Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yarının Haberler Başlıkları "Kuzey Irak'a Harekat"

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Vodan

daha düne kadar gire bilirdik ama bu dönemde zor artık
85den bu yana girilmeliydi oraya ona bakçak olursa ama girilemedi bi şekilde en ağır yara verildiğinde 95de yine girilmeliydi ama yine girilemedi hele bu dönemde hiç girilemez beklenicek beklenicek
bu arada zati kendi sınırlarımız içinde bu dönemde en ağır en köklü kara bindirmeyi pkk yapıyoruz ve yapmak içinde hazırlıklar sörüyor bunu görüyor okuyoruz ama sınır orepasyonu için artık 22sinden sonra girmek gerekir

akp yanlısıda değilim dipnot
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Uzun vadede farketmediğimiz kayıpları, kaybedilecek yaşamlarla kıyaslar mısın lütfen?

bidi bidi bidi

şu ana kadar verilen kayıpları, (bir şey yapılmazsa)kaybedilecek ve kaybedilmiş olan şeyleri bir düşünür müsün?

barzani bile kendine bize kabadayılık yapacak cesareti görüyor, allahın peşmergeleri arkalarına güvenip bize karşı çıkıyor ve sen hala uzun vadedesin. itibar zaten kayboldu, daha ne kaybedilecek?

birininde dediği gibi bazı sınırlar aşılırsa neler yapabileceğimizi göstermeliyiz bence de

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 23:50 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

öyle beceriksiz bir hükümet ki çevresinde ne kadar düşman varsa seçimlerde galip çıkmasını istiyor. Amerikası, barzanisi, avrupa birliğisi.. Bende türkiyeyi çıkarlarımı tehdit eden bir ülke olarak görsem bende Türkiye tarihin en sefil, en beceriksiz, kendilerini sadece çalıp çırpmaya odaklamış bir hükümetin tekrar başa gelmesini isterim.

Kuzey Irağa girme konusunda ise tamamen mevsimsel olarak düşünerek tam zamanı olduğunu düşünüyorum ordu askerini kış şartlarında oraya sokmak istemez hiçbir zaman. Gerçi 96 yılında düzenlenen bir çok operasyon kış aylarında olmuştu ancak yukarıda bahsettiğiniz osman pamukoğlu'nun kitabında okuduğuma göre bunlar ufak çaplı operasyonlardı yani şimdi düşünülen operasyonla karşılaştırılabilecek operasyonlar değillerdi.
Bence şimdide yapılması gereken şey o çünkü apo şerefsizinin yakalanmasından sonra bir rahatlamaya girildi o bölgede uzun süre kayıp verilmedi ve sanırsam yine savunmaya çekilindi ve adamlar yine güç kazandı. Yazdıkça yazasım geliyo ama eklemeden bitirmek istemiyorum doğuda bu örgütü destekleyen insanların kökünü kurutmadan bu pkk olayı bitmez. Asıl dikkatlerin çekilmesi gereken konu bu
Sosyal ağlarda paylaş

"zaten devamli kaybediyoruz girer temizlersek en azindan herkes haddini bilir

bu ne curet sen gelicen turkiye cumhuriyetinin baskentinde tamamen sivil bir carsida bomba patlatican insanlar olcuek ve yaralanicak ve hickimse tepki gostermiycek

AKP iyi uyusturdu mileltce beyinlerimizi

israil bi askeri kacirildi diye ortadoguyu atese verdi resmen filsitinden girdi suriyeden cikiyorlardi
tek bir asker kacirildi dikkat edin kacirildi biz kac tane sehit verdik bu ay tik yok

kaldiki irak a mudehale uluslararasi hukuka gore tamamen yasal keza amerika 11 eylulde ayni sekilde daldi afganistan a ve BM destegini aldi
yasal hakkimizi kullanip derhal girmemiz lazim en azindan bir guc gosterisi oalrak ve ezilmiycegimizi gostererek
tepkisiz kalirsak bu olaylar tirmanarak articak
"

Noldu nası ya ne diyosun sen? İsrail iyi bişey mi yaptı yani bunları yaparak? Bak onlar X kişi öldürmüş biz 2X kişi mi öldürmeyiliyz? Resmen şurda israili örnek gösterip biz niye yapmıyoruz diyosunuz ya.

Yazık resmen yazık başka bişey diil bu.

Terör sorunu öyle kuzey ırağa girip, bozkırların dağların arasında şansa iki mağra bulup patlatmakla çözülecek bi sorun değil. Asıl eğlem yapanlar zaten en lüks yerlerde kalıyorlar. Onlara bişey olmaz. Şu saatten sonra kuzey ırağa asker sokmakla, sadece milleyetçi duyguları kabarmış türk vatandaşlarını tatmin ederiz o kadar.

Bombalama çok korkunç. Ama pkk olduğuna dair ne kanıt var? Allahın şizofreni de e-bayden parça satın alıp bi bomba yapmış olabilir. artık herkes bi örgüte yorup, silahlanıp saldırmaya bakıcak. Bravo. Ot gibi o yaptı diyip bu yaptı diyip, verin tanımadığınız gencin eline silahı, yollayın kurşun yesin. Duygularınız tatmin olsun. Bu ne ya.

İnsanlardan bahsediyoruz. İnsan ya bu insan. 80 yaralı 6 ölü. İnsan bunlar

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 02:02 tarihinde, Gimli tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ne güzel .Ağzı olan konuşuyo "saçmalamışsın " falan.

Süper tartışma ortamı.

Gidip gördün mü sen o kampları? Kaç kere kuzey ırağın demografik yapısına ilişkin bişey okudun? Kaç makaleyle ilgilendin bu konuda?

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın

Sanki orda X tane adam var. Sayıları belli. kaldığı yerler belli. Öldürsek herşey biticek. 12 yaşında çocuk düşünceleri bunlar.

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 02:10 tarihinde, Gimli tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yazıyorum siliyorum yazıyorum siliyorum..

nihayetinde yazıyorum.. silmiyorum yolluyorum

öncelikle a4 genellikle pkk tarafında kullanılır
e-bay'dan bulmak güç olur ve hatta a4 bulmak genel olarak zordur.

ha bunun gibi olaylarda zati olayın yapılış tarzından ne olduğu kimin yaptığı bellidir.
misal molotov kokteyli saldırılar ibda-c nin dir,
hizbullah el yapımı bombalar (amunyum nitrat+mazot falan) ve elbombalı düzenekler kullanır.

ayrıca bir infaz gerçekleştiğinde kafaarkasına tek kurşun sıkılmışsa -durun durun balistiğe yolamadan önce tahmin edeyim- tokarev tabanca ile sıkılmıştır ve hizbullah işidir.

her neyse işte böyle bişiler..

bunun yanısıra ırak'a girilir mi.. şu an zor.. doğru olmaz zaten.. hiç düşündünüz mü neden şimdi? neden yaptılar?

bu gibi durumlarda gaza gelmek yerine sakin olup operasyonlar ile şehiriçi hücrelerden malzemeleri toplamak ve bilgiyi topladıktan sonra -ve seçimden sonra- olası bir operasyona girişmek daha doğru olabilir diye düşünüyorum.

ha bizim düşüncemiz devlet ve genelkurmay ve eşleniği yüksek makamlarda kıymetli mi, gerçeli mi? haayır.. ben düşünebildiysem bunları onlar neleri neleri düşünmüşlerdir..

sonuç ne olursa olsun alınacak kararın doğru olacağı yönünde TSK'ya güvenim tam bu konuda, devlet kademesinin durumunu, rengini de görürüz elbet yarın..
Sosyal ağlarda paylaş

"öncelikle a4 genellikle pkk tarafında kullanılır
e-bay'dan bulmak güç olur ve hatta a4 bulmak genel olarak zordur.

ha bunun gibi olaylarda zati olayın yapılış tarzından ne olduğu kimin yaptığı bellidir.
misal molotov kokteyli saldırılar ibda-c nin dir,
hizbullah el yapımı bombalar (amunyum nitrat+mazot falan) ve elbombalı düzenekler kullanır.
"

Bunları sen bile bilebiliyosan, herhangi biri böyle bi saldırıyı herhangi bir örgüt üstüne yıkma işini zorlanmadan yapabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır ben şu zihniyete kızıyorum..

X diye bi düşman var. Belli şekillerde bi eylem içinde. Bununla savaşn Y diye bi kurum var. Y ciler ver X çiler var savaşıp duruyolar.

Çok basit denklem, düşünmeye gerek yok. Herkes hastası bu yüzden bunun bi parçası olmaya.

Kafası çalışan adam düşünür, eylem nası işlenmiş, kim yapmış olabilir, neden yapmış olabilir. En muhtemel sebebi nedir, en komplo teorisi ihtimal nedir.

Hazır bilgi sindirmekten sıkılmadınız mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Gİmli sıcak savaş sırasında Bağdat dahil öncesinde de Basraya kadar yaklaşık 1.5 sene Irakta yaşadım. Sen ne kadar yaşadın?
Bırakın PKKyı PKKlılar savunsun size düşmedi PKK savunmak yok onlar yapmamıştır etmemiştir. Bugüne kadar yaptıklarına sayın.

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 02:24 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...