Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dungeons and Dragons Online

Darqainu

Öne çıkan mesajlar

Oyundan zevk almak için BENCE D&D bilmek şart. En azından aldığınız zevki katlıyor. D&D bilmediğiniz için siz daha az eğlenmiş olabilirsiniz.

Yanlız grafikler nasıl kötü ya? Very/Ultra High'da gayet de güzel. Özellikle su effektleri benim çok hoşuma gidiyor. Sanat eseri olarak görülen Lotro'dan bile iyi olduğu kısımlar var bence mesela animasyon ve mobların saldırış şekilleri vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun grafikleri neredeyse bütün F2P oyunlarından iyi. P2P oyunlarına göre ise idare eder. Ultra High'da efektler felan harika görünüyor.

Onun dışında eğer D&D mantığına biraz aşina biriyseniz oyunu çözmeniz rahat oluyor. Dövüş sistemi felan güzel. Hedef seçip numpadden yapılmıyor saldırı. Gayet güzel bir şekilde girişiyorsunuz kendiniz.

İlerledikçe daha da heyecanlı oluyor. Parti sistemi çok önemli. 2 DPS dalıp gidemiyorsunuz her zaman. O yüzden parti sistemine önem verin ve mümkün olduğunca görevlere 2-3 kişi parti halinde girin. :)
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:

Grafikler nasıl kötü? gayet doyurucu, yukarda ss verdik.

said:
Bi ara ben nasıl priestim lan dedim (cleric) Elimde shield falan. Hatta bi ara 1 mace 1 sword patadakutede melee dalıyorum

D&D ye daha önce hiç bulaşmadığını farzediyorum.

Eet daha önce D&D oynamadık hiç benim şimdilik hoşuma gitti oyun.
ama tek gözüme batan npclerin ve mobların koşarken falan yerde kayıyomuş gibi görünmeleri.
Onun dışında bi sorun yok şimdilik.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun çok detaycı. Sadece görevlerdeki konuşmaları okumak bile Baldur's Gate, NWN, Planescape Torment tadını almanıza yetiyor. Eşyalar, ırklar, sınıflar derken kayboluyorsunuz. VIP aldım, monk feci :). Tabi önce barbarı 20liyim sonra Monk + Rogue mutliclassa akacağım :D
Sosyal ağlarda paylaş

Devilmanta said:

dreagloth said:

Grafikler nasıl kötü? gayet doyurucu, yukarda ss verdik.

said:
Bi ara ben nasıl priestim lan dedim (cleric) Elimde shield falan. Hatta bi ara 1 mace 1 sword patadakutede melee dalıyorum

D&D ye daha önce hiç bulaşmadığını farzediyorum.

Eet daha önce D&D oynamadık hiç benim şimdilik hoşuma gitti oyun.
ama tek gözüme batan npclerin ve mobların koşarken falan yerde kayıyomuş gibi görünmeleri.
Onun dışında bi sorun yok şimdilik.

Hangi serverdasınız?
Sosyal ağlarda paylaş

peki insajnlar biyerden sonra yapacak bişey yok diolar da

böle rp dolu ise ortam falan multiplayer baldursgate oynama hissini vermio mu

yoksa dungeonlar çok random mı

taverndan karımı kurtar die quest alıp gidip karısını kurtarma instanceına girip mob kesip karsını kurtarıp geri mi dönüosun

hep bu şekilde mi

yoksa genel bi hikaye vs ilerleyen bi konu var mı madem oyun çok instanced bari öle olsa =)
Sosyal ağlarda paylaş

Olay şu. Daha önceden bi D&D bilgin varsa, görevleri okuyosun, hikayeyi takip ediyosun falan. Ama benim gibi ilk defa bu oyunla başlıyosan olaya, (ki ben görev okumam, göz atarım gider yaparım) ozaman varolan hikayeyide kaçırıyosun, bodosloma görev yapıyım level atlıyım gibi takılıyosun :)
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

peki insajnlar biyerden sonra yapacak bişey yok diolar da

böle rp dolu ise ortam falan multiplayer baldursgate oynama hissini vermio mu

yoksa dungeonlar çok random mı

taverndan karımı kurtar die quest alıp gidip karısını kurtarma instanceına girip mob kesip karsını kurtarıp geri mi dönüosun

hep bu şekilde mi

yoksa genel bi hikaye vs ilerleyen bi konu var mı madem oyun çok instanced bari öle olsa =)

rp dolu olsa da olmasa da multiplayer baldursgate hissini veriyo.
party sistemi wow mantığından bayağı uzak. yani tanklar tanklasın, healerlar heal atsın, dpsler arkadan tokatlasın şeklinde gitmiyo genelde. mesela başlarda clericle warrior gibi elinizde kılıç kalkanla bodoslama dalabiliyosunuz(ilerilerde feat, enhancement gibi sebeplerden dolayı melee combatta bayağı geri kalıyo -gerçi featlerinizi melee combat için verirseniz onu da yapabilirsiniz- ama bu sefer de blade barrier, flame strike gibi büyülerle caster dps konularında güçleniyo)

dungeonlar biraz random gibi ama. tabi random dediysem öyle "abi git kes şunları, sana para item filan veriyim" değil, daha çok birbirinden bağımsız questlerden bahsediyorum. yoksa questlerin çoğunun hikayesi var.
Questler tamamen mob kesip boss kesip chest lootlayıp geri dönmekten ibaret değil. Çoğu questte ya traplar var mesela ya bunlara takılmadan zamanlamayla, zıplamayla filan sıyrılmaya çalışıyosun, ya da rogue varsa etkisiz hale getiriyo filan, ya da ne biliyim mesela bazı questlerde puzzle lar var bazen bir kapıyı açmak için, bazen boss un korumasını yoketmek için bunları çözmen gerekiyo.

Ama quest chain ler de var bir hikayeye bağlı(ne yazıkki chainlerin büyük çoğunluğu p2p content, f2p ler random quest gibi, dolayısıyla oynamadım bunları. Ama en güzel questler bunların arasından çıkıyo diyolar, ne kadar doğrudur bilemem)
Sosyal ağlarda paylaş

free olmadan önceki zamanda oynamıştım.
Shadow çok övmüş de, Multiplayer Baldur's Gate hissi verdiğine katılmıyorum.

Baldur's Gate'te etrafında yaşayan bir şehir var ve sen o şehirde görevler alıp kariyerini yükseltmeye çalışıyorsun. Örneğin BG2'de şehirde büyü yapamazdın, büyücüler gelip seni uyarırdı, gereken ücreti ödemeni söylerdi felan.
DDO'da ise şehir sadece dekor. Etrafta insanlar var ama süs niyetine duruyorlar.

Oyun çok lineer, WoW/EQ gibi oyunlardan özenmiş gerçi, hep instance'a odaklanmış. Ama AOC/AC gibi daha hareketli npc'ler, playerlar tarafından geliştirilen şehirler, dialoglar felan konulabilirdi diye düşünüyorum. Sürekli dungeon'a gir çık öldür questi tamamla şeklinde olmuş.

Oyunda PVP yok. (en azından en son oynadığımda yoktu). Hani illa UO'daki gibi PK'ların yeni charları gankleyip "aha PvP yaptım" demesi gibi bir PvP olmasına gerek yok da, en azından SWG'deki gibi iki-üç farklı faction'ın şehir ortasında birbirine saldırmasını görebilmek, onlardan birisine katılıp yardım etmek gibi olaylar da olabilirdi.

DDO'nun kullandığı dünya, Eberron, çoğu kişi için çok sıkıcı bir dünya. Forgotten Realms gibi egzotik, Dragonlance gibi romantik, Planescape gibi kaotik değil. Bu tip dünyaları göre göre büyüyenler "Dungeons&Dragons" oyunu diye Eberron görünce hevesleri kursağında kalabiliyor.

Monk, Paladin yoktu oyunun ilk safhasında. Şimdi koydular sanırım. Bazıları monk alıp fantazi yapmak istiyordu ama illa fighterla kılıç kuşanma şartı getirmişlerdi. Bu tip kısıtlamalar da oyundan alınan zevki azaltıyordu.

Buna benzer bazı konular...
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

e baya zevkli gözüküo neden insanlar oynamio peki oyunu =) bi BİT YENİĞİ Var bu işin içersinde nedir o söleyin bakalım ^^ kötü yönlerini söleyin şimdi de

Çünkü oyunun dandik grafikli f2p bir oyundan farkı yok bedava oynarsan
favor ile açabileceğin şeyler kısıtlı, bazılarını açabilmek için karakter kasıp favor toplayıp, silip, tekrar falan kasıyorsun o derece
adam gibi endgame oynamak istiyorsan da paralı. pvp yapıcam dersen anca senin gibi beleşe oynayanlara karşı yaparsın o zaman bile casterlar OP ötesi

yıllarca masaüstü oynadık büyük bi heyecanla şansımızı da zorladık ddo da ama ı ıh
Sosyal ağlarda paylaş

Evet oyun çevresel olarak bayağı zayıf, ona katılıyorum.

Ama yine de tamamen alakasız değil, questleri yaptıkça favor filan kazanıyosun, çeşitli gruplarla ilişkilerini arttırıyosun filan.

Oyun dungeon temelli, ve evet kısmen kötü bir olay ama oyunun adı dungeons and dragons zaten, olsun o kadar diyoruz bu konuda^^ Başlamadan önce oyunun bundan başka bi olayı olsa muhtemelen oyunun geçtiği dünyanın adını koyarlardı zaten diye düşünmüştüm.
(bir de dungeon haricinde party instance lar var, onlarda da quest tamamlamıyosun ama achievement alır gibi xp alıyosun işte 10-20-50-100-200 tane mob öldür, çeşitli yerleri gez gör, rare monsterları bul gibi şeylerden kazanılıyo.

pvp olarak sadece hanların arka odalarında düello yapılan yerler var, millet oralarda toplanıp kapışıyo. ama evet oyunun büyük bir eksiği karşılaşmaların olmaması
(karşılaşamamayı geçtim, evil alignment seçmek bile yok)

Üzgünüm ama bir MMO nun Forgotten Realms ı, Dragonlance ı, Planescape i kolay kolay kaldırabileceğini sanmıyorum, olsa Eberron un yüzüne bakılmaz tabii. Ama yine de o kadar fena değil bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...