Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Selamlar, Bu konuyu açmayı hiç mi hiç istemiyorum ama sinirimden duramadığım gibi yapılabilecekleri de bir an önce öğrenmek istiyorum. Ev arkadaşım eve bırakılırken (gözlemevinde çalışıyor ve son çıkan kişi orada kalan kişiyi geri götürmek zorunda) resmen tacize uğramış. Gözlemevi dağın tepesinde ve şehre kadar 8 km uzakta. Donup kalmış afalladığından. Söz konusu taciz ise arabayı kullanan şahsın arkadaşımın elini tutmasından ibaret fakat oldukça rahatsız edici. (Mümkünse bu davranışın taciz sayılıp sayılmayacağı hakkındaki yorumları bir kenara bırakın, lakin kişiyi tanıdığım gibi böyle birşey yapacağı da gayet aşikar. Aynı zamanda olay kişiye erkek arkadaşı olup olmadığı sorulduktan ve geyik muhabbetiymiş gibi çiçek teklif edildikten sonra gerçekleşiyor) Olayın dağın tepesinde, arabada ve hiç bir tanık olmadan gerçekleştiğini düşünürsek; Yapılabilecekler nelerdir ? Olası bir suçlama ve şikayet durumunda olayın arkadaşımın lehine sonuçlanma durumu nedir ? Bu olay ile ilgili kanun, yasa nedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 kanun yasa ile mi çözülcek illa başka türlü çözün ? zira bu ülkede yasalar kamlumbağadan yavaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Oldukça basit sorunlarda bile kanuna başvurdum daha önce ve sonucunu rahatça alabildim. Yine aynı şekilde herşeyden önce kanuna başvuracağım ya da insanları bu yönde telkin edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Arkadaşın kendisini bu işe adıyarak peşini çok sıkı bir şekilde takip etmeyecekse yasal yollardan bir sonuç alması benim bugüne kadar ki deneyimlerine göre imkansıza yakın. Ancak savcılığa bir şikayette bulunursa ve benzeri bir durum bir şekilde tekrar gerçekleşir ve o zamanda şahidi olursa bu sefer duman etme ihtimali doğar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 önce döv sonra kanuna başwur :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 valla kendi yaşadığım ve yaşamakta olduğum olaylardan dolayı öyle dedim ve bahsi geçen mevzular basit olmadığı gibi çok ağır suçları olan durumlardı netice de yavaş, yavaş mı hızlı mı tartışması yapmıcam tabii konu o değil görgü tanığı yoksa işin zor ancak yalancı şahit denen bir olay var tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Tekrar olacaktır elbet. Dumur olup kalmış kızcağız, sesini çıkaramamış bir anda. Genelde müzik dinlemek için ve günlük programımı takip için kullandığım pda'i almasını ve benzer bir olay durumunda kayıt tuşuna basıp (farkettirmeden çok rahat yapılabilir) tartışma çıkarmasını teklif ettim. Savcılık açısından yeterli olur sanırım bu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 herhangi bir hasar olmadigi surece ya da kanit sayilabilecek bir şey, bir yere varamazsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Yok dövdükten sonra kanuna başvurursan ve o darp izleri ile rapor alırsa bu sefer sen duman olursun :) Ya döv ya kanuna başvur yada hiç bir şey yapma. Bu üçünden ikisi yan yana gelmez, gelirse bünyeyi bozar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noma Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 eger adam da pati okuyosa bi işe yaramaz sanırım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 bildiğim kadarıyla ses kayıtları hakkında bişey yapılmıyor yamuluyor da olabilirim umarım yamuluyorumdur, ama yine de siz gidin adamı dövün abi kasmayın yasa falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 ya kanuna başvurun bence de kesin. ben de zamanında çok ciddi bi olayla karşı karşıya kaldım, adam da yakalandı ama bazı sebeplerden dolayı dava falan açamadık.yanarım. gerçi sen kanunu soruyorsun ama olsun, fikrimi belirteyim dedim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 sanırsam ses kaydı yalnız başına yeterli olmuyor kanıt olarak. gizli kamera daha iyi bi çözüm olabilir. bir de evet şahit vs. lazım. şahitlerin illaki olayı birebir görmesine gerek yok, işyerinde onu tanıyan arkadaşları da olsa şahit şahittir. ha eet bide yalancı şahitlik var (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Sadece eline dokunduysa pek yapabileceğiniz birşey yok bence. Adam belli ki kıza aşık ama sapıkça bir yaklaşımda bulunmamış. Çiçek vermek,elini tutmaya çalışmak bunlar taciz sayılmaz. Kızın orada yapması gereken cevabını vermekti. Nazikçe veya sertçe,ona kalmış. Ama adam kızı korkutacak bir tavır sergilediyse başka tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 adamın üstlerine şikayet etsin, gözlemevi demişsin kamu kurumu mu burası? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Hoş değil arkadaşlar bunlar. Hak etti mi ? Bal gibi haketti ve olayı duyduğumda resmen öldürmek geldi içimden iti ama bu şekilde çözülebileceğinden şüpheliyim. Kaldı ki haklıyken haksız duruma düşmekten ötesi değil bu. Kalıcı hasar alabileceği ya da o anda elimde kalıp öleceği ihtimalleri de yok sayılabilecek olasılıklar değil hani. (Evet o kadar tehlikeliyim. Kodum mu oturtuyorum. Tanıyanlar anlatsın : p ) edit : dövmekten bahsediyordum, araya epeyce mesaj girmiş. [ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 00:50 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 ses kayıtları tek başına kanıt değildir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 zopik adam dövmenin de usulü vardır abi, giyin kar maskesi falan tanımasın herif alla alla :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 lol 108 kiloluk cüsseyi de hiç tanımaz hani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noma Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 adamın üstüne otur kaza süsü ver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 röfle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Gözlem evindeki yöneticilerden birine böyle böyle bi, durum oldu diye bahsetsin ama isim vermesiz sizce bir daha olmaması ne yapmam lazım tavsiye verir misiniz desin gerisini eğer düzgün bi müessese ise hallederler. Görev olarak arkadaşından yüksek mi o kişi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 said: Sadece eline dokunduysa pek yapabileceğiniz birşey yok bence. Adam belli ki kıza aşık ama sapıkça bir yaklaşımda bulunmamış. Çiçek vermek,elini tutmaya çalışmak bunlar taciz sayılmaz. Kızın orada yapması gereken cevabını vermekti. Nazikçe veya sertçe,ona kalmış. Ama adam kızı korkutacak bir tavır sergilediyse başka tabi. Yok o tip bir aşk falan yok ortada. Eleman bir garip havalarda, hatunlar bana hasta, bir kere elleyeyim bir deneyeyim bakalım tipinde gezinen biri. Niyet gayet açık esasen ama savcılığa bu şekilde anlatamazsın tabi. Ciddiye alınmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 said: Gözlem evindeki yöneticilerden birine böyle böyle bi, durum oldu diye bahsetsin ama isim vermesiz sizce bir daha olmaması ne yapmam lazım tavsiye verir misiniz desin gerisini eğer düzgün bi müessese ise hallederler. Görev olarak arkadaşından yüksek mi o kişi? Evet yüksek ve böyle bir olayın anlatılması gerçekten bu kişi için riskli çünkü bizim bölümde kimseye güven olmuyor. Resmen Yalan Rüzgarı'nın ticari versiyonu gibi işliyor. Dahası bu kişi bunu bal gibi inkar edecek ve arkasına yine bölümden yandaşlar bulacak. Olan yine bu kızcağıza olacak yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 ben şahsen mümkün olsa yere yatırıp dövmek isterdim. yavşakları hiç sevmem amma velakin malesef bu tür davaların açılması için gereken koşulları bilmiyorum [ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 01:26 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar