Eaglewingg Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Bide suna dikkat etinizmi bi bakın söyle gerek Uğur Mumcu için açılan topiğe gerek bu topiğe. Sam,malik,sir,huun,Giovanni.. gibi gerek liboş,ikinci cumhuriyetçi gerek takunyacılardan bir tanesi kınama mesajı yollamışmı? Neden biliyormusunuz? cok basit nedeni, çünkü bu adamlar Atatürk'ten, onun ilke ve inkilaplarından, Cumhuriyetten ve bağımsızlıktan haz etmedikleri gibi, bunları savunan bu uğurda canlarını veren insanlardan da haz etmiyorlar. Ama nerde bir emperyalist uşağı, nerde tarikatçı bir köpek nerde bir kukla ya birşey olsun direk "DEMOOOOOKRASSSİ" nidalarıyla damlarlar ortama..
odiflame Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 ülkemizdeki bu katliam ertesinde anmak için yazılan ve metin altıokun hayatını anlatan fazıl sayın oratoryosu, çeşitli engellemelerle sadece 1 kez icra edilebilmiştir.engellenmesinde büyük parmağı olan oratoryonın yayınlanacağı sırada dönemin kültür bakanı ve sonradan 2 partiyi birleştirmeye çalışan kişisi halkımızı germek için böyle besteler yapıyorlar bu açıkça tahriktir diyerek fikrini açıkça ilan etmiştir. daha acısı kültür ve sanat üzerine kurulan zengin bir iş adamının ünlü vakfı bu oratoryoya kaynak ve sanatçı sağlamayacağını açıklamıştır. konu sivas olunca ne kültür ne sanat nede fikir ve ideal kalmaktadır.herkes içindeki kini göstermektedir ve demokrasi, insan hakları,insanlık sucu kavramları yok olmaktadır.ne acı bir durum. ülkemizde devrim karşıtlarının yaptığı büyük bir katliam olan bu insanlık suçuna nedense sivas olayı denilmekedir.malatyadaki 3 papazın öldürülmesine katliam diyen medya iş sivasa gelince olay demekte bir sakınca görmemektedir.
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 ha aferin bu konuda da birbirinize "takunyacı, liboş" diye laf sokun. mentalite olarak bu katliamı yapan insanlardan farkınız kalmıyor bilmem farkında mısınız : cephelenme. hrant dinkin de ölümü çok üzücü bu insanların da. Hepsinin sebebi benzer şeyler birini sağcılıktan diğerlerinin dincilikten olması birini ötekinden kötü yapmıyor. bugün bu ülkede aşırı dincilik kadar aşırı sağcılıkta bir problem insanlar hangisi için tepki verirse iyidir bizim için. aşırı dinciliğe karşı bir yürüyüş yapmayanlar varsa sağcılığa karşı yapsın o da gerekli bir tepki (ne kadar faydalı olur onu tartışmıyorum).
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Viktor said: hrant icin yollara dokulen aykiri genclik nerde? Buradayız Viktor. Ama medya konu Sivas olunca yapılan gösterileri, yürüyüşleri yazmıyor. Geçen sene haberlere çıkmayı başarmıştık çünkü yürüyüş yapan kalabalık CHP milletvekili adayları anma yürüyüşünde propaganda yapmaya kalkınca onlara saldırmıştı. Olay çıkmayınca haber olunmuyor.
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Madımak Oteli Müze Olsun Kampanyası said: 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri'ne katılan 35 aydın, yazar ve sanatçı, gericiler tarafından ateşe verilen Madımak Oteli'nde yaşamını yitirdi... Çok büyük değerlerini kaybetti o gün Türkiye... Şair Metin Altıok, yazar Asım Bezirci, sanatçı Muhlis Akarsu, şair Behçet Aysan, üç telli curanın ustası Nesimi Çimen, karikatürist Asaf Koçak, şelpe tekniğinin önderi Hasret Gültekin... Ölenler arasında Hollandalı araştırmacı Carina Cuanna da vardı, daha henüz 12 yaşında olan Koray Kaya da... 35 can... Kimisi nişanlıydı, kimisi üniversiteliydi.. Doktordu, eczacıydı, mimardı, mühendisti, öğrenciydi onlar.. Anadolulu, Rumelili, Karadenizli, Akdenizli, Egeli ve dünyalıydı onlar... Bugün Madımak oteli hala faaliyette... ÜSTELİK ALT KATINDA BİR ET LOKANTASI BULUNUYOR! Bu utanç son bulsun artık... Demokrasi, laiklik, çağdaşlaşma karşıtı gerici güçlere karşı birlik olalım ve hep beraber MADIMAK OTELİ MÜZE OLSUN diyelim http://www.youtube.com/watch?v=BV8Q3PEQH2I Hayatını kaybedenler [değiştir]Muhibe Akarsu - 35 yaşında, Muhlis Akarsu'nun eşi Muhlis Akarsu - 45 yaşında, sanatçı Gülender Aka - 25 yaşında Metin Altıok - 52 yaşında, şair, yazar Ahmet Alan - 22 yaşında Mehmet Atay - 25 yaşında, gazeteci Sehergül Ateş - 30 yaşında Behçet Aysan - 44 yaşında, şair Erdal Ayrancı - 35 yaşında Asım Bezirci - 66 yaşında araştırmacı, yazar Belkıs Çakır- 18 yaşında Serpil Canik - 19 yaşında Muammer Çiçek - 26 yaşında, aktör Nesimi Çimen - 67 yaşında, şair, sanatçı, üç telli curanın son ustası Carina Cuanna - 23 yaşında, Hollandalı gazeteci Serkan Doğan - 19 yaşında Hasret Gültekin - 23 yaşında şair, sanatçı, şelpe tekniğinin önderi Murat Güneş Murat Gündüz - 22 yaşında Gülsüm Karababa - yaşında Uğur Kaynar - 37 yaşında, şair Asaf Koçak - 35 yaşında, karikatürist Koray Kaya - 12 yaşında Menekşe Kaya - 17 yaşında Handan Metin - 20 yaşında Sait Metin - 23 yaşında Huriye Özkan - 22 yaşında Yeşim Özkan - 20 yaşında Ahmet Öztürk - 21 yaşında Ahmet Özyurt - 21 yaşında Nurcan Şahin - 18 yaşında Özlem Şahin - 17 yaşında Asuman Sivri - 16 yaşında Yasemin Sivri - 19 yaşında Edibe Sulari - 40 yaşında, sanatçı İnci Türk - 22 yaşında Kenan Yılmaz - 21 yaşında Grup Yorum said: Yumrukluyorum duvarları,yumrukluyorum kara gecenin bedenini Ellerim kan içinde,nehirler taşmış yanaklarımda 37 can, 37 gül çatlamış susuzluktan sivasın içinde Nasıl uyku tutar gözlerimi Döne döne samaha duranlar tutuştu önce Sonra türküler sonra da şiir çığlıksız düştü türkülerin yanı başına Sivas Sivas yiğitlik midir emanet cana kıymak Yiğitlik midir bir tutam ışığı kör bıçakla güneşten koparıp karanlığa kuban etmek Söyle hangi kitapta vardır elleri kolları bağlıyı yakmak Var mıdır kardelen akınında bir avuç inciyi ateşte tutmak loov Böyle garip düştüğüme bakma, böyle mahsun durduğuma Varsın ateşim suskunlukla beslensin Benimde yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik Senin de dağların var Sivas senin de dağların Dağlarında Şahanların! Gün tutuşur canım gece tutuşur Yangınlarda tutsak canlar tutuşur Gülüm toprak olur yele karışır Yürür gelir canlar yollar tutuşur Sivas ellerinde sazım tutuşur Söz tutuşur canım türkü tutuşur Teller bizi söyler diller yarışır Özgürlüğü yazan kalem tutuşur Canlar can olurda eller tutuşur Dost evinde canım sevda tutuşur Pir Sultanlar ölmez binler yetişir Akar gelir canlar tarih tutuşur Not: Evet 35 - 37 çelişkisi var kaynaklar ayrı ayrı olduğu için. Doğrusu toplam ölü sayısı 37 dir. 2 si dışarıdaki kalabalıktan olmak üzere.
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 hayatımda ne kadar sivaslı tanıdımsa kadını inek erkeği öküzdü zaten. hayvanlar.
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Hrank Dink'i ananlara her fırsatta saldırmasanız güzel olacak sanki. Ayrıca hatırlatırım öldüren "itin teki" polis merkezinde türk bayrağıyla poz verdi. İki olayda acı verici. Sivasta yaşananlar, yobazlığın seviyesini herkese göstermeye yetiyor zaten.
Selamon Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Viktor said: hrant icin yollara dokulen aykiri genclik nerde? bekelriz onalri bu topige bu katliyami yapan siyasal dusucneyi olumune savunurlar ama itin tekinin oldurdugu tek bir yazar icin kiyameti koparirlar nerdesiniz demokrasi asikalri? nerdesiniz aslan liberaller? liberalliginiz ve demorkasi askiniz ne yazikki din ozgurluguyle sinirli oldugundan bu topiclerde sessiz kalirsiniz boyle kimin arac kimin amac olarak gordugude boyle belli olur 2 Temmuz'da da 19 Ocakta'da meydanlardayım Viktor. Sen bu ülke için neredesin çok merak ediyorum. Seninle çok eskiye dayanan bir hukukumuz var ama şu lafları söylediğini görüyorum ya gözlerime inanamıyorum. Sivas'ta da, İstanbul'da da ölenler aydınlardı. Bu ülkeyi gerçekten seven, gerçekten özgürlüğünü isteyen insanlardı. Fakat siz öyle dışladınızki, sadece Ermeni diye o güzel insanı, o hakikat anlatıcıyı öyle dışladınızki, bu iki kara lekeyi, bu iki katliyamı kınamayı bile bir ayrımcılık kaynağı haline getirdiniz. Düşün artık bu ülkenin yakasından. Cuntacılığınızı, faşistliğinizi, kana susamışlığınızı, vatan sevgisi dediğiniz can kıyıcılığınızı alın ve defolun artık. Bırakın hür düşüncenin yakasını, bırakın bu ülkenin aydınlarının yakasını. Askerinizi, sermayecinizi, gericinizi alın ve gidin. Düşürmeyin artık bu topraklarda yaşayan kardeş halkları birbirine. Ben ne Ermeni kardeşlerime ne de Kürt kardeşlerime küserim. Hep beraber kolkalayız, halkız, kardeşiz, sizin gibi hastalıklı düşünceleri de gün gelir elbet bu ülkeden def ederiz!
Satanael Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Viktor said: hrant icin yollara dokulen aykiri genclik nerde? bekelriz onalri bu topige bu katliyami yapan siyasal dusucneyi olumune savunurlar ama itin tekinin oldurdugu tek bir yazar icin kiyameti koparirlar nerdesiniz demokrasi asikalri? nerdesiniz aslan liberaller? liberalliginiz ve demorkasi askiniz ne yazikki din ozgurluguyle sinirli oldugundan bu topiclerde sessiz kalirsiniz boyle kimin arac kimin amac olarak gordugude boyle belli olur +1 cogu insan bu ülkede daha neyi savundugunu bilmiyor. millet nereye giderse oraya gidiyor.. Ama daha öncedende dedigim gibi gün olur bi gün gelir bakmıssınız davanızda yanlız kalmıssınız digerleri karı kız ile gönül eglendirmeye gitmişler.. o yüzden boş iş bunlar.. size iyi anmalar.. nekadar bu olay bana ters gelsede saygı duyarım.. Sonuc olarak kişisel düsüncenizdir.
axedice Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Yok selamon ne yazık ki edemeyiz zor biraz. Ama huun şöyledir sam böyledir zihniyetiyle Sivasta katliam yapan güruhun zihneyetinin birbirine ne kadar benzediğini görüyoruz en azından. Hayrettir birbirine laf sokma yarışı katliamı lanetlemenin önüne geçmiş, insanların siyasi görüşleri abartılarak hainlikle eş tutulur olmuş. Ben de bu mesajı sana yakıştıramadım viktor.
Sylian Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Hahahah harika ya bu ülkede son 5-6 yılda yeni bir tür türedi, hem sol ayağına yatıyorlar hem de sırf ermeni olduğu için birinden nefret edebiliyorlar(ırkçılık). Viktor efendi Hrant Dink'i öldürenlerle sivas katliamını yapanların aynı düşünce yapısına sahip olduklarını biliyor musun acaba...
odiflame Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Sylian said: Hahahah harika ya bu ülkede son 5-6 yılda yeni bir tür türedi, hem sol ayağına yatıyorlar hem de sırf ermeni olduğu için birinden nefret edebiliyorlar(ırkçılık). Viktor efendi Hrant Dink'i öldürenlerle sivas katliamını yapanların aynı düşünce yapısına sahip olduklarını biliyor musun acaba... daha net bir şey söyleyeyim hrant dink, ermeni ve türklerle ilgili sözlerinden değil kendisi sol eğilimli olduğu için hedef seçildi.kısaca dediğin gibi sivas, hrant, uğur mumcu hepsinin katilleri bir noktada bir birlerinin aynı düşünce yapısına sahipler.
Eaglewingg Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 iyide Viktor hic bi yerde Hrant Dink i öldürenler iyi yapmıs gibi bişey yazmamışki? Sadece tepkinizi ona degil bu tarz olaylarada gösterin gibi bişey demiş adam.
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Uslubu öyle demiyor ama eaglewingg, direk saldırı mesajı.
Soulless Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Agizda salya isiracak yer arayan kuduz dinci kopeklerin ulkemiz tarihine ekledigi bir baska kara leke.Sivaslilar bu utanci kolay kolay atamayacaklar uzerlerinden
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Redeagle said: Hrank Dink'i ananlara her fırsatta saldırmasanız güzel olacak sanki. Ayrıca hatırlatırım öldüren "itin teki" polis merkezinde türk bayrağıyla poz verdi. İki olayda acı verici. Sivasta yaşananlar, yobazlığın seviyesini herkese göstermeye yetiyor zaten. Artı Bir. (klavyede artı işareti yok)
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 ehah ben nerde hrant i oldurenleri savundum veya iyiki oldurduler dedim? hicbir zaman demedim onceki yazialrimda paso do soylemisimdir oldurenler ayni kisiler hep diye benim sinirlendigim hrant dink olayinda olayi tam bilmesede aykiri olalim karizma olalim toplumdan farkli olalim diye savunmaya giden kisiler ki bu kisilerin oldugunuda hicbiriniz inkar edemessiniz kaldiki olaya gercekten uzulen bizler 15. senesi gelincede hatirliyicakken bu guruh buyuk ihtimal hrant dink in adini bile unutucak o yuzden kiziyorum isim evren ben degilim taraf verdim ve dedigimdede hakli ciktim demokrasi kisvesi altinda takunyalilari savunan, akepecileri sartlar ne olursa olsun insan hakalri ayagina mudefa eden kisiler bu basliga bakmadilar bile ve samimiyetlerini insan hakalrina ve barisa ne akdar inandiklarini gosterdiler su olayi asker yapsaydi yada kemalist gecinen bir guruh yapsaydi bu topic alayci ve dalga egcen yorumlariyla dolu olucakti adamlarin ancak takunyalialr yapinca cevap yok herzamanki gibi siyasal islamin hangi eylemine karsi bir mesaj yazabildilerde buna karsi yazabilicekler anliyan anladi
Aket-Atum Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Viktor said: benim sinirlendigim hrant dink olayinda olayi tam bilmesede aykiri olalim karizma olalim toplumdan farkli olalim diye savunmaya giden kisiler ki bu kisilerin oldugunuda hicbiriniz inkar edemessiniz bende sinir oluyorum onlara. gösteriş için "ben solcuyum" yada "ben sağcıyım" diye geziyorlar.
gellidus Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Herhangi bir sebeple sadece fikirler yazıları çizdikleri cartları curtları için zarar görmesine, öldürülmesine karşı çıkmayan destekleyen yada itiraz etmeyen birisi varsa buralarda.. En iyi tabirle HAYVAN dır kendisi.. Sivas katliamı, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Kışlalı, Hrant Dink Bunların hepsi aynı şeydir arkasında aynı kafa aynı düşünce vardır.. Örnek: Forumlardaki akp fanatikleri böyle topiclere hiç uğramıyor uğrayamıyor çünkü.. Çünkü bu katliamdan yargılanan hükümet yetkileri var şuanda mecliste..
raw power Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 gellidus said: Herhangi bir sebeple sadece fikirler yazıları çizdikleri cartları curtları için zarar görmesine, öldürülmesine karşı çıkmayan destekleyen yada itiraz etmeyen birisi varsa buralarda.. En iyi tabirle HAYVAN dır kendisi.. Sivas katliamı, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Kışlalı, Hrant Dink Bunların hepsi aynı şeydir arkasında aynı kafa aynı düşünce vardır.. Aynen katılıyorum. Bu cinayetlerde maşa olarak kullanılanlar gericilerdir. Fakat arkasında tam olarak ne var bilemiyoruz.
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 arkasidna senelerdir develt eliyle beslenen turk islam sentezi hayaliyel yanip tutusan fasistlerimiz var
SturmVogel Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Hükümetten Sivas olayının yıldönümünde konuyla ilgili yürekleri ferahlatan bir açıklama duydunuz mu? Tam yıldönümünde falan değil ama 2-3 ay falan önce, "türkiyede laiklik elden gitmez laikliğin en büyük savunucusu AKPdir" dedi, diyebildi ama. Sevindirik oldum ben de X(
sir Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 umarım bir daha böyle bir katliam yaşanmaz. madımakta can verenleri saygıyla anıyoruz. iki gündür hiçbişeyi takip edemedim, daha önceden haberim olsaydı giderdim bugün.
SturmVogel Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Bizim uzuncana süredir haberimiz var, pek hatırlatılması gerekmiyor bize.
Öne çıkan mesajlar