Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

özlem siyasette yeni

forgiver

Öne çıkan mesajlar

ya kız kıllık etmiş bide uzatmış sornasındada espikli yumuşatıcı bi yaklaşmaya kandan gelen cok samca ve boktan bi şekilde ayar vermiş

ben türküm edebiyatı yapmış amerikalı değilim demiş ki

sonrasında tam bir amerikalı gibi "sayın bayulgen" demiş kızın affedilicek bi yanı yok yanı.

okan bayulgende gereksiz yere kendisine ayar verildiği laf ataldığı için sinirlenmiş,
zaten bide cok saygı duyduğu birisidir Berhan şimşek onu susturduğu için program boyunca kız konuşsun diye, haklı bi sinirlenme bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Kadının yaptığı gayet doğal.Soyadıyla anılmak istiyor.Bazısı göbek adını kullanmaz.O şekilde hitap edilmemesini ister.
Okan Bayülgen e cüce diye hitap etmekle aynı kapıya çıkıyor.

Lakin burda bu kişilik kendini anlatamıyor.Tartışmayamı girmek istiyor artık ne istiyor bilmiyorum.
Ama en başında" Sayın bayülgen sizin takdirinizdir fakat ben soyadımlada anılmak istiyorum dikkat ederseniz sevinirim"
der ve konuyu bu şekilde kapatabilirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

yok haklı cıakrmaz tabiki kızı konuk etmişsin cekiceksin cefasını ama şöle bi durum var.

Okan, Bahran şimşeği susturup program boyunca kıza söz vermeye calıştıktan sonra, kızın gelipte bu kadar manasız bi konuya takılması sacma, yok takılcıaksan barı adam gibi delikanlı gibi söle deki BÖLE BÖLE BENIM BIR SOYADIM VAR mıraldanma kedi gibi (son kısmı kendim için ekledim)
Sosyal ağlarda paylaş

Şu diyalog da şahaneymiş ahah (ekşi'den c/p):

berhan şimşek - siz zannedersem farklı bir toplumda yetiştiğinizden , size sayın diye hitap edilmesini bekliyorsunuz.
ozlem piltanoglu turkone - evet tabii ki. belli bir samimiyete sahip olmadığım kişiler öyle demeli.
berhan şimşek - bu sayın kelimesi sizde o kadar takıntılı hale gelmiş ki, genel başkanınız bile abdullah öcalan a iki kere sayın dedi.
ozlem piltanoglu turkone - yapmayın, ne alakası var?!?
Sosyal ağlarda paylaş

Paron da, Okan'ın tüm iyi niyetli ve belki soyadıyla hitap etme şeklinde değil ancak tavırlarıyla saygılı tutumuna, Okan'ın programında Okan'a laf sokarak cevap veren bir konuğa Okan'ın da laf sokması gayet normal bir şey.
Hatta Okan laf dahi sokmamış pek, sadece açıklama istiyor, doğrudan bir hakareti yok bile kadına, sadece "Beni saygısızlıkla suçladınız, beni daha önce kimse saygısızlık ve seviyesizlikle suçlamadı, bu suçlamanın bazında da mantıksız bir şey yatıyor." mesajı veriyor Okan normal olarak.
Nesi yanlış tepkisinin Okan'ın? Suçlanışının altında yatan mantığın banalliğine değinmesi mi? Kadının cevap veremeyip boş boş oturması kendi sorunu, hatta iki kişi birden yüklenmemek için susturuyor bile diğer konuğunu, ki çok saygı duyduğu bir konuk o.
Televizyonda çok kolay 3 saniyelik bir cümleyle birine laf sokmak, şov yapmak, Okan da açıkça "Bana bunu yapamazsın, yapmaya kalkarsan yediririm, üzerim." demiş, iyi de yapmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Okan'ın uzatması mantıksız.
Kızın ısrarı daha mantıksız.
Çifte soyadı var, bir tanesini kullanıp diğerini kullanmasa, ha tamam, o zaman adını ynalış söylüyor.
Fakat bir insana adı ile hitap edilmesinde ne var?
Okan da sunucu olarak, ben sunucuyum, dizginler benim elimde, isteiğim gibi hitap ederim, pozitif ayrımcılığa gerek yok mesajını veriyor.
Esas Berhan Şimşek nasıl her lafa atlıyor kıza hiç konuşma izni vermiyor şaşırdım doğrusu. Ben onu daha beyyefendi sanırdım.

bonepart: bildim bileli okan bayülgeni sevmedin be sen de:) üç dört senedir patiden, ondan önce de liseden beri hem de...

[ Mesaj 13 Temmuz 2007, Cuma - 00:16 tarihinde, wizardofoz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

o kadının kendi kişiliğiyle ilgili problemleri var, belli. susmadan konuşuyor, sürekli lafa atlıyor. hadi arkadaş ortamında tartışıyor olsalar neyse diyecem. program yapılıyor orda... tek bir haklı yönü bile yok kadının.

okan haklı ama anlatmak istediğini anlatamamış, kafasının içi büyük ihtimalle kocaman bir NASIL YA?! ile doluydu o sırada.
hitap şekli önemlidir evet, ama "özlem siyasette yeni" cümlesi orda okan bayülgen'in ortamı yumuşatmak amacıyla samimi bir şekilde söylediği bir cümle. kadın bunu ego problemi yapıyor, gururuna yediremiyor(suratının aldığı şekillerden de anlarsınız) ve özgüven eksikliği had safhada kendini savunmaya çalışıyor.
bu kadından değil politikacı, bakkal bile olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

iyide ben snein ciddi programina ciddi bi sekilde
bir milletvekili adayi olarak gelmisim
yan apartmandaki kiz gibi
nail davrnirsin sen ban aya
okan bayulgen kim bi kere
kadin ona nasil sayin okan bayulgen diyosa oda ole cevap vermelidir
cddi bi programsa
eger bu genrede program ycapcaksa biraz ali kirca izlesin
felanda bisiler orensin
Sosyal ağlarda paylaş

E BonePART o programda 30 tane reklam arası var.
Kadının niyeti iyi olsaydı o reklam aralarından birinde rica edebilirdi.
Niyet zaten baştan kötü.
Kadının niyeti kötü, ancak buna ters olarak Okan Bayülgen'in de programı izlediyseniz başından beri tavrı iyi niyetli.
Kadına söz hakkı veriyor, saygılı bir tutum sergiliyor, tüm bunlar hiç yokmuş gibi ismiyle hitap etti diye kadın saldırıya giriyor bir anda.
E bana yapılsa bu, ben de kendimi savunurdum gayet, 5 dakka olsun, 10 dakka olsun, 15 dakka olsun kendimi savunurdum, kadın konuşmaktan aciz bir milletvekiliyse de kendi derdi açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

kadının konustuğu seyler pek gercekci ve "ciddi" gelmedi bana. daha cok kadın kendi idealizminde boğulmuş ve yeni yetme bi aday olarak sesini duyurabilmeye çabalıyormuş gibi geldi.

millet vekili olacak bir kişi
1- bu kadar ezik olmamalı
2- vekil olacağı milletten çıkan bir televizyoncuyu, en azından programına çıkacağı televizyoncuyu biraz araştırmalı.
3- "soyadımı da kullanacaksınız sanmıştım" gibi hayal kırıklığı ile dolu, küçük emrah modeli çizen cümlelerle değil; kendini, düşündüğünü açıklayıcı bir şekilde anlatabileceği cümlelerle konuşmalı.
4- sayınmış sevgiliymiş göstermelik saygı kelimelerine bu kadar çok takılmamalıdır.

okan neden haklı biliyor musun? sinirli çünkü. neden sinirli? çünkü milletin vekili olacak kişi oraya çıkmış daha kendini ifade etmeyi, dinlemeyi bilmiyor. sinirli çünkü programı gereksiz bir nedenden ötürü kesiliyor, şahsına saygısız muamelesi yapılıyor. okan çok saygılı bir insan mı? değil. ama haklı.

[ Mesaj 13 Temmuz 2007, Cuma - 00:37 tarihinde, Sacros tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Okan Bayulgen sadece iki konuguna da esit mesafede davranmak icin asiri caba harcadi. Berhan beyi yakinen tanidigi icin on ismi ile hitab etmekteydi. Bunun icin soz konusu bayana da on isimi ile hitab etmek istedi zira aksi cifte standart veya taraflilik gibi gorunebilirdi. Hanimefendi de kendisini Amerikanlik ile suclayarak Turk kulturune uzak olmakla itham etti ozur dilemesi tabiidir. Ancak hanim surekli ben kaymakamim falan diyerek buyukluk taslamaktaydi. Kaymakamlar ozur dilemiyor herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Kadın saldırmıyor, şu konuda anlaşalım bence ilk olarak.

"özlem" diye başlayıp hemen sonrasında "özlem hanım" diye düzeltmesinden bence gayet açık adamın "özlem" i samimi bir ortam yaratmak için söylemediği. Niye düzeltsin yoksa daha kadın bir şey söylemeden, yanlış mıyım?

Ha kadın biraz ters, onu zaten kabul ediyoruz. Ama tahmin ediyorum ki orada bu talebini ne kadar uygun bir şekilde dile getirirse getirsin (ki aşırı derecede ters bir şekilde de dile getirmedi bence) Okan aynı tepkiyi verecekti.

Okan ne tepki vermiştir peki?

"Kime laf ediyorsunuz beni ilgilendirmiyor 'Ben Meksikalı değilim, Amerikalı değilim.' diye. Karşılıklı gıcıklaşmaya gideceksek hemen gıcıklaşabilirim söyleyeyim."

Sonrasında ciddi anlamda uygun bir dille rica ediyor kadın; sonrasında da şöyle bir cümle "Niye benim seyircimin karşısında bana böyle bir eleştiri getiriyorsunuz ki?" (bu subjektif yorumlara açık bir şey, tam ortadan bakıldığında üstteki kadar da rahatsız edici değil; ama ben rahatsız oldum.)

devamında "Ben tercihimi belirttim." diye görüş belirten konuğuna da "Siz beni bu konuda uyaramazsınız. Ayrıca ben hepinize eşit süre veriyorum" (ikinci cümleyi hemen ardından söyledi evet, ve mantığını kavramak mümkün değil.)

Reklam sonrasında da "Yıllardır konuklarıyla mesafe konusunda hata yapmamış bir insana mesafe konusunda eleştiri getiriyorsunuz." diyor ki ben pek çok programını görmüşümdür, aradaki seviyeyi tutturamadığı. Üzerine de " 'Çamur at izi kalsın' gibi bir mantığı mı benimsediniz?" gibi bir eleştiri de getiriyor ki, kontrolü kaçırdığı nokta artık, insaf.

Sonrası ciddi anlamda gereksiz bir tartışma, Okan'ın üste çıkma çabaları, bana göre programın kontrolünü elinden kaçırdığı anlar.

Neden bu kadar uzun yazdım?

Okan Bayülgen çok olmasa da sevdiğim bir insan, ciddi formatlı programlar yapmaya başladığında da gayet desteklediğim birisi ama bundan önceki programlarda da yer alan az çok hataları göz önünde bulundurulduğunda henüz bu iş için erken gibi geliyor bana.

Gereksiz bir tartışma bu; ama Okan Bayülgen savunulacak davranışlar sergilemedi kesinlikle bütün tartışma boyunca.

Kadın çok mu düzgün, elbette hayır.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün canlı izledim ben programı o olaydan çok daha yogunu akplı ve chpli iki milletvekili adayının it dalaşı şeklinde geçti yayın biraz gergindi zaten .
Tartışmaya gelince bencede biraz gereksiz gibi ama kadın da sonuçta milletvekili adayı olduğundan kendince bu günden +bi saygı bekliyo olsa gerek. Ama ben o kadından madem bu kadar ısrarcısın kardeşim '' ya bana soyadımla hitap et yada eyvallah'' demesini beklerdim bir milletvekili adayının bu kadar ezilmemesi gerekirdi bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...