Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GERGE - A Grave Situation (When MIDI Is Drugged)

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Bir kaç ay yeni bir şey duyamayacaksınız benden. Opera yazmaya başladım. Eski Türk ve Çin mitolojileri hakkında bir şey. Hala sözleri hazırlıyorum ; epey uzun sürer. Bölüm bölüm yayınlamak isterdim ama ciddi şeyler düşünüyorum. Eğer tüm operalar redderse yine burdan dinlersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Tekrar bir üstünden geçtim. Kanalların seslerini panlarını falan düzelttim.

http://rapidshare.com/files/32885028/A_Grave_Situation.zip

Dinlediğiniz için teşekkürler.

edit : arada ekleyeyim , resmi raslantı eseri buldum şarkımı anlattığını hissettiğim için ekledim. Kimin olduğunu bilmiyorum ; eğer biliyorsanız lütfen söyleyin.

edit2 : kulaklıklarla mixledim , sizde kulaklık kullanın dinlerken.

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 11:15 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 11:25 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
sağolun.

Kaliteli samplerlarla kaydediyorum şu anda. 2 saat kadar sonra biter, indirip dinlersiniz.

edit : eklemem lazım; resmin ne olduğunu bilen yok mu?

[ Mesaj 27 Mayıs 2007, Pazar - 12:18 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
İki yaşımdayken kendime hayali bir kahraman yaratmıştım - favori bardağımın üzerinde ki gergedan resmini temel alarak. Gerge koydum adına Gerzek Gergedan'ı simgelemesi için. Sonra neden oluğunu hatırlamıyorum ama büyük harflerle yazmaya başladım.
Sosyal ağlarda paylaş

kayıt için konuşursak org dışındaki enstrümanlar çok kısık çıkıyor. sesi de çok açamıyorum, gitar melodilerini duyamıyorum neredeyse.
şarkıdan bahsedersek, baktığım bir iki diğer parçan için de aynısını söyleyebilirim, sırf uzun olsun diye uzatılmış gibi duruyorlar. 15dk, 20dk. uzun parçalar kötüdür demiyorum ama şarkının 20dk açık kalabilmesi için biraz daha iyi olmalı diye düşünüyorum. güzel riffler var ama daha çok emprovize çalmışsın gibi duruyor. şimdi biraz şu temelden çalalım deyip kafandan 3dk sallıyormuşsun gibi. yoğunluğu az olmuş diyeyim yani.
ama sonuçta nasıl istiyorsan öyle yapman lazım müziğini. ben dinleyeyim diye de değişmen saçma olurdu. şarkının üzerinde iyice çalışıp, en sonunda içine sinen bir şey çıkardıysan müzik zevklerimiz tam uyuşmuyor olabilir. aynen devam et. ama bence yazdığın şarkıları bir daha gözden geçirip daha vurucu yerleri tekrarlama, biraz daha sönük kalan kısımları ise belki de çıkarman iyi olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kaydın çok adi olduğu doğru. bahanem var ama: bunu sadece midiyi düşünerek yapmıştım , sonra mp3'ü istenince kaydettim. Epey bi samplelarla uğraştım önce ama sonra fazla kastırınca RSE kullandım sadece. Midi'yi dinlemelisin yani.

Uzun müziği seviyorum ben , Impressionist müzikten çok etkilendiğimi söyleyebilirim, üzerine biraz metal, biraz post-rock- biraz saykodelik ekleyince böyle şeyler çıkıyor işte. Çok fazla kişiye hitap etmiyor ama ben müziğimi seviyorum(yoksa yapmazdım). İçinde kaybolduğum (dinlerken de yazarken de) şarkıları seviyorum.

Tekrarlar konusuna gelince, söylediğin temasal müzik için doğru; ben öyküler anlatmayı deniyorum ama. Duygulardan çok anlamlara ulaşmayı istiyorum. Pek farklı görünmüyor olabilirler ama epey farklı konseptler. Enstrüman şeçimleri ile, düzenleme ile öyküsel bir kurgu kuruyorum. Eğer her hangi bir yeri çıkartırsan hikaye çöker.

Aynı temeli etrafında dönüp dolaşma için de impressionistliğimi şuçlayabilirsin.

Eleştirin için teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Müzk dediğin insanı, "alıp götürdüğü" zaman mükemmeldir.

Bu açıdan bakınca biraz yüzüyor gibi bu kayıt. 30 dakikalık sonat veya senfoni formatında eserler bile bu formatta verilmiyor artık. Keşke en azından bölümlere ayırsaydın. Yok hayır bu tek başına bir eser diyorsan da, yarım saatlik bir kaydın dinlenmesi çok gerçekçi bir durum değil.

Güzel temalar var, bazı yerlerde hoş espiriler var ama hepsi 30 dakika içinde yok olup gitmiş.

Ritmik açıdan biraz zayıf buldum, off-beat yada senkop diyebileceğimiz bişey duyamadım pek. Gerçi bu benim tercihim ama bi not olarak bulunsun bu da
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ritim olarak hep zayıf kaldım zaten. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Belki fark etmişsinizdir, şarkılarımda genelde - burada da olduğu gibi - üç bölümlük bir yapı izliyorum; belki de ayrı parçalara ayırmalıyım gerçekten bölümleri. Daha müziğim konusunda çok kararsızım(bunu da hark etmişsinizdir), farklı şeyler deneyip duruyorum hep - ama belki de böylesi daha iyidir diyorum bazen - hep aynı şeyi yapmaktanda...

Dağıtmadan konuyu devam edeyim; dinleyen herkez benzer şeyler söylüyor zaten. Topluma ulaşmak gibi bir kaygım olmasa da aşırı yabancılaşmamalıyım sanırım.

Eleştirileriniz için teşekkürler. Bu sekilde olduklarında gerçekten faydalı oluyorlar. Tekrar sağolun ve iyi geceler.

[ Mesaj 28 Mayıs 2007, Pazartesi - 01:49 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...