MarcOConner Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 İngiliz Richard Jones (24), çadır evinde kurduğu müzik sitesi Last FM i ABDli yatırım devi CBS ye sattı. Bilgisayar Mühendisi Jones, harabeyi andıran evinde geliştirdiği proje sayesinde bugün Londra’nın en lüks evlerinden birini bile satın alabilecek servete kavuştu. Projesi için geceli gündüzlü çalıştığı dönemde arkadaşlarının alay konusu olan Jones, sitesinin yönetimine daha sonra Avusturyalı Martin Stiksel ve Alman Felix Miller’i de alarak çalışmalarını hızlandırdı. Jones’un, kurduğu Last FM, 15 milyon kayıtlı dinleyicisiyle internet üzerinde en fazla dinlenen müzik programlarından biri. gerci alistik artik bu tur haberlere ama bizden nie bole biri cikmiyo yaw adam harabe evinde bu isleri yapmis biz imkan icinde olmuyo... [ Mesaj 05 Haziran 2007, Salı - 11:13 tarihinde, MarcOConner tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 05 Haziran 2007, Salı - 11:14 tarihinde, MarcOConner tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MarcOConner Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 bu arada kaynak verem zaten haberin tamamini koydum ama http://www.haberturk.com/haber.asp?id=25032&cat=190&dt=2007/06/02 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 bizim vatandaş artık bu haberlere mi,magazinlere midir nedir bilinmez ama kısa vadede zengin olmayı hayal ediyor.Kasıyor 6 ayda bakıyor cebine para girmiyor "ühühühü" şeklinde ağlayıp işten vazgeçiyor. Nice gelecek vaat eden projeler gördüm böyle yok,herkes bir anda zengin olmak istiyor. Birde vatandaş çok basit düşünüyor.Hazır site scriptini atıyor arkadaşlık sitesi açıyor.Arkadaşlık sitesi ya en az 1000 üye gelir diyor.Gelen üye sayısı 10.O da arkadaş çevresi... rejiye söylermisiniz ağlama efekti versin ... Olay bu,tüm Dünya'da bu böyle,arada azimliler çıkıyor kırıyor parayı.Bizde de gittigidiyor.com var işte bir tane :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 gugıl da garajda çıkmıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 metallica'da garajda çıkmıştı..bu harabelerde bişey var demek ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 youtube değil mi o ? google üniversitede çıktı diye biliyorum ben d: gerçi sitesinde yazıyodur zaten tarihçesi bakmak lazım heh [ Mesaj 05 Haziran 2007, Salı - 11:24 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 BENDE ÇOÇUĞU GARAJDA YAPTIM!!!11 pardon öhm... Bu gavurların garajında bişey var yaratıcı oluyorlar.Tıpkı Türkler tuvaletteyken gibi. Bizde garajlı ev mimarisi gelişmediği için çok geri kaldık. Tuvaletlerde küçük bi site yapma imkanımız yok. BU YÜZDEN GELİŞEMEDİ LAN BU ÜLKE! nerde kuytu varsa iş pişiriyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 pc'yi hemen tuvalete taşıyorum o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MarcOConner Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 ben tuvalette bisiler yapmayi cicdden cok severim elime dergi gazete ne bilem bisi almadan girmem tuvalete laptopla girym desem internet yok kablo cekeym desem yurtta ohaa derler...:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 bende kablosuz tuvalete bi giriyorum saatlerce çıkmıyorum =) Korkuyorum sarılık falan olucaz =) malum türkün aklı bi sıçarken bi kaçarken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Turkiye'den de cikar tabii de nerede olduguna bakiyor bu isler. Yani dikkat edin hep ingiltere, amerika ve bu gibi ya cok gelismis ulkelerde, ya da ingilizce konusulan ulkelerde bu tip satilma haberleri cikar. Hic Hindistan'da olan bi sitenin satilma haberini duydunuz mu? :) Bizimde isimizin bir parcasi Turkiye'de siteler yapip belli bir kullanici sayisina ulastirip sonrasinda satmak. Bir cok start up sattik, tabii hitap ettigin kitle cok cok daha kucuk oldugu icin (biri gunde milyonlarca ziyaretci alirken, biri 50-100 bin aliyor) pek karsilastirilamaz. Birde ingilizce site yapman icin siteyi yapman yetmiyor, bunu tanitman , islemlerinide genellikle Amerika'da yapman gerekiyor. Bu da "garaj'da evde site yaptim" olayini asiyor. Sirf bunun icin Amerika'da ofis actik, yoksa beli bir noktadan sonra buyuyemiyorsun. Giderlerin gelirlerin oradan olmak zorunda.. En onemlisi Turkiye'de internetin cok daha buyumesi gerek, o zaman bizim ulkemizde gorur milyonlarca dolara satilan siteleri.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 İnsanlar yazılım geliştirmeyi çok boş beleş iş sanıyorlar genelde.. Oysa ciddi anlamda altyapı isteyen, geceni gündüzüne katan bir iş eğer profesyonel yaklaşıyorsan. Devamlı gelişen bir teknoloji içinde iyi olmak istiyorsanız, hafif "nerd" yanınız da olmalı. Yoksa 1500 kullanıcıya da ulaşırsınız ama.. Lame attack yer, sitenizi kaybedip oturur ağlarsınız en basitinden.. Bakıldığında "harabede geliştirdi, parayı kaptı vay beee" diyoruz. Tabii maddi anlamda yatırım gerektirmiyor fazla ama hiç birimiz o adamın nelerden fedakarlık ettiğini bilmiyoruz.. Yazılım işte, yazar gider ne de olsa. (Aynı mantıkla kitap da yazıp zengin olabiliriz aslında?!) Google ilk kurulduğunda (ticari anlamda, üniversiteden sonra) bir tanıdığın garajını kiralamışlar cidden.. Çok paraları olmadığı için. Hoş =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 bence marifet garajda harabe evde ya da çadırda bulunmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MarcOConner Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 belli bi gelir duzeyinin altindakiler biseylere ulasmak icin cok daha fazla caba gosteryolar. azim denen seyin gucu bence biz bakiyoruz ekmek elden su golden neden daha fazla bisey yapma ihtiyaci hissediym ki diyoruz bunu soylemesek bile beynimiz buna gore hareket ediyor. onlar sa naaparim da yasayabilirm diyolar ugraziyolar.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 doğal olarak survival instinct, sabancıya bakıyoruz; bekciligini yaptıgı fabrikanın paslanmıs makinelerini alıp holdingler kurdu [ Mesaj 05 Haziran 2007, Salı - 12:12 tarihinde, Sintisyzer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 buarada last.fm de mukemmel ve cok fonksyonel bi site :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 last.fm'i satin almislar da amerikada yeni cikmasi planlanan bir yasayla internet uzerinden yayin yapan radyolar normal radyolarin vermedigi bir lisansi 3 kat fazlasiyla verecekler telif icin. pandora bu yuzden benim hesabimi kapatti mesela, ustune senato uyenize mail atin diye kampanya baslatti. last.fm'in de duz bir komunite sitesinden farki kalmaz o yasa gecerse. olu yatirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar