Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yaşayan efsane : GOM Player!

Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

Son birkaç gündür tüm zamanımı Media Player Classic hegemonyası bitirici o programın ne olduğunu arayarak geçirdim ve diyebilirim ki abiler, GOM Player bu arayışınızda son nokta.Hem takılmadan , h234 müdür AC3 müdür gözünün yaşına bakmadan MKV'leri açıyor , hem eski bozuk videolarınızı gösteriyor (WMW , MPG gibi) , KM Player'in aman dediği MP4 formatıyla ve düne dek Real Player - Media Player Classic tekeli zannettiğimiz RM formatıyla bile kardeş kardeş anlaşıyor hem de P2P programlarıyla indirdiğiniz inmemiş filmleri de önizlemesini yapıyor , yetmedi mi , yetmez der gibi size DVD de oynatıyor , güzel arayüzü ile media Player Classic'den sıkılanlara ilaç oluyor : KM Player her ne kadar gelişmiş kullanıcılara hitap edişi gibi bir imaj oluşturup AVI ve OGMlerde başta güzel sonuç verse de GOM Player'in başta saydığım diğer özelliklerine cevap veremeyişiyle 2. yarının ilk dakikasında boş kaleden gol yiyip maçı kaybediyor maalesef.KM Player serbest geliştirmeli bir araç olması , iyi niyetli bir çalışmanın ürünü olması ve halen gelişmesiyle umut vadetse de şu an itibariyle GOM Player'in yanından bile geçemiyor.

Akuma'nın notu : Hem sistem dostu hem gelişmiş bir "tek programda , hepsi içinde" Codec - Player seti isteyenler GOM Player'de buluşmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

KM Player'deki filtre sistemi daha karışıktı ama burada sadece minimal sayıda bir filtre ayarı var.Aklına gelecek her tür filtreyi birkaç seçenekle aktif edebiliyorsun.KM Player'den göze takılan bir filtre sistemi eksiği yok yani.

MPG'lerle WMW'lerle falan uğraşıyorsan biliyorsundur belki : KM Player bazı dosyaları kontrastını zıtlaştırarak veriyor o yüzden bu tarz her tür küçük dosyada tekrar tekrar filtre ayarlaması yapman gerekiyor.Burada öyle bir olay yok.

KM Player MP4 uzantılı videoları gösteremediği gibi tüm codec'lerin tam olsa bile MKV dosyalarını video ve ses senkronu bozuk olarak gösteriyordu (birisi daima ileride oluyor) Burada asla böyle birşey yaşamadım

Asla çöktürmedi makinamı ayrıca , hiç sistem kasmıyor.

Gelmiş geçmiş en iyi Player programdır diyem anlayın. (Menülerinin Türkçe'leştiren paketle son sürümünü türkçe olarak kullanabilirsiniz üstelik)

[ Mesaj 11 Mayıs 2007, Cuma - 19:44 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

BSPlayer'ın halen kullanılmasına anlam veremiyorum.
Mis gibi Media Player Classic var, herif herşeyi yapabiliyor.

Merak ettim, bu GOM'un MPC ve VLC'den ne farkı var?
Yani MPC zaten her duruma yetiyor.
DVD'leri oynatıyor, FLV'leri çalıştırıyor, SWF'leri çalıştırıyor, MOV'ları çalıştırıyor, MPG'leri çalıştırıyor, OGM'leri çalıştırıyor, MKV'leri çalıştırıyor, MP3'leri çalıştırıyor, WAV'ları çalıştırıyor, WMV'leri çalıştırıyor, OGG'leri çalıştırıyor, AVI'leri çalıştırıyor... gördüğüm herşey Media Player Classic ile çalıştırılabiliyor.

Belki tek eksikliği winamp/windows media player gibi bir playlist olmaması. ama bunun dışında videolar için tek tercihim MPC.

[ Mesaj 11 Mayıs 2007, Cuma - 20:08 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bs playeri kullanıyorum, çünkiiii bs player winamp plug-inlerini kullanabiliyor
dolayısıyla bsplayerda dfx kullanabiliyorum
buda filmlerde inanılmaz ses kalitesi anlamına geliyor.saygılar sevgiler.
not:herşeyi açan player olarak altyazıda destekleyen vlc player kullanıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

bs pro da reklam şeyleri çıkıyor ama cracklersen yokoluyolar
eski sürümlerini bulursan zaten yok onda öle şeyler
bilgisayarına zarar gelmiyor hiç bir türlü

bs player hızlı, ayarları daha az karışık, sorunsuz
nefret edilcek neden kullanıldığı anlaşılmayacak bir program asla deil
gom playeri da denedim ama bs player bana daha kullanışlı geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

BSP Player'de asla gerçek anlamda bir MKV desteği olmadı.Üstelik bu tür dosyaları açmak istediğimde birçok kez makinamı göçerttiğini hatırlıyorum.Üstelik BSP Player ne yaparsan yap , gömülü altyazılı ve ses katmanı olan bir MKV dosyasındaki sesi ve altyazıyı gösteremez.Ama GOM Player h264 standardında riplenmiş bir MKV dosyasını bile AVI açar gibi açıyor , ve gömülü katmanları direkt görüyor.

(Not : Gömülü katmanlar her MKVde değildir ama bu tarz bir katman barındıran dosyayı asla BSP Player'de düzgün göremezsiniz.Ya makineyi kitler ya da katmana ulaşamazsınız)
Sosyal ağlarda paylaş

Madem bu kadar çok sevdiniz GOM player'ı bende denedim. Fakat BSplayer ile izlediğim altyazılar GOM player'da senkronu tutmuyor. Gözümde baya puan kaybetti :)

edit: ayrıca altyazıları otomatik tanımıyor.

[ Mesaj 12 Mayıs 2007, Cumartesi - 14:37 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Sekron tutmuyorsa ayarları default'a geri çek. (Biri belki Frame Rate ayarını değiştirmiştir) Ben şahsen hiçbir yerde senkron tutmuyor diye problem yaşamadım.

Altyazıları otomatik görmüyor demişsin.Video dosyası ile alyazının ismini aynı yap mesela :

akuma_blade.mkv için akuma_blade.sub (Gerçi videonun olduğu klasörde benzer isimde altyazı ve video dosyası varsa onu otomatik aç ve listeye al diye ayarı da var)

Bazı DVD rip MKVlerden Aegis sub programıyla sökülmüş altyazılar GOM Player'a uyumsuzluk yapabiliyor ama şu şekilde halledebilirsiniz : .srt uzantılı dosyaya gelin sağ tık yapıp birlikte açın notepad'i seçin , açılan metni komple kopyalayıp bilgisayarınızda olan başka bir .sub uzantılı dosyanın tümünü seçip silin , kopyaladığınız metni buraya yapıştırın.Aegis sub uyumsuzluğu bu şekilde halledilebiliyor.

[ Mesaj 12 Mayıs 2007, Cumartesi - 21:59 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
az bir baktımda pek beyenmedim. The KMPlayer 'ı kullanıyorum hala.

edit : anladığım kadarıyla gom extarnal codeclerle çalışamıyor. KMPlayer çalışıyor. KM player Winamp ile DScaler pluginlerini de çalıştırıyor. Alt yazı editörü falan da var. 3 ghz işlenci isteyen high quality presetini açınca çok fark ediyor gerçekten.

[ Mesaj 13 Mayıs 2007, Pazar - 11:10 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

KM Player'de MKV açmak gerçek bir dert ama GOM Player hiçbir dosya tipinde ne senkron sorunu verdi ne de makineyi taktı.KM Player kullanıyorum memnunum diyene lafım yok , ama zaten BSP Player'in versiyonu spy'siz son versiyonudna (2 yıl önceki olması lazım) gömülü ses ve altyazı katmanları tanımlanamıyordu.GOM bu tür bir sorun çıkartmadığı , 5.1 ses düzenleri için ayarlanabildiği ve Codec aratmadığı için tavsiye ettiğim bir Player.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kısaca eğer sadece film izliyorsanız GOM kullanın ama ben yüzlerce farklı girdi-çıktının kontrolünde olmak istiyorum ffdshow gibi şeyler kullanmak istiyorum , teknik adamım diyorsanız KMPlayer kullanın.

Codecleri doğru ayarlayınca .mkv dosyalarında hata vermiyor KMPlayer ; ama ayar gerekiyor , pek son kullanıcıya yönelik değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben BS Player 2.0 çıkana kadar kullanıyordum sonra spyware eklediler bıraktım. Gerçi pro versiyonunda yok spyware ama artık zaten geride kalmıştı bsplayer. Sonra VLC Player'a geçtim. Yanınada WMP Classic kurdum, her işi yapıyorum. İlla tek player olsun diye bir derdim yok, biriyle sorun yaşarsam diğeri kesin çözüyor. Şu GOM'uda deneyeyim bari.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...