Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The strongest nation in the history of the world

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Bu ifade bu haftaki newsweekte Amerika için kullanılmış.

ifadeyi içeren yazının başlığı: Beyond Bush, what the world needs is an open, confident America.

yazının içeriği ise her zamanki Amerika.

Benim merak ettiğim, Amerika gerçekten bu yazıda iddia edildiği gibi tarihteki en güçlü ulus mu?

En güçlü nedir?

En zengin olan mı?
En fazla işgal yapan mı?
En geniş topraklara sahip olan mı?
En ileri olan mı?

Yada başka birşey mi?

Bir devlet neye göre en güçlü yada en güçsüz olur?

Bu soruların cevabını merak ediyorum. Fikilerinizi alabilir miyim?

yazı lütfen anlamsız bir geyiğe, akp-chp tartışmasına yada sorularla alakasız birşeye dönüşmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

bence amerika öyle olmasa da öyleymişçesine enjekte ediyo baya bi kitleye.mesela ben heroes izlerken de çok kıl oluyorum hani öyle bi bahsediyolar ki sanki dünya onlardan ibaret yada onlara bağlı gibi konuşuyo elemanlar.yani son bölümlere doğru oda arkadaşımla iyice kafamız attı "patlarsa patlasın nan manhattan patlıyo bize ne" deyiverdik.

edik: forumuna pek cevap verip aydınlatıcı olamadım belki ama kafamdaki şeyleri aktardım aracılığınla teşekkür :)

[ Mesaj 06 Haziran 2007, Çarşamba - 20:22 tarihinde, Darqainu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bu göreceli bir konu. Yani her çağın çok güçlü devletleri vardı. 17. yüzyılda örneğin Osmanlı Devleti idi ama, Osmanlılar şu anda Amerikanın olduğu gibi karşı çıkılamaz ve rakipsiz değildi. Onların karşısında da Habsburglar en azından karşı koymaya çalışıyordu.

Ama örneğin Roma İmparatorluğu ABD gibi karşı koyanın yakılıp yıkıldığı ve eritildiği bir devletti. Ama çağın teknolojik geriliği yüzünden bir sınır vardı.

ABD'nin karşısında SSCB duruyordu ona direniyor ve küçük devletlere ikinci bir şans sunuyordu. 1989'dan beri ABD rakipsiz, Bush'un doktriner hale getirdiği ''Ya bizdensiniz, ya onlardansınız görüşünü dünyaya istediği gibi dayatıyor. Ve yola gelmeyeni ezici askeri gücü ile dağıtıyor. İran ve Kuzey Kore hala sistemin içine çekilemediler ama onlarda bunun cezasını sürekli diken üstünde olarak ödüyorlar.

Fakat Irak batağı, Rusya'nın DoğalGaz silahı ile uyanışı ve Çin'in yükselişi karşısında Amerika'nın dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü devleti olduğunu ancak bu rakipsizlik döneminin yaşadığımız günlerde sona ermekte olduğunu söyleyebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

asd ne açılardan güçlü diye sormak lazım? Yani şimdi biolojik silah üretim kapasitesi ve potansiyeli açısından en güçlü ülke rusya önceden kalan bir sürü çalışma ve üretim kapasiteleri var. Bu bence askeri güce kafadan +100 puan veriyor d: Nitekim biopreparat kapandığında imzalanan belgede, "bir daha gerekli görüldüğü tarihe kadar kapatılmasına karar verilmiştir" demekte. Tabi hede amerika olursa, amerikanında vereceği güzel karşılıkları vardır eminim.
Sosyal ağlarda paylaş

tarihteki en güçlü sözü sorgulanabilir ama güçlü olduğu bir gerçek yaşadığımız dönemde sözü geçen onlar en zengini onlar borç valmıyorlar borç veriyorlar istediği yeri işgal edebiliyorlar tutarsız sebepleri olsa da kimse sesini çıkartmıyor çünkü ya korkuyorlar ya da bir şekilde parayla pulla susturuluyorlar kim tarafından abd
Sosyal ağlarda paylaş

@nileppezdel
Amerikalilar Nation kavramini devleti ifade etmek icin kullaniyorlar SSCB ye de Nation diyorlardi ama Sovyetler ulus falan degildir.

@eagle_dnz
Amerike dunyanin en cok borclanan ulkesidir hatta Turkiye hazinesi ABD bonolari alarak ABD ye borc vermektedir. Ama ABD nin luksu kendi parasi cinsinden borclandigi icin basip basip odeyebilir istedigi anda.

@Ardeth
ABD Rusyaya kiyasla askeri olarak cok daha gucludur. Rusyanin yani basindaki ulkelerde usleri var ve Rusya yi resmen cevrelemis durumda. Eski Rus somurgeleri Kirgizistan ve Estonya da bile ABD ucaklari gemileri fuzeleri var. TAbii su acidan da bakabiliriz Fuze Kalkani Orta Asya ya yerlesme Nato nun genislemesi falan ABD bunlari hala Rusyadan cekindigi icin yapiyor. Ama silah kapasitesi, teknolojisi ve stratejik konumlandirma avantaji olarak ABD rusya dan kat kat ustun.
Sosyal ağlarda paylaş

Amma velakin amerikanın rusyanın bu biyolojik savaş bilgisi ve kapasitesinden açık açık korktuğu ortada. Şuanda tırıs tırıs biodefense bölümleri açılmakta amerikanın üniversitelerinde. Türkiyede olduğu gibi gata gibi belli başlı bir iki yerde açarsın o ayrı ama amerikanın yaptığı biraz bu konuda çaresiz olduğunu gösteriyor. Konu biyolojik silah olduğu zaman füze kalkanı diye birşey olmaz tabi olay füzenin patlatılmasında bitmiyor çünkü asıl olanlar patladıktan sonra olanlar. Biyolojik bir silahın etkisini tamamen yok edecek bir kalkan yapmak zor, en fazla etkisi azaltılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de şu var amerikanın politkası elinde olan gücü gizliyormuş gibi yapıp aslında tüm dünya halkının gözüne sokmak hatta bunu abartmaktır. Rusyanın politikası ise yapılan anlaşmaları bir kamuflaj olarak kullanarak güç üretmektir. Yani rusya için yapılan "biyolojik silah üretmeme" anlaşması aslında, rusyanın biyolojik silah üretmesi için bir kozdur bunu gizli olarak yapmasını daha da kolaylaştırır hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

yok valla ben bu bilgileri direk zamanında biopreparat (rusyanın biyolojik silah üretim merkezi) in yöneticisi olup da napıyorum lan ben deyip amerikaya gidip ismini değiştiren bir adamın yazdıklarından aldım. gazetelerden kahvelerden toplamadım. dolayısıyla oldukça eminim doğruluklarından. Adam biyolojik silah var ya, amerika bile olsa ....... atlar diye herkesi uyarmaya çalışıyor ama dinleyen yok gibi

[ Mesaj 06 Haziran 2007, Çarşamba - 21:25 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Valla benim güçten anladığım otorite ve saldığı korkudur. Bunu ister askeri güçle yaparsın, ister zenginliğinle ister politikanla.

Bunu yapan pek çok devlet var, Roma İmparatorluğu'ndan Güneş batmayan İngiltere'ye kadar... ABD de bu onlarca ülkeden biri.

Eh hepsi böyleyse aralarında nasıl sıralayacağız dersek, ABD gelişen teknoloji ve çağ sayesinde çok daha hızlı ve etkili olabiliyor, üstüne üstlük nükleer silah vb gibi çok daha etkili güçlere sahip, o bakımdan mümkündür
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikanın en büyük gücü medya-televizyon

Her yaptıklarıyla kendilerini kahraman gibi gösterdiler. Yani hepimiz izlemişizdir 2-3 tane adam girer dağıtır bütün arapları, kahraman olurlar filan, olmadı 1 tanesi gider dünyayı kurtarır, amerikan başkanı aslında süper bi pilottur gider uzay gemisini bombalayan filoya liderlik eder(öeh) filan... Yani ne biliyim adamlar koskoca kızılderili nüfusunun kökünü kazıdılar ve bunu bi kahramanlık destanı olarak anlattılar, kovboylarmış süvarilermiş filan işte, bütün dünya da bunu yedi.

Neyse, kısacası adamlar kendilerini olduğundan da büyük gösteriyo, bu da onların daha da büyümesini sağlıyo.

Hı, güçlü değillermi? Güçlüler. Ama bize göstermeye çalıştıkları kadar değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında kovboy, kızılderili olayı güzel bir örnek. Amerikada yapılan o bütün katliamlar unutuldu çünkü o katliama avrupadan bulaşan çok fazla ülke var. Biri diğerini suçlarsa başkası da onları suçlar. Dolayısıyla kimse de amerikayı suçlayamaz hehe. Biz suçlayabiliriz tabi ama sokaklarda görüyoruz kovboy şapkasıyla, sivri uçlu çizmelerle dolaşan türk insanımızı. Evet amerikan medyası gerçekten başarılı heh. Amerikan bir arkadaşım (kendisi bu konularla baya ilgiliydi hatta buna karşı site yapmıştı hareket falan düzenlemişti), amerikanın orta doğuda yaptıkları ile ilgili konularda, kendi haberleri ile avrupa ve doğu medyasının haberlerini karşılaştırınca herifler bizi resmen kandırıyor demişti. Kendi halklarına karşı da çok başarılılar.

[ Mesaj 06 Haziran 2007, Çarşamba - 21:36 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet öyle. Osmanlı vs ABD ele alalım...

İkisi de çağının ötesinde. İkisi de anavatanları dışında yaşayan insanlar tarafından kurulmuş. İkisi de pek çok milletin kaderini elinde tutmuş. Sınırları çizip, ulusların kendi aralarındaki meselelere taraf olmuş vs.

Ama ABD'nin hüküm sürdüğü bu yıllarda teknoloji bir devletin tüm dünyanın kaderini elinde tutmasına imkan sağlayabiliyor. ABD 4.000 km uzaktaki bir ülkeye bir işgal ordusunu 2 ayda gönderebiliyor. Osmanlınının bunun yarısından daha az bir uzaklığa bir işgal ordusunu göndermesi daha fazla zaman alıyor. Üstelik bugün Adam Smith ve Bretton ve Woods denen adamların kurduğu ekonomik model sayesinde ABD bu işgali Osmanlı'ya göre daha ucuza getirebiliyor.

400 sene önce diye bu soruyu sorsan cevabı osmalı olurdu, 2000 sene önce diye sorsan Roma olurdu.

Çağının süper devleti olarak ABD; evet, tarihteki en güçlü devlet.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...