Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstek: PatiUO 101

Gangren

Öne çıkan mesajlar

Şimdi:

1, 2 haftaya eve dönüyorum inşallah ve tekrar WoW hesabımı açıp, yeniden 1 karaktere başlamayı düşünüyor(d)um.

Ancak gördüm ki, Pati şu nam-ı büyük UO olayına (tekrar?) giriyor.

Hiç oynamadım bugüne kadar, sadece kafelerde (yazlıktaki kafede bile) oynayan veletleri görüp "aman yarabbi, çocuk işi" diyip uzak durdum :p

Ricam şudur ki, biri bana bu UO olayını açıklasın (bir nevi tutorial) :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ufak bir özet geçeyim. Öncelikle WoW'la hiç alakası olmayan farklı bir dünya UO. Level sistemi yok. Tam olarak bir class sistemi yok. Profession yok.

Her şey skill, stat ve geyik üzerine kurulu.
3 stat var: Str, dex ve int. Tonlarca da skill var.
Toplam stat için de toplam skill için de bir limit var. Stat için 225, skill için 700 olması lazım normalde sanırım. Epeydir oynamıyorum ben de.

Karakter geliştirme de dolayısıyla stat ve skill geliştirmeyle oluyor. XP falan yok. Skill'ler ve stat'lar kullandıkça artıyor.
Kafana göre iyi uyacağını düşündüğün, hoşuna giden skill'leri seçip onları geliştiriyorsun. Kendi class'ını kendin yapıyorsun yani.

Onun dışında wow'daki gibi instance yok. İlerdeki expansion'larda gelmiş olabilir bilmiyorum da, aos zamanında olmaması lazım.

Irk sistemi yok. Sadece insanlar ve elf'ler var. Ama elf AOS'de yoktu galiba? Onların da pek farkı yok. Şehir gibi guard zone içi alanlar dışında diğer oyunculara saldırabilirsin, üstündekileri sigorta etmemişse öldürüp alabilirsin. Eşya çalabilirsin. Yakalanıp öldürülebilirsin, yakalanmayıp milleti gıcık edebilirsin. Ama suç işlediğin zaman (yakalanırsan) geçici olarak herkes sana saldırabiliyor. Çok adam öldürürsen player killer (PK) oluyorsun ve kalıcı olarak herkes sana saldırabiliyor. Bazı sunucularda PK iken şehirlere de giremiyorsun.

[ Mesaj 14 Haziran 2007, Perşembe - 10:27 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Aha onun dışında WoW'da gıcık olduğum bölgelerin level'lara ayrılma olayı yok. Kıytırık yaratıkların olduğu bir ormanda giderken karşına dev bir yaratık çıkıp bir üfleyişte devirebiliyor.

Ev sistemi var. Kale bile kurabiliyorsun. Kurduklarını döşeyebiliyorsun. Guild için şehir bile kurabilirsin. Guild savaşları da var.

Crafting sistemi bağımsız. Genelde bir karakter aynı anda crafter ve savaşçı olmuyor (skill cap yüzünden). Öyle yolda giderken önüne yerden biten madenler çıkmıyor. Maden kazmak istiyorsan, çantanı alıp dağlara, mağralara gidiyorsun. Sadece kazıyorsun.

İyi madenleri toplamak için güçlü bir karakter olman gerekmiyor, devasa yaratıklar arasında dolaşman da gerekmiyor. İyi mining skill'i gerekiyor ve mekanları öğrenmen gerekiyor falan fıstık.

[ Mesaj 14 Haziran 2007, Perşembe - 10:28 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

loot var

budur...

uo açılır da adam gibi bir server olursa yerim wowu, öyle diyeyim =]

çocuk işi yorumu süper yalnız, zira ben seneler seneler önce kardeşim oynarken gördüğümde "mal mısın çocuum adam gibi bi oyun oynasana" demiş, ve birkaç gün sonra sıkıntıdan bir deneyeyim diye girip 2 gün boyunca yemek bile yemeden kesintisiz oynadığımı anlayıncaya kadar "çocuk işte, nelerle uğraşıyor o kadar adam gibi oyun varken" düşüncesini sürdürmüştüm heh

o loot korkusunundan, belirsizlikten, şehirden uzaklaştığım her an yaşadığım tedirginlikten, ölmek üzereyken bir pkdan kaçarken salgıladığım adrenalinden aldığım kadar hiçbirşeyden keyif almadım bu online oyunlarda. uodaki basit bir pk baskınına çıkarken yaşadığım heyecanı, wowda AVde tek başına 10 kişiye karşı destek gelene kadar hut bayrağını korumak bile yaşatmıyor
Sosyal ağlarda paylaş

bak şimdi aklıma geldi; pvp delisi bir insanım, wowda da sürekli pvp yaptım, iki karakterim de iyi rankler aldılar, efendim hem hunter hem roguela gayet iyi pvp yaparım, çok da zevk alırım vs...

amaa, ben uo oynarken bir bucs (buccaneer's den / bucs den, pk şehri) baskınından sonra mouseumun ıslak -bildiğin sırılsıklam- olduğunu bilirim terden heh, wowun bana asla yaşatmadığı bir keyif o

[ Mesaj 14 Haziran 2007, Perşembe - 10:35 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

UO bilimum yetenek çeşitliliği ile önüne sunulur. Bu yetenekler 0'dan başlar 100'e kadar çıkabilir. Extra olarak bir takım çalışması ile 120'ye kadar çıkartma imkanı elde edebilirsin. Yeteneklerinin toplamı 700 olacak şekilde bu büyük ve çeşitli havuzdan en iyi kombinasyonu seçersin. Aslında en iyi kombinasyon diye bir şey yoktur. Olay insanın kendine yakışanı giymesidir. Nasıl beğeniyorsan, nasıl zevk alıyorsan öyle toplarsın yetenekleri. Yetenekler kullandıkça gelişir. Geliştikçe kalitelenir. Yeteneklerin çeşitli getirileri vardır. Bir çok değişik alanda kullanılabilirler. Kimisini iz sürmekte kullanırken kimisini balık tutmak için kullanabilirsin. Yeteneklerin kendine göre çeşitli kuralları olabilir, bazılarında belirli bir sınırın üstüne çıktığında yeni bir şeyler yapabilme imkanın olur. Bir de bu yeteneklerin yanında 3 çeşit stat vardır. Bunlar senin ne zaman öleceğini, ne zaman kaçacağını, ne zaman saldıracağını belirler. Bunların üçünün toplamı 225 olacak şekilde istediğin gibi yerleştirirsin. Başlangıçta toplamları 70 olur. Daha sonra yeteneklerin geliştikçe o yeteneğin beraberinde getirdiği stat da gelişir.
Sosyal ağlarda paylaş

bir takım çalışmasıyla champion denen tipleri kesiosun. onlarda ps denen şeyler çıkıyor. işte +15 fishing yazıyosa misal fishingin 100 se 115 e kadar cıkabiliyo
ha +20 peacemaking var diyelim peacemaking skilin 120 olabiliyor.
ama misal 700 skill cap varya bu artmıyor. 120 yapmak için başka skillinden kısmak zorunda kabilirsin.

[ Mesaj 14 Haziran 2007, Perşembe - 15:50 tarihinde, cenx tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Onun yerine veteran reward olayı vardı. Örneğin account 6 ayını doldurdu oyuna girdiğinde bi ekran geliyo ordan reward seçiyosun, tabi bunlar oyunun dengesini etkileyen şeyler değil. İşte bronze robe diye bir şey alıyosun mesela bildiğin robe 3 armor veriyo blessed ve bronze renginde falan, 12 aylık olunca valorite robe alıyosun, mobilya boyaları vs. var. Yani veteranları ödüllendirmek için yapılmış küçük hediyeler.

[ Mesaj 14 Haziran 2007, Perşembe - 16:03 tarihinde, Copycat tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Baracoon, neira vs. gibi bosslar var, çok basit encounterları olan arkadaşlar bunlar. Öldürdüğünüz zaman içlerinde PSler düşer bunlar da skill capinizi arttırır. Ayrıca kaliteli itemler de düşebilir içlerinden.

Loot olayı yalan diye okudum bir postta da, şöyle diyeyim; runUO'da bir insanın lootundan topladığınız potlar 4-5k civarı tutar aşağı yukarı, ortalama 7-8k insure parası düşürür o kişi. Ayrıca cursed itemler (PSler vs.) loota düşer ve çalınabilir bunlar çok kıymetlidir. Bence spherede düşen artılılardan daha iyi lootu var runUOnun :) Ha adamın üstündeki seti düşürmeniz biraz şansa ve karşıdakinin unutkanlığına bakar ama kestiğiniz 10 adamdan birisi kesinlikle birşeylerini bırakır çantada :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...