Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Zarek kendince haklı blduğun düşüncelerin var ama bunları " bu devirde devlette okumayı anlayamıyorum" gibi aşağılar bir tavırla sunduğun için çekmen gerekenden daha fazla tepki çekiyorsun.
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 ps: bide tikkylere gösterilen fazlasıyla haklı olarak gösterilen acımayl karışık-hoşnutsuzluk/hoşlanmama duygusunu neden çekemiyor bazı insanlar çözemedim, çözen anlatsın lütfen. +1 ayrıca bazıları neden yüksek gelir=tikky gibi bir düşünce olduğunu sanıyor ben de onu anlamıyorum laf ettiğimiz adamlar harbi bu yakıştırmayı hakkeden adamlar, "kafalar tın tın" adamlar yani.. nasıl krolar varsa bu ülkede, nasıl yobazlar varsa, dinsizler varsa, tikkyler de var! Ne yani şimdi yalan mı söyleyelim, yok mu diyelim? [ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 13:18 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Zarek birkaç tane adam gibi üniversite var bu ülkede. DEevlet okulu olarak da özel olarak da iyi üniversitelerin sayısı 3er yada 4er tane falan. Özel okulların geriye kalanları çok dandik okullar. Ayrıca öyle bir yazılmış ki o yazı çok saçma olmuş. Ya adamın durumu yoksa neden savunmasın devlette okumayı. Ki bir Boğaziçi bir ODTÜ falan varken.. Bina değil içindeki eğitim önemlidir. Ha İstanbul'da bina da önemli malum deprem falan ama sonuçta süper bir binada parasını alıp çıkan öğrenci anladı mı diye düşünmeyen tırt hocalardan ders almaya tercih ederim..
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2007 Boun Üniversitesi'nde mail kotaları dolu olup maillerim ulaşmayınca ve maillerime 3 ay sonra cevap alınca işte budur dedim olay... Bilkentten 1-2 günde cevap alıyorum. Yurtdışından da aynı şekilde.
throine Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Konuyu gördüm ve cevap yazmadan duramadım. Liseden mezun olduğum sene girdiğim ilk öss sınavında 300+ yapamadım ve istediğim yerlere giremedim. Baktığımda bir yanda devlette 350 puan ile girdiğiniz bölüm bir vakıf üniversitesinde 280-290'larda geziniyor. 17 yaşın verdiği gazla duruma isyan ediyorsunuz ve benimde param olsa bende okurum, ben onlardan yüksek puan alıyorum onlar benden daha düşük puan alıyor ama sırf onlar para verdiği için o bölümde girebiliyor ve ben açıkta kalıyorum diye içimden çok söyledim. Bunu bir adaletsizlik olduğunu düşündüm. Bu 2 sene böyle devam etti, ta ki taşra üniversitelerinin içler acısı halini görene kadar. Devlet üniversiteleri içinde ODTU, ITU, Boğaziçi vs. gibi yerler dışındaki taşra üniversitelerine "üniversite" diyebilmek için bin şahit gerek. Yakınımdaki bir iki tane devlet üniversitesini gezme fırsatım oldu ve gördüğüm tek şey o soğuk devlet binası, kalorifer sistemi ve tahta sıralar oldu. Ciddiyim tıpkı liseden bozma yerler gibi duruyordu ve o tabela olmasa lise mi üniversite mi aradaki farkı kimse anlayamaz? Bir yanda ise vakıf üniversitelerinin olanaklarını karşılaştırınca aradaki uçurumu görmek zor olmuyor. Gerçekten en kötü vakıf üniversitesi bile taşradaki bir üniversiteden daha iyi imkanlara sahip olabiliyor. Sen neden böyle konuşuyorsun bir yerden gömü buldunda vakıf üniversitesine mi gireceksin diyenler olabilir. Yok gömü falan bulmadım hala parasızım. :D
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 throine said: Konuyu gördüm ve cevap yazmadan duramadım. Devlet üniversiteleri içinde ODTU, ITU, Boğaziçi vs. gibi yerler dışındaki taşra üniversitelerine "üniversite" diyebilmek için bin şahit gerek. Adana Çukurova Üniversitesi Avrupa da en iyi eğitim veren üniversitelerden biri.İnanılmaz ama gerçek. Ayrıca keza Akdeniz Üniversitesi Katü Dokuz Eylül bunlarda çok iyi üniversiteler. Bence taşra üniden kastın Ahi Evran üni M.Kemal üni gibi sadece üniversite sayısı artsın diye yapılmış üniversiteler olmalı.
Vodan Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Biraz sıktım dişimi ama tümünü okuyamadım. Genel olarak insanların çok yanlış fikirlerde olduğunu gördüm. Bir kere İTÜ, ODTÜ gibi üniversiteleri bir kenara koymalıyız. Bunların "kötü" olduğunu iddia eden varsa burada komik duruma düşer. Vakıf üniversitelerine bakacak olursak Koç ve Sabancı'nın iyi olduğu gerçeğini kabullenelim. Şimdi sıra yorum yapmaya gelmiş diyebiliriz. Ben bir vakıf üniversitesinde Elektronik mühendisliği okuyorum. Çok parlak bir öğrenci olduğum söylenemez kabul ederim. Yazın Siemens'te beraber stajımı yaptığım ÖSS'de ~650.lik civarı bir derece almış, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi arkadaşa bildiklerimi anlatırken yüz ifadesini görmenizi isterdim. Staj yaptığım departmandaki mühendislerin gönüllü danışmanlığı sırasında onların da mezun olduklarında gerçekten hiçbirşey bilmediklerin itiraf ettiklerinde kendi yüz ifademi de görmek isterdim. O zaman anladım ki bir üniversite ne kadar iyi olursa olsun verdiği eğitimle değil vizyonla değerlendirilmelidir. Ben Koç, Sabancı gibi üniversitelerin "okumaya niyetli" öğrencilere çok iyi bir vizyon verdiğini ve oturup bir departmanda AR-GE üzerine çalışacak mühendisler yerine birşeyler tasarlayacak, tasarlarken ortaya yeni birşeyler koyabilecek ve hayatta başarılı olma olasılığı daha yüksek bireyler yetiştirdiklerini yakınen biliyorum. Bugünün eğitim anlayışında ben laboratuvara değil makaleye bakarım devlet-vakıf üniversitesi kıyası yaparken demeyide hiç doğru bulmuyorum. Bilimsel makaleler bir öğretim üyesinin kalitesini belirlemek için tabiki önemlidir ancak devlet üniversitelerinde ders veren aynı hocaların eş zamanlı olarak vakıf üniversitelerinde de ders verebildiklerini gözardı etmemek gerekir. İlk mesajın anafikrine bir nebze katılıyorum, bir nebze katılmıyorum. Ancak tahmin ediyorum ki zaten üst seviye devlet üniversiteleri dışında kalanlardan bahsetmek istemiş. İşte buna katılırım. Afyon kocatepe üniversitesinde maden mühendislerinin yazılım dersine falan geldiğini duymuştum... Öte yandan ben okuduğum üniversitede çalışmayan osiloskop görmedim.
throine Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Taşra üniversitelerinden kastım en başta o üniversite sayısı artsın diye açılan üniversitelerdi zaten. En basitinden Giresun Üniversitesi. Ben burayı gördüm hatta derse bile girdim. Üniversite demeye bin şahit lazım. Önceden burası KTÜ'ne bağlı fakülte idi. 1-2 sene önce üniversite yapıldı ve değişen tek şey tabela ve rektörlük binasının dikilmesi oldu. Bir tabela asıp bir de rektörlük binası yapınca buranın adı Üniversite oluyormuş bunu öğrendim. :) Orada bir muhasebe hocasıyla tanıştım şu an adı aklıma gelmiyor, çok kafa bi adam, liseli gibi giyinirdi. Kendisi doğma büyüme Giresunluymuş laf lafı açınca sorayım dedim "neden Giresun?" bi anda sorunca cevap veremedi duraksadı ama sonrasında öyle bi konuştu ki. :) Adam hayatından bezmişti resmen. Sen üniv. oku o da yetmedi doktoranı yap sonra git tekrar taşrana dön. İngiltere'den sonra tekrar doğduğu yerde bir taşra üniversitesinde iş yapmak zoruna gitmiş adamın.
Voys Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 yeditepe ile bilgi yi kıyaslamayın. bilgi vakıf degıl.
Voys Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 sokcam sana be adam hayır bi sazan benim. atlıyorum hepsine
Akhlaur Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Ehauhau voys ilgi ile takip ediyorum mesajlarını.
kitana Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Bir de yeditepe'de eğitim görmeyen arkadaşlar kulak dolma bilgiler ile üniversite hakkında yorum yapmasınlar lütfen.
Voys Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 yemişim boğaziçini. seneleri ders kitapları başında soru çözerek geçmiş arakdaş edinememiş sosyallikten bi haber bi adam, ne kadar başarılı olabilir bi diplomayla? ki şunu da ekliyorum, yine hayatını derslere adamış bir adam istediği üniversitede iletişim fakültesinden bir ders okusun, gelebileceği yer sınırlıdır. tepe noktasına da tamamen idealistliği ya da meydanı boş bulması sayesinde gelebilir. özel de okuyan o imkanlara sahip büyük ihtimalle de üniversiteyi aşırı sosyallikten kazanamamış biri karşısında şansı nedir? (ki bi de ona yakın puan yapıp bursla okuyanı var bunun) özel devlet kıyaslaması genel olarak yapmak saçma. fakülte fakülte yapılır anca. bi de eğitim öğretene değil öğrenene göre ölçülür denmiş güzelde denmiş. ama sınıfta tek kişi olsam dahi ders anlatıyor hocalar. bir nevi ticarethane. yapmama şansı yok. istersem gidip bütün gün koluna yapışabilirim bütün günde ders verir bana. ki yapıyorum, büyük bi zevkle de uzattığım eli tutuyorlar. onlarda farkında kımlerın başarısız olacağının. ne kdar uğraşırsa uğraşsın bişey kazandıramayacaklarının. ama bişey kazanmak isteyene verebileceklerini, hiç bi devlet ünide veremezler.
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 voys sazanladı ya, uzun yazıp "aslında daha tartışılır" demeye getirmiş. ama olmamış :p
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 voysa katılıyorum, fakülte fakülte tartışması olabilir ancak. hatta bölüm tartışması. genel anlamda tartışmak çok saçma.
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 mesela makinada itüyle odtü kapışıyor diğerleri arkadan takip asdf
kitana Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 vallahi sosyallik sosyallik de diplomasızda geleceğin sınırlı bu ülkede sori sende söyledin öğretene değil öğretilene göre ölçülür sonuçta kişide biter olay , hocalarım iyi bana sorarsan yeditepede. genelleme yapıp yeditepe yi kulaktan dolma dinleyip yorumlayan kişilere hala karşıyım açıkçası fikrim değişmedi hiç
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Voys said: yemişim boğaziçini. seneleri ders kitapları başında soru çözerek geçmiş arakdaş edinememiş sosyallikten bi haber bi adam, ne kadar başarılı olabilir bi diplomayla? ne kadar stereotype yaptın abi. en yüksek puana sahip die bütün herkes sadece ders çalışan asosyal insanlar mı boğaziçinde yok böle bişey.
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 malesef suan ıcın devlete aıt tekke ve zaviye yok o yuzden ozelle yetınıyoruz ama az kaldı neyse ben kacam bırazdan ınsandan cın cıkarma dersım var gec kalmayam
Mike Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mortis said: Voys said: yemişim boğaziçini. seneleri ders kitapları başında soru çözerek geçmiş arakdaş edinememiş sosyallikten bi haber bi adam, ne kadar başarılı olabilir bi diplomayla? ne kadar stereotype yaptın abi. en yüksek puana sahip die bütün herkes sadece ders çalışan asosyal insanlar mı boğaziçinde yok böle bişey. kıskanıyo işte bırak dsugh
Öne çıkan mesajlar