Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2 çizim


BeIlow

Öne çıkan mesajlar

Anatomi çalışman lazım.
Ve anime falan çalışma şuan. Anime karakterlerinin anatomileri biraz sallama gibi oluyor,ondan birşey öğrenemezsin.
Anatomi öğrenmenin yolu iste kopya etmekten geçiyor. Bol bol çıplak insan resmini kopya et. Kopya et dediğim üstünden geçerek değil,resme bakarak aynısını çizmek.
Ondan sonra;
oranlara dikkat et. Simetriye dikkat et. Birtaraf aşağı birtaraf yukarı olmasın. Bir kol aşağıda bir kol yukarıda bitmesin.
Ayrıca tonlama için çizgisel tonlamayı öğren.
Gelecek var sende bence

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 18:03 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kocaman iri yarı bir anatomi kitabı al ve çalışmaya başla, ayrıca bir resmi bitirdiğin zaman kaldır bir köşeye koy 1-2 saat sonra tekrar eline al ve farklı açılardan incele. Hatalarını farkedeceksin büyük ihtimalle. Farklı açılar derken aynaya falan tutmanı kastediyorum, gözümüze batmayan çoğu şey farklı açılardan baktığımızda farkedilir çünkü.

Bir de sanırım çizim sıran yanlış, bilmiyorum ben genelde en başta kaba taslak hatlar oluştururum, daha sonra hatların duruşlara göre kavislerini yerleştiririm. Eğer istediğim taslak oluşmuşsa ayrıntılara geçerim. Zaten resim çizme tekniğiyle ilgili bir kita edindiğinde anlattığım çoğu şeyi içinde bulacaksın.

Anime çizme denmiş ama şöyle söyleyeyim, eğlenmek için çiz. Ben genelde zaman geçirmek için resim çizerim, arkadaşlarımla geçirdiğim vakitler kadar eğlenceli ve dolu dolu geçiyor zaman resim çizerken, ve çizdiğim şeylerin %90 bakan herhangi birisine herhangi bir şey ifade edecek tarzda değil, basit karalamalar, labirentler vs. belki tekniğimi geliştirmeme yardımcı olmuyorlar ama resme olan sevgimi diri tutuyorlar. Onlara ayırdığım vakitte anatomi, tarama vs. çalışsaydım çok daha iyi olurdum belki ama belki de resim çizmiyor olurdum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anatomi'den başlamak bence yanlış. daha profosyoneli değişim bu işin ama hiç bilmeyen bir adam-ki kendimden biliyorum- anatomi'den önce başka şeyleri bilmeli elini geliştirmeli .karşı gelenler olacak galiba ama:

bi formu görüp, formun hareketini kağıda yansıtabilmen lazım. ne bileyim bi yuvarlak cismin üzerindeki ya da bi kumaş üzerindeki dönüşleri görüp onların üzerinde çalışman lazım öncelikle. gölge'yi de zaten dönüşlere göre atman gerekir. yani sen bunları bilmeden belki bi adamın vücudunu çizecek hale gelebilirsin ama dönüşleri ve hareketini ortaya çıkaramadıktan sonra gerçekçiliği yakalayamazsın.

bence anatomiden önce elini geliştir. tek hareketle ve kesik kesik çizme alışkanlığından kurtul. araştırma çizgileriyle çizgilerini arayarak bulmaya çalış.
persfektif çalış. küplerin köşeli cisimlerin geriye doğru nasıl daraldıgını görmeye çalış. sonra farklı açılardan yuvarlak cisimler şişeler, vazolar çiz. onların üzerlerindeki dönüşleri görmeye çalış.

sonra biraz daha geliştir kumaş çiz kumaşın üzerinde kütlenin nasıl kıvrımlar yaptıgını yakalamaya çalış.
ama bunları gölgeye gerçekliğe girmeden çalışma amaçlı taslaklar olarak çalış.

sonra yavaş yavaş kütleler belirmeye başlar zaten. sonra dönüşlere göre gölge çalışır en son anatomi'ye geçersin.

benim düşüncem böyle.daha doğrusu bunların çoğu hocamın lafları.:) aktarayım yardımcı olayım dedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...