malik Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 17 ilde üniversite kurulmasını öngören 5662 sayılı ''Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Kanun, Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman'da üniversite kurulmasını öngörüyor. Karaman'da ''Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'', Ağrı'da ''Ağrı Dağı Üniversitesi'', Kilis'te ''Kilis 7 Aralık Üniversitesi'', Çankırı'da ''Çankırı Karatekin Üniversitesi'', Artvin'de ''Artvin Çoruh Üniversitesi'', Bitlis'te ''Bitlis Eren Üniversitesi'', Osmaniye'de ''Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'', Muş'ta ''Muş Alparslan Üniversitesi'', Mardin'de ''Mardin Artuklu Üniversitesi'' adıyla, diğer illerde illerin isimleriyle üniversite kurulacak. Bu üniversiteleri için akademik, idari ve döner sermaye alanlarında yaklaşık 30 bin kadro ihdas edildi. Bu üniversitelere bağlanan yükseköğretim kurumlarının teşkilatı, mevcut kadroları, ödenekleri, bina ve tesisleri, araç ve gereci ile her türlü taşınır ve taşınmaz malları, başka bir işleme gerek kalmaksızın, bağlandıkları üniversitelere devredilecek. Eskişehir Osmangazi Üniversitesine 450, Selçuk Üniversitesine de 500 akademik kadro ihdas edildi. Bu üniversitelere idari kadro da verildi. Kanunla, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi rektörlüklerine bağlı tıp fakülteleri kuruldu, bu fakülteler için kadro ihdas edildi. ------------ bence biraz zamansız oldu bu,daha yeni üniversitelerde öğretim üyesi elemanları sıkıntısı ciddi boyutta varken,oraya da bir şekilde eleman yetiştiririz mantığı pek mantıklı gelmiyor.heralde sınav barajlarını bu üniversiteler için azaltma gibi bir uygulamaya gidecekler,o da eğitim konusu açısından ayrı bi sorun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 tebrik etmemek elde deil bu kadar boktan bi populerlik yarisi olamazdi yasasin her sene 250 000 issiz muhendis daha yok efendim bu kada rinsan ossye giriyomus okul yokmus eldeki okullairn kalitesini arttirmak kalifiye muhendis yetistirmek yerine osuruga univrsite acip onune gelene diploma ver bravo tayyip bravo akp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Üniversite açılması güzel birşey de 4 yıldır şimdi mi geldi akıllarına? Seçim zamanı aç 3-5 tane göstermelik oy topla oh ne ala Reklam kokan hareketler bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 sezer de nası veto etmedi ki... açık var yani üni. lerde çılgın gibi.eğitilmiş eleman eksikliği var, eğitimci yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Ulan iki yüzlü şerefsizler...Reklam yapmaya gelince bakın yeni üniversite açıyoruz bir sürü oluyor, boğaziçi gibi muhteşem fizik departmanına sahip bir okuldan nanoteknoloji için dilekçe gönderilince 2 sene bekletiliyor. İşleri güçleri olup biteni bilmeyenlere reklam yapmak. Kurup bırakacaksınız zaten o üniversiteleri boşuna para harcamayın bari onun yerine özel üniversite kurulmasını destekleyin de ülkenin eğitimi birşeye benzesin. Oy için yapmadıkları yavşaklık yok şu son günlerde [ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 14:37 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aytimania Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 peki şimdi bu üniler bu sene tercih edilebilecek mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 hayır,kurulacaklar daha. artı öğrenim kadrosunu toparlaması ve hazır olması için bölümün bir süre geçiyor,bu süreye yetişmeleri imkansız yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 hahahah ya çok komik bunlar ama ülke yönetiyolar şaka dimi bunların hepsi =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 lise gibi üni olur iste bunlar simdi egitim sistemini düzelttik derler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Cacık olmaz bizden... Malesef... Bu kafayla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Üniversiteyi kuracaklar, içine kendi adamlarını yerleştirecekler, kendi tabakaları tercih edecek devlet üniversiteleri kaleleri olacak. Bence planları bu yönde. Adamlar senelerdir imam hatiplilerin önünü açma çabasında. Herhalde en sonunda biz biraz daha uğraşıksa kellemizi urcaklar dediler kendi öğrencileri kolayca okusun diye bu 17 üniversiteyi açma yoluna gittiler. Yoksa ben sanmıyorum o üniversiteleri yurdum öğrencisinin tercih edeceğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 bir halt olmaz bundan. kusura bakmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 kilis 7 aralık ismide çok yaratıcı olmuş; sanki ilkokul açıosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 ahaha harbiden öyle,7 aralıkta ne olmuş ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 kilisin kurtulusu http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=1957144 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 said: kilis 7 aralık ismide çok yaratıcı olmuş; sanki ilkokul açıosun. 9 eylül üniversitesi 19 mayıs üniversitesi falanda var sonçta. illa ilkokul olması gerekmiyo isim olarak. kilis için gayet önemli bi gün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Dagdan Indim Sehire Universitesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2007 Icine kendi adamlarini yerlestirmek onlara YOK kapisini acacak. Olay ogrencileri oraya yerlestirmekten cok kaleyi icten fethetme yani. YOK kontrol altina alindiktan sonra da meslek okulu (imam hatip de meslek okuludur) mezunlari duz lise mezunlariyla ayni kefeye konulacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 bu havaalanı değil ki ha diyince olsun..oraya gelecek öğrenci nerede yaşayacak oturacak edecek?lol..çok saçma iller de var arada alt yapısı öğrencileri kaldıramayacak olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 simcity oynuyoruz şehirlerimiz boş kalmasın nitelikli niteliksiz açalım heryere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 bilmem kaçtane unvtemiz var hiç biri ilk 500de deil bilmemk kaçtene unv + 17 unvmiz olcak ilk 500 de unv gene yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Bilkent Economics'de ilk 200 de... www.econphd.net te... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 cnn türk'te uğur dündarla roğortajında başbakan : "şehirlerimizin kültür seviyesini ve havasını değiştirmek için bu üniversiteler açıldı.bir diğer amacımız ise göçü azaltmak. ama yök'ün öğretim elemanı yetiştirme performansını hızlandırması gerekiyor,bu konuda eksiklikler var " gibi bir şey dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2007 Ya o üniversiteleri kimler tercih edecek? Ya başbakanın tayfası ya da o şehirde yaşayan insanlar. Evet şehirlerin havaları baya değişecek bu gidişle YÖK için öğretim elemanını yavaş yetiştiriyor denmiş de, kardeşim sen ilkokul öğretmeni yetiştirmiyorsun ki. Bir öğretim görevlisinin gerek entellektüel düzeyde gerek alanında çok iyi yetişmiş bir birey olması gerekiyor. Sonra konfeksiyon değil ki üniversiteler fason Öğretim Görevlisi yetiştirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2007 benim de fikrim şu, asistanlar çoğu bölümde yatıyorlar üzerlerinde yaptırım olmadığı için,çok çok zor değil bu bilgi ve birikime erişmek,çünkü artık işin bu senin,bunlarla haşr neşr oluyorsun. 10 senedir asistan kalıp bi doktorluk yapamayan 3-4 kişi var bizde,"parayı alıp yatalım " mantıkları daha ağır basıyor nedense. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar