Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sivas katliamının 14. yılı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bide suna dikkat etinizmi bi bakın söyle gerek Uğur Mumcu için açılan topiğe gerek bu topiğe. Sam,malik,sir,huun,Giovanni.. gibi gerek liboş,ikinci cumhuriyetçi gerek takunyacılardan bir tanesi kınama mesajı yollamışmı?
Neden biliyormusunuz? cok basit nedeni, çünkü bu adamlar Atatürk'ten, onun ilke ve inkilaplarından, Cumhuriyetten ve bağımsızlıktan haz etmedikleri gibi, bunları savunan bu uğurda canlarını veren insanlardan da haz etmiyorlar. Ama nerde bir emperyalist uşağı, nerde tarikatçı bir köpek nerde bir kukla ya birşey olsun direk "DEMOOOOOKRASSSİ" nidalarıyla damlarlar ortama..
Mesaj tarihi:
ülkemizdeki bu katliam ertesinde anmak için yazılan ve metin altıokun hayatını anlatan fazıl sayın oratoryosu, çeşitli engellemelerle sadece 1 kez icra edilebilmiştir.engellenmesinde büyük parmağı olan oratoryonın yayınlanacağı sırada dönemin kültür bakanı ve sonradan 2 partiyi birleştirmeye çalışan kişisi halkımızı germek için böyle besteler yapıyorlar bu açıkça tahriktir diyerek fikrini açıkça ilan etmiştir.

daha acısı kültür ve sanat üzerine kurulan zengin bir iş adamının ünlü vakfı bu oratoryoya kaynak ve sanatçı sağlamayacağını açıklamıştır.

konu sivas olunca ne kültür ne sanat nede fikir ve ideal kalmaktadır.herkes içindeki kini göstermektedir ve demokrasi, insan hakları,insanlık sucu kavramları yok olmaktadır.ne acı bir durum.

ülkemizde devrim karşıtlarının yaptığı büyük bir katliam olan bu insanlık suçuna nedense sivas olayı denilmekedir.malatyadaki 3 papazın öldürülmesine katliam diyen medya iş sivasa gelince olay demekte bir sakınca görmemektedir.
Mesaj tarihi:
ha aferin bu konuda da birbirinize "takunyacı, liboş" diye laf sokun. mentalite olarak bu katliamı yapan insanlardan farkınız kalmıyor bilmem farkında mısınız : cephelenme.

hrant dinkin de ölümü çok üzücü bu insanların da. Hepsinin sebebi benzer şeyler birini sağcılıktan diğerlerinin dincilikten olması birini ötekinden kötü yapmıyor. bugün bu ülkede aşırı dincilik kadar aşırı sağcılıkta bir problem insanlar hangisi için tepki verirse iyidir bizim için. aşırı dinciliğe karşı bir yürüyüş yapmayanlar varsa sağcılığa karşı yapsın o da gerekli bir tepki (ne kadar faydalı olur onu tartışmıyorum).
Mesaj tarihi:
Viktor said:
hrant icin yollara dokulen aykiri genclik nerde?

Buradayız Viktor. Ama medya konu Sivas olunca yapılan gösterileri, yürüyüşleri yazmıyor. Geçen sene haberlere çıkmayı başarmıştık çünkü yürüyüş yapan kalabalık CHP milletvekili adayları anma yürüyüşünde propaganda yapmaya kalkınca onlara saldırmıştı. Olay çıkmayınca haber olunmuyor.
Mesaj tarihi:

Madımak Oteli Müze Olsun Kampanyası said:
2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri'ne katılan 35 aydın, yazar ve sanatçı, gericiler tarafından ateşe verilen Madımak Oteli'nde yaşamını yitirdi...

Çok büyük değerlerini kaybetti o gün Türkiye... Şair Metin Altıok, yazar Asım Bezirci, sanatçı Muhlis Akarsu, şair Behçet Aysan, üç telli curanın ustası Nesimi Çimen, karikatürist Asaf Koçak, şelpe tekniğinin önderi Hasret Gültekin... Ölenler arasında Hollandalı araştırmacı Carina Cuanna da vardı, daha henüz 12 yaşında olan Koray Kaya da...

35 can... Kimisi nişanlıydı, kimisi üniversiteliydi.. Doktordu, eczacıydı, mimardı, mühendisti, öğrenciydi onlar.. Anadolulu, Rumelili, Karadenizli, Akdenizli, Egeli ve dünyalıydı onlar...

Bugün Madımak oteli hala faaliyette... ÜSTELİK ALT KATINDA BİR ET LOKANTASI BULUNUYOR!

Bu utanç son bulsun artık... Demokrasi, laiklik, çağdaşlaşma karşıtı gerici güçlere karşı birlik olalım ve hep beraber MADIMAK OTELİ MÜZE OLSUN diyelim

http://www.youtube.com/watch?v=BV8Q3PEQH2I

Hayatını kaybedenler [değiştir]Muhibe Akarsu - 35 yaşında, Muhlis Akarsu'nun eşi
Muhlis Akarsu - 45 yaşında, sanatçı
Gülender Aka - 25 yaşında
Metin Altıok - 52 yaşında, şair, yazar
Ahmet Alan - 22 yaşında
Mehmet Atay - 25 yaşında, gazeteci
Sehergül Ateş - 30 yaşında
Behçet Aysan - 44 yaşında, şair
Erdal Ayrancı - 35 yaşında
Asım Bezirci - 66 yaşında araştırmacı, yazar
Belkıs Çakır- 18 yaşında
Serpil Canik - 19 yaşında
Muammer Çiçek - 26 yaşında, aktör
Nesimi Çimen - 67 yaşında, şair, sanatçı, üç telli curanın son ustası
Carina Cuanna - 23 yaşında, Hollandalı gazeteci
Serkan Doğan - 19 yaşında
Hasret Gültekin - 23 yaşında şair, sanatçı, şelpe tekniğinin önderi
Murat Güneş Murat Gündüz - 22 yaşında
Gülsüm Karababa - yaşında
Uğur Kaynar - 37 yaşında, şair
Asaf Koçak - 35 yaşında, karikatürist
Koray Kaya - 12 yaşında
Menekşe Kaya - 17 yaşında
Handan Metin - 20 yaşında
Sait Metin - 23 yaşında
Huriye Özkan - 22 yaşında
Yeşim Özkan - 20 yaşında
Ahmet Öztürk - 21 yaşında
Ahmet Özyurt - 21 yaşında
Nurcan Şahin - 18 yaşında
Özlem Şahin - 17 yaşında
Asuman Sivri - 16 yaşında
Yasemin Sivri - 19 yaşında
Edibe Sulari - 40 yaşında, sanatçı
İnci Türk - 22 yaşında
Kenan Yılmaz - 21 yaşında

Grup Yorum said:
Yumrukluyorum duvarları,yumrukluyorum kara gecenin bedenini
Ellerim kan içinde,nehirler taşmış yanaklarımda
37 can, 37 gül çatlamış susuzluktan sivasın içinde
Nasıl uyku tutar gözlerimi
Döne döne samaha duranlar tutuştu önce
Sonra türküler sonra da şiir çığlıksız düştü türkülerin
yanı başına
Sivas Sivas yiğitlik midir emanet cana kıymak
Yiğitlik midir bir tutam ışığı kör bıçakla güneşten koparıp
karanlığa kuban etmek
Söyle hangi kitapta vardır elleri kolları bağlıyı yakmak
Var mıdır kardelen akınında bir avuç inciyi ateşte tutmak
loov
Böyle garip düştüğüme bakma, böyle mahsun durduğuma
Varsın ateşim suskunlukla beslensin
Benimde yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik
Senin de dağların var Sivas senin de dağların
Dağlarında Şahanların!

Gün tutuşur canım gece tutuşur
Yangınlarda tutsak canlar tutuşur

Gülüm toprak olur yele karışır
Yürür gelir canlar yollar tutuşur

Sivas ellerinde sazım tutuşur
Söz tutuşur canım türkü tutuşur

Teller bizi söyler diller yarışır
Özgürlüğü yazan kalem tutuşur

Canlar can olurda eller tutuşur
Dost evinde canım sevda tutuşur

Pir Sultanlar ölmez binler yetişir
Akar gelir canlar tarih tutuşur

Not: Evet 35 - 37 çelişkisi var kaynaklar ayrı ayrı olduğu için. Doğrusu toplam ölü sayısı 37 dir. 2 si dışarıdaki kalabalıktan olmak üzere.
Mesaj tarihi:
Hrank Dink'i ananlara her fırsatta saldırmasanız güzel olacak sanki. Ayrıca hatırlatırım öldüren "itin teki" polis merkezinde türk bayrağıyla poz verdi.

İki olayda acı verici. Sivasta yaşananlar, yobazlığın seviyesini herkese göstermeye yetiyor zaten.
Mesaj tarihi:
Viktor said:

bekelriz onalri bu topige

bu katliyami yapan siyasal dusucneyi olumune savunurlar ama itin tekinin oldurdugu tek bir yazar icin kiyameti koparirlar

nerdesiniz demokrasi asikalri?

nerdesiniz aslan liberaller?

liberalliginiz ve demorkasi askiniz ne yazikki din ozgurluguyle sinirli oldugundan bu topiclerde sessiz kalirsiniz boyle

kimin arac kimin amac olarak gordugude boyle belli olur

2 Temmuz'da da 19 Ocakta'da meydanlardayım Viktor. Sen bu ülke için neredesin çok merak ediyorum. Seninle çok eskiye dayanan bir hukukumuz var ama şu lafları söylediğini görüyorum ya gözlerime inanamıyorum.

Sivas'ta da, İstanbul'da da ölenler aydınlardı. Bu ülkeyi gerçekten seven, gerçekten özgürlüğünü isteyen insanlardı. Fakat siz öyle dışladınızki, sadece Ermeni diye o güzel insanı, o hakikat anlatıcıyı öyle dışladınızki, bu iki kara lekeyi, bu iki katliyamı kınamayı bile bir ayrımcılık kaynağı haline getirdiniz.

Düşün artık bu ülkenin yakasından. Cuntacılığınızı, faşistliğinizi, kana susamışlığınızı, vatan sevgisi dediğiniz can kıyıcılığınızı alın ve defolun artık. Bırakın hür düşüncenin yakasını, bırakın bu ülkenin aydınlarının yakasını.

Askerinizi, sermayecinizi, gericinizi alın ve gidin. Düşürmeyin artık bu topraklarda yaşayan kardeş halkları birbirine. Ben ne Ermeni kardeşlerime ne de Kürt kardeşlerime küserim. Hep beraber kolkalayız, halkız, kardeşiz, sizin gibi hastalıklı düşünceleri de gün gelir elbet bu ülkeden def ederiz!
Mesaj tarihi:
Viktor said:

bekelriz onalri bu topige

bu katliyami yapan siyasal dusucneyi olumune savunurlar ama itin tekinin oldurdugu tek bir yazar icin kiyameti koparirlar

nerdesiniz demokrasi asikalri?

nerdesiniz aslan liberaller?

liberalliginiz ve demorkasi askiniz ne yazikki din ozgurluguyle sinirli oldugundan bu topiclerde sessiz kalirsiniz boyle

kimin arac kimin amac olarak gordugude boyle belli olur

+1 cogu insan bu ülkede daha neyi savundugunu bilmiyor. millet nereye giderse oraya gidiyor.. Ama daha öncedende dedigim gibi gün olur bi gün gelir bakmıssınız davanızda yanlız kalmıssınız digerleri karı kız ile gönül eglendirmeye gitmişler.. o yüzden boş iş bunlar.. size iyi anmalar.. nekadar bu olay bana ters gelsede saygı duyarım.. Sonuc olarak kişisel düsüncenizdir.
Mesaj tarihi:
Yok selamon ne yazık ki edemeyiz zor biraz. Ama huun şöyledir sam böyledir zihniyetiyle Sivasta katliam yapan güruhun zihneyetinin birbirine ne kadar benzediğini görüyoruz en azından. Hayrettir birbirine laf sokma yarışı katliamı lanetlemenin önüne geçmiş, insanların siyasi görüşleri abartılarak hainlikle eş tutulur olmuş. Ben de bu mesajı sana yakıştıramadım viktor.
Mesaj tarihi:
Hahahah harika ya bu ülkede son 5-6 yılda yeni bir tür türedi, hem sol ayağına yatıyorlar hem de sırf ermeni olduğu için birinden nefret edebiliyorlar(ırkçılık). Viktor efendi Hrant Dink'i öldürenlerle sivas katliamını yapanların aynı düşünce yapısına sahip olduklarını biliyor musun acaba...
Mesaj tarihi:
Sylian said:
Hahahah harika ya bu ülkede son 5-6 yılda yeni bir tür türedi, hem sol ayağına yatıyorlar hem de sırf ermeni olduğu için birinden nefret edebiliyorlar(ırkçılık). Viktor efendi Hrant Dink'i öldürenlerle sivas katliamını yapanların aynı düşünce yapısına sahip olduklarını biliyor musun acaba...

daha net bir şey söyleyeyim hrant dink, ermeni ve türklerle ilgili sözlerinden değil kendisi sol eğilimli olduğu için hedef seçildi.kısaca dediğin gibi sivas, hrant, uğur mumcu hepsinin katilleri bir noktada bir birlerinin aynı düşünce yapısına sahipler.
Mesaj tarihi:
Redeagle said:
Hrank Dink'i ananlara her fırsatta saldırmasanız güzel olacak sanki. Ayrıca hatırlatırım öldüren "itin teki" polis merkezinde türk bayrağıyla poz verdi.

İki olayda acı verici. Sivasta yaşananlar, yobazlığın seviyesini herkese göstermeye yetiyor zaten.

Artı Bir. (klavyede artı işareti yok)
Mesaj tarihi:
ehah ben nerde hrant i oldurenleri savundum veya iyiki oldurduler dedim?

hicbir zaman demedim onceki yazialrimda paso do soylemisimdir oldurenler ayni kisiler hep diye

benim sinirlendigim hrant dink olayinda olayi tam bilmesede aykiri olalim karizma olalim toplumdan farkli olalim diye savunmaya giden kisiler ki bu kisilerin oldugunuda hicbiriniz inkar edemessiniz

kaldiki olaya gercekten uzulen bizler 15. senesi gelincede hatirliyicakken bu guruh buyuk ihtimal hrant dink in adini bile unutucak

o yuzden kiziyorum

isim evren ben degilim taraf verdim
ve dedigimdede hakli ciktim
demokrasi kisvesi altinda takunyalilari savunan, akepecileri sartlar ne olursa olsun insan hakalri ayagina mudefa eden kisiler bu basliga bakmadilar bile

ve samimiyetlerini insan hakalrina ve barisa ne akdar inandiklarini gosterdiler

su olayi asker yapsaydi yada kemalist gecinen bir guruh yapsaydi bu topic alayci ve dalga egcen yorumlariyla dolu olucakti adamlarin
ancak takunyalialr yapinca cevap yok herzamanki gibi
siyasal islamin hangi eylemine karsi bir mesaj yazabildilerde buna karsi yazabilicekler

anliyan anladi
Mesaj tarihi:
Viktor said:

benim sinirlendigim hrant dink olayinda olayi tam bilmesede aykiri olalim karizma olalim toplumdan farkli olalim diye savunmaya giden kisiler ki bu kisilerin oldugunuda hicbiriniz inkar edemessiniz

bende sinir oluyorum onlara. gösteriş için "ben solcuyum" yada "ben sağcıyım" diye geziyorlar.
Mesaj tarihi:
Herhangi bir sebeple sadece fikirler yazıları çizdikleri cartları curtları için zarar görmesine, öldürülmesine karşı çıkmayan destekleyen yada itiraz etmeyen birisi varsa buralarda.. En iyi tabirle HAYVAN dır kendisi..

Sivas katliamı, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Kışlalı, Hrant Dink

Bunların hepsi aynı şeydir arkasında aynı kafa aynı düşünce vardır..

Örnek: Forumlardaki akp fanatikleri böyle topiclere hiç uğramıyor uğrayamıyor çünkü.. Çünkü bu katliamdan yargılanan hükümet yetkileri var şuanda mecliste..
Mesaj tarihi:
gellidus said:
Herhangi bir sebeple sadece fikirler yazıları çizdikleri cartları curtları için zarar görmesine, öldürülmesine karşı çıkmayan destekleyen yada itiraz etmeyen birisi varsa buralarda.. En iyi tabirle HAYVAN dır kendisi..

Sivas katliamı, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Kışlalı, Hrant Dink

Bunların hepsi aynı şeydir arkasında aynı kafa aynı düşünce vardır..

Aynen katılıyorum.
Bu cinayetlerde maşa olarak kullanılanlar gericilerdir.
Fakat arkasında tam olarak ne var bilemiyoruz.
Mesaj tarihi:
Hükümetten Sivas olayının yıldönümünde konuyla ilgili yürekleri ferahlatan bir açıklama duydunuz mu? Tam yıldönümünde falan değil ama 2-3 ay falan önce, "türkiyede laiklik elden gitmez laikliğin en büyük savunucusu AKPdir" dedi, diyebildi ama.

Sevindirik oldum ben de X(
Mesaj tarihi:
umarım bir daha böyle bir katliam yaşanmaz. madımakta can verenleri saygıyla anıyoruz. iki gündür hiçbişeyi takip edemedim, daha önceden haberim olsaydı giderdim bugün.
  • Yeni Oluştur...