Absolut Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Rahat olmaya çalış. Hiçbir kızın sabah uyanıp off bugün birileri tanışmaya çalışsa da ağzının payını versem diye yataktan çıktığını sanmıyorum. Ayrıca sen karşındakine onu beğendiğini belli edersen kesinlikle bundan hoşlanır yani en fazla hafifce bir red edilirsinki bu da bir başarıdır sana 1-0 yenik halde mahçuptur :). Gün gelir gene karşılaşırsınız ya o gün beni nasıl terslemiştin valla 2 gün kendime gelemedim çevre illerdeki analar sütten kesildi gibi bi espri ile deneme ver2.0 başlayabilir. Ama en önemlisi kıza onu beğendini hissettirmende olay. BİRDE çok önemli bir detay kız ile tanışmanı vatan millet konusu haline getirme yani sen kızın yanına giderken arkadan abazan oldusu yürü be koçum bak kesin öpece bu sefer, vlalahi elini dokundurdu nidalari ile bakıyor olmasın. Mümkünse yalnız bir ortamdayken git yanına veya arkadaşların günün haberi şeklinde ikinizin yüzüne götüne bakıyor olmasınlar. Sırf bu tip tren inek ikilemi dahi kızları rahatsız edebiliyor. [ Mesaj 05 Haziran 2007, Salı - 15:24 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 said: zarek üye § 05 Haziran 2007, Salı - 15:15 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- freud'a göre sorunların çok büyük bir kısmının temelinde yatan şey cinsellik. yazdığı bazı şeyler yenilir, yutulur cinsten olmasa da çoğunlukla temas ettiği noktalarda haklılık payı olduğunu gördüm. hele bir kuram var ki üzerinde epey düşündüm: 20 yaşına kadar karşı cinsle düzenli bir ilişki kuramamış kişilerin akli dengesinin normalden farklıdır Freud'a göre herkes zaten gizli ibne, yapılan her şey de gizli eşcinsellik belirtisi :) Esasen kendi eşcinselliğini örtpas etmek için "aslında hepiniz öylesiniz lan ben garip deilğim" demekten öteye gitmemiş bunun için de önüne geleni de komplekslerinden ötürü gizli ibne olarak nitelendirmiş bi adam freud, kendisi de değerlendirmeleri de pek sağlıklı değil bana göre cinsellik konusunda, o yüzden sadece o baz alınmamalı. En azından benim kişisel görüşüm bu. Zaten öyle tanımlamalar yapmış ki, gerçekten ruhani hasta olmayan biri öyle alakalar kuramaz bile, hakkaten obsesif biçimde bağ araması, olmayan bağları da kendisi varmış gibi göstermesi gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 zavallı dostum, 20. yüzyıl felsefesine damgasını vurmuş, bir çok otoritenin asla inkar edemeyeceği çok önemli kuramların, buluşların temelini atmış bir kişiye karşı "kişisel görüşüm bu" diyerek son derece dar bir rasat sınırı içerisinde yaklaşmışsın. gerçekten üzüldüm bu duruma. fakat bunun altında yatan gerçeği yine freud'uyen bir tutumla açıklamak gerekirse sanıyorum, türk gençlerinin yaklaşımının bu derece negatif olmasının sebebi cinsel hayat namına her hangi bir yaşantıdan yoksun olmaları. çoğunluk bu çizgide yer alınca kurulan kuramların hedefi haline geliyorlar. elbette ki cinsel yaşantısı olmayan herkesin sorunları olduğunu söylemiyorum öte yandan şu da bir gerçek ki, cinsel yaşamı olanlar ve olmayanlar arasında yapılacak bir araştırmada depresif eğilimleri fazla olan kısımın hangileri olacağının sonucunu önceden tahmin edebileceğimizi kimse inkar edemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Dostum,adult forumlara fazla takılmışsın [ Mesaj 05 Haziran 2007, Salı - 15:47 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 burası gençlerin buluştuğu bir forum olduğuna göre, "kızlarla" "karşı cinsle" ilgili sorunların toplandığı noktalardan biri de cinsellik olacaktır. burada "bacak omza" pozisyonu anlatmıyor, fikirlerimizi bilimsel kanıtlarla ifade etmeye çalışıyoruz. adult forumlara fazla takılmışsından öte mantıklı, makul, seviyeli bir yaklaşım tartışmaların önünü açacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 "zavallı dostum" gerçekten makul ve seviyeli bir yaklaşımmış tebrik ediyorum seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 herkesin içten ve samimi hitapları farklı olabilir. bu kadar rahatsızlık vereceğini fark edemediğim için üzgünüm. ama muhatabım sen değil, başka biriydi yanılmıyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 ona bakarsak ilişkisi olanlar daha sorunlu; hediye alıyom, dinliyom, heryere götürüyüm yine de vermiyor kız diye kıvrananlardan çok vardır en azından sap takılan biri bu sorunlarla uğraşmaz sonra herşey mi canım seks sevişmeyen deşarj olamaz diye bir yaklaşım çok saçma 15-16 yaşından beri düzenli olarak bir ilişkisi olan ve sevişen insanı nerden bulacaksın veya öle bir imkan mı var sevişmeden geçen yıllar yüzde kaç sorun oluşturuyor filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 benim bahsettiğim 15-16 yaşındaki lise talebelerinin cinsel hayatı değildi. daha gerçekçi yaklaşırsak 22 yaş ve üstü üniversite öğrencileri için böyle bir durumdan bahsetmek çok mu abes ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 said: 20 yaşına kadar karşı cinsle düzenli bir ilişki kuramamış kişilerin akli dengesinin normalden farklıdır sex şart deil diyosan başka, ben burdan deminki yazdığım yorumu çıkardım ama 16 yaşlarında elini kullanarak cinsel hayatını sürüdüren biri aynı şeyi ilerki yaşlarında da yapabilir tamam birini bulursa daha zevkli daha fantazik olabilir ama sonuçta sadece cinsellikle nereye kadar ruhsal açıdan super kalabilir bir kişi onu geçtim istediği her zman sevişcek birini nasıl bulcak, bulamassa mutsuz olcak filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 said: 20 yaşına kadar karşı cinsle düzenli bir ilişki kuramamış kişilerin akli dengesinin normalden farklıdır bahsettiğim temel nokta buydu. artık düzenli bir ilişki o kişiyi, kişileri nasıl memnun ediyorsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 20 değilde 30 yapalım abazalıktan delirme yaşını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 bana göre 25-40 yaşları arası erkeğin en abaza dönemi. bi yerde de okumuştum da hatırlamıyorum tabi ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 zarek seni dinliyorum iyi konuştun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 said: zarek üye § 05 Haziran 2007, Salı - 15:45 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- zavallı dostum, 20. yüzyıl felsefesine damgasını vurmuş, bir çok otoritenin asla inkar edemeyeceği çok önemli kuramların, buluşların temelini atmış bir kişiye karşı "kişisel görüşüm bu" diyerek son derece dar bir rasat sınırı içerisinde yaklaşmışsın. gerçekten üzüldüm bu duruma. fakat bunun altında yatan gerçeği yine freud'uyen bir tutumla açıklamak gerekirse sanıyorum, türk gençlerinin yaklaşımının bu derece negatif olmasının sebebi cinsel hayat namına her hangi bir yaşantıdan yoksun olmaları. çoğunluk bu çizgide yer alınca kurulan kuramların hedefi haline geliyorlar. elbette ki cinsel yaşantısı olmayan herkesin sorunları olduğunu söylemiyorum öte yandan şu da bir gerçek ki, cinsel yaşamı olanlar ve olmayanlar arasında yapılacak bir araştırmada depresif eğilimleri fazla olan kısımın hangileri olacağının sonucunu önceden tahmin edebileceğimizi kimse inkar edemez. Benim için üzülmene gerek yok, merak etme, zavallı lafını da beğenmedim belirteyim. Birine zavallı demeden önce tanıman bilmen o kişiyi tartman gerekir (ki bunları atılmış geyik bir mesajla yapamazsın), hani zavallı dediğin kişi senden kat kat fazla birikime de sahip olabilir. (ki bunu illa laf salatalarnaı veya kendi fikrini sanki gerçek bir madde ya da somut bir delilmiş gibi ortaya sunma gereği duymamış olabilir. Hani yaparak kendini çok bir birikimli karşısında yapmayanı da zavallı göstereni de görmiş olduk da o bakımdan dedim.) Sonra üzülürsün e bu adam bile zavallıysa kim bilir ben neyim diye. Sonra o "zavallı" sana çok gülebilir. O yüzden hani lafın gittiği yeri bilerek konuşmakta fayda var. Hele ki böyle sıfatlar kullanıp sonra da insanlardan seviye beklemek biraz iki yüzlülük olmuş. Freud büyük buluşlar yapmış hipnoz, bilinçaltı kavramı ya da gibi psikolojiye damga vuracak alanlarda araştırma yapmıştır doğru, belki de en ünlü felsefecilerdendir o da doğru. Ancak yaptığı buluşlar, getirdiği bakış açılarınıı ve büyük yenilikleri saymazsak çoğu varsayımının bugün hala felsefe ve psikoloji dünyasında "fazla abartılı" ve "gerçekdışı" kabul edildiği göz önüne alındığında zaten ortada durum. Adamın çağa iz bırakacak şeyler yapması bir şeyi değiştirmez. Çok büyük buluşlar yapmış bir insan da yanılabilir ya da mantıksız şeyler söyleyebilir, ya da bir yerden sonra mantık sınırlarını kaldırabilir. Tıpkı Freud'un cinsellik üzerine analizleri gibi. Ha, zaten bahsettiğin "freud'iyen tutum"la da mantıksız ve abartılı Freud tespitini de güzel şekilde örneklendirmişsin. Hakaret ya da saldırı olarak söylemiyorum, ancak bir insanın her sorununu, her tavrını ve hareketini cinselliğe, tek bir kaynağa (şekil 1.A'da gösterdiğin gibi) indirmektir esas sığlık, bu kadar çok şey varken ortada herşeyin sebebi olarak cinsellik göstermek başta insana, insan doğasının karmaşık yapısına hakarettir. Zaten son cümlende kendin de demişsin "cinsel yaşantısı olmayan herkesin sorunlu olduğunu söylemiyorum ama.. " diye girerek, (ki itiraz etsen de öyle söylemiştin, cinsel yaşamı olmayanın akıl sağlığı yerinde değildir demiştin istisna göstermeden bu da ikinci iki yüzlülük olmuş) Şimdi söylediğinden daha doğrusu yaptığın düzeltmeden de zaten benim vardığım sonuca ulaşılıyor: Cinsellik her şeyin kökeni, sebebi değildir, her şey için bunu göstermek abestir. Cinsellik sadece bir faktör insan yaşamında, her şeyi ona bağlayıp her hareketin altında cinsel sebep aramak da abes o yüzden. Cinsellik bir etkendir, ama başlıbaşına sebep değildir. Yoksa zaten şu düzeltmeyi yapamazdın. [ Mesaj 05 Haziran 2007, Salı - 19:18 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 o işin amerikan propagandasıydı ya dostum filan.sende ya =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 said: Benim için üzülmene gerek yok, merak etme, zavallı lafını da beğenmedim belirteyim. Birine zavallı demeden önce tanıman bilmen o kişiyi tartman gerekir (ki bunları atılmış geyik bir mesajla yapamazsın), hani zavallı dediğin kişi senden kat kat fazla birikime de sahip olabilir. (ki bunu illa laf salatalarnaı veya kendi fikrini sanki gerçek bir madde ya da somut bir delilmiş gibi ortaya sunma gereği duymamış olabilir. Hani yaparak kendini çok bir birikimli karşısında yapmayanı da zavallı göstereni de görmiş olduk da o bakımdan dedim.) Sonra üzülürsün e bu adam bile zavallıysa kim bilir ben neyim diye. Sonra o "zavallı" sana çok gülebilir. O yüzden hani lafın gittiği yeri bilerek konuşmakta fayda var. Hele ki böyle sıfatlar kullanıp sonra da insanlardan seviye beklemek biraz iki yüzlülük olmuş. yapılan bir yorumun sığlığından ötürü sarf ettiğim değerlendirmeye karşılık karşıdakini tanımadan etmeden iki yüzlülük yaftasını yapıştırıvermişsin. kendini övücü bir takım sözlerden sonra karşıdakine iki yüzlü şeklinde yaklaşman karşıdaki hatasını anlasa dahi geri adım atmasını zorlaştıracak zekice olduğunu söylemenin epeyce sıkıntılı olacağı bir tutum olmuş. said: Freud büyük buluşlar yapmış hipnoz, bilinçaltı kavramı ya da gibi psikolojiye damga vuracak alanlarda araştırma yapmıştır doğru, belki de en ünlü felsefecilerdendir o da doğru. Ancak yaptığı buluşlar, getirdiği bakış açılarınıı ve büyük yenilikleri saymazsak çoğu varsayımının bugün hala felsefe ve psikoloji dünyasında "fazla abartılı" ve "gerçekdışı" kabul edildiği göz önüne alındığında zaten ortada durum. Adamın çağa iz bırakacak şeyler yapması bir şeyi değiştirmez. Çok büyük buluşlar yapmış bir insan da yanılabilir ya da mantıksız şeyler söyleyebilir, ya da bir yerden sonra mantık sınırlarını kaldırabilir. Tıpkı Freud'un cinsellik üzerine analizleri gibi. Ha, zaten bahsettiğin "freud'iyen tutum"la da mantıksız ve abartılı Freud tespitini de güzel şekilde örneklendirmişsin. Hakaret ya da saldırı olarak söylemiyorum, ancak bir insanın her sorununu, her tavrını ve hareketini cinselliğe, tek bir kaynağa (şekil 1.A'da gösterdiğin gibi) indirmektir esas sığlık, bu kadar çok şey varken ortada herşeyin sebebi olarak cinsellik göstermek başta insana, insan doğasının karmaşık yapısına hakarettir. Freud'u savunmuş hak vermiş gözükmüşsün buraya kadar. ancak bundan sonrasında tutum değişiyor. x x x x x ama aslında onlar x fakat y y y y y burada x'ler kişiyi destekliyor görünmek için sarf edilen cümleler ama asıl giriş noktası savunulan nokta y y y y yani adamın ruh hastası bir sapık olduğu. şu anda yapılan araştırmalar bile insanların her 9 saniyede bir seksi düşündüğünü gösteriyor hayatın büyük bir kısmının bunun üzerine kurulmuş olması, elbette bunun üzerine yansıyan derin sorunları da beraberinde getirecektir. Bunun bir kısmı doğru bir kısmı yanlış kuramlar olabilir ancak freud'u anasını becermek isteyen ruh hastası sapık şeklinde lanse edenleri haklı göstermez. said: Zaten son cümlende kendin de demişsin "cinsel yaşantısı olmayan herkesin sorunlu olduğunu söylemiyorum ama.. " diye girerek, (ki itiraz etsen de öyle söylemiştin, cinsel yaşamı olmayanın akıl sağlığı yerinde değildir demiştin istisna göstermeden bu da ikinci iki yüzlülük olmuş) Şimdi söylediğinden daha doğrusu yaptığın düzeltmeden de zaten benim vardığım sonuca ulaşılıyor: Cinsellik her şeyin kökeni, sebebi değildir, her şey için bunu göstermek abestir. Cinsellik sadece bir faktör insan yaşamında, her şeyi ona bağlayıp her hareketin altında cinsel sebep aramak da abes o yüzden. Cinsellik bir etkendir, ama başlıbaşına sebep değildir. Yoksa zaten şu düzeltmeyi yapamazdın. Söz konusu tespite dair örnek ilkokul 3 üzeri bir bilgi birikimine sahip her insan tarafından makul olarak kabul edilecek derecede açık ve net bir örnektir. Ben freud'un kuramına dair konuştum evet bu doğru. Ancak bunun beni nasıl iki yüzlü yaptığını anlayamadım. Freud'un söz konusu kuramı kesinkes doğrudur dediğim her hangi bir yer yok. Sadece bu kuramdan bahsettim ve bunun kısmen hatta büyük oranda doğru olabileceğini düşünmekteyim. Bunun neresi iki yüzlülük. Hakaretvari, küçümseyici, aşağılayıcı tutumlar ne zamandan beri prim yaptırır oldu ? saygılarımla... [ Mesaj 06 Haziran 2007, Çarşamba - 12:20 tarihinde, zarek tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 said: sonra onları çeşitli at arkadaşlarla birlikte gördüm. ehuahuea, süper eğlenceli bi yazı ve tamamen doğru tesbitlerden oluşuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Yapılan yorum dediğin geyik yorumdu zaten. Ancak ikiyüzlülük dememin sebebi hem insanları saygılı olun diye uyarıp hem kendin saygısız davranmandı, ki bu tavra pek dürüstçe demek mümkün değil. Freud'un zaten lanse edildiği kadar sapık olduğunu sanmıyorum ama elbet içinde normal olmayan bir şeyler var ki öyle olmasa yapamayacağı şeyler yapmış. Hem bir sapık da filozof olabilir neden olmasın. Yani kendi adıma söyliyim, 9 saniyede bir seks düşündüğüm yok benim :) Dediğim gibi Freud'un büyük bir filozof olduğuna itirazım yok çok şey yapmış adam. Ama cinsellik konusunda fazla obsesif ve saplantılı kalmış, iyi tespitleri de var ama sonradan fazla uçmuş her şeyi buraya yönlendirmiş bu yüzden dayanak olarak "bu konuda" kullanılmaması gereken biri bence, çünkü adamın kuramına göre zaten herşey cinsel sebepten dolayı. O "sığ" geyik ilk mesajımda da anlatmak istediğim buydu. Sonra da zaten kendisi öyle bir adammış ki herkes böyle diye genelleme yaparak arada sıyrılmaya çalışmış demiştim :) Zaten bu kadar sivrilmiş insanların çoğu akli olarak pek sağlıklı değiller. Freud da bunun bir örneği bence. Apayrı bir açıdan yaklaşırsak Napolyon da bu kadar obsesif ve takıntılı bir adam olmasaydı bugün bu kadar ismi anılmazdı, ismi bile geçmeyen iyi bir komutan olarak kalırdı. Neyse tartışmayı büyütmeye gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 zarek sen psikoloji 1-2. sınıf öğrencisi falan mısın bu arada herkesin hayatında seks belli bir yer ediyor tabii ki, ama burada adamın olayıyla alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Vay be burdaki herkes birbirini ne kadar iyi tanıyor d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Çok aşırı önemsiyorsunuz bu konuları bence. Akışına bırakın olacağına varır. Yemeyin kendinizi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nostredamus Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 xuqa da neyin nesiymiş hergün benm maile geliyordu siliyordum merak ettim doğrusu [spo][email protected] biri davet yollarsa sevinrm.[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 vay 1-2 gün cevap yazamadık hemen freud felan olmuş konu :D abso kızları yalnız yakalasam affetmeyecem zaten :P aslında cinsel hayat kısmının bir kısmı doğru. Tabi sebeplerimiz var. Kızların ayrı dertleri var (bekaret felan ki bu çok ayrı bir tartışma konusu) aslında cinsellik konusunda daha rahat bir ülke olsaydık, çok daha sakin ve üretici bir toplum olabilirdik. fazla testesteron bizi asabi yapıyor :P eheh daha bu ilk adımdaki sorunlardı. ilişki başladıktan sonraki sorunlar daha beter :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 acı umuta katılma zamanı gelmiş hocam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar