Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nasıl ve nerden tablet alsam?


Bone

Öne çıkan mesajlar

Herhalde klasik bir sorudur şu tablet olayı.

Birkaç yıldır aramama rağmen bir türlü tablet alamadım. Ankara'da bulamadım

Wacom alınması gerekli?
Peki ne tip bir şey önerirsiniz?
Pahalı olmayan ama çalışmalarımı çok da kısıtlamıyacak bir tablet almak istiyorum. Şöyle ekonomik modellerden neler var?
Belki bilgisayarcılara o modeli sorarsam getirme sanşları vardır...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

merhabalar;

öncelikle deseniniz ne kadar kuvvetli olduğunu bilmiyorum. Şayet çok iyi iseniz direk wacom alın.(bu bir tavsiye değildir. bir zorunluktur) Çünki ev kullanımına yönelik diğer tabletler beş para etmez. Hatta şöyle söylim hepsi çöptür.
çizimim kötü ama ben yine almak istiyorum diyorsanız şayet. İstediğiniz tableti alın ozaman hepsi uygundur. (bunu çizim kötü olunca tabletin de kötü olması gerekir diye algılamayın lütfen)
bir de şöyle bir durum var. desen konusunda mükenmelsiniz, fakat çalışkan biri değilseniz şayet, bu durum tablete de yansıyor, bir iki denemeden sonra %99 bir kenera kaldırılıyor. Bu konuda onlarca örnek gördüm ve nedense şu ana kadar hiç fire vermedi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çizimle amatör olarak ve sadece keyif aldığım için ilgilendiğimden Acecad Flair aldım büyükçene bir tane, zamanında 75 liraydı ucuzdu.
Yakın zamanda Wacom kurcalama şansım oldu Apple Shop'un tekinde, gerçekten fark ediyor ehe.
Fiyat ta ediyor tabi, 500 euro muydu neydi, abuk subuk bir fiyatı vardı. Ha param olsa acır mıyım, acımam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Matis ne demek istediğini anlamadım?
Desenim iyi değil, tam tersine çöp adam bile çizerken zorlanıyorum.
Zaten tablet almamın nedeni, bilgisayarda resim çizip kendimi geliştirmek için.
Mouse'la çizmek çok zor oluyor.
Desen kötüyse tablet almamız gereksiz gibi bir anlam çıkardım senin yazından sanki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@bone

ewet anlamaman normal, benm hatam.

Aman sakın haa dijital ortamda mekanik bir aletin sana çizim konusunda avantaj sağlıyacağı düşüncesine sakın girme, hatta aklından sil bunu. bu durum sadece kendini kandırmak olur.

eğer ciddi ciddi ben bunu yapıcam diyorsan, sana bir iki tavsiyede bulinim.

Öncelikle bu desen konusu hızlandırılmış ingilizce kursları gibi sakın düşünme, hızlandırılmış ingilizce kursları nasıl insanları kandırmaktan ibaret ise, desen konusunda da hızlandırılmış bir sistem yoktur.

Yapman gereken ilk şey bir kırtısayiye git ve 35x50 ebadında alabildiğin kadar çok kağıt al. hatta maddi gücün yetiyorsa açılmamış 35cx50 boyutunda bir paket al. Şu an için düşük gramaj kağıtlar işini görür. ve tahmini olarak söylüyorum 1 paketini sanırım 40 ytl ye alırsın herhalde.
Kalem olarakta faber castel in lacivert ve altın yaldız renkli kalemleri var bildiğim kurşun kalem yani. Bu önermiş olduğum kalem, çizim kalemi olarak alınabilecek en ucuz kalemdir. Şimdi geldik kalem numarasına. kalem numarası kişinin kağıda çizdiği çizginin sertliğine göre değişir. Mesela ben 4B kalem kullanırım her zaman. Bunun nedeni 4b kalem cidden kaliteli bir çizim kalemin tadını veriyor . ...ve çok kaliteli tonlar yakalamama sebebiyet veriyor. Sana da Tavisiyem 4B kalemdir. Haaa unutmadan 35x50 ebadındaki kağıdığı düz masada kullanamassın. bu yüzden duralet adında mukavva ya da farklı malzemeden yapılmış plaklar var. kırtasiyede görürsün nasıl bir şey olduğunu. bu plakayı alt kısmını dizine yerleştiriyorsun. sırt kısmınıda masanın kenarına dayayıp. kağıdıda üstüne koy.

Çizim olayna gelirsek. 10-15 kağıdı yanına al ve hepsine aptal aptal çizgiler çek. bu çizgiler düz olmasın, durmadan sağa sola daiereler çiz. Yaşın kaç bilmiyorum. Şayet karate kit i hatırlıyorsan cilala parlat olayı :)

bu işlemden sonra kağıdın bir kenarına bir nokta koy, daha sonra kağıdın başka bir yerine bir nokta daha koy. sonra bu iki noktayı kalemle birleştir. Birleştirirken çizgin düz olsun. bu hareketi kağıdın dolana kadar yap. bu birleştirme hareketi sağdan sola, soldan sağa, aşağıdan yukarı, çapraz vis vis. yani istediğin yerden birleştirme yapabilirsin. 20-30 kağıtta bunun için harca. işlem bitince ne olducağını söylim. bir daha asla cetvele ihtiyaç duymıyacaksın :) çünki öyle çizgiler çiziceksin ki bu uygulama sonrasında. çetveller seni kıskanıcak :)

haa unutmadan sakın kağıtlarım israf oluyor diye kağıtları kücük kullanmak ne kadar büyük kağıt ise kolun o kadar çok hareket eder. bu durum kolunu beyninle uyumu arasında sana çok yardım olucak. mesela sen şimdi çizim yaparken ufak ufak çizgileri atarak çiziyorsundur. sadece bileğin oynuyordur. kolun oynamıyordur muhtemelen. Bone çok yoruldum yaa yaz yaz bitmiyor. burada noktalıyorum. bu arada sana ufak bir örnek ile veda edim. örneğin amacı şu. kağıt üzerinde desenin iyi ise her yerde her ortamda çok rahat çizim yaparsın. mesela benim desenim iyi idi. son 5 yıldır çizmiyorum. işte o dönemlerde yani çizimim iyi iken. bir programı test etmek için mause ile bir eskiz çizmiştim. (bulunduğum yerde tablet yoktu cünki)

bu ezkiz 4-5 dk lıkdır.



[ Mesaj 10 Haziran 2007, Pazar - 23:42 tarihinde, Matis tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisyarda calışarak desen gelişir gelişmez diye bişi yok.

bone paran varsa a5 wacom al yok şimdilik deneme falan diyosan alternatif markalar var internet üzerinden sipariş verebileceğin.

yarın ben sölerim bi iki model ve isim.

ama baska hiç bir markada kablosuz, ve pilsiz kalem olmadığını unutma, hatta tilting de yok coğunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tabletten kaynaklanan sebeplerden bazı şeyler yanlış gittikçe, zamanı olmadan, malzemeyi tanımadan çok geniş bir ortamla karşılaşınca bu gibi şeyler olası, oluyor da. o yüzden. çok iyi çizsen bile, süper olsan da, gerçek malzeme, hem kalem kağıt ile kontrollü eskiz hem de boya ile doğal dokular konusunda çok büyük önem taşıyor.

tablet orta ve son aşamalarda daha mühim. veya direk çalışacaksanız iyice hızlı çalışmalarda. o da cidden zor iş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tabletten kaynaklanan sebeplerden bazı şeyler yanlış gittikçe, zamanı olmadan, malzemeyi tanımadan çok geniş bir ortamla karşılaşınca bu gibi şeyler olası, oluyor da. o yüzden. çok iyi çizsen bile, süper olsan da, gerçek malzeme, hem kalem kağıt ile kontrollü eskiz hem de boya ile doğal dokular konusunda çok büyük önem taşıyor.

tablet orta ve son aşamalarda daha mühim. veya direk çalışacaksanız iyice hızlı çalışmalarda. o da cidden zor iş.


tecrübe konuşuyor sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tablet'i nerden neyi alsam diye düşünerek açmıştım topiği ama "alsam mı almasam mı" tartışmasına döndü.

elbette dediklerinizde haklılık payı var. çizim bilmeyen bir kişi, istediği kadar mouse yerine tablet kullansın, harikalar yaratamaz.

ancak ben tablet'i sadece çizim öğrenmek için kullanmıyacağım.
elde çizdiğim bazı şeyleri veya renklendirme işlerini photoshop kullanılarak yapmaya çalışacağım. scanner ile elde çizdiklerimi taratmak yerine (scanner yok zaten) tablet ile çizim yapıp bilgisayarda orasını burasını değiştirmek güzel olurdu.
bir de fotoğraf düzenlemekte işe yarıyormuş okuduğum kadarıyla, biraz da bu yüzden istiyorum.
yazı yazarken bile mouse'la uğraşmak insanı çok yoruyor.

wacom graphire'a bakayım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herşey doğru orantılı olarak paraya bakıyor. Çok da karışık değil aslında..

Düşük fiyat istersen... Herkes kötülese de, malzemesi cidden kalitesiz olsa da, yine de çizim kalitesi bence iyi olan UC-Logic alabilirsin. A4 veya A5Pro almak şartıyla... Kalemi çabuk bozulabiliyor (şansına kalmış bozulup bozulmayacağı) ve sürücüleri tertemiz bir sisteme kurmazsan ilginç hatalarla karşılaşabiliyorsun.

UC-Logic A5'e vereceğin para ile Wacom'dan anca A6 modeli bir tablet alabiliyorsun.. hem boyut hem de çözünürlük ve basınç hassasiyeti de düşük olan bir tablet.... UC-Logic A4'e verdiğin para ile de anca yine daha düşük çözünürlük ve hassasiyette A5 Wacom alabiliyorsun.

Kerem Beyit'in UC-Logic A4 ile yapmış olduğu ve diğer resimlerini aratmayan çalışmaları var...

Ama bir gerçek var ki; Wacom sağlam... ve seni yalnız bırakmazlar.

Türkiye temsilcileri UC-Logic Türkiye diye bi forum hazırlamıştı teknik destek vermek için, adamlar uçmuş
gitmiş.. Kullanıcı dertleriyle başa çıkamamışlar.

UC-Logic asla ikinci el alma.. Bozuk ürüne denk gelen ve geri iade edemeyen şanssız bir müşteri olduğu kesindir.

Bir yılı aşkın süre kullanılmamış ikinci el Wacom alabilirsin ama...

Şimdi nasıl bir tavsiye verdim sana ben..
Şöyle..
Acelen varsa, paran yoksa, bir iki sene sonra yenisini alabileceksen UC-Logic...
Acelen yoksa biraz daha bekle, daha fazla para temin etmeye bak, iyi bir Wacom al... Wacom alıncaya kadar 1200 dpi çözünürlüklü bir mouse ile idare edebilirsin mesela dijital boyama yapacaksan... Hiç yoktan iyidir...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

u-logic fiyatlarını bilmiyorum, ama karşılaştırıken bahsettiğin wacom modeli intous ise intous'un butun boyutların özellikleri aynıdır, graphire keza öledir ki yanlış hatırlamıyotrsam son baktığımda u-logic'in standartları graphire'la aynıydı hatta tilt özelliği yoktu veya zayıftı.

wacom modelleri boynlarına göre daha kaliteli veya kalitesiz olmazki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

boyutlarına göre kaliteli veya kalitesiz olduğunu söylemek istemedim aslında... fiyatta kıyaslama yapmaya çalıştım genelde..

wacom modellerini fiyatlarını teknik özelliklerini hatırlayamıyorum tek tek şu an.. model sayısı fazlaca...

Ama UC-Logic almadan önce bayağı bi karşılaştırma yapmıştım ve çıkan sonuç şöyle oldu:

Uc-Logic'te A(x) boyutundaki tablete verilen para ile Wacom'dan A(x+1) boyutunda ve teknik özellikleri daha düşük olan bir tablet alınabiliyordu. Teknik özellik dediğim basınç hassasiyeti ve çözünürlük.

Ama UC-logic tabletlerde sıkça karşılaşılabilen malum diğer türlü türlü sorunlar nedeniyle (kalemin arada kendini kaybetmesi, durup dururken arka arkaya yüzlerce kez sağ tıklama ... benzeri...) , artı malzeme kalitesizliği, kalem ucunun çabuk tükenmesi, pil sorunu gibi dğer nedenlerle uc-logic'in, aynı fiyattaki wacom'a göre teknik özellikleri daha iyi görünse bile, kalitesi wacom'dan her zaman daha düşük oluyor.

Uc-logic'te bu teknik sorunlara denk gelip gelmemek de şans işi.. çünkü alet tayvan malı (ya da çin olması lazım)... bir ürün diğerine uymuyor... Benim şansım belki, henüz şikayet edecek kadar sorun yaşamadım. Ama forumlarda bu tür dertlerden yakınanlar hayli çoktu...

Tablet deneyimi çok olmuş biri değilim ama. Bir yıldır neredeyse "alacam artık alacam artık" diyerek çok sordum soruşturdum.. Genel vardığım düşünceler böyle. uzman biri çıkıp da "hayır öyle değil lan" derse de boynum kıldan ince :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...