Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Opera, yardım!

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Sonunda eni özellikleri ile, widgetleri ile, desteklediği şeylerle ve Bone'un wikipedia tabanlı propagandası ile [ :) ] aklım çelindi ve Opera kullanmaya başladım - bir gecedir kullanıyorum, çok hoşuma gitti ama yardıma iktiyacım var:

1 - Free Download Manager'ı nasıl kullanırım?

2 - Firefox'da ki şifreleri aktarabilirim (bu olmazsa olmaz, geri dönerim direk)

3 - Firefox'da ki IE Tabs olayına iktiyacım olacak mı? Evet ise nasıl?

4 - Firefox'da ki Permanent Tabs (şeçili tablar hiç kapanmaz) eklentisini karşılayacak bir şey istiyorum.

5 - Google Preview yok mu bunda?

6 - Arama kutucuğunun motorunu nasıl Wikipedia ile değiştiririm?

7 - Showcase tarzı bir şey var mı?

Şİmdilik bu kadar, gerektikçe burada sorarım.
Sosyal ağlarda paylaş

3. ietabs a ihtiyacın neredeyse hiç olmaz.

4. taba sağ tıkla, kilitle

6. araçlar > tercihler > arama > ekle

8. shift enter kullan

9. opera:config > bittorent > enable tiki kaldır.

google preview ve showcase ne bilemiyorum.

arama konusunda ise, bence arama kutucuğu gereksiz bir zımbırtı. opera'da arama kısayolu aranacak şey ikilisini adres çubuğuna yazarak arama yapabiliyorsun.

örneğin, google'ın arama kısayolu g dir. adres çubuğuna g opera yazarsan direkt google arama sonuçları gelir.

yeni sayfada aramak için ise ctrl+t ile yeni tab aç ve arat.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu greasemonkey nedir? cidden meraktan soruyorum? javascript ile sayfalara müdahale etme hedesi değil mi?

eğer öyleyse bu ie7'de de var (ie6'da hiç bakmadım), opera'da da var, safari'de de var... abartılacak neyi var anlamıyorum. haa tabii hoş gözüküyor, işlevsel ve şaşırtıcı.. ama adres çubuğuna javascript yazmak gibi bir şey. garip... insanlar extension'ları ff'e özgün sanıyor hala galiba =)

daha da güzeli slashdot.org'da rastlamıştım, kendisi en iyi 20 ff extension'ı listesine girmekle birlikte uzak durulması gereken 10 ff extension'ı listesine girme başarısını da gösteren bir extension ^^
Sosyal ağlarda paylaş

değiştirme işlemini de araçlar > tercihler > gelişmiş > kısayollar'dan yapabilirsin.

arama bölümüne f ctrl yaz, tuş kombinasyonunu değiştir
arama bölümüne . yaz, tuş kombinasyonunu f ctrl ile değiştir.

voila

[ Mesaj 12 Haziran 2007, Salı - 11:32 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

nokta (.) ya basıp, direkt senin istediğin gibi arama yapılabiliyor abso.

yok . çok ters bir tuş, hem mesaj yazarken kullanamıyorum dersen ctrl f ile değiştirebilirsin:

araçlar > tercihler > gelişmiş > kısayollar

klavye ayarları bölümündeki düzenle

çıkan ekrandaki yukarıdaki arama bölümüne f ctrl yazıp sil'e basarak eski aramadan tamamen kurtulabilirsin.

sonra yine arama bölümüne . yazarsan .'nın atanmış olduğu kısayol gözükür. düzenle'ye tıklayıp f ctrl yazarsan tam senin istediğin şey olmuş olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...