Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yarının Haberler Başlıkları "Kuzey Irak'a Harekat"

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

kimse anasının karnında vatan millet sakarya diye cıkmaz,

türkiyeyi türkiye vatandaşı olduklarını, neyi benimseyip neyi benımsemiyceklerinin başta ailelerinden sornada daha etkili bi bicimde eğitimleri süresince, İstiklal marşı okuyarak Andımızı okuyarak, hayatbilgisi okuyarak, inkilap tarihi okuyarak, milliyetci duyguları gelişmiş bir insan haline gelirler.

Bu oldukca yoğum bi sürectir aslında, kimseye hangi milletten olduğu sorulmaz, bir cok noktada objektif yorumlar sunulmaz, her gencin beyni yıkanır, bunda kızıcak sinirlenicek öfkelenicek birşey yoktur,

Keza "ben öğretmen değilim EĞİTİMCİYİM" diye göğsü kabaran eğitemlerimizim öğretmenlerimizin sölediği aynen budur.

Dunyada her milletin bi ulusal marşı vardır, bu marşların amacı cok nettir, milliyetci duyguları beslemek pekiştirmek, ülkenın kurulduğu zamanı yaşananları ve ülkenın nasıl kavramlar üstüne kurulduğunu insanlara hatırlatmak.

Peki neden sinirlendinizki.

Beyin yıkama kısmı iticimi geldi size?

Gururla eğitim diyebiliyoruz. bence dert etmeye gerek yok bunu, sakin olup sakin sakin konuşalım daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

vatan millet sakarya diye çıkmaz, ana diye çıkar
analarının anası babalarının babası, vatanın...

Beyin yıkama, faşist bir eylem değil midir? ideaya tek düze taraftarlar yaratmak değil midir? Burdan çıkanda milli duyguların faşizan yetiştirmede kullanıldığı iddiası, az çok benim anladığım kadarıyla. Kimlerin faşizanı oluyoruz öyleyse biz, potansiyel hükümetlerin mi? Askerin mi? yoksa vatan sevgisinin faşizanı mı?

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 22:37 tarihinde, Arthur_HellsFire tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Beyin yıkama faşist bir eylem olarak kullanılabilir.

Ama değildir, Herşeyin beyin yıkaması olur ki.
Moda başlıbaşına bir beyin yıkamadır mesela, modacılar faşist mi?

Mesela neden zengin olmak ister insan
neden güzel bir kızla beraber olmak ister.
Her eyden her daldan örnek gösterilebilir, Cüce gayet güzel açıklamış aslında

Ayrıca trevize
Güceniyoruz demedikki, gayette güzel bir marşımız var.
Ama neden? diye sormak lazım ara sıra.

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 22:41 tarihinde, Suark tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

beyin yıkama durumunda kişilerin grupların kârı söz konusu, modada da kısmen öyle kar güdülmektedir. Bir yandan global akımlar bir yandan insanın doğasındaki açlık. milli hislilik dengeleyici bir unsur oluyor. Bir milleti bir arada tutan değerlerden ne için taviz verildiğine dikkat edilmesi çok önemli.

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 22:44 tarihinde, Arthur_HellsFire tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam istediğiniz gibi yapalım.

Kaldıralım andımızı,istiklal marşını.
Kaldıralım tarih,inkilap tarihi,hayat bilgisini.Atatürk'ü de silelim.Vatansevgisi aşılamayalım kimseye.

Kimse askere de gitmesin,askerlik paralı olsun,e para için askerlik yapacaklar para yemezler nede olsa.

Soracıma barış kardeşlik sevgi çiçekler böcekler,tüm dünya bize hayran biz onlara,kardeş kardeş geçinip gideriz.Kimse bize dokunmaz.Siz durun orda anadoluda en merkezi en zengin yerde,biz sizi korururuz bile derler.Gönüllü bile olur amerika falan bizi korumaya.Korumaya ne gerek var hatta zaten dünya barış içinde bi biz faşistiz.
Ya verelim onlar yönetsin hatta baksana iyi yönetiyolar.
Biz sevişelim çiçekler böcekler kelebekler.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar şu konulara dikkat etmenizi istiyorum.

1- Vicdani Ret istedi diye kimseyi suçlayamassınız. Artık eskisi gibi tek tip insan olmuyor. İmparatorluklar ve Komunizm düzenleri gibi halk devlet'in politikası uğrunda köle gibi çalışmak zorunda değil. İnsanlar istediği gibi yaşar, devlet de düzeni buna göre ayarlar. Vicdani Ret isteyenler vatan haini gibi görülmemelidir.

2- Vicdanı Ret istemek, orduya saygısızlığı getirmez. Bu yüzden vicdanı ret istiyorsunuz, askerlik yapmak istemiyorsunuz diye orduya bk atmayın.

3- Askerler arasında suçlamak istiyorsanız, o askerleri anlatın, direk orduyu suçlamayın. Ordu sistemi hoşunuza gitmiyorsa, bu sistemi eleştirin, direk orduyu suçlamayın. Ordu biziz, ordu sizsiniz. Sizin çocuklarınız, sizin arkadaşlarınız, sizin akrabalarınız, sizin babalarınız. Sizi koruyan sizin vatandaşlarınız.

4- Ordu olmadan, savaşlar olmadan, asla barış olmaz. Siz ofensif olmasanız bile, defansif kalacak bir ordunuz olmalı. Birileri husursuzluk çıkarabilir, terör uygulayabilir, çatışmalar çıkabilir. Bu durumda ordu olmadan nasıl savunabilirsiniz ki? Sadece diplomasiyle olacak iş değil.

5- Ordudan memnun değilseniz, vatanperverliği salaklıkla eş tutuyorsanız, Avrupa'ya veya Amerika'ya gitmenizi öneririm. Avrupa ve Amerika çok daha sakin bir ülke. Ne yazık ki bizim öyle lüksümüz yok. Doğuda Yunanistan, Batımızda İran, Güneyimizde Irak, Kuzeyimizde Rusya ve Ermenistan felan filan... Amerika'nın kendi kontrolü altına almaya çalıştığı Orta Doğu karmaşası var. Orduya, savunmaya, askerlere karşı olmak, vatana karşı olmaktır.

Bunları bir gözden geçirmenizi istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu yazılanları okuyunca anladığım şey, tartışılan kavramlardan önce tartışmanın ne olduğunu öğrenmek gerekiyor. Terbiyenizi bozacaksanız da "şimdi benim tepki göstermem lazım, çoşayım da etkili olsun" mantalitesiyle bozmayın. Hırlamanızın, gürlemenizin altı boş olmasın.
İlk söyleyeceğim şey, eğer siz bir kurumu eleştirilmez kılmaya çalışıyorsanız ben buna bilinçsizlik derim. O kurum yakında anlamsızlaşır derim. Ben, eğer gerçekten bir şeyi savunuyor, seviyorsam vs. eleştiri gelmesi için can atarım. Eleştiri yoksa; gelişme yoktur, denetim yoktur. Aynı zamanda bir kurumda hoşuna gitmeyen durumlar var ise, dağdan iner gibi "yiyici" tarzı sözler sarfetmek komik. Bulunduğun net durumun hangi iyi kötü durumların sonucu oluştuğunu düşünmek de fayda var. Türkiye'nin ordusuna laf dokundurmadan önce aklımızı biraz zorlamamız gerek. Dünya seni sevmiyor, etrafın leş kargası dolu. Güçlü bir geçmişin, potansiyelin var. Sevilmemenin sebebi karşı tarafın senden korkması. Senelerce şahsine her türlü oyun dönmüş ve artık duygular harekete dönüşmeye başlamış, bıcak kemiğe yaklaşıyor. Sen tutup da maaş hizmet lafı ediyorsun. O monitörün başında sessiz sakin oturuyorsun, dünyayı da öyle sanıyorsun sanırım. Benim babam da odtü de professör, çok zor şartlarda bu noktaya gelebilmiş, örnek olarak gösterebileceğim bir insan. Ama geçim sıkıntısı yaşıyor. Fakat ben tutup da ordunun aldığı hizmete laf söylemiyorum. Tabi ki ordu imkanları mükemmel olacak. Okuduğum Petrol mühendisliğinin sektöründe saha çalışmalarında uzun süre bulunma sonuncu bile psikolojik sorunlar meydana gelebildiği için, mühendisler ortalama 2-3 sene saha çalışmasında bulunur. Askeri düşünürsek; sana silah veriyorlar, kendi canın diye bir kavramı hiçe sayıyorlar, koruman gereken canın değil vatanın diyorlar. Sana karşı yüzlerce sinsi plan yapılıyor. Şehrine girip bomba patlatıyorlar ve sen gecenin karanlığında beklerken bunları düşünüyorsun. Ben orada beklemeye cesaretin olduğunu düşünmüyorum. V for Vendetta da mükemmel bir laf geçmiştir. "Ideas are bulletproof". Türkçesi : Fikirler kurşun geçirmezdir. Orada durmak için iki kol, iki ayak değil, fikir gerekir. Cesareti veren budur. Ha askerlik yapmak istemiyor olabilirsin, korkuyor olabilirsin daha başka sebeplerin olabilir. Ama vatanına hizmet edersin bir şekilde, bulursun bir yolunu. Yolda hayatını kurtarırsa biri, nasıl onu bulur, ona borçlu olduğunu dile getirmek için elinden geleni yaparsan, hayatını bir kere değil bin kere kurtaran orduya da yaparsın.

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 23:58 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

insan kendisi için değerli olanı onu kaybedince anlar.

Silahlanma nın sebebi barıştır.Yani dünyada birileri silahlandıkça bizimde silahlanma mecburiyetimiz var.Siz zannediyor musunuz koca gobeklı politikacılar oturacak ya silahsızlanalım ne güzel sevişiriz bol bol diyecekler.Hayır bu ülke zayıf düşmüz yararlanayım saldırayım biraz toprak alayım.Ha saldırılmaycak ülkeler vardır ama ne yazıkkı türkiyeye sahip olmak için can atan devletler var.

Burada karşı çıktığım ve bazı arkadaşlarında anladığı orduda yiyiciler var ile ordu yiyici cümleleri arasında ki fark.Bu yüzden ordunun eleştirilmesinede kimse karşı çıkmıyor.Örneğin bu kadar piyade gereksiz kaynakları daha teknolojiye yatırmalılar bir eleştiridir.Ama ordu yiyici bizim sırtımızda kanbur ya da bunların topu böyle hepsi yiyici tavrı eleştiri değil karalamadır.

Okullarda her sabah istiklal marşı okunmaz hafta iki kere bayrak törenlerinde okunur.Bunun beyin yıkama ile ilgisi nedir onu çözemedim.İstiklal marşını okudum beynim yıkandı kurtuluş savasını millet tarihini anlatan milleti millet yapan az sayıda değerden biridir.Ha sen bunu beğenmeye bilirsin ama ben çocuklarıma bunu her hafta 2 kere okutacağım.Gençliğe hitabeyi satırı satırına anlayacaklar.Beyinleri yıkanmayacak.Gözleri açılacak.Emperyalist ağı yırtan balığın pulları olduklarını bilecekler.Ama yırtmaktan vaz geçtikleri anda tekrar o ağın üzerimize serileceğinide bilecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

aman allahim, neler okudum 15 sayfada, insanlar neler yazabilmis rahat rahat. ben kendimi bu kadar milliyetci bilmezdim, benim icim burkuldu, gozum yaslandi.

arkadaslar, siz Turksunuz. Agzindan bikac kere genclige hitabe, istiklal marsi gecen insanlarsinizdir muhakkak, o kadar dirsek curuttunuz. benim aklim hayalim almiyor bir turk erkeginin aklindan boyle dusuncelerin gecmesi.

vicdani ret; savasi reddetmek. kusura bakmayin ama insanoglu yokolana dek savaslar ve silahlar olacak. sizin reddetmeniz belki sizin vicdaninizi rahatlatiyor, ama gercegi degistirmiyor. daha gecen gece bagdat caddesinden "en buyuk asker bizim asker" diye bi grup gecti, herhalde bi yakinlarini askere yolluyorlardi, ne kadar guzel birseydi. Hic olmazsa bu gelenegimiz hala suruyor, daha bu tur seylere karsi cikip bagiranlar yok. Ayrica askerde "yitirdiginiz" 6 ay icin uzuluyorsunuz ama su gune kadar hayatinizda Turkiye icin ne yaptiniz? Hangi buyuk, degistirici, etkileyici katkiniz var? Bunun yaninda dusunun o 6 ay icinde belki kac kisinin hayatini kurtaracaksiniz, kac bin kisinin gece rahat uyumasini saglayacaksiniz. Hangi durumda Turkiye'ye yaptiginiz katki daha buyuk, bir dusunun.

TSK'nin yiyiciligi; kurumun tumunun yiyici oldugunu iddia etmek, dupeduz cahilliktir, daha kotu niyetli dusunursek propagandadir. Ben onu bunu biraktim, bu cumleyi ben solemeyi birakin dusunmeye bile korkarim. Benim bastigim topraklarin altinda on binlerce TSK sehidi var. Turk milleti icin her gece hayatini tehlikeye atan TSK personeli var. Ve yaklasan IRAK operasyonu ile belki cok daha sicak zamanlara giricez. Ben boyle bir laf edersem, oteki tarafta nasi bu kadar sehidin yuzune bakarim? Saklanmam icin cehennemin dibi yetmez.

Her kurum gibi icinde bazi ahlaksiz insanlar olabilir, ama tum bir kuruma yiyici demek... bunu duymak ne kadar buyuk bir talihsizlik!

Mitinglerden once Turk gencliginden umidimi kesmistim, su gun surda isgal edilsek, cogu Ataturk'un yukledigi gorevleri yerine getiremez diye dusunuyordum. Simdi hic olmazsa bir umudum var. Sozlerinizle gencligimizin cokmus, curuyen ve dusunce/ifade ozgurlugunu binlerce yillik turk tore/adet/gelenek/goreneklerini yikmak icin firsat bilmis, ve sonucta da Turkiye'yi bir Amerika bir Avrupa gibi ici bos, anlamsiz topluluklara cevirmeyi hedefleyenlerin arasina giriyorsunuz. Evet, dusunun sorgulayin ama kim oldugunuzu unutmayin!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...