Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kidou Senshi Gundam 00


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

@Senarious : Freedom aslında o kadar da kusursuz bir tasarım sayılmaz bana kalırsa daha çok Wing Gundam Zero Custom örneğindeki gibi figür satsın diye yapılmış bir Mecha gibiydi.Mekanik tasarım açısından Nu Gundam yada Dendrobium Orchis çok daha başarılıydı bence.

İlk izlenimlere gelirsek ; Seiji Mizushima (Full Metal Alchemist) 'nın isminin verildiği blog bülteninin yayının ilk kez yapıldığı son 8 aydır takipte olduğum bir proje olmasına karşın alternatif bir evrende geçerek beni şaşırttı , ama iyi yönde zira CE işkencesinin bitmesini en çok ben istiyordum.Beni şaşırtan 2. mevzu ise artık Gundam'la özdeşleyeşen Kunio Okawara'ya kanka olarak Second Raid ve Eureka 7'de görev almış 2 Mecha tasarımcısının katılımı ile nispeten sadeleştirilmiş tasarımlar görmeye başlamamız olacak.Bu saatten sonra kimsenin "ay bunlar niye SEED'dekiler gibi değil" diye şikayet edeceğine inanmıyorum.

Bir diğer şaşırtıcı konu ise son anda bir falso olmazsa ilk kez kendi zaman dilimimizde geçen bir öykü görecek olmamız olacak.MS'lerin tasarımı sadeleşerek Code Geass'a benzemeye başladıysa da hikaye olarak iyi birşeyler göreceğimize inanıyorum.

Bu seriden en büyük beklentim MS'lerdeki hız değerlerini atlamasınlar şeklinde.Zira UC dışında hiçbir serinin dökümantasyonlarında rakam bazında hız değerleri verilmiyordu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dendrobium mu?

gp03 desen belki analrimda dendrobium unitesi dizayn olarak mecha sayilmazki hayvan gibi MA

NU de cok asimetrik hosuma gitmiyor
ama Hi-Nu freedom i dover sekil olarak orasi ayri :P

bu yeni gundamalr ise pek istah acici degil bence

UC veya CE bekliyordum ben acikcasi bir devamolayi veya side story tadinda biseyler iyi olabilirdi ozelliklede zeta movie nin yenilenmis sonunun ZZ yi yalanladigini dusunursek UC de olmasi lazimdi bence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zeta Gundam Movie III'un ZZ Gundam'ı yalanlaması noktasında iyi bir noktaya değinmişsin.Ama Side Story'ler elbette devam edecek , UC'ler oldschool sevenler , CE ise yeni jenerasyon gençler için devam edecek de... Zaten bunu Sunrise animasyon departmanından Yasuo Miyakawa ile yapılmış bir röportajda bir yıl öncesinden söylemişti ( Bir süre önce çevirdiğim röportajı için tıkla : http://www.anime.gen.tr/yazi.php?id=253 ) Neticede Gundam 00'ı CE ile sarsılan imajı oldschool'a yaklaştırmak olarak yorumluyorum ben.Mitsuo Fukuda gibi bir çaylak'dan sonra Seiji Mizushima yorumu eminim ilaç gibi gelecektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orasi oylede bir destiny yuzunden seed in hakkini yemeyin ama :)

ilk seed de OYW konseptini gercekten cok iyi yeniden yorumladilar
destiny ise direk zeta dan arak recap sovu

arkadasla didisinin didisina kadar izledik yeniden animasyonda bile bariz bir fark var seed ile destiny arasinda

ayrica duel-buster-aegis-blitz-strike serisi ve archangel harbiden tasarim oalrak dokturulmus

bence seed de gosterdikleri ozeni detsiny de gostermediler

zaten destiny nin %60 i arak
square dan aerith sahnesi arakliyak
dur opening i cyber forumula hedohode de yaptigim gibi yapalim
bide deathstar koyalim bole palpatine den ozenti bi elemanida getirelim
bide mwu nun babasi clone u buldukmu tamamdir

mecha tasarimlari desek rezalet konu hepten rezalet

CE nin zengin islenmis dunyasinin hakkini yiyor destiny bence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...


GUNDAM 00 İZLENİMLERİ :

Namco Bandai ve Sunrise , Gundam 00 hakkındaki ilk sergisini kısa süre önce gerçekleştirdi.Bu gösterim sonrasında da seride yeralacak 4 pilot ve onun Gundam'larına ilk kez göz atma şansı bulduk.Ama asıl ilginç olanı , ilk kez konunun UC gibi 18. yy Avrupa savaşları yada II. Dünya Savaşı çatışmalarının alternatif dünyadaki yorumu yada diğer seriler gibi UC konseptinin çeşitli temalarla eğretilenmiş halini içermemesinin ortaya çıkmış olması : Serinin geçtiği tarih günümüzden yaklaşık 300 yıl ileride olsa da seri tamamen 11 Eylül sonrası dönemden etkilenmiş bir deneme gibi duruyor. (Seiji MIZUSHIMA , Full Metal Alchemist'de alternatif bir dünyada yarattığı maceraya bizim dünyamızda final yaptırmıştı.Bu bağlamda "bizim dünyamızda" geçen bir Gundam fikri çok da tuhaf olmasa gerek)

Mecha'ların tasarımlarından , ticari anlamda getiri getiren bir 18- yaş seyirci kitlesi toplayan Eureka 7 veya Code Geass'ın izinden gittiğini görebiliyoruz : MAHQ sitesinin verdiği konfirme edilmiş mecha verilerine bakarsak CE serilerinin aksine backpack'lardaki ekipman yükünün azaltıldığını ve her MS'de en fazla 3-4 farklı silah/ekipman olduğunu görüyoruz : Bu elbette yeni seriyi Votoms yada Gasaraki benzeri bir ayrıksı bir deneme ilan ettirmez ama bu açıdan ilginç bir fikir olmuş.Tasarım detayı konusunda fikir vermesi için Gundam'lardan birinin tanıtım maketi için şuraya tıklayabilirsiniz.

KARAKTERLER :

Karakterlerin sadece ilk 4'ünü görmüş durumdayız , düşman organizasyonunun herhangi bir üyesinin açıklanmamış olması bize hala üzerinde çalıştıklarını gösteriyor.Uyarı : Bu bölümdeki bilgiler seri hakkında %100 kesinleştirilmiş bilgiler içermemektedir ve Akuma_Blade de bu bilgiler üzerinde ileride yapılacak senaryo değişimleri halinde sorumluluk kabul etmemektedir.



-Setsuna Fanron Seiei (16)

Gundam Exia'nın seçilmiş pilotu : Bir savaş göçmeni olan Setsuna çocukluğunun ilk yıllarını Ortadoğu'daki Kürt Cumhuriyeti'ndeki bir yetim olarak geçirir ve 14 yaşında göstermeye başladığı potansiyel sonucunda Celestial Being organizasyonuna alınır.O fazla konuşkan veya başkaları ile vakit geçirmekten hoşlanan bir tip değil.Soğukkanlı bir tip izlenimi veriyor.

Neredeyse her Gundam'da olan çift Vulcan topu , ışın kılıcı ve Beam Rifle diğer birimlerde olduğu gibi onda da var ama bunu ndışında kullandığı birim biraz Sword Strike Gundam'a benziyor : Ana özelliği kendi boyunda bir saldırı kılıcı (GN Long Blade) ve hızlı saldırılar için yakından vurarak yada uzağa atılarak kullanılabilen mikro dalga bıçakları (GN Short Blade - Beam Dagger) var.Ayrıca Aile Strike Gundam'daki itici ekipman gibi hızlandırmasını çok daha arttırabiliyor. (GN Drive Equipment)



-Lockon Stratos (24)

Gundam Dynames'in seçilmiş pilotu : Celestial Being'in "en yaşlı" üyesi olan Lockon daima bir lider gibi davranmaktadır.Taşıdığı sır ise ailesini terörist bir saldırıda kaybettikten sonra Celestial Being'e katılmış olmasıdır.

Kullandığı Gundam bir tür uzun mesafe birimi : Gövdeden ayırıp 360 derece çevirebildiği bir sensor pod'u ve enerji bazlı bir Sniper Beam Rifle'ı var.Buna karşın yakın dövüş için de donatılmıştı.



-Allelujah Paptism (19)

Gundam Kyrios'un seçilmiş pilotu : Görünüşünün aksine yumuşak ve yardımsever bir tip.People Reform Federation (İnsanlığı Yenileme Hareketi) adlı bir oluşumla çocuk yaşlarında bir bağlantısı olduğu biliniyor , ama geçmişi hakkında -henüz- çok fazla bilgi yok.

Kullandığı Gundam , Zeta Gundam örneğindeki gibi şekil değiştirebilen bir vur-kaç birimi ama Gundam SEED'deki Sky Grasper gibi göreve göre değişen ekipman-silah paketleri taşıyabiliyor.



-Tieria Arde (??)

Gundam Virtue'nin seçilmiş pilotu.İsmi açıklananlar arasında hakkında henüz bilgi verilmeyen tek karakter.Bunun haricinde ismi açıklanmayan bir bayan pilot daha olacağını ve bunun büyük ihtimalle düşmanlardan olacağı da kulağımıza gelenler arasında.

En zırhlandırılmış ve en güçlü enerji silahını taşıyan birim onunki.Zırhının yanısıra bir tür koruyucu alan jeneratörü (GN Barrier) ile korunuyor.

SONUÇ :

Gundam 00 üzerinde hala çalışılan bir seri ve konunun yakın tarihle alakalı bağlantılar taşıyacağı kesin gibi (Code Geass'daki gibi Japonya- Britanya arasında bir savaş çıkması örneğinden "uçuk" bir yön seçilmemiş en azından) Kürt olayına girmek istemiyorum , girsek çıkamayacağız zaten.Bunun dışında ilk beklentilerim olumlu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ana karakter kurdish freedom fighter kurdish republic geyiklerinden

populizm kokuyor buram buram

tuttu diye euroka seven code geass tarzi ince belli ucuk gundam adini tasiyamiyan mechalar
11 eylul un ustunden zaman gecip acik acik konusulur duruma gelince yaratilan atmosferi somuren teror vs odakli bir seneryo

2. dunya savasi geyiginden uzakalssinalr diye can atiyorduk simdide teror temasi ozentiligi cikti basimiza

terorist i cesur ama ezilen freedom fighter vatanin sinirlarini korumaya calisanalrida arsiz ve tiran militarist tipler olarak gosterirler artik
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

Kaynak: Newtype Magazine
Seiji Mizushima röportajı :


Seiji Mizushima'yı tanımıyor olabilirsiniz ama kısaca "Full Metal Alchemist serisinin yönetmeni" demek yererli olur sanırım.Gundam hayranları bir süredir yeni Gundam jenerasyonu Kidou Senshi 00 için beklemedeydi ama anlatım bakımından yönetmenin izleyeceği yol gerçek bir kara kutuydu.Neyse ki Newtype Magazine'in röportajı imdadımıza yetişti ve yönetmenin yorumu hakkında bir miktar bilgi sahibi olabildik.Dileriz merakınızı bir nebze de olsun giderebilir.

Q: 2 Haziran'daki Toward of Terra bölümünden sonra 15-saniyelik tanıtım videosu ilk kez yayınlandı.İnsanlardan aldığınız yanıt ne oldu?
A: Çok kısa sürede çok fazla ilgi ve merak aldık diyebilirim , gerçekten oldukça fazla.Tanıtım videosunun yayınının ertesi günü bir arkadaşım restoranda yemek yerken yeni Gundam hakkında konuşan ve TV'deki tanıtım görüntülerini cep telefonlarına çekip birbirleriyle izleyen gençlere kulak misafiri olmuş.

Q: Bu Gundam serisi şu ana kadarki evrenlerin bir parçası değil , bununla birlikte serinin Seireki (AD = "anno domini" , diğer adıyla Milattan Sonra) 2307 yılında geçmesinin nedeni nedir?.
A: Ben M.S. zamanlarında yapılabilecek birşeyler arıyordum.UC ve CE hakkında bilgimin çok az olmasından M.S. zamanı daha kolay bir alan gibi gözüktü ve gerçek dünyada yaşananlar hakkındaki notlarımı daha rahat uygulamaya koyabildim.

Q: Gerçek dünyaya ait tuttuğunuz notlar konseptinizin başlangıcı mıydı?
A: Mobile Suit Gundam'dan beri , olası bir savaş durumunda bir başkasının ne tarafta yeralacağı hakkında notlar alırım.Eğer durum buysa şu anki terör ve tedhiş olaylarını görebiliyor olmamız gerek.Gundam serilerinde , bana Gundam diğer şeyler gibi bir silah gibi geçmiştir.Bunu fantezi bir öykü gibi tasarlamak da mümkünse de Gundam sözkonusu iken bunu yapmak istemezdim.Yapmak istediğim bir dönem öyküsüyle bugünün dünyasını anlatmaktır.

Q: Setsuna F. Seiei, merkez karakterimiz , Orta Doğu'da savaş şartlarında büyümüş , yerel kuvvetlere bağlı genç bir asker.Bu bugünün dünyasındaki etnik ve dinsel çatışmaları yansıtımı gibi görünüyor.
A: 300 yıl sonra , bugünün dünyasının problemlerinin halledilmiş olacağının garantisini veremem.Buna karşın ben ortaya bu sosyal sorunun çözümü gibi gözükecek birşeyler sunar gibi ortaya çıkmak da istemiyorum.Eğer genç insanlar internette falan dolaşmayı bir nebze bırakırlarsa bu yaptığımız çalışmalara değer katacaktır.Bunun yerine sadece etraflarında olan bitene bakarlarsa kendi adıma bize adım adım yaklaşmakta olan olaylar adına daha umutlu olabilirim.Bizim adımıza savaşın içinde yaşayan birisinin düşünce koşullarını anlamak zordur ama en azından bunu bir nebze olsun anlamaya çalışmakla işe başlayabilirsiniz.Yapmak istediğim şey tüm bunları absorbe edip yaptığımız filme bunu aktarabilmektir.Ben buna inandığım için ne kadar zor olduğunu da biliyorum.Burada karşımıza bir başka zorluk çıkıyor : Ben yapılan MS aksiyonu için yenilikler de hedefliyorum.Kendi MS'lerine sahip bir grubumuz var , görünüşleri ve hareketleri biribirinden farklı olacak.Basite inersek , normal bir MS'ın realistik kurallara bağlı olmasını da bekleriz.Gundam'lar robotların "süper silahlar" olarak düşünüldüğü zamanlarda bile mekanik olarak büyük ölçüde realist hareketler gerçektiriyorlardı.Bu fark da onların kullanım yer/amacını farklılaştırıyor ve ileriye baktığımda ne kadar çeşitli aksiyonlar gerçekleştirebileceğimizi belirliyor.Benim istediğim herkesin ileriye bakmasını istemek zira ben de onlardan biriyim...

Q: Setsuna soğukkanlı , esrarengiz ve duygularını yansıtmakta zorlanan bir karakter olarak gösterildi.Bunun anlamı onun savaşta hissetiklerini saklayarak kendisi olabilmesi gibi birşey mi?
A: Bu şimdilik bir sır olarak kalacak (Kahkahalar) Onun geçmişi sadece soğukkanlı bakmasıyla anlaşılması zor şeyler içeriyor.İnsanlar gerçeklerle karşılaştıklarında öğreniyor olacaklar.

Q: Neden onun gibi birisini baş kahraman olarak seçtiniz?
A: Öncelikle , artık tipik Japon karakterleriyle uyuşacak formatın dışında bir kahraman arıyordum.Önce istediğim özelliklere genç bir karakteri oluşturduk ve yerinde olsam neler yapacağımı düşündüm.Ben bunun bir hikayeyi böyle kurmanın çok büyük bir adım olduğuna inanıyorum.

Q: Bu , hikayeyi gösterenden ne kadar uzakta olacak?
A: Evet, bu.Karakter dizaynları konusunda ne sormak isterseniz ben daha önce Yun Kouga'ya bunu sormuşumdur.Eğer bunlar Kouga-san'ın tasarımları olmasaydılar onlar -Gundam geçmişi olmayan insanlar- çekinecekler , korkacaklar yada öyküye yeteri kadar empati kuramayacaklardı.Bu söylediklerimin aynen aramızdaki görüşmede de geçtiğinden emin olabilirsiniz ama bunlar sadece benim ifade ettiklerimdi.Bu kuşkusuz bir eğlence gösterisi olsa da biz bunu bambaşka elementler kullanmak için yaptık.

Q: Romantizm ne kadar olacak?
A: Yıkıcı durumların seyirciyi gereceği kadar romantizm kattık (Kahkahalar) Yousuke Kuroda öyküde oldukça fazla romantizm olması üzerinde çalışıyor.

Q: Bunlardan kahraman karakterler ne şekilde ortaya çıkacak?
A: Biz bunu genele yayabildik mi? Bunlardan birisi de 24 yaşındaki zıt kahramanımız ve oldukça fazla sayıda farklılıklar içeren bir karakter.

Q: Peki o Setsuna'nın öncelikli amacı olacak mı?
A: Hmm henüz buna karar vermedik.Ama onun buna kolayca karar vereceğimizi sanmıyorum.Tekrar söylemek gerekirse , o çok fazla süpriz barındırıyor.Şimdilik sadece bunu söyleyebiliriz.

*Gunota Headlines Blog'daki röportajdan Akuma_Blade tarafından çevrilmiştir.

-------------------------------

İçinde bulunduğumuz ay içerisinde Gundam Expo fuarında 30 saniyelik bir Gundam 00 fragmanı daha , Faction tanıtımı gösterimi ve daha önemlisi Japonya'nın en önde gelen JRock gruplarından L'arc en Ciel tarafından bestelenen Opening şarkısı "Daybreak's Bell" yayınlandı.Aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

L'arc en Ciel - "Daybreak's Bell"

http://www.youtube.com/watch?v=0MB138kQjDM

Fragmanlar ve ön tanıtımlar :

http://www.youtube.com/watch?v=f3eZPNI3ua4

http://www.youtube.com/watch?v=7ShbUkKj-w4

http://www.youtube.com/watch?v=EWKB1waAG_E

http://www.youtube.com/watch?v=Uhr91Cvush4

http://www.youtube.com/watch?v=cEalUJoA6dM

Ayrıca bazı fragmanların Amuro Ray (Gundam 0079) ve Kasuga Kyosuke (Kimagure Orange Road) olarak hatırlayabileceğiniz Toru Furuya tarafından seslendirilmesi de hoş bir süpriz olsa gerek.Yine de tüm bunların Gundam 00'a bakışımı değiştireceğini sanmıyorum , bazı şeylerin önceden söylenmesi lazım.Dilerim zaman beni haksız çıkartsın.

[ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 11:03 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 11:04 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tutmayacak gibi geliyor bana
bence sadece insanlar code geass beklerken atştırma niyetine izlenecek gibi. İzlemeyi hala düşünmüyorum şahsen. Gerçek dünyayı konu alan gerçeklikten uzak, orta doğuyu yansıtmaya çalışabilmekle kalan bir anime olacak.

Bu tür konuları ne kada çizgi filmle anlatabilirsin ki veya anlatsan kim takar...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
[spo]http://www.gundams.net/torrents/%5BGundamSnet%5DGundam00_Episode1_1280x720.avi.torrent


buyrun[/spo]

yalnız uzantıyı .torrent yapın.. kısaca son aviyi silin...
seeder yok 1000 küsür tane peer var garip.


edik : linki spo alma + uzantı bilgisi....

[ Mesaj 07 Ekim 2007, Pazar - 00:21 tarihinde, SenariouS tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

izledim...
Yani ilk bölüm için baya durgundu... Savaş sahneleri güzel olmuş diyebilirim ama böyle süper gaza getirici bir sahne yoktu. Gundam seed'in ilk bölümünü bilirsiniz...


Konuya gelince

[spo]Fikir güzel savaşı durdurmak için savaş yapmak gibi bir fikir var. Bolca mazeme çıkar bu konudan ama celestial being bana baya baya yalan gibi gelmekte.[/spo]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...