paspatur Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Bizim apartmana yeni bir yönetici seçildi. Hay seçilmez olaydı. Adam terör estiriyor. Yok çatıyı onarıyorum, yok bahçeyi yapıyorum yok otoparkı bilmem ne? Son iki ayda kira kadar aidat ödedim. Hukukçu arkadaşlardan veya konu hakkında bilgi sahibi olanlardan yardım istiyorum. Ben bunları ödemekle yükülümüyüm.Ödemiyorum kardeşim dersem ne olur?
Nomak Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Bal gibi olur.Şimdi adam geçip onu bunu şunu bir dünya şeyi direk yapmaya başlıyorsa zaten egosu ağır basıyordur.Düzgün bir yönetici olsa toplantı yapar önce fikirleri alır bunlar bunlar yapılması gerekenler sonra bunları ay dilimlerine böler ve işleme sokar etc etc. [ Mesaj 01 Temmuz 2007, Pazar - 19:57 tarihinde, Nomak tarafından güncellenmiştir ]
demise666 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Bi de bu yonetici emekli askerse iyice yandiniz :/
Ragnar Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 yönetici tarafında yapılan bakım onarım vs işler bir önceki apartman yönetim toplantısında görüşülüp çoğunluk oyu ile kabul edilmiş ve karar defterine işlenmise yapabilcek bişeyin yok. Ama kendi kafasında yapıyorsa ayrı.
DeBuffAndHeal Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 said: demise666, 01 Temmuz 2007, Pazar - 20:06 tarihinde demis ki: Bi de bu yonetici emekli askerse iyice yandiniz :/Benim babam Emekli Asker Ama Öle Bi Egosu yok :)
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 ragnarın dediği gibi. omurgasız bir sürü apartman sakini varsa yapacak bişi yok. :)
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 ragnarind edigine ek bide adam sole bi madde eklediyse apartmanin bakimi ve onarimi her seyi legal olarak yapabiliyor
paspatur Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 kendi kafasından yapmıyo. Çevresinde, kendisinden nemalandığını düşündüğüm bazı ibneler var. Bunlar her toplantıya katılıp karar alıyorlar. Bizim apartman 44 daire, eğer 23 daire hayır derse o iş yatar mı?
tellos Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 benim babamda yönetici, adam a,b,c bloklarının kapılarına '' anneler gününüz kutlu olsun'' ve ''össye giren gençlerimize başarılar '' yazdırmıştı.
matama Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 bu donem yoneticiligi birakmis biri olarak konusayim :) simdi oncelikle genel kurul toplanmasi gerekir genel kurul ilk toplantisinde %75 cogunlugu bulmazsa ikinci toplantida sayi onemi olmadan toplanir diyelim 100 daire var 30 daire geldi bunun 16 si evet derse kabul olunur. Birde acil olaylar diye bir sey var. Yani simdi cati o sene ustunuze cokebilrse veya damlatiyorsa apartmandan para toplayabilir. Ama genelde mayis ayinda genel kurullar yapilir o sirada halledilir bu isler. Bu arada sen herhangi biri olarak gidip kardseim nasil nerden aldin acikla bakalim deme hakkina sahipsin. Ama sunuda soyliyim apartman bir sosyal yasamdir, eger bu yasama uyum sagliyamiyorsan, butcene uygun bir yere gec. Insanlar genelde ev kiralarken kiraya bakarlar ama aidati dusunmezler, ayni sekilde ev satin alirkende. Dedigim gibi sosyal yasamin getirdigi bazi seyler var, ornegin sen orta kattasin cati akiyor benden niye para toplaniyor diyemezsin, veya birinci kattasin asansor bozuldu banane diyemezsin bu kurallara uymak zorundasin. Eger bir sahtekarlik dondugunu goruyorsan git adamla konus ac hesaplari ben gormek istiyorum de. Bir yamuk gorursun apartmanda denetci olarak sorumlu kisi dahil hepsini mahkemeye ver.
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 matama +1 ayrıca mesela şöle bişi var. çatı yaptırılcak diyelim, toplantı yapıldı kabul edildi. yönetici direk gidip bi firmayla anlaşıp yaptırmaz. çarı pazarlığı usulü en az 3 muadil firmadan fiyat alması ve en uygununa işi yaptırması gerekir. o firmalardan alınan fiyatların da dosyada bulundurulması gerekir. ne bilim ben yöneticinin çatı aktaran akrabası olmadıını. paso ona para kazandırıyo belki(:
Tyrael Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 apartmanlarda oy çoğunluğu yok die hatırlıyordum acil bir durum yoksa(çatının akması gibi) yoksa durduk yerde yaptırılacak bir çatı lükse kaçacaktır ve bir kişinin dahi reddetmesi yeterli olacaktır die biliyor ve hatırlıyorum dersleri bi gözden geçirmek lazım.. nitekim bizim apartmanda havuz yapılmak istendi bir kişi(babam) reddetti ve yapılmadı
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 sinirim apartmana dis siva diye anamizi aglattilar ode ode ode sonra ucuzcu biyere yaptirmislar gecen sene olan siva bu sene sivanmamis halinden beter duruma geldi hangi uyduruk firmaya yaptirdilarsa otopark var bizde sorun iskemle kapmaca modunda erken kapan koyar kapamayan sokaga ayunun biri var otopark 10 arac kapasiteli maximum (18 daire var) herif 3 araba koyuyor bide alt katta apartmanin deposunu kiralamis onun onune koymiycaksiniz cizerim modunda kizi geldi arabaya carpmis gece iki arabadada izi mevcut dedik sizin araba carpmis haaa bizim kizdir o dedi gitti apartman hayati cok salak bisey kiro tipelrle dolu bir yere dusunce hele ulan 30 kiloluk salincagi terasdan annemin kafaya dusuruyorlardi 1 metre ile teget gecti butun herkes gecmis olsun bisey olmadiya filan diyor dusuren barzo yonetici "allah allah nasi dustu yahu bu bizde anlamadik" ulan hayvanat insan once bi ozur diler biseyiniz yokya iyimisiniz der cati apartman bosluguna coktu tuvaletlerin atik borularini kirmis sansa bizim katta kirdilar tuvalet duvarini tamir ettiler kapamadilar ulan niye kapamiyorsun kirdigin duvarimi sizin duvar ben karismam diyor hayvanat yonetici yok yani mustakil ev en superi hayvanatlarla yasamaktansa
NoTwisT Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Kiraciysan apartmana yapilan harcamalari evsahibine odetiyorsun. Sen odemek zorunda degilsin.
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Viktor, bi tane şişe alıyorsun, içine benzin dolduruyosun ve beyaz eşyalara sarılan köpükleri şişenin içine atıp benzinle iyice eritip napalm kıvamına getiriyorsun sonra paçavra kumaş alıp şişenin ağzına tıkıyorsun. Paçavrayı yakıp kazan dairese fırlatıyorsun. Öyle apartman mı olur lan? [ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 12:15 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ]
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Yöneticiyi döversin, kapıcının da üstüne yürürsün, no problemo
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Benzer harcamaları oylama ile yapabiliyor olması lazım yani kafasına göre para toplayamaması lazım diye biliyorum.
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Harcamadan harcamaya değişiyor. Eğer toplanan aidatlar bir banka hesabında tutuluyor ve binaya ait birikmiş bir yatırım varsa, yönetici kat maliklerine sormadan gerekli harcamayı yapabiliyor sanırım.
paspatur Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 17.07.2007 de toplantı yapılacakmış. Katılıp terör estireyim diyorum...
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Ona gitme boşuna, kesin çoğunluk sağlanmaz. İkincisine git, nıhaha
Nomak Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Terör estirme ben estirmiştim güzel olmuyor, gerek sözle gerek haraketle kendi değer yargını sarsarsın düzgünce anlat adama durumunu etc anlamıyorsa haber ver bana eselim :)
paspatur Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 said: Ona gitme boşuna, kesin çoğunluk sağlanmaz. İkincisine git, nıhaha valla doğru
Apis Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 Tutorials kısmında bu konuda çok güzel bir başlık var; http://forum.paticik.com/konu.php?id=138841
Öne çıkan mesajlar