulucaz, artık o saatten sonra geri dönmek yemez, yese de geri geldiğinde bi s.. yiyemez.
Sosyal ağlarda paylaş

mynetın son secım anketınde bekledıgım gıbı cıktı :

( eğer mhp ipi gösterip sıkıosa as demeseydi daha fazla oy alabilirdi, yanlış politika izledi. )

benim tahminim ( 36 - 28 - 20 )

Parti Oy Oranı
Ak Parti %36,66
CHP %24,55
MHP %22,47
DP %4,23
Bağımsız %3,96
GP %3,27
SP %2,31
İP %0,47
ATP %0,45
TKP %0,45
BTP %0,42
ÖDP %0,31
HYP %0,28
EMEP %0,09
LDP %0,08

said:
nocom
üye [şikayet et]
§ 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 01:55 [ güncelle ] [ özel msj ]
20-25 arası bağımsız aday bekliyorum

%36 akp
%28 chp
%20 mhp

[ Spoiler ! açmak için tıklayın ]
%4-5 dp
%3-4 gp
%3-4 bağımsızlar
%1-2 sp

% bindelikçiler

[ Kapat ]

yaptığımız araştırmalarda bu çıkıo

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 17:31 tarihinde, nocom tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
10% baraj sistemi de, "tek parti" saplantisi da saglikli bir demokrasi ortamini yukarida soyledigim sebepten baltaliyor.
Bu ulkenin 9% u DYP'ye, 7%'si GP'ye, yine 9% gibi biseyi (9 du di mi?) MHP'ye oy veriyorsa ve bu insanlarin o mecliste 1 tane bile temsilcisi yoksa ortadaki sey demokrasi degil siyasi masturbasyondur.
Oldu olacak 4. Reich'i ilan edelim istikrar tavan yapar hem? Insanlarin gorusleri temsil edilmedikten, millet meclise egemen olmadiktan sonra ne anlami var ki guclu bir ulkenin? Halkin yarisini temsil etmiyorsa nedir yani simdi o kimin ulkesi halkin yarisinin ulkesi mi?

Tüm partiler %9 oy alırsa ne olcak o zaman?
Sistem çökecek mi.

Seçimlerde hile yapalım, 10 parti %9 oy alsın, geri kalan %10 da diğer seçimler olsun.
Kimse seçilemesin,
sistem çöksün.

Ha haha.

Barajın bu kadar yüksek olmasına ben de karşıyım. %2 olsa çok güzel olur da, "teröristler seçilir" korkusuyla başımıza siyasi teröristleri seçiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...