Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

istanbul şehir efsaneleri

dominic

Öne çıkan mesajlar

misal;
efsaneler.com'dan bir copy pasta;

İsa peygamberi çarmıhtan indiren havarilerinden biri, el ve ayaklarındaki çivileri söktükten sonra saklamış. Bu çiviler daha sonraki yıllarda Bizans İmparatorluğu'na teslim edilmiş. Bizans imparatorlarından biri, sonsuza kadar korunabilmesi için Hz İsa'nın çivilerini Çemberlitaş'ın temeline gömdürtmüş. Bu paha biçilmez çiviler hala Çemberlitaş'ın temelinde gömülüymüş.
Sosyal ağlarda paylaş

Fatih Sultan Mehmet geleceği gördüğünü iddia eden bir falcı bulur yakalatır, büyücülükten dolayı idamını ister. Ancak falcı binbir kurnazlıkla aklına girer, "aman efendim düşünün geleceği görerek ne savaş kazanırsınız, ne başarılı olursunuz" diye, dil döker ve birkaç ufak numarayla geleceği gördüğüne de ikna eder. Sonunda zindanda hapse çevrilir cezası. Fatih böylece hem elinin altında geleceği gördüğünü iddia eden bir adam tutacak hem de "Padişah da yoldan saptı dinden çıktı büyücüyle ortak" diyene onu hapse attırdım daha ne diyecektir. İstanbul seferinden önce Fatih çağırır falcıyı, "Söyle bakalım ne olacak bu seferin hali" diye buyurur. Falcı "Aman hümkarım İstanbulun fatihi sizsiniz, şehir sizindir" der. Gururu okşanan Fatih gülümser. "Seni zindandan çıkartır yanıma dalkavuk yaparım, ama önce emin olmak için tek bir kez daha kendini kanıtlayacaksın. " der falcıya, "İstanbul'a hangi kapıdan gireceğimi bil." Falcı itiraz eder "Aman efendim olur mu öyle, ben şimdi bunu söylesem siz buna karşı olsun diye başka kapıdan girersiniz.". Fatih tam zindana yollayacakken şöyle der falcı: "Siz bana müsade edin, bir kağıda hangi kapıdan gireceğinizi yazayım, ancak kulunuz olarak tek ricam kapıdan girmeden önce o kağıdı okumayın, yanınızda olsun". Fatih meraklanmıştır, kabul eder.

Sefer sonucu şehir düşer, fatih bir cinlik yapayım diye kapıdan girmez, topa teşiyle yıkılan surlardan girer şehre, kağıdı açıp okuduğunda ise "Yeni kapınız hayırlı olsun hümkarım" yazmaktadır kağıtta. Yenikapı semtinin adı da buradan gelmektedir.

Ha, Fatih saraya geri döndüğünde falcıyı ölmüş bulur. Kimi kendisi öldü zindanda der kimi dine aykırı diye öldürüldü der kimi de saray politikası, böyle bir adamın yanında bulunması onu fazla güçlü kılardı diye öldürttüler ardından der.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cuce
üye § 27 Mayıs 2007, Pazar - 16:37 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

ha yanı fatih sırf falcıya kıllık olsun diye top döktürmüş...

Hayır hazır top döktürdük şehri delik deşik ettik girerken şuraya da ateşleyelim burdan girelim demiş, falcı göt olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...