Llama Mesaj tarihi: Eylül 29, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2003 *Katerine-Baltacı Mehmet olayı:Katarina'nın Baltacı Mehmet'in otağına geldiği ve mücevherlerle birlikte kendini sunduğu söylenmektedir.Bu genelin hoşuna giden bir efsane ama doğru değil. *Hezarfen Çelebi uçtu mu?:Tarihsel dökümanlarda böyle bir kişi yok. *Ulubatlı Hasan var mıydı?:Kayıtlarda YOK. *Fatih Sultan Mehmet annesi Sırp mıydı?:Fatih'in annesi Türktür.Birde sırp analığı vardır. *Fatihj Ayasofya'ya atla girdi mi?:Niye atla girsin?Koridor bölümüğne törensel anlamda girmiş olabilir...[hline]İyi ya da Kötü diye bir şey yoktur,bunu yapan düşüncelerimizdir... William Shakespeare Çevremizi Temiz Tutalim... icQ=150389142
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 29, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2003 Biz bunları böyle bilelim boşver.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Ulubatlı hasan kayıtlarda nasıl olabilirki? belki böyle bi kişi yoktur ama kayıt kim tutacak orda ya allah aşkına. eheh
Aurora Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Ulubatlı Hasan'ın gerçek olması zor tabi, ama dikkat ederseniz insanların anlatmayı sevdiği türden bir şey :) Bildiğimiz kahramanlık hikayesi. Bence buna tarihteki bir olay değil de, İstanbul'un fethi üzerine halk arasında oluşmuş bir efsane olarak bakmak gerekir.[hline]The light will prevail hence wisdom is gold
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Insanları eglendiren ve milliyetçilik duygularını şahlandırmak için icad edilmiş hikayelerdir bunlar. Obaa nasılda astık nasılda kestik muhabbeti insanların hoşuna gidiyor. Mesela hala karamurat filmi seyrediyoruz...[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına bende karşıyım
Sam Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 ulubatlı hasan marty'nin mcloren'inden inecek o zaman biff gibi bakakalacaksınız.. :)[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Numb Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 kara murat ın ulubatlı hasan ın tarihte yazması gerektiğini düşünen arkadaşlara saygılar. tarih bireysel kahramanları yazmaz ama bu onların olmadığı manasına gelmez. tarih sadece yazılı tarihten de olmuşmaz ayrıca. ha dersenizki yazılı bişeyler var onlar yalanmış o zaman buyrun bi tane: birinci ve ikinci inönü savaşlarının olmadığına dair bir çok tez ve kanıtlar var isterseniz bunları araştırın biraz kardeşler:)[hline] "But he's the sort who can't know anyone intimately, least of all a woman. He doesn't know what a woman is. He wants you for a possession, something to look at like a painting or an ivory box. DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
Khirsah Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Tarih uzun ve dolmabaçlı bir doğrulltuda delicesine akan zaman nehridir.Bireysel olaylar genellikle en fazla nehre atılan bir çakıl taşının yarattığı etkiyi yaratır.Ama kendini feda eden kahramanlar da gerçekten insanları yüreklendirmede işe yarayan olgulardır Ör:Ulubatlı Hasan hatta Sturm Brightblade[hline]Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin!
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 birinci ve ikinci inonu savaslarinin olmadigina dair bircok kanit yok, cunku olduklari tepeler ve yerler ceset parcalari dolu, tahkimat dolu ateslenip dusmmus kovanlar dolu. nasi oldu da kanit `yok` oluverdi. dunya basininin takip ettigi savaslari yok sayiverdin birden.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Unclecan Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 Birinci ve Ikinci Inonu savaslari oldu tabiki olmadigini iddia edilmesi sacma ama olan ne bizim tarih derslerimizde anlatildigi gibi buyuk bir savasti nede aksini iddia eden kaynaklardaki gibi bir catismaydi bunlar esasinda savas denemiycek kadar kucuk ama catisma denemiycek kadar buyuk taaruzlardan ibaretti ve bence Kurtulus Savasimiz anlatilirken daha bi ballandirila ballandirila anlatilsin galibiyetlerimiz daha bi ezici olsun diye anlatilirdi esasinda Sakarya Meydan Muharebeside bizim tarih kitaplarimizda anlatildigi gibi oyle 21 gunun sonunda sip diye kazanilmadi yunanlilar daha fazla ilerliyemedikleri icin en saglam olduklarini dusundukleri Afyon-Kutahya-Eskisehir hattina cekildiler.Tabi bunda en buyuk etkeni o gune kadar ki savas taktiklerinin otesinde bir dusunce olan cephe savasini birakip cephe yarildikca geri cekilip tekrar taaruza gecmek anlayisi onemli bir etken oldu ve ne biz o savasi ezici bir ustunlukle kazandik nede Yunanlilari savas alanina gomduk ama bundan sonra sansimiz yaver gitti ve Ruslardan yardim aldik,Dogu cephesinden Enver Pasa nin bir orduyla gelme ihtimali kalkti guneyde Fransizlar silahlarini birakip geri cekildiler tabi bunlar hep Sakarya savasinda dahi yenilmeden cikmamiz sonucunda olmustur sonuc olarak elbette 1. ve 2. Inonu savaslari oldu fakat dedigim gibi cok buyuk ve kanli catismalar degildi ve bu arada ceset parcalari dolu oldugu fln olaylari biraz abarti arkadaslar yani bununla ilgili Yakin zamanda yapilmis hicbir meydan savasindan sonra meydanda olu askerler bos bos birakilmamistir hepsi goturulup gomulmustur bu dediginiz dogru olsaydi bugun Canakkale ve Normandiya da insan parcasindan topragi kazamamaniz gerekirdi insan iskeleti olurdu daglar taslar ayrica Inonu savaslarinin yapildigi yerlerde oyle buyuk tahkimatlar cephe duzenleri yoktu cunku o savas iki ordunun karsilasmasi sonucu yapilmistir yani oyle uzun bir cephe insaati bir tahkimat doseme gibi bir seyin soz konusu olmasi icin uzun sureler gerekmedir unutmiyalim ki bu cepheleri greyderler kazmiyodu insanlar kaziyodu yani tahkimat denen seyleri yapmak aylar aliyodu mesela bir Gelibolu Tahkimatlari gercek tahkimattir veya Yunanlilarin Afyon-Kutahya-Eskisehir hatti gercek tahkimatlardir uzun calismalar sonucu hazirlanmislardir Saygilarimla[hline]Playing the king in my kingdom!!!
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 ceset demedim. ceset parcalari dedim. obusu yiyip bin parcaya ayrilmis seyi toplayamazsin.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
miyamoto_musashi Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 ne kayıdı.. tarihçilerin nasıl çalıştığını görsen şaşarsın...[hline]
fohat Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 bencede bıraz sacma olmus kayıt işide diğerleri doğru olabilir:)
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 hazarfen sürülmeseydi belki gecerdi tarihe ama padişah tehlike teşkil ettigine karar verdigine göre tarih yazıcılarıda o zaman kaleme almamıştır.[hline]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 tarihin azımsanamayacak bir bölümü anılardan rivayetlerden derlenmiş cross-check yapılmış bilgilerdir. ülkenin kendi yazdığı tarihten de daha güvenilirdir çoğu zaman ama...[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Numb Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 dimi evet aslında bi sürü merminin ateşlenmiş obus kovanlarının parçalanmış tanınamayan cesetlerin bulunması orda... Bu daha da kuşku uyandırıcı değilmi sizce..? orda öyle bir tip savaçın olması ihtimal dahilinde değil mevzilerin falan kazılması ohoo uzun zaman isteyen şeyler bunlar..Unclecan da söylediği gibi. Sanırım ortada milan vadisi olayına benzer bir olay söz konusu. milan vadisini bilen bilir. neyse.[hline] "But he's the sort who can't know anyone intimately, least of all a woman. He doesn't know what a woman is. He wants you for a possession, something to look at like a painting or an ivory box. DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
StarAdam Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 ne yani dünyayı titretirimiz ezdiğimiz yalanmı :(
Unclecan Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 Her ulke kendi genclerine Dunyayi titrettik kadar iddiali olmasada bir milliyetcilik duygusu katmak icin bu tur hikayeler anlatir ve bence genclere tarihi sevdirmek icin bu tur anlatilmasi belli bir yasa kadar dogru ama iste bizim yapmadigimiz kisim burdan sonra basliyo bir yastan sonra insanlara gercekten tarihte neler olup bittigi anlatilmali yani ben hem turkiyede tarih dersleri aldim ayrica kendimde ilgili oldugum icin kendimde tarihle ilgili okumayi severim.Su andada Kanada da okuyorum burda da tarih aliyorum ve insanlarin ayni tarihlerden bahsederken ki anlatim farkliliklari cok bariz ve insani dusunmeye itiyor. Hangi tarih dogru diye ve bence dogru tarih daha yeni yeni yazilan tarihler bir cok kaynaga dayanarak yazilan tarihtir yani Milli egitim komisyonundan cikmis o donemdeki partinin ideolojileri kokan tarih tabiki dogru degildir. Saygilarimla[hline]Playing the king in my kingdom!!!
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2003 numb sen ne diyosun ya avrupa medyasinda futbol maci gibi izlenmis bir savastir kurtulus savasi. mevzilerin kazilmasi uzun zaman filan almaz git bi askere bak nasi 2 saatte sana mevzi kazdiriveriyolar tahkimat yaptiriveriyolar. senin one surdugun kokakolanin tersten yazilisinda hodo olmasi gibi bir sey.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Numb Mesaj tarihi: Ekim 4, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2003 Sakin ve biraz daha edepli unity. ne öyle ne diyosun ya falan. kimse fikrini değiştirmeye çalışmıyor sen bildiğine inan gene.[hline] "But he's the sort who can't know anyone intimately, least of all a woman. He doesn't know what a woman is. He wants you for a possession, something to look at like a painting or an ivory box. DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
Mephisto_ Mesaj tarihi: Ekim 4, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2003 ulubatlı souness gerçek ben gördüm[hline]Volfied, 24 June 2003 21:17 tarihinde demiş ki: kizin hirkasindan tuttum zipladim kafa kodum
dark-dr Mesaj tarihi: Ekim 4, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2003 said: Unclecan, 03 October 2003 09:18 tarihinde demiş ki: Birinci ve Ikinci Inonu savaslari oldu tabiki olmadigini iddia edilmesi sacma ama olan ne bizim tarih derslerimizde anlatildigi gibi buyuk bir savasti nede aksini iddia eden kaynaklardaki gibi bir catismaydi bunlar esasinda savas denemiycek kadar kucuk ama catisma denemiycek kadar buyuk taaruzlardan ibaretti kendi kendine kavram karmasasina dalmissin, bu karmasanin icinde bir dogru tutturmussun o da birinci ve ikinci inonunun savas olmamasidir. birinci ve ikinci inonu, `muharebe`dir, savas degil. savas bir ulke veya kurumun bir digeriyle bulundugu haldir. misal, `ingiltere ve turkiye savasta` dendiginde o an turk-ingiliz askerleri birbirlerini oldurmuyor, hatta birbirlerine 2000 km den uzak olabilirler. said: Numb, 04 October 2003 14:01 tarihinde demiş ki: Sakin ve biraz daha edepli unity. ne öyle ne diyosun ya falan. kimse fikrini değiştirmeye çalışmıyor sen bildiğine inan gene durduk yerde suni gerginlik yaratma bence, fazla zorlama oldugu belli oluyor. edepsiz, ahlaksiz anlaminda bir kelime, yavas biraz. ayrica asagida verdigim ornekte insanlarin fikrini degistirmeye calisiyorsun gibi gorunuyor. uslubunu degistirmen lazim belki. said: Numb, 04 October 2003 01:15 tarihinde demiş ki: dimi evet aslında bi sürü merminin ateşlenmiş obus kovanlarının parçalanmış tanınamayan cesetlerin bulunması orda... Bu daha da kuşku uyandırıcı değilmi sizce..? hayir degil? ne alaka? nedir bu, harun yahya tarzi yazi yazma ve ikna etme dersi mi? alakasiz bir tespit yapip sonra okuyucuyu da fikre dahil etme teknikleri. ne gibi kanitlar var boyle bir savasin olmadigina dair? merak ettim, ilginc. iki tarafta da kac tane er, subay, agir silah, top, kac tane var tam sayi olarak bilinirken, yunan ordusunun o cephelerden geri cekildigi bariz birseyken nasil oluyor da muamma oluyor ki bu savaslar? [Bu mesaj dark-dr tarafından 04 October 2003 15:25 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2003 said: Numb, 04 October 2003 14:01 tarihinde demiş ki: Sakin ve biraz daha edepli unity. ne öyle ne diyosun ya falan. kimse fikrini değiştirmeye çalışmıyor sen bildiğine inan gene.[hline] "But he's the sort who can't know anyone intimately, least of all a woman. He doesn't know what a woman is. He wants you for a possession, something to look at like a painting or an ivory box. DiMarziolu Strat Squier satılıktır. gayet edepli bi post o, ben de forumlarda daha hic sukunetimi yitirmis degilim. bir tartisma yapiyoruz burda anormal bir sav one surdun delilin yok.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 4, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2003 İşin ilginç yanı birinci inönü savaşı ile ilgili onca araştırma yapmama rağmen kesin ölü rakamlarına ulaşabilmiş değilim. Benim ulaştıklarımın hepsi sallama rakamlar ve birbirinden çok farklı. Şimdi bu savaşın gerçekde çok büyük çaplı bir savaş olmadığı, sadece öncülerin karşılaşması şeklinde ufak bir muharebe olduğu fakat Mustafa Kemal tarafından o an halkın çok ihtiyaç duyduğu moral desteği sağlamak maksadıyla zafermiş gibi gösterildiği iddiaları var. Benim görüşümü sorarsanız durum ister böyle olsun ister gerçek bir muharebe zaferi olsun hiç farketmez. Bu savaşta önemli olan mevzi kazanımları veya düşmanın yıpratılması filan değil, moral üstünlüğünün ele geçirilmesidir ki bu her halükarda başarılmıştır. Cephede olmasa bile propaganda ile bir savaş kazanılıyorsa bu o propagandayı yapan kişinin başarısını gösterir, başarısızlığını değil.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
eldar Mesaj tarihi: Ekim 5, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2003 ben de fedaykinin postun dan cıkıs yaparak sunu sormak istiyorum; bir muharabenin buyuklugunu olu sayısı mı carpışan tarafların buyuklugu mu belirler, yoksa ikisi de değil de muharebenin yol açtığı sonuçlar mı?
Öne çıkan mesajlar