Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yunanlılar Yine Taciz Etti...

by_hacker_warwas

Öne çıkan mesajlar

Yunanistan'a ait uçakların dün 5 defa, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk uçaklarına önleme yaptığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan eğitim ve tatbikat uçuşlarına müdahalelere ilişkin duyuruda, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-16 kollarına, dün Sakız Adası kuzeybatısında, Yunanistan'ın Limni, N. Ankhialos ve Skiros meydanlarından kalkan F-16 ve F-4 uçakları tarafından 3 defa önleme yapıldığı belirtildi.

Duyuruda, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-16 kollarına, dün Midilli Adası batısı ve kuzeybatısında Yunanistan'ın Limni meydanından kalkan F-16 uçakları tarafından 2 defa önleme yapıldığı kaydedildi.

Kaynak
İnternethaber
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yunanistan'da da Türkler taciz etti diye gösteriyorlardır. Olsa olsa eğitim uçusunda karşılaşmışlardır pilotlar. Devletler hadi bu gün gidip Türkleri - ya da Yunanları - taciz edelim diyen kurumlar değiller, ne zaman öğreneceksiniz bunu. Onu yapan medya, kamuoyu denen ilginç varlığımsı için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Eğitimde günde 3 öğün nasıl vadiye kurt olunur dersine maruz kalınca oluyor bunlar.

pilot : düşman uçağı aga, hadi kovalayım.
karşı pilot : düşman uçağı aga, hadi kovalayım.

Bir durun yauv - düşman kim? İnsanız hepimiz, sakin. Sonra bir kaza çıkacak elinizden, kötü olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Birbirleriyle savaş oyunları oynuyorlar.

Kaybeden taraf genelde uçağını alıp üsse geri dönüyor. Silahlar nadiren ateşleniyor diye biliyorum. Bazen kapışırken ölümlü kazalar da olmuyor değil. Ama iki taraf için de tatbikat oluyor bir nevi.

Talihsiz bir kaza için...

http://www.youtube.com/watch?v=gyqq7lMyTnI

[ Mesaj 19 Haziran 2007, Salı - 20:38 tarihinde, Mino tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bir devlet hava sahasını kendinin zannedemez. Devletlere dışardan bir bakış atarsan çok rahat anlarsın sen de. Sınırlar gözkararı çizilen şeyler değil. Senindir ya da değildir. Birdenbire denizden çıkan bir kayalık için kavga edebiliriz ama hava birdenbire gelip giden bir şey olmadığından sınırları üzerine tartışmak anlamsız. Haritası var bunun. Bir devletin bunu anlayamaması mümkün değil ki.

Mino'nun dediği en mantıklısı - karşılıklı, anlaşılmış, halkın milliyetçi duygularına yönelip 1984'ün bakanlıklarını kurmaya çalışan belki de eylemlerdir olsa olsa.

İki devletin ilkolkul çocokları gibi kavga etmesi olası değil.
Sosyal ağlarda paylaş

12 mil meselesini hatırlıyo musun? O mesele ile alakalı.

Uluslararası hukuk, karadan itibaren denizler üzerinde belli bir miktar denizi ve üstündeki havayı, kıta sahanlığı olarak o ülkeye verir. Bu okyaus ve denizlerde farklıdır. (bildiğim kadrıyla) Yunanistan sanki Ege'deki bütün adalarının kıtasahanlığını ve hava sahasınının kendi hakkı olduğunu iddia ediyor. Aslında Yunanistan'ın bu yaptığını anlamak mümkün değil, dediğin doğru, ama yapıyolar işte, kimse de "yanlış yapıyosun sen Yunanistan, oralar Türkiye'ni hakkı" demiyor başka bir çok meselede olduğu gibi.

Buralar bizimdir koruyun emrini alan Yunan hava kuvvetleride Ege'de uçan her uçağımıza engelleme yapıyor doğal oalrak.

[ Mesaj 19 Haziran 2007, Salı - 20:58 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...