LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Eğer kuran'ı kerim'de ateistlerden "sapmışlar" yada kötü terimlerle bahsediliyorsa veya "kesin cehennemlik" deniyorsa zaten o kitaba inanmamak gerekir. Eğer müslüman olmayan bir kesime agresif bir hitab varsa bunu o "mükemmel allah" yazdırmamıştır. Çünkü mükemmellik "bana inanmayanların topu inanacak" demek değildir. Bu kitapta geçiyorsa ki geçiyor toptan geçersizdir benim için. Eğer "o" varsa ve mükemmel ise merhametli falan olmalıdır. Eğer "o" varsa ve ben öldüğümde karşıma çıkarsa ve beni ona inanıp inanmamamla yargılıyorsa "iyiki sana inanmamışım" derim. Yani bana "sen hayatın boyunca iyi bir insan oldun, mantıklı bir insan oldun, bana inanıp inanmaman önemli değil, cenneti falan hakettin" demesi lazımdır, o zaman eyvallah derim. [ Mesaj 15 Mayıs 2007, Salı - 04:24 tarihinde, LathspeLL tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 said: Absolut Din, politika ve spor arkadaşlar arasında tartışılmaması gereken konular esasında. Çünkü kimse tartışmanın ortasında bi anda haklısın ya ben FBli olayım veya yahudilik iyimiş ya hemen haham efendiyi çağırın bana demez. Ben diyebilirim mesela. O kişinin ne kadar "open minded" olduğuna bakar. Önemli olanda odur. Önemli olan "neden?" sorusunu sorabilmek yani sorgulayabilmektir herşeyi. Mantıklı gerekçelerle gelirse kabul edilir düşünceler, görüşler, fikirler. Ama işte biri gelir "bütün canlıları o yarattı" derse inanılacak tarafı yoktur. O kişinin bu tip bir olayı kimsenin henüz bilemeyeceğini kabullenmesi gerekir. Ortada kanıt yokken bir şeye körü körü inanmak benim için at gözlüklü olarak nitelendirilir. Yani herşey benim için sorgulamaya bağlıdır ve hepsi tek bir kapıya çıkar bu sorgunun. Önemli olan bunu kabullenmektir. Daha herşey için çok erken. Yıllar sonra neler neler keşif edilecek, kim bilir. Bişeyler ortaya çıkmadan, kanıtlanmadan yorumlamak "BENCE şöyledir" demek yanlıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Sensible, ateistleri seviyoruz hepsini öpüyoruz, avrupa uğruna medeniyet uğruna din den ve kokorecten vazgeciyoruz gibi bi durum yok ortada. Sadece sen senın gibi karşı cıkmadığımız kötülemediğimiz için ateistleri gelip hö diyosun bize. Keza neden kendimi kötüleyim, inanmıyorum, insan'ında illa bişeye inanması gerektığını düşünmüyorum, böle bi ihtiyac duymuyorum içimdede. Ha arada şöle ihtiyaclar duyuyorum, Odin falan cıkıp "Bok ettiniz dunyayı ahada ragnarok geldi ne halt yersenız yiyin" dese mesela cok şahane bi sahne olur bence. Ayrıca kendime en yakın hissettiğim şamanizmi yaşıyamıycak kadar kopmuşum doğadan, pek bi boş geliyo bana bu din işleri o yüzden. Ama ömrümde karıncayı incitmişliğim yoktur, birinizi incittiysem affola, sende kafanı Kutsal kitaptan kaldırıp bana bakarsan kim olduğumu örenmek için, kitaptan okumak yerine cok mutlu olurum. [ Mesaj 15 Mayıs 2007, Salı - 04:19 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 o son paragraf beni benden aldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 yenı uyandım ben dur cözdüm mevzuyu, oldu dimi şimdi [ Mesaj 15 Mayıs 2007, Salı - 04:19 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 cidden çok iyi oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 helal olsun adama iyi yapmis acsin dava bu arada asil sapkinlik insanlarin dini goruslerine saygi gostermemektir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 said: Arkadaşlar dine inananlara söylüyorum;atesitler neden bu kadar çok seviliyor yahu? Medenileşecez,Avrupalı olacaz diye bazı şeylerin cıcığını çıkarıyorsunuz. O hristiyanlar dinlerine ne kadar çok bağlı biliyor musunuz? Medeni olalım derken dini neden yok sayıyorsunuz? Din ile de medeni olunuyor. Kur'an 'a inanlar için söylüyorum, Kur'an Ateistlerden hiç de iyi bahsedilmez. Kur'andaki en önemli unsur Allah inancı. Ateistler yani inanmayanlar ve inanıp iman etmeyenler direk cehennemlik olarak gösterilir. Yoldan sapmış gibi tabirler kullanılır. Deistlere gelince bilemiyorum dine inanmamak anlaşılır olabilir çünkü kökeni bilinmeyen,değişip değişmediğinden emin olunamayan birşey ha ama ben inanıyorum.Ama kitaba inanmayanları suçlamıyorum. Ateistlerin de neye inandıklarını çok merak ediyorum. Birara Raelyanlar vardı televizyonda izlemiştim. Şöyle bir diyalog geçiyor aralarında: +Bizi kim yaratmış? -Uzaylılar +Peki onları kim yaratmış -başka uzaylılar +nasıl yani? -böyle sonsuza kadar gidiyor Bu raelyanlar sapkın insanlar Birşeye inanmayan insan olamaz mutlaka birşeye inanıyordur. Allah'a inanmıyorsa başka birşeye inanacak. Herşeyin başlangıcını,neden burada olduğunu,hayatın ne olduğunu ve amacını,ölünce ne olduğunu mutlaka merak edecek. Sonunda bir inanca varacak. Neye indandıklarını söylemiyorlar tabi... ateistler neden sevilsin ki? biz sadece ateistlerden nefret etmeyin diyoruz. müslümanlar ne kadar insansa, ateistler de o kadar insan. medenileşecez tamam, ama bu avrupalı olacaz manasına gelmemeli. amacımız en gelişmiş toplum olmak olmalı. hristiyanlar dinlerine bağlı. bağlıyken bile medenileşiyor. zaten bizim derdimiz inançla değil, yapılan olaylarla. hristiyan dünyasında reform gerçekleşti, ama müslüman dünyasında öyle bir reform göremedik. işte bu yüzden islam dünyası, hristiyan dünyasından geride. müslüman devletlerin hristiyan devletlerden geride olmasının sebebi, islamiyete inanmaları değildir, rönesans ve reform yaşamamış olmalarındandır. elbette hristiyan devletlerde de aşırı dinci kesimler mevcut. ama onlar yönetime ve yaşama, müslüman devletlerde olduğu kadar karışmıyor. "Kur'an 'a inanlar için söylüyorum, Kur'an Ateistlerden hiç de iyi bahsedilmez. Kur'andaki en önemli unsur Allah inancı. Ateistler yani inanmayanlar ve inanıp iman etmeyenler direk cehennemlik olarak gösterilir. Yoldan sapmış gibi tabirler kullanılır." işte bu yüzden de ateistler düşman olarak belleniyor. bence hiç bir müslümanın diğer bir insanı yargılamaya hakkı yok. o kişinin ateist olup olmaması sizi ilgilendirmez. çünkü ölünce hesap vereceği kişi allah olacaktır. bunun yerine müslüman olmayan insanlara karşı büyük bir nefretle yaklaşılıyor. bu da beni üzüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 belki de hayatın anlamını herşeyin başlangıcında aramamak gerek, belki yaratanda değil yaratılandadır bütün cevaplar. belki şu anda ve şimdiki ruh halinde aramak gerek sevgiyi, hoşgörüyü. şu sürekli dönüp duran gezegenin içinde tek bir noktaya, tek bir inanca, tek bir anlayışa inatla bağlı kalmaya çalışmak nedendir ki? ben değişime ve bu hayata inanıyorum. ne-ist olduğum da umrumda değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 olay baska insanların inanclarına saygı gosterebilmek zaten baska bir sey degil unutmayın dunyada binlerce din var ve muslumanlık onlardan sadece bir tanesi. sadece muslumanlar zamanında daha fazla insanı zorla musluman yapmıs diye (bizde kılıc zoruyla olduk unutmayın) muslumanlıga "dogru" din, gerisi de kotu kaka demek buyuk sacmalık. yani sen bir musluman olarak istedigine inan, ama baska insanlara da saygı goster. baska insanların inancı (ateistlik dahil olmak uzere (tam olarak inanc diil evet ama neyse iste)) sana sacma gelebilir, ama unutma ki senin inancın da onlara sacma geliyor :). bide cennet cehenneme gırerken onemlı olan neye ınandıgın degıl nasıl yasadıgın. yanı dogdugun zaman dın secmıyosun hep aılenın dını neyse onu devam ettırıyosun ama ıyı veya kotu olmak senın secımın. eger cennet cehennem dogdugun zaman cekılen bır loto oyunuysa boyle dın olmaz olsun zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 SAdece müslümanlar zorlamadı her dinde zorlama var. İslam sadece en katılarından biri dinlerin. Ve inanç sistemi korku üzerine kurulu olunca en katı en acımasız olan din en bi din oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 yok bıssuru dın oyle onu tartısmıyorum zaten. ama dunyada ınsanların onemlı bır yuzdesının musluman olmasının sebebı muslumanlıgın "dogru" dın olması degıl yayma taktıklerının daha basarılı olması. onu anlatmaya calıstım sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Genelde bakacak olursan hep ezilen ve cahil toplumlar islamı seçmişler. Biraz daha halk dini demek lazım diğerlerine göre :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Ne yani şimdi kurallara uyarsan cennete gidersin, uymazsan cehenneme dendi diye korku üzerine mi kurulmuş oluyor İslam? Türkiye'de de geçerli bir nedenin olmadan adam öldürürsen 38 sene yatarsın, hayatın kayar. Kahrolsun korku üzerine kurulu adalet sistemi :P Aman dur bişe eklim hemen de, adalet sistemini yıkmak istiyor bu huun diye birileri çıkmasın... Ortada kural varsa, ceza da vardır, ceza varsa haliyle korku da. Yoksa adam öldürene 38 sene değil, 38 milyon dolar verseler ortalık cesetten geçilmez di mi? [ Mesaj 15 Mayıs 2007, Salı - 15:33 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 avrupa hristiyanlaşırken de "cahil"miş. zaten iyi durumda olan bir toplum niye din değiştirmek gibi büyük bir değişikliğe gitsin ki; stabiliteye karşı olmak için senin için statükonun dezavantajlı bişi olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Dinlerin temelinde hep ceza vardır. Ceza korkusu olmayan dinler yaşayamaz. 2+2=4 bu kadar. İslamın şartı olmasa kaç kişi oruç tutardı bi düşün. Vaad edilen şey cennet, tutmaz isen cehennem. Veya kurbanlık kesme konusu aynı şekilde seni köprüden geçirecek hayvanları kesiyorsun düşünce olarak yani düşme korkusu yanma korkusuna karşı kurban kesiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Sen niye insanların sadece ceza almamak için ibadet yaptığı varsayımından yola çıkıyorsun ki? Adamın teki inanıyordur dine, severek isteyerek yapar ibadetini. Belki adam böyle mutlu oluyor, hiç aklına "yapmazsam bunları cayır cayır yakarlar beni" diye birşey gelmiyordur belki. Var böyle de insanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 ya absolut, sence oldugu uzere sonsuz yucelık sahıbı bır tanrının senın gıbı aczıyet uzerıne yarattıgı bır mahlukatının ıbadetıne yada ımanına yada ıyılık yapmasına ıhtıyacı var mı da, bunları alamazsa senı cezalandıracak? ben cevap vereyım hayır. cezanın nedenı onun adaletıdır. zıra kıtaplar gonderıyo yeryuzune ve bunda uyulmasını ıstedıgı emırler var. uyan cennete gıdıcek ama sen uymadın, senı de mı cennete gonderecek? eger gonderırse hayatı boyu ıtaat ve ıbadetle ugrasmıs bırının hakkı yenmıs olmaz mı? yahut malı, canı baskaları tarafından alınmıs bır kulun hakkı, eger hırsız, katıl de cennete gıderse yenmıs olmaz mı? olur. munezzeh allahın ona uymayanı cezalandırması ne ona zevk verır, ne onun yucelıgıne bırsey katar, o boyle acız ve kotu seylerden cok uzaktır. kendı agzından cıkan kutsı hadıslerde; ben kullarımı cennete yerlestırmeye calısırım dıyen, bır ıyıyı bırden fazla sayan, bır kotuyu gerceklesmeden bır kotu saymayan, rahmetı azabından cok fazla olan bır tanrıdan bahsedıyoruz. cezadan korkmaya da gelırsek, dogru kımı korkusundan, kımı sevgısınden, kımı de tıcaret gıbı ıtaat eder. ama bu demek degıldır kı herkes korkusundan ıtaat edıyor veya ıslam korku uzerıne ınsa olmus bır dın. edıt: ha yanlıs anlasılmasın ılk cumledekı acızlık tum ınsanların ıcın kullanıldı. [ Mesaj 15 Mayıs 2007, Salı - 16:00 tarihinde, ascraeus tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 ascraeus harika yazmışsın,çok iyi ifade etmişsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 @ascraeus; Bu kadar yüce bir varlığın, benim gibi aciz bir varlığın ibadetine, imanına ihtiyacı yoksa, ne diye ben ona iman etmediğimde "adalet yerine gelsin" diye beni cehenneme yolluyor? Madem ihtiyacı yok, ne diye yaratıp, dünyaya salıp sonra da yargılıyor? Hem ibadetime ihtiyacı yok, hem de uyulmasını istediği kuralları var. İhtiyacı olmamasına rağmen, kendi yarattığı yaratıkları yargılayıp cezalandırması güç gösterisi midir? Sadizm midir? Eğlence midir? Hiçbiri değilse nedir? Ne zoru var yani, ben orada kilitleniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 said: Ne yani şimdi kurallara uyarsan cennete gidersin, uymazsan cehenneme dendi diye korku üzerine mi kurulmuş oluyor İslam? islam korku üzerine kuruldu demiyorum huuncuğum. x grubu islamı korku odaklı öğretiyor diyorum. mesela bize islamiyet öğretilken tarafsız öğrettiler. ne "öcü" denecek bir korku, ne de tasavvuf gibi bir sevgi şeklinde öğrettiler. kurallara uyarsan cennete gidersin, kurallara uymazsan cehenneme gidersin. ama uyduğun kurallar, uymadığın kurallardan fazlaysa, allah bağışlayıcıdır, gene cennete gidersin. buna karşılık, "karşındaki günah işlerse bile cehenneme gidersin" şeklinde yetiştirilenler var. şey gibi düşün: "kahve içersen arap olursun" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Bu arada Ateizm dinsizlik anlamına gelmez mesela Hindistan'da ki ineklere tapanlar da ateisttir.Tanrıtanımazlık olgusu var sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 asteroth durduk yere dunyaya salıp yargılamak dıye bırsey yok. hz adem'ın hıkayesını bılırsınız; "Muhakkak bu (İblis) sana ve zevcene düşmandır. Sakın sizi Cennet'ten çıkarmasın; sonra zahmet çekersin. Çünkü senin acıkmaman ve çıplak kalmaman ancak burada mümkündür ve sen burada susamazsın ve güneşte yanmazsın. " (Tâha 117-119). okudugun uzere gayet de yarattıgının ıyılıgını dusunen bır tanrı var ortada. ınsanı dunya ıcın yaratmadı o, ahıret ıcın yarattı ve orda rahat etmesını ıstedı ama ınsan ona uymadı. bundan sonrası dunyaya gonderılme ve ımtahan surecı, sure gelen yasayıs, ardarda dunya yasayısını regule etmek ıcın gonderılen kıtaplar ve peygamberler, kurallar, vaatler, vaatlerle bırlıkte gelen adalet, adaletten sonrası oncekı mesajda var. kısa oldu ama cıkmam lazım. ıstersen pm den ayrıntılı cevap verebılırım capımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 konudan alakasız mesajdır, "adem havva ateistler islam oo" şeklinde kaptırıp gitmişseniz hiç okumayın. [spo] said: ıstersen pm den ayrıntılı cevap verebılırım capımca. keşke arkadaşım olsaydın da, "hadi lenn çapsız herif ehueh" diyebilseydim =( dayanamadım yazıverdim bunu da böyle. arkadaş olalım mı?[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2007 Allahın tek yapacağı bana inanmayanları yok et tuşuna basmakken neden bu kadar uğraşıyorki bizi inandırmaya. Yani herşeyi bilen olduğuna göre kimin inanacaĞını kimin inanmayacağını zaten biliyor. Ha önüme sunduğu seçeneklere göre beni test ediyorsu bu herşeyi bilmediği anlamına gelir bu da onun herşeyi bilen tanımına ters. NEYSE DAHA ÖNCEDE DEDİM DİN KONUSUNDA TARTIŞMAK GEREKSİZ STRESS VE GERGİNLİK ORTAMI YARATIYOR VE TABİ Kİ Bİ SONUCA VARILMASI İMKANSIZ. [ Mesaj 15 Mayıs 2007, Salı - 18:27 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar