Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"oy verecek parti yok be aga" ve "akp birinci parti olcak" meselesi

Bone

Öne çıkan mesajlar

yalnız şunu söyleyeyim, akp feci direkten döndü.

adamlar reklama oluk gibi para akıtıyor.
chp'li olan reklamcı tanıdıklarım bile parayı görünce gidip akp'ye reklam yapmaya başlamış.

bir de diğer yandan şu anketler var.
nedense her ankette %50 civarında çıkıyor akp.

akp'nin oyunun geçen seçimlerde çok yüksek çıkmasının belirli nedenleri vardı.
yaklaşık tahminlerle yazayım.
%5 milli görüşçüler
%5 "oy verecek parti yok ya ağa"
%5 diğer partilere inat olsun diye.
%5 umudu akp'de arayanlar.
%10 geriye kalan çekirdek akp'ci kesim diyebiliriz.

şimdi,
saadet partisi, milli görüşçüleri geri toplamak için eski hocalarını konyadan aday yaptı. %5 gitti.
akp'nin her yaptığı şey mhp'nin işine yaradı. %5 gitti.
chp solu birleştirip iddialı vaatlerle geldi. %5 gitti.
diğer partilere inat olsun modası geçti, akp'ye karşı bir isteksizlik başladı. %5 gitti.

bu koşullara bakarsak, akp'de sadece %10 gibi bir oy kaldı.
belki daha da az.

bu konuda paçayı kurtarmak için bir takım reklamlara başladı.
"anketlerde hep %40 çıkıyoruz" - %5
"sizi biz zenginleştirdik" - %5
"demokrasinin babasıyız" - %5

Yani akp, feci reklam yaparak %15 toplamış oldu. Kötü düşüncüleri silmek için çabalayıp duruyor.
Öte yandan millet hala Baykal'a hizipçi diyip duruyor.

Yaklaşık olarak %25 çıkacak akp'nin oyu. Vay be, bu da başarı.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman dogru birseyler yapıyor bahceli.milliyetci propagandalardan hic hoslanmasamda eskinin sosyal demokratları patır patır mhp ye oy vermeye basladılar.akp tek bir seyi basardı yıllardır birbirine düşman,küsmüs toplulukları kaynastırdı.ulusalcılıgı korukledi tenks taayip aga.
Sosyal ağlarda paylaş

UNUTMA

Seçimlerden önce yapilan iddiali ve süslü söylemlerine kanarak
AKP;den ümitli oldugunu söyleyenler için;..Tayyip;ten;Unutanlara hatirlatlir.. * Elhamdulillah seriatciyiz. (21.11.1994 Milliyet)
* Yilbasina karsiyim. (19.12.1994 Sabah)
* Ben tekkeye degil dergaha gittim. (22.1.1997 Gozcu)
* Ata;ya saygi durusunda sap gibi ayakta durmaya gerek
yok.(12.5.1994Hurriyet)
*10 Kasim;da yaygara kopartildi. (14.11.1994 Hurriyet)
* Icki yasaklansin. (1.5.1996 Hurriyet)
* Istanbul;u Medine yapacagiz.(Akis)
* Butun okullar Imam Hatip yapilacak. (17.9.1994 Cumhuriyet)
* Ben Istanbul;un imamiyim. (8.1.1995 Hurriyet)
* Mayo reklami sehvet somurusudur. (6.3.1996 Hurriyet)
* Milli Piyango zulumdur. (29.9.1994 Hurriyet) *Taksim;deki caminin
temelini insallah atacagiz. (1.7.1994) *Cumhurbaskani;nin imam hatipli
olacagi gunler yakindir.(5.2.1996 Akit)
*Sarik operasyonu cok komik.
(15.5.1995 Sabah)
*Yesil (kaldirim rengi) medeniyettir. (25.6.1994)
* Ben Meclis;in dua ile acilmasindan yanayim.(8.1.1996 Milliyet)
* Imamlar da nikah kiysin. (9.5.1995 Milliyet) Asagida yazi, bir Hürriyet gazetesi yazarinin, 29 Ekim 2002 tarihli
köseyazisindan alintidir ;
Bugün size ülkemizi yönetmeye talip olan bir sahsin imzasiyla gönderilen oglunun nikáh davetiyesini belgeliyorum. Subat tarih yanindakine bakiniz!
29 Zilkade 1421.
Bugün Türkiye;de böyle bir tarih kullaniliyor mu? Zilkade diye bir ay
var mi? Nedir zilkade? Arabi aylarin onbirincisi! 1421 diye yil var mi ?Yok!
Nedir o? Arap takvimi!
iste bu Tayyip ve ekibi, sizin oylariniza talip. Türkiye;yi onlar
kurtaracak!
İçlerinden kimi Atatürk;e hakaretten hüküm giymis,kimi Sivas katliami
saniklarinin avukatlari, kimi yolsuzluktan, hirsizliktan yargilaniyor,
Tayyip ise altinlari borç aldigi (!) oglunun davetiyesinde 29 Zilkade
1421 tarihini kullaniyor! Hem de ;Ben artik degistim!!!; dedigi
günlerden sonra.
Savulun, Tayyip kafasi isbasinda!

can dündar

[ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 22:28 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası AKP den de başlarındaki 3 hödüktende hoşlanmıorum ayrıntıya girmeyecegim,sözlerinide tutmadıklarını düşümnürsek bu yazımda yerleri yok.. CHP ye gelirsek muhalefetligi belki istedigim ölçüde yapamadı ancak bitik bir parti olduguna inanmıorum, baykal ın Chp yi bitirdiginede inanmıyorum üstelik son 1 yıldır gerçekten Gerek Baykal gerekse CHP de siyasi performans bakımından artış olduguna inanıyorum. Geçen gün televizyonda beyannamelerini açıklarken 2-3 değişik kanalda izledim mantıklı geldi açıkçası oy verilebilir bir parti, hükümette olsa kolasiyon içindede olsa uzlaşmacı olacaklar gibi ki türkiye'ye bu lazım kanımca. MHP dersek hem ekonomiyle ilgili görüşleri(tabi bana hiç yabancı sermayesi olmamaya kasıolar gibime geldi ki bunun dogrulugu tartısılır) hem egitim-sağlık hemde AB konusundaki görüşleri (eger uygulayabilirlerse) gayet mantıklı ve dogru gözüküor. Hiç olmazsa Pkk ve k.ırak konusundaki eyleme geçiçekleri şüphesiz. Ve belkide 30-40 yıldır ilk defa kürt-türk akrdeşligini tam anlamıyla saglayacak gibiler. GP ye gelirsek, 10.xx gibi bir oranla zar zor barajı geçiçeklerine inanıyorum ekonomo ile ilgili iddiaları ne akdar hoş gözüksede gerçekleştrebileceklerinden şüpheliyim açıkçası AKP ye oy veren gençlerin bir kısmını kendilerine çevirmeleri hariç benim gözümde pek bir yaptıkları iş yok.

DTP li bağımsızlara gelince her ne kadar PKK takılmış olsalarda bu gune akdar geçen gü nNtv de bir tanesi o zamanlar o gerekti eger meclise girersek kürt-türk birligini ayratmaya çalışısıcaz dedi ki samimilerse sorun yok, yok samimid eğilseler 10-15 kişi meclise girer kafalarınca takılırlar tek faydaları güneydoguda akp ni noylarını azaltmak olur.

Açıkçası ben Akp tek başına hükümet olmadıkça, Chp-Mhp, veya CHP-MHp-Akp koalisyonu olmasından yanayım,
CHp-Mhp olursa zaten ülke bir nebze nefes alır, Chp-Mhp-Akp olrusa en azından akp kısıtlanır dşüncesindeyim.

@Forgive, -Nae: One-way Ticketlarınız İran için benden.

ps: Ve evet Akp ye oy verenlerin, ya vatan haini, ya yobaz, yada egitimsiz cahiller, yada beyni yıkanmış insanlar olduguna inanıyorum.

ps2: eger bir yöentici "ps" kısmını zararlı bulursa mesajın tamamını silmektense sadece orayı editlerse sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Özellikle Oylarını akpartiye vericek olan üniversitelilere acıyorum ben..Bunca zaman olanları bi anda unutmak elde mi? Laiklik ve devletçiliği görmezden gelen turizmi yiip bitiren..Esnafı ve çiftçiyi harcayıp yabancı sermayeye dayalı bi düzen kuran bu hükümet,kara bi sayfa olarak hatırlanır umarım..

Akp atına oynarım diip te tüpçü felsefesini benimseyen laflarından cehalet fışkıran arkadaşımın başına eşşeğin intikamı anının gelmesini gönülden diliyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

ayni goruste olmadiginiz kisilere, eşşek, vatan haini , yobaz, komunist bolucu, anarşik bilumum yakistirma ve hakaretlerde bulunacaksaniz, yazmayin siyaset ile ilgili yazilar.

tek tek uyarmak yerine genel bi uyari geciyoruz 2. kez.. birinciyi dynamick daha ilk sayfada yapmis ama tinlayan yok anlasilan.

kari tarafin gorusune saygisi olmayan adamin siyaset tartismasi topiginde İŞİ NE?

konuya donersek, sahsi gorusum olarak akp kan kaybedecektir ama genede 1. parti olarak cikacaktir secimlerden.

ben MHP ye oy verecegim. Ama her ne kadar dolandirici serefsiz de olsa GP ve Cem Uzan in baraji gecmesi durumunda neler yapabilecegini cok merak ediyorum.

dinsizin hakkindan imansiz gelir diyesim geldi de, bu iktidar varken komik oldu biraz :)

2 sene once burslarla, baskalarinin paralariyla okuttugun oglun, 2 sene de 4 milyon dolarlik yat i nasi aldi kendine tayyip efendi :)

vergi kacakciligindan yargilanan adami maliye bakani yaparsin, ne var ne yoksa satar.

kar edenide zarar edenide satacagiz, yerli yabanci herkes gelsin pamuk eller cebe diyen adami maliye bakani yaparsin.

ayni adam ve oglunun yolsuzluklarina artik millet trajikomik sekilde gulmeye baslar, 4bin ton misirida oglunun tavuklarina yedirmistir bu adam.

200 milyar dolar dis borcu %19 faizle 400 milyar dan fazlaya cikarmistir bu iktidar.

ha kim gelseydi dahami iyi yapacakti? bilemeyiz.

deniz baykaldan zaten zerre umutlu degilim.
Sosyal ağlarda paylaş

Hızlı tren faciasıyla insanların ölümüne sebebiyet veren ulastırma bakanı istifa etmediği gibi şimdi erzincan 1.sıra adayı ..
AKP ye oy vermemek için sadece bunun yeterli olması gerekli .. diğer nedenleri saymaya cok üşeniyorum şimdi .
bir erzincan lı olarak umarım o adamı sokmazlar meclise . (umudum yok pek ama )
yeni dönemdeki meclis ten bek beklediğim şey .dokunulmazlıkların kalkması .. CHP ve MHP kararlı gibi bu konuda.. görücez umarım yeterli sayıyı elde ederler .
Ayrıca ben AKP nin o yuzde 40 larına falan inanmıyorum .. bu noktada resimleri gonderen arkadasa .. cumhuriyet mitingi sadece meydan la sınırlı kalmadı sacma polemikler yaratma daha coktu falan gibi üzülürsün sonra hayal dunyandakinin gercek olmadıgını görünce .
5 gün sonra görcez artık neyin ne oldugunu
Sosyal ağlarda paylaş

akp de sadece meydanlarla sınırlı deil
mesela ben katılmadım mitinge meydanda deildim, bir çok insan gibi
tek bir parti, cumhuriyet mitingine katılanları geçiyorsa
yüzde 40 dan da fazlası vardır, o açıdan gg diyorum
ben tahmini yaptım önceki sayfalarda, bakalım tutcak mı seçimlerde
ben siz şaşırmayın, fazla üzülmeyin diye upladım topici, neyse gl, hf
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hayır cahil, okumamış kesimi anlarım da eğitim seviyesi belirli bir düzeyin üstünde olan biri herhangi bir çıkarı olmadan akp'ye hangi psikoloji ile oy verir onu bir türlü anlayamıyorum.

Kime vereyim peki? Hangi partinin birbirinden farkı var? Hemen her partinin iktidar ya da ortağı olduğu meclisleri gördüm, AKP'den bir farklarını göremedim. Birinci parti geleceği için de oyumu AKP'ye vereceğim. Böylece iktidarda bir tane saçma parti olacak, saçma da olsa kararları hızlı alacaklar; ülkede, saçma sapan bir adamın kaprisi yüzünden heran erken seçime gidilebilir havası olmayacak. AKP çok acemi işler yaptı; ama en azından 4 senelik bir tecrübeleri de var. CHP ve MHP'nin yıllanmış bazı politikacıları dışında devlet idaresinde tecrübeli ekipleri yok.

Ayrıca AKP iktidarda uzun bir süre kalırsa, ülkeye şeriat gelecek düşüncesinde olanların normalleşeceğini düşünüyorum. Böylece, sağcı-solcudan sonra dinci-laik meselesini de aşarız. Fazla bir yol kalmıyor ondan sonra, elbet bu ülke de bir gün kalkınır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...