Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni üniversitelerimiz

malik

Öne çıkan mesajlar

17 ilde üniversite kurulmasını öngören 5662 sayılı ''Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Kanun, Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman'da üniversite kurulmasını öngörüyor.

Karaman'da ''Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'', Ağrı'da ''Ağrı Dağı Üniversitesi'', Kilis'te ''Kilis 7 Aralık Üniversitesi'', Çankırı'da ''Çankırı Karatekin Üniversitesi'', Artvin'de ''Artvin Çoruh Üniversitesi'', Bitlis'te ''Bitlis Eren Üniversitesi'', Osmaniye'de ''Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'', Muş'ta ''Muş Alparslan Üniversitesi'', Mardin'de ''Mardin Artuklu Üniversitesi'' adıyla, diğer illerde illerin isimleriyle üniversite kurulacak.

Bu üniversiteleri için akademik, idari ve döner sermaye alanlarında yaklaşık 30 bin kadro ihdas edildi.

Bu üniversitelere bağlanan yükseköğretim kurumlarının teşkilatı, mevcut kadroları, ödenekleri, bina ve tesisleri, araç ve gereci ile her türlü taşınır ve taşınmaz malları, başka bir işleme gerek kalmaksızın, bağlandıkları üniversitelere devredilecek.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesine 450, Selçuk Üniversitesine de 500 akademik kadro ihdas edildi. Bu üniversitelere idari kadro da verildi.

Kanunla, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi rektörlüklerine bağlı tıp fakülteleri kuruldu, bu fakülteler için kadro ihdas edildi.
------------

bence biraz zamansız oldu bu,daha yeni üniversitelerde öğretim üyesi elemanları sıkıntısı ciddi boyutta varken,oraya da bir şekilde eleman yetiştiririz mantığı pek mantıklı gelmiyor.heralde sınav barajlarını bu üniversiteler için azaltma gibi bir uygulamaya gidecekler,o da eğitim konusu açısından ayrı bi sorun.
Sosyal ağlarda paylaş

tebrik etmemek elde deil
bu kadar boktan bi populerlik yarisi olamazdi
yasasin her sene 250 000 issiz muhendis daha
yok efendim bu kada rinsan ossye giriyomus okul yokmus
eldeki okullairn kalitesini arttirmak kalifiye muhendis yetistirmek yerine osuruga univrsite acip onune gelene diploma ver
bravo tayyip bravo akp
Sosyal ağlarda paylaş

Ulan iki yüzlü şerefsizler...Reklam yapmaya gelince bakın yeni üniversite açıyoruz bir sürü oluyor, boğaziçi gibi muhteşem fizik departmanına sahip bir okuldan nanoteknoloji için dilekçe gönderilince 2 sene bekletiliyor.

İşleri güçleri olup biteni bilmeyenlere reklam yapmak. Kurup bırakacaksınız zaten o üniversiteleri boşuna para harcamayın bari onun yerine özel üniversite kurulmasını destekleyin de ülkenin eğitimi birşeye benzesin. Oy için yapmadıkları yavşaklık yok şu son günlerde

[ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 14:37 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Üniversiteyi kuracaklar, içine kendi adamlarını yerleştirecekler, kendi tabakaları tercih edecek devlet üniversiteleri kaleleri olacak. Bence planları bu yönde. Adamlar senelerdir imam hatiplilerin önünü açma çabasında. Herhalde en sonunda biz biraz daha uğraşıksa kellemizi urcaklar dediler kendi öğrencileri kolayca okusun diye bu 17 üniversiteyi açma yoluna gittiler. Yoksa ben sanmıyorum o üniversiteleri yurdum öğrencisinin tercih edeceğini.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
cnn türk'te uğur dündarla roğortajında başbakan :

"şehirlerimizin kültür seviyesini ve havasını değiştirmek için bu üniversiteler açıldı.bir diğer amacımız ise göçü azaltmak.
ama yök'ün öğretim elemanı yetiştirme performansını hızlandırması gerekiyor,bu konuda eksiklikler var " gibi bir şey dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya o üniversiteleri kimler tercih edecek? Ya başbakanın tayfası ya da o şehirde yaşayan insanlar. Evet şehirlerin havaları baya değişecek bu gidişle YÖK için öğretim elemanını yavaş yetiştiriyor denmiş de, kardeşim sen ilkokul öğretmeni yetiştirmiyorsun ki. Bir öğretim görevlisinin gerek entellektüel düzeyde gerek alanında çok iyi yetişmiş bir birey olması gerekiyor. Sonra konfeksiyon değil ki üniversiteler fason Öğretim Görevlisi yetiştirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

benim de fikrim şu,

asistanlar çoğu bölümde yatıyorlar üzerlerinde yaptırım olmadığı için,çok çok zor değil bu bilgi ve birikime erişmek,çünkü artık işin bu senin,bunlarla haşr neşr oluyorsun.

10 senedir asistan kalıp bi doktorluk yapamayan 3-4 kişi var bizde,"parayı alıp yatalım " mantıkları daha ağır basıyor nedense.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...