Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stok tutmadan internette satış yapanlar

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Ya ben deliriyorum gene.
Adı lazım olmayan bir siteden bir ürün sipariş ettim.
Ürünü alırken stoklarında gözüküyordu.
Ama şimdi üretici firmadan ürünü bekliyoruz diyor site.
E hani stoğunuzda vardı? Hala da var gözüküyor.
Ne rahat iş ha.
Stok tutma yok.
Yahu benim türkiyedeki siteden almamın sebebi, elindeki malı almak istemem ki 1 ay kargo beklemiyim. Sen yılan hikayesine çevirip 1 ay yurtdışından mal bekliyeceksen üzerine de para alacaksan, ben siteni niye kullanayım. Yurtdışından direkt kendim alırım sonuçta.
Müşteriyi yanıltıyorlar ya, stokta var diyip "hay allah yokmuş tüü" ayağına yatıyor siteler.
E ben de açıcam sanal market, birisi siteden hani olur ya bir şey alınca, aa mal bitmiş diyip, adamın adresini yurtdışında birine verip direkt evine yollatırım malı, yüzde alırım, oh.
Sosyal ağlarda paylaş

oyle degil o isler, internet uzerinden satis yapanlar zaten minimal stok tutarlar. zannediyor musun ki diyelim weblebi.com 100lerce klima buzdolabi vs. tutuyor stoklarinda?

ha ahlaksizlik boyutu ayri, ama normali de oyle buyuk stokla yapilmaz. ince isler bunlar, civi cakmaya benzemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya tamam en çok satılan ürünlerden tutarsın bir kaç tane, ona göre stok yaparsın falan sonuçta yerler sınırlı bütçeler sınırlı, elinde kalmaz mal, ama elinde olmayan mala da stokta var yazmazsın. Mal niyetine konuyoruz resmen. Nasıl olsa parayı verdi mi beklemek zorunda mantığı var, beklemek zorunda değilim, başka yerden alırım ürünümü. Yaptıkları en kötü şey 10 gün olan yasal geri ödeme süresini sonuna kadar kullanmaları, elinde paran yoksa bekletirler vallahi adamı. Yoksa elimizde ürün yok ama gelicek 1 haftaya derlerse kesin iptal edicem siparişimi, beklerim 10 gün, 4-5 ytl fazla veririm başka bir site var oradan alırım. Paramın iadesi yapılmadan öbür siteden aldığım ürünü kullanmaya bile başlarım.

[ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 04:41 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

idefix de yapıyor, hepsi yapıyor hatta :)

bence oradaki ifadeyi düzeltmeleri lazım, kimisinde 3 gün içinde temin edilir türünden bir şeyler yazar mesela, o daha makul

bu biraz insanı kelime oyunuyla aldatmaya giriyor, yani stokta değil de bilmemkaç günde temin edilir yollanır vs dese en azından başımıza geleceği biliriz, Stokta! yazıp 1 hafta bekletince keriz yerine konmuş oluyoruz biraz
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı boku vegateknomarket yapmıştı. Almak istediğim ürün hiçbir yerde kalmamıştı sadece orada stokta gözüküyordu. Sipariş verdikten sonra mail attılar elimizde yok isterseniz önsipariş sayalım diye, iptal ettim siparişi. Böyle ciddiyetsizlik olmaz kendi stoğunu denetlemekten aciz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu konu hakkında mail atmıştım bi siparişimde gelen cevap;
said:
Sitemizden verilen tüm siparişleriniz , ithalatçı firmalarımız tarafından temin edilerek siz değerli müşterilerimize gönderilmektedir.
Sitemizde de belirttiğimiz ortalama 3 İş Gününü(cumartesi-Pazar iş gününe dahil değildir) kapsayan Ürün Tedarik Sürecimiz, gelen siparişlerdeki ürünlerin tedarik edilebilme süresidir.
Bu süre içerisinde tedarik edilemeyen ya da gecikecek olan ürünlerimiz ile ilgili bilgiler, mağaza yetkililerimiz tarafından sipariş sahiplerine e-mail olarak gönderilmektedir.

Hepsiburada.com'u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
Sosyal ağlarda paylaş

o yanlış bir bilgi ama
distribütörün stokuna online erişemez ki bütün marketler, yani çok güncel bir bilgi olmaz erişse de

ancak tahmin olur o, heralde galiba kesin vardır bizim distribütörün stokunda diye de bilgi verilmez ki ayıp :)

o kadar emin yazıyolar ki bazen, en geç 3 gün içinde kargoya verilir dedikleri ama 10 günde gelen çoook siparişim oldu benim, hepsi mi tükendi birader aynı anda? diyesi geliyor insanın
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane
üye § 15 Temmuz 2007, Pazar - 09:38 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

Aynı boku vegateknomarket yapmıştı. Almak istediğim ürün hiçbir yerde kalmamıştı sadece orada stokta gözüküyordu. Sipariş verdikten sonra mail attılar elimizde yok isterseniz önsipariş sayalım diye, iptal ettim siparişi. Böyle ciddiyetsizlik olmaz kendi stoğunu denetlemekten aciz.

aynısı oldu sayılır banada.
hepsiburadadan direksiyon alıcam.bitek hepsiburadada vardı o direksiyon gözüm açıldı faltaşı gibi.hemen aldım fln.üretici firmadan bekliyoruz dediler.bende napayım dedim başka biyerde yok bekliyim dedim.1 hafta sonra noldu benim ürüne diye sordum.getirtemiyoruz dediler.adamlara çok sağlam küfür ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikada 4 defa basima geldi, bu olay.
2 sinde urunleri bedava aldim, arayip azarlayinca tirsiyolar burdakiler.
Diger 2 olayda ben aramadan adamlar kendileri arayip indirim kuponlari yolladilar, ozur dileyerek.
Burdada oluyor bu olaylar ama taahutlerini yerine getiremediklerinde gonlunuzu aliyor herifler :)
Sosyal ağlarda paylaş

amerikdada sirketler stok tutmuyo
ama musteri memnuniyeti adina bi urununuz gec kalirsa direk bisiler yapiyolar
mesela ben laptopu aldim
tam siparisin 7 inci gununde vista release oldu dediler ki xp satamiyoruz vista saticaz
2 inci hafta sonunda adradim ulan ben turkiyeye donuyorum nerde laptopum kadin 1000 defa ozur diledi
+ vistami home dan home premiuma cevirdi ve yaklasik 10% bir indirim yapti

eastbay diye bi amerikan futbolu ureticisi war
adamlar kac defa gec kaldi diye urunu belese yolladilar
hatta bi sefer belese yolladilar bu urun yannis deidm ikincisini yolladilar
Sosyal ağlarda paylaş

Laptop aldigimda laptopun kasasinda cok ufak onemsiz bi cizik vardi, ama ben baya titiz(cins) oldugumdan bole konularda arayip dedim bole bole, adamlar printer gonderelim size, birde 100 dolar indirim kuponu verelim bir dahaki alisverisinize dediler bende " hayhay arkadasim lafimi olur ufacik cizigin" dedim eheu. Turkiyede olsa doverler adami ufacik cizik icin ne celalleniyorsun diye.

Burda musteri kral, turkiyede saticilar eskiya valla. GEcen sene turkiyede ekran karti alirken sormustum adama memnun kalmazsam geri getirebilirmiyim diye, adam "hayir" dedi, dedim "yasa var memnun kalmazsak elektronik urunleri belli bir sure icinde geri getirebiliyoruz" , adamin cevabi
"Bizde gecerli degil o yasa arkadasim"

[ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 20:19 tarihinde, NoTwisT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...