Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Ölerek ya da öldürerek verilecek hizmet... Burada bir hata var gibi geliyor bana. Ben insanım , neresini anlatamıyorum bunun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Teröristlere de çiçek atalım o zaman. Birilerinin o kurşunu sıkması gerekiyor, dostum. Sen kabul etsen de etmesen de böyle bir savaş var şu an. Ayrıca yazdığım o kadar şeyden sonra gidip son cümleye takılman da art niyet göstergesi. [ Mesaj 18 Mayıs 2007, Cuma - 09:59 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 18 Mayıs 2007, Cuma - 10:10 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Haklısın biraz art niyet gibi durmuş ; özür dilerim. Ama anarşist olduğumu biliyorsun. Sivil itaatsizlikle gösteriyorum duruşumu. Devlet fikri ters geliyor bana. Devlet korumak için ölmeye değmez bence. Eğer kız kardeşime bir tehdit olursa yapacağım şey Fransa'ya temelli gitmek olacaktır. Devlet'i sevmiyorsan çık git derler şimdi ; Devlet'i sevmemem Anadolu'yu sevmediğim anlamına gelmez ; ben de Türkçe konuşuyorum - Evet ; vatan hainiyim ; elimde olsa dünyada ki tüm ülkeleri yok eder ; sınır ya da ırk , millet kavramını düşüncelerden silerim - ama ideama ulaşmamın tek yolu barışdır. Ayrıca arşist bir kendini beyenmişlik gösterip Anadolu'da yaşayanlara çoğu kişiden daha yararlı olduğumu söyleyebilirim : ben insanlara yaşamı , estetiği sunuyorum müziğimle ; askerlerse silahlarıyla ölümü... Devletçi olmamam - (bazılarının tabiriyle kanıma ihanet etmem) - beni kötü biri yapmaz. Eğer iyiliğin ya da kötülüğün toplumsal bir şaçmalığa ne kadar bağlı olduğumuza göre belirlendiğini düşünüyorsanız , zaten iş işten geçmiş demektir. Dünyanın gerçekleri bunlar , pembe hayallerle kaçamazsın diyebilirsiniz , ama söyler misiniz lütfen ; tüm dünya deliyse , ben de mi deli olmalıyım? Devlet benim deliliğim değil. Benim ki sanat ; ayrıca hayallerimi yıkmaya hakkınız hiç yok. Not : Derdimi düzgünce anlatmaya çalıştım ; lütfen aynı şekilde karşılık verin , bu konuda konuşmak isterim ; ama kabalığa vurursanız işi cevap vereceğimi sanmıyorum. [ Mesaj 18 Mayıs 2007, Cuma - 10:35 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Devlet konusuna girip işin flsefi boyutuna dalmak istemiyorum. Sen devletin lüzumsuz olduğuna inanırsın, ben "devlet olmazsa insanlar birbirini daha çok yer derim" vs. Ordunun temel amacı şudur: Toprağını korumak. Devletler geçidir, biri yıkılır, yenisi kurulur, ama bir devletin varolması için önce ülkesinin olması gerekir. Eğer toprağına karşı bir tehdit varsa bu tehditi yavaşlatmak/durdurmak için gereken her tedbiri alırsın. Sen buna delilik dersin, ben önlem derim. İnsanın doğasında vardır savaşmak, en ufak bir olayda bile yumruk yumruğa gelme güdüsü. Bu sende yoksa ne mutlu, ama çoğunluk böyle değil. O nedenle önlemler mutlaka alınmalı. Özel olarak bizim ülkemiz için konuşursak etrafımızdaki hiçbir devlet bize güven telkin etmiyor, o nedenle caydırıcı bir unsur olarak güçlü ve kalabalık bir orduya sahip olmamız gerekir. Her Türk genci de gerektiğinde bu orduya dahil olma sorumluluğundadır. Hadi devleti saymıyorsun (bu da nasıl oluyorsa), en azından yaşadığın toprağın savunulmasına katkın olmalı. Çünkü bir gün Türkiye Cumhuriyeti yıkılır, (atıyorum) Rum Pontus Cumhuriyeti kurulursa sen onlar için anarşist-devlet sevmez değil, doğrudan eski bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacaksın, ona göre muamele göreceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Konuyla alakasiz ama eger noktalamaya imlaya dikkat ederek yaziyorsaniz, dogru yapin bari. =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Yalnız ordu olmasın demiyorum ben.Ne yazık ki ordu olmak zorunda(dünyanın iğrençliğinin bir göstergesi daha).Ancak ordu profosyonelce kurulabilir gayetde güzel.İlla ki herkes eline silah almayı bilmek zorunda değil.He bir savaş çıktığında askerlikte verilen eğitimle ne kadar işe yararsın o ayrı konu Teröristlere çiçek atmayacağı elbette ama terörist sayısı kaçtır bu ülkede ki ya??Ordu ucu ucuna mı yetişiyior teröristlere ve savunmaya?? Ayrıca bir piyadenin savaşa yararı bellidir ancak kendi işini yapan yada bir topluluk hizmetinde bulunan kişi çok daha fazla yararlı olacaktır ülkesine Onca insan askerlik eğitimi alacağına başka hizmetlerde bulunsa Türkiye kalkınsa zaten kim saldırabilir ki Türkiye'ye Eğer toplum hizmeti imkanı olursa isteyen yine gider askerlik eğitimine.Doğululara lazım demişsin eğer kendileri lazım olduğuna inanıyorsa giderler.Eğer ki lazım değil diye düşünüyorlarsa zaten size düşmez gitmen gerek demek Vatan hainliğidir demişsiniz o zaman vatan hainiyim ancak artık her konuda şöyle düşünen böyle yapan vatan hainidir denmesinden bıktım Türkiye'de doğru dürüst adam bırakmadınız yahu herkes mi vatan haini?!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 @ -Wissy İmla kurallarını kendimce kullanmaya çalışıyorum. Kendi kurallarımı yaratarak , stilist bir şey yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Supermissin. =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 dün geldim askerden... santralci, bilgi işlemci, nöbetci vs olarak gecirdim tüm günlerimi. Verilen askeri eğitim yetersiz. 3 tane mermi attım topu topu. Diğer ülkelerdeki gibi profesyonel ordu ülke savunması açısından hem daha faydalı olacaktır hem de inanılmaz bir mali yükü kaldıracaktır. Temel askeri eğitim (1 ayda sıkı bir şekilde verilebilir) her Türkiye vatandaşına verilebilir. Ülkenin jeopolitik durumu bunu gerektiriyor olabilir. Ama 15 ay ya da benim yaptığım gibi 5.5 ay çok uzun bir süre. Ben, askerde kaybettiğim aylarda ülkeme çok daha verimli ve faydalı olabilirdim. İşgücü kaybı olarak, beyin gücü kaybı olarak binlerce vatandaşın 1.5 senesi önemli bir zaman. 3 sene önce askerliğini bitirmiş birinin olası savaş durumunda "ışık görmüş tavşan" gibi kalacağına da eminim. Zira dediğim gibi ben topu topu 3 mermi attım askerlik hizmetim süresince. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 @Bodrack ve kısmen Wendigo, profesyonel ordu yıllardır tartışılan bir olgudur zaten. Türkiye'de gerçekleşmesinin zorlukları var, mesela: 1- Türkiye çok büyük bir ülke, çekirdek bir profesyonel orduyu beslemek ya küçük bir ordu kurulması demek ( Biz tehditlere çok açığız, küçük ordu bize yetmez) ya da Milli Savunma'ya şu an aktarılandan kat kat fazlasını aktarmak demek (Profesyonel demek maaşlı demek çünkü). 2- Zaten profesyonel orduya geçiş sürecindeyiz, maaşlı uzman çavuşlar var, emir komutada en alttaki maaşlı personel. Ama bugün "tamam, artık sadece paralı asker alacağız" demek ne demektir, tahmin edebilirsin herhalde. 3- Askeriyede caydırıcılık diye bir unsur vardır, ordu ne kadar büyükse o kadar düşmana korku, dosta güven verir. Ordumuzun büyüklüğü yüzünden bugün terörizmle gerçek savaş yerine gerilla savaşı vermekteyiz. Terörist sayısı birkaç bin olabilir, zaten bu yüzden bitirmek zor. Taktik belli, pusu kur, vur ve kaç, tedirginlik yarat. Bugün Türkiye K.Irak'a girebilse adam gibi, terör biter. 4- Doğulular yorumunu nasıl yaptın anlamadım, vasıfsız kelimesinin karşısına doğuluyu koyuyorsan hayata bakışını değiştirmeni tavsiye ederim. 5- İçi boşaltılmış bir vatan hainliğinden bahsetmiyorum ben orada, eğer birisi kendisinin ve yakınlarının iyiliğini düşündüğü kadar vatanının iyiliğini de düşünmüyorsa, ikiyüzlüyse vatan hainidir. Kişi "ben vicdani retçiyim" diyorsa tutarlı olmak zorundadır. [ Mesaj 18 Mayıs 2007, Cuma - 16:42 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 askerligi bu derece koruyan arkadaslara onerim var benim yerimede yapsinnar elektrik muhendisi cok iyi derecede inglizce bilen iyi derecede bilgisayar kullanan bu vasiflarla piyasada ayda 1.5 2 milyar arasi maas almama gerekirken askerde kantide cay iserek 12 ay harcamak istemiyorum. devletin askerlige opsiyon olarak sivil servisi en kisa surede ortay akoymasi gerekmektedir. profesyonel ordu binlerce yildir surmekte olan bir sistemdir ve basarisinin nedeni ortadadir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trevize Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 wendigo askerliğini nerde yaptın? sahada değil yazdıklarına göre. eğer sahada yapmış olsaydın, 3 mermi ile kalmazdı. birde vicdani retçi nedir ya. düşman elinde silahla saldırırken, sen "ben vicdani retçiyim" diyerekmi kotaracan ülkeni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Ben vicdani redci değilim, gerekli hallerde savaşılması gerektiğine sonuna kadar inanırım. Ancak aynı şekilde zorunlu askerliğe de karşıyım zira askerde geçirdiğim 5.5 ay hayatımın en gereksiz ve sinir bozucu zamanlarıydı. Bir sürü az gelişmiş insanın senden her şeyi daha iyi bilip seni bir sürü mal ile aynı odaya tıkıp allahın bir dağında unutmasından daha anlamsız ne olabilir şu hayatta cidden çok merak ediyorum. Neyse işten çıkma saati geldi, foruma göz attık görevi yerine getirdik ve kaçtık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 madem askerlik bu kadar önemli, kızları da alsınlar askere. benim düşüncem şu, ister istemez farklı bir çağa geçtik. tamam teröre karşı ve diğer devletlere karşı savunabilmek için ordu şart. ama bunun için herkesin silah altına alınması gerekmiyor. profesyonel orduyla da yeterli oluyor. ülkenin kas gücü kadar beyin gücü de önem taşıyor. ha bizim memleket için "askerlik vatan borcu" gibi görülüyor. o zaman zorunlu askerlik kalsın. ama en azından sistem değiştirilsin. önerim şöyle: üniversiteyi bitiren kişiler, askerlik yapmak yerine orduya hizmet etme seçeneğine sahip olacak. yani saha eğitimi yerine saha gerisi eğitimi alıcak. kendi mezun olduğu bölüme göre bir bölüme yerleştirilip çalışacak. böylece 1- insanlar üniversiteyi bitirdikten sonra kendi branşı dışında işle uğraşıp gündemden uzaklaşmıyacak. 2- ordu, üniversite mezunlarının bilgilerinden yararlanacak. 3- üniversite mezunları deneyim kazanmış olacak. 4- vicdani retçiler askerlik yapmadan askerlik yapmış olacak. bence güzel bir sistem olurdu. ama tabii ne kadar mümkün, onu bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 @sg1 biri bi ara doğulu fln bişyler demişti diye hatırlıyorum o yüzden öyle demiştim de şuanda arayıp bulamıycam yoksa vasıfsızla doğuluyu bir tutmuyorum Birsürü şey yazılmış zaten başka da yazılcak bişy kalmamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trevize Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Üstümdeki iki mesaj içeriği içinde +1 , Arkadaşlar doğulu batılı vs yoktur. bölücüler vardır ki bunlar edirnede, izmirde, istanbulda yuvalanıp doğuyu hedef almıştırlar. Adamlar dış güçlerin maaşlı elemanıdır. Yaptıkları tek iş sorun çıkarmak, bölücü konuşmalarla kendileri gibi maaşlı olmayan kesimi bu olaya inandırmaktır. Gerçek çok farklıdır. Türkiye gerek Uranyum, gerekse Bor rezervleri açısından dünyanın %70 ine sahiptir. diğer zengin maden yatakları ve doğal güzellikleri saymıyorum bile. Tek niyet bunlara sahip olabilmektir. Osmanlının hasta adamını tekrar yaratmak için deyim yerindeyse bu mikropları vatana enjekte etmektedirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 asker sayısı.. korku.. phuket adası, phi phi adası falan asker sayınızdan korkabilir elbet! "la olm adamlar şükrü saraçoğlunu boşaltınca bizim ada da ayak basıcak yer kalmıyo.. bi de işgale gelseler! yunanlılar gibi denize dökerler valla!" demeleri olası.. siz sağlam bir "ordu"dan bahsediyorsanız.. hani havadan karaya füzeler, savaş gemileri, helikopterler falan.. hah işte bunlar gelirse elinde eski ucu yamuk g3 tutan asker grubunun görüntüsü CNN'de "işte 100 kişi Hellfire lar arasından el sallıyor! Ne güzel di mi Mike? Anti tank füzelerini adamların üzerine boca etmek biraz gaddarca ama önemli olan Lettuce[ingiliz argosunda para manasında] değil Netice.. Ahaha Türkçe espri bile yaptım" şeklinde izlenebilir.. Amacınız ülkeyi korumak ise teknolojiye bel bağlamanız ve profesyonel orduya geçmeniz mantıklı olacaktır.. Zor bi durumda ülkeyi savunma olayı mı? Eğitim mi gerekiyor.. Benim babam karadenizli.. çeçenler gemi kaçırdığında (hani uğur dündar gemiye helikopterden atlayarak inmişti) gazetelerde "düzcede 3kişiden birinde silah var" gibi haberler çıkmıştı.. İŞte o dönemde ben düzce'de idim.. Kışın kaynaşlı konuralp (bunun adı böylemiydi?) falan domuzlar inerdi.. avlanmaya çıkardık. Silah; tabanca tüfek kelebek.. falan kullanmayı iyi bilirim.. ha tiksiniyorum kardeşim!! Zorla mı? Zorla! Zati biz de ülke zorla sevdirilir.. Oku, yaz, git.. devlete borcun var! Kaptan öncelikle ne borcu yahu? Benim sülalem özel sektöre çalışmış! Devlet ayakbağı olmaktan, biz yedik parayı kalmadı sizden vergi alıcaz demekten bişi yapmamış.. OKumuşsam vermişim parasını.. Hizmet desen gelmeyen hizmete bile para ödemişim.. Ne borcu be? diğer yandan borcum mu varmış? Aaa hemen ödeyelim.. Ne kadar? Sen benim vaktimi çalma ben gidip vaktimi "işe yarar, dişe dokunur" bişiler için kasayım.. ha ayrıca devlete işe yarar bi şiler yapmak için illa silah altına girmek gibi bi durum mu vardır? Birileri zamanında mantıklı şekilde hareket etmediği için bi sürü adam ölüyor.. bu mudur şimdi borç? bu birilerinin çocukları nedense borçtan hep muaf, yurtdışında okuyor, babaları devletten makam aracı, 1000'lerce YTL (eski para ile milyar TL keza eskiden vardı bu olay) para alıyor "benim" vergimden.. bu mudur borç? ne borcu yahu.. yok borç morç.. ama benim dediklerime bakıp sistem değişir mi? tabii ki hayır! gidicez, kuzu kuzu.. vakit kaybedicez.. verimli bir çağı kaybedicez.. insanlık kaybedicez ve gelicez.. ama bedelli çıkarsa öderiz bedelini "kapatırız borcu" oke? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 yalnız dasaa, devlet ile ordu farklıdır. vatan borcu, devlet borcu değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trevize Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 +1 bone Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 1920 kuşagınada borcumuz yok diyemeyiz heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 iğnelemeyi anlamayan nesle aşina değilmiş dasaa, boşa atıyorsunuz mesajları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 yok anlıyorm hatta tamamen katılıyorum düşüncelerine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Askere gitmek istemiyorum, adam öldürmeyi öğrenmeyi reddediyorum. Bu bir özgürlük olmalı. Vatana hizmet 1 sene askerlik yaparak mı olur? Ben o bir senede vatana çok daha faydalı şeyler yapabilirim. Vicdani retçileri anlamak istemeyenleri de kınıyorum. Kimse kimseye adam çldürmeyi öğretemez zorla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 gene buna şükür g.korede 20 yaşına geldigin an alıyorlar okulmuş liseymiş üniymiş yarım bırakıyorsun 2 sene sonra dönüp devam ediyorsun.. hoş koreyle türkiyeyi kıyaslamak saçma olur ekonomik özgürlük yerinde adamlarda suc yok polisler ense yapıyor sürekli. burda kedi can derdinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Kuzey Kore gibi bi "tehlike" var onlar icinde.. Bizden de uzun sure yapiyolar galiba askerligi. Ama aa onlar yapiyo bak biz niye yapmayalim mantigi olursa, aa bunlar yapmiyo biz niye yapiyoruz mantigida olur. Gecerli bir onerme olmaz.. Valla ben son raddeye kadar kaciyorum askerlikten, muhtemelende yapmayacagim bedelli harici. Yurtdisinda 3 sene calisirsan 21 gun yapiyorsun bedelli olarak.. Tabii zaman ne gosterir belli olmaz.. Hatta soyle bisi dusunmustum, 2. vatandaslik alirsam, Turkiye vatandasligindan cikarim sonra bi kac sene sonra tekrar vatandasi olurum (evlilik su bu etc.) O zaman askerlik yapar miyim diye merak ettim (muhtemelen yapmazdim cunku sonradan vatandas olupda yapan gormedim sporcusu o bu falan) Iste bana askerlik yapmadan vatandaslikdan cikamazsin dediler. Hos gorunur gorunmez ama bu benim hayatim, hayatimin en degerli zamanlarini bosa harcayamam, boyle bir luksum yok, ki 30 yasina kadar ne yaparsam yaptim ondan sonrasi yalandir felsefesini benimseyen bir insan olarak boyle bir lukse hic giremem, 1.5 senemi askeriyede harcayamam.. Iyi veya kotu ama durum boyle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar