Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vida

IsAbeLLa

Öne çıkan mesajlar

geçmiş olsun ısabel,

belki senin çektiğin acıyı anlayamam ama benimde başıma bilek burkulmasından bayağı şey geldi.2 sene önce basketbolda burkmuştum bende,önceleri çok ağrı yapıyordu doktora falan gittik adamın annemin "nesi var" sorusuna verdiği cevap;

"anneciğim çocuğun birşeyi yok,okuldan kaçmak için numara yapıyor"

ulan şerefsiz,topun oğlu ben orada arkadaşlarıma hakkımı helal etmeye başlamışım,bunu dedi kafayı oynattım.Güvenemedik babamı ikna ettim başka doktora gittim,yine gelen cevap;

"bir şeyi yok delikanlının,psikolojiktir"

Ulan şerefsiz,ayağımın üstüne basamıyorum ne psikolojisi !

Bu adam yine merhametli çıktı merhemlerle birlikte birde hap verdi,neyse kullanmaya başladım.Ama acı azalmıyordu,üstüne çoğu zaman daha da artıyordu.Sanki biri sürekli bıçak saplıyormuş gibi.

Yapacak şey yok,hem annem hemde babam bile inanmamaya başladı artık bacağımın haline,yaklaşık 1 ay acı hiç dinmedi ama yavaş yavaş geçmeye başladı en sonunda,bende tabii geçmeye başladı diye bileğime sargılar sarıp basketbola çıkmaya başladım.İnanirmisiniz o bilekle oynadığım süre içinde oyunumu aşırı derece geliştirdim. :) Herşeyden çok berbat şutlarım,orta derecedeki pas yeteneğim gelişti,resmen level atladım.5 ay kadar sonra bacağımdaki acı tamamen geçti.

Sakatlık spor yapmaya engel değil aslında aksine çoğu zaman sakatlanma bir çok yeteneği geliştirmek için bir fırsattır benceÇünkü insanlar hep yaptıklarının dışında bazı şeyler yapmak zorunda kalırlar.Gerçi ben o zamanlar bacağımı aşırı zorladım,belki bu sakatlığın 5 ay sürmesinin temel nedeni benim o bacakla sahalara çıkmam,hatta takımlarda antremanlara çıkmam olabilir,ama bana kattığı şeyler yüzünden iyi ki zorlamışım diyorum.Çok zorlayınca halen oluyor o ağrı aynı yerde ama mutluyum ben şuan :D

geçmiş olsun tekrar ısabel
Sosyal ağlarda paylaş

2006 şubatında sağ elimde, hani elinizi yumruk yaptığınız zaman böyle sivri sivri eklemcikler gözükür ya, işte küçük parmağımın orada olan o çııntı kırıldı :) doktor alçıya alıcaz haftaya film çekicez, eğer kayma varsa ameliyat gerekicek dedi. bir hafta sonra gittim doktor bravo ameliyat olcan dedi. sağ elimden ameliyat oldum, 2 tane çivi çaktılar elime, hatta resmi hala durmaktadır, resmini çekmiştim çiviler çıkarılmadan önce isabel eğer istiyorsan o resmi mail atabilirim ama pek iç açıcı değil söyleyeyim, çünkü benim çiviler dışarıdan çakıldı elime, bir ay sonra da elimden çıkarttılar zaten. Elimi şu an eskisi gbi kullanabiliyorum doktordan Allah razı olsun gerçekten çok iyi oldu elim. Kışın çok soğuk olan zamanlarda elimdeki o bölgenin ayrı özel bi soğuma işlemine girmesi harici elim aynen eskisi gibi, hiçbir fark yok. Anladığım kadarıyla senin çivi elinin içinde bir müddet kalıcak, bence dert etme eğer çivi geçici ise çok takılmasın kafan çivi işine.
son diyeceğim en az 3-4 doktora gitmeden elini kimseye elletme.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Paniğe gerek yok, vida olarak kullanılan metal manyetik değil yani mıknatıs etkisi yapmaz, mıknatıs yakınında manyetik etki göstermez, dedektör öttürmez:)

(yanlış hatırlamıyosam vida da platinden yapılıyo zaten. Daha doğrusu platinler vida...
Pff takılan şey platin vida , anlayın işte:P)

[ Mesaj 11 Haziran 2007, Pazartesi - 23:33 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

aynı olay bende 12 seneden beri var+ eklemden bi kemik kıymıgı kopup eklemın arasına girmilş. gitmediğim doktor hastane kalmadı. en son acıbadem miydi neydi bana da vida dedi
takarız ama hafif bi sekersin, futbol oynayamazsın dediler. ben topal kalıcağıma ağrısın da kalsın dedim. ama ağrısı kesinlikle geçmiyo. bayagı bi ağrıyo ama insan da alışıyo bi zaman sonra.
neyse geçmiş olsun
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
lisedeyken bir yaz 2 ayak bilegimi toplam 7 kere burktum
sağ bilekte yer etti artık hafif egim olsun yolda direk burkulmaya kasıyo sanki

hiçbişi taktırmadm bir kersinde fena burkmustum ve güclensin diye amerikan alçıya aldı doktor 1 ay alçıda kaldı ( kırık yada cıkık yoktu sırf sabit dursun diye)

gittigim doktor zaten sporcu doktoru idi( bjk li futbolcuların muayene oldugu ). herhangi bir şey takmadılar ayaga
Sosyal ağlarda paylaş

2dizimde de titanyum parcaciklari var diz kapaklarim ufak capta parcalanmalar ve baglarda zedelenmeler kopmalar falan yasadigi icin.
Cok uzun sureler fizik tedavi alanlarinda takildim. Oralarda ilginc vakalarla karsilastim tabi.

Ayak bilegi ameliyatinin ardindan fizik tedaviye baslayan insanlar vardi. Genelde ayak bileklerindeki kemiksel sorunlar nedeniyle `civi` yontemine basvurulunmustu.

Simdi ben sana ne diyeyim. Sunu diyeyim: 2 dizinden de birer ameliyat birer atroskopi gecirmis bir insancik olarakdan sana destek vermem gerek tabi ama yalan seyler soyleyemem

ameliyatlar sikici ama asil sikici olan ameliyatlarin ardindan yasanan degnekle dolasma ayaginin uzerine basmama fizik tedavide ilgili kismi saga sol cekistirme agirliklar takittirtip aci cekme.
Bunlar iyi seyler degil :)

Ama hedefleri olan insanlar icin ciddi sorunlar degil. Gelip gecici seyler. Eger Baleye donup tekrar ziplayip hoplamak guzelce takilmak istiyorsan, ameliyat ol tabii ama bildigim kadariyla en azindan 6 haftan heba olacak.

Neyse su anda biraz sonra denemeye girecegim icin biraz sersemlesmis durumda anlatim bozukluklari ve imla hatalariyla dolu bir msg atmis bulunmaktayim. Aksam belki daha guzel bir msg ile topigini senlendiririm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...