Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&haberID=346439 Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, isterlerse seçimi yapılamaz hale getirme imkanları bulunduğunu savundu ve ''5-10 bin bağımsız aday gösterdiğimizde oy pusulasını hangi zarfa, hangi sandığa koyacaksınız? İstersek seçimleri böyle kilitleyebiliriz'' dedi.
Rai_Guy Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 çakmağa osurarak alev de çıkarabilirsiniz
MrLevie Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 haha afedersiniz ama bir tarafımla gülüyorum bunlara ben. öyle birşey yaparlarsa seçim kanununa göre seçimler değil kendi mvlilikleri kilitlenir. zaten 550 tane mv seçiliyor nereye 5-10bin aday gösteriyorlar ya. rofl! edit: kim demiş parti diye? ben demedim? [ Mesaj 12 Mayıs 2007, Cumartesi - 18:19 tarihinde, MrLevie tarafından güncellenmiştir ]
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 MrLevie, parti değil bagımsız aday gösteririz diyorlar. Her bağımsız adaydan 10.000 YTL istersin yasa cıkarıp sdfds. 10bin aday nah gösterirler o zaman :D
Theghosthand Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Kitlesinde görelim bakalım.Tehtitle olmaz bu işler hala terörist mantığındayken seni meclise sokmak istemezler tabi.
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 demokrasiyi engellemeye çalışmak yasak değil mi? [ Mesaj 12 Mayıs 2007, Cumartesi - 18:04 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ]
MrLevie Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 mesajımı editledim:) ayrıyetten bu herifin soyadı değiştirilsin. Böyle Türk mü olur be alahalaya...
huun Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Yeni düzenlemelerle hiçbir şey kilitleyemezler. Eee hani ne oldu demokrat huun diyecek olanlara; " aga ben hep dirlik düzen taraftarı oldum " derim. 10 gün önce AKP vs CHP konuşuyorduk, bugün neler? Devlete günümüze uyar bir şekil verelim ve işimize bakalım derim ben. Zannedilmesin PKK ile ilişkileri kanıtlanmış insandan bozma terör yandaşları meclise gelsin diyor huun... Baykal diyor ki ; cumhurbaşkanını millet seçerse padişahlık olur. Aynı Baykal diyor ki; Cumhurbaşkanını meclis seçerse karışıklık!!! olur. YÖK başkanı diyor ki; Cumhurbaşkanını halk seçerse anayasaya aykırı olur. Ben şimdi düşünüyorum bu Cumhurbaşkanını kim seçecek arkadaş? Kafam karışıyor bu noktada benim. Tamam Tayyip, Apo ikilisi şeriatçı; peki cumhurbaşkanını halka seçtirmeyip DTP'yi mecliste kilit noktaya getirmek isteyenler neci? Çok ciddi söylüyorum bunlar benim siyasi endişelerim. Beni mümkünse şeriatçılıkla, İran'a gitmem gereken odun kafalı birisi olmakla suçlamadan önce bu endişemi yatıştırın; madem demokrasi var bu ülkede, di mi?
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Baykal Cumhurbaşkanını meclis seçerse karışıklık olur demedi. Lütfen çarpıtmayın insanları. Bu meclis seçerse karışıklık olur dedi. yanlış anlaşılmasın.
huun Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Ee zaten konumuz, önümüzdeki mecliste muhtemel sandalye sahibi DTP üzerine bir konu. Ben bugünü değil yarını düşünüyorum. Baykal, Tayyip davası değil bu. Birisi, bana Cumhurbaşkanını kim seçecek onu söylesin.
synorin Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 yeni meclis seçecek bu kadar basit saçma sorular sorup çarpıtma konuyu edit:imla [ Mesaj 12 Mayıs 2007, Cumartesi - 19:55 tarihinde, synorin tarafından güncellenmiştir ]
huun Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Yeni meclisin dediğine de bir itiraz gelmeyecek diyorsanız bence tamam.
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 tahminen yeni gelen meclis seçer. DTP de öyle birşey yapmaz yaptırmazlar yani. blöf blöf
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 tabiki olmaz, ama yeni gelen meclis gene ben yaptım oldu, halk ne derse desin ben kafama göre takılırım Artık seçildim ananıda al git derse orda gerçek demokrasi devreye girer. onun dışında seçilmiş, seçenine ve halkının iyiliğine isteklerine uygun işler yapan bir meclise kim ne desin ki.
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Kamuoyunda meşruluğunu tam olarak sağlamış, taze bir hükumetin seçmesini halkın seçmesine sonuna kadar tercih ederim. Halkın seçmesiyle sahip olduğu yetkileri baz alacak olursak, cumhurbaşkanı seçilen kişi ile hükumetin ayrı ayrı meşruluk iddialarında bulunabilecekleri çok bariz zaten, hele ki karşıt görüşlere sahiplerse ohooo. DTP için de yapılabilir ama teoride derim, onun önlemi mutlaka vardır, yoksa da yaratırlar. Tek zeki benim kafasıyla ortaya atılan fikirlerin hastasıyım, hukukun üstünden geçme çabasının da hastasıyım. Kısacası üstte de birinin dediği gibi, yaptırmazlar. [ Mesaj 12 Mayıs 2007, Cumartesi - 23:24 tarihinde, Griswold tarafından güncellenmiştir ]
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Hey allahım heeeyy heeey Daha her ile ayrılan belli kontejyan olduğunu bilmeyen adamlar meclise girmeye çalışıyor.
Werewolf Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Meclisi denetlemekle görevli birinin meclis tarafından seçilmesi bana anlamsız geliyor. Ya halk seçsin ya da kalksın cumhurbaşkanlığı vs. ne bileyim.
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 koskoca t.c.de böyle bişeye boyun eğicek?ufacık bi önlem bitirir olayı. bi gidin işinize denir böylesine.
sunthewhich Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Adamlar bug bulmuş, hemen patch'lenmesi lzm imo.
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Öncelikle DTP teknik olarak kilitleyebilir. Peki, iş bu noktaya neden geldi; Bu güne kadar bağımsız adaylar ayrı oy pusulalarına yazılarak onları seçenler mühürleyip o kağıtları seçim sandıkların atıyorlardı. Bu seçimlerde ise DTP'nin önünü kesmek adına bağımsız adayların da oy pusulasında yer almasına karar verildi. Bunun sebebi güneydoğu'da okuma yazma bilmeyen çok ciddi bir seçmen kitlesinin bir sürü aday arasında kendisininkini okuyup bulamayacağı için yanlış oy kullanmasına yol açmak. Öncelikle siyasi ahlak olarak bu son derece çirkin bir durum. Hepsini geçtim seçimden bir yıldan daha kısa süre önce yapılan değişiklikler normal şartlarda geçerli olmaz ama anlaşılan bu sefer de "anayasayı bir kez delmekten bir şey olmaz" diyecekler. Gördük anayasanın eleğe dönünce sonuçlarının ne olduğunu. Sen güneydoğuda hala DTP'nin aldığı oyun yarısını bile alamıyorsan bunu seçim kanunları ile oynayarak değil hatalarını düzelterek telafi edersin. Yoksa bunlar yüzeysel önlemlere, günü kurtarmaya yönelik nafile çabalar olarak kalır. DTP bu seçimde meclise giremese ne değişecek, seçmen kitlesi bir anda fikir değiştirip evet DTP haksızmış mı diyecek yoksa "Bakın bizi demokratik yollardan bile seçtirmiyorlar. Üstümüzde faşizan baskı kuruyorlar ve hakkımızı gasp ediyorlar" mı diyecekler. Peki bunları söyleyerek kendi tabanlarında çok daha güçlü hale mi gelecekler yoksa bir anda yok olup mu gidecekler. Yıllardır bu ülkede demokrasi var, hakkınızı mecliste arayın silahlı eşkiyalık da ne oluyor diyenlerin o adamların demokrasinin en önemli kurumunda yer almasına engel olmak için ahlaksızca oyunlar oynamaları ve bir şekilde sokmamak için bu derece yırtınmaları mı bizi barışa veya güneşli günlere götürecek. Benim çok ciddi şüphelerim var bu konuda. Ve aynı şekilde benim seçilmek isteyen DTP'li adaylar hakkında da çok ciddi şüphelerim var. Nasıl AKP demokrasiyi kendisine paravan olarak kullanıyorsa DTP'de demokrasiyi, barışı, kardeşliği paravan olarak kullanıyor. Bu seçimlerde öyle veya böyle DTP'li 15 ila 35 arası milletvekili meclise girecek. Bu her iki taraf için de çok ciddi bir sınav olacak. Göreceğiz bakalım yine Leyla Zana'nın bir önceki girişinde yaptığı gibi Kürtçe yemin benzeri provokasyonları olacak mı? Umarım Kürtler geçen seferden ve aradan geçen bunca yıl yaşananlardan gerekli dersleri almışlardır. Aynı şekilde umarım meclis de yer alacak diğer partilerde gerekli dersleri almışlardır. Bu adamların muhalif olacağı belli. Ancak meclis dışı muhalefetin çok daha acı sonuçları olduğunu, bu adamların meclis'de olmasının çok ciddi bir fırsat olabileceğini görecekler mi. Yoksa bu durumu bir felakete çevirmek için var güçleri ile uğraşacaklar mı? Bir ipte iki cambaz oynamaz derler ancak ortada bir den çok birbiri ile kesişen ip ve o iplerin üstünde ip sayısının kat kat üstünde cambaz var. Umalım da birbirlerini devirmek için çaba harcayacaklarına hep birlikte bu işi atlatmayı becersinler. Benim bu sefer esas beklentim bir şeyleri çözmeleri değil zira bu mevcut ortamda çok zor. Birlikte çalışmayı, birbirlerini gırtlaklamamayı öğrensinler yeter. Gelecek yasama yılı 550 milletvekili ile bitsin bence yeter de artar bile. [ Mesaj 13 Mayıs 2007, Pazar - 00:23 tarihinde, fedaykin tarafından güncellenmiştir ]
BlaCk Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 said: çakmağa osurarak alev de çıkarabilirsiniz rofl sallayan olmamışta cuk oturtmuş arkadaş.
Passanger Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2007 ben bu okuyamaz bulamaz yanlıs atar savını sacma buluyorum.Sayı saymayıda mı bılmıyorlar. Ayrıca elınde kurdıstan harıtası meclıste dolasan bırıne tekrar mılletvekılı secılebılme sansı veren sanlı hukumetımızıde kutluyorum. Yanlıs yapıyorlar destekleyın akp yı ne geregı var dtp falan en az dtp kadar ıyı calsıyorlar.
Öne çıkan mesajlar