Black-ice Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 yaw şimdi yeni bilgisayar topluyorum. alışmışım direk amd çift çekirdek 5000'i dayadım. bazı yerlerde yok intel daha iyi falan dediler. giriyim şu intellere bakayım dedim bişey anlamadım ki core duo bilmemneler uçmuş bu intel.:) biraz bilgi verebilirmisiniz? ya da amd çift çekirdek 5000 ayarında intel neye denk geliyor falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 şöyle yardımcı oliim.. yukarıdan çeşitli testlerde cpu'ların sıralanışına bakabilirsiniz. bence uygun fiyat arayanlar için hala amd daha iyi seçim. özellikle hem x2 4000+ civarındaki cpu'ların fiyatları, hem de AM2 anakartların fiyatları çok uygun bu aralar. ama paraya kıyıp en sağlam makinayı toplamak istiyosanız, o zaman intel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Intel daha iyi su aralar, bu da AMD'nin satislarini baya dusurdu ve cok indirime gittiler, onun icin fiyat/performans olarak AMD daha iyi suan. Sadece performans olarak en iyisi Core2 Duo ama, iyice kesenin agzini acip Quad Core almayacaksan yani :p Core2 Duo 2.4GHz (E6600) iyi mesela, hem fiyati asiri abarti degil hem de oldukca hizli. Sorunsuzca 3.24'te kullaniyorum ben, fazla da ugrasmadim su sogutma falan alip. [ Mesaj 09 Mayıs 2007, Çarşamba - 22:41 tarihinde, Baggio tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 amd genelde inteli performans olarak bi model arkadan takip eder, e zaten intel'e verdiğin paraya amd'n,n bir üst modelini alırsın rahat rahat. amd iyidir candir, örenci insanın genc insanın dostudur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 bence böyle genellemeler yanlış, zira 64 bitler konusuna amd çok daha hızlı girmişti hatırlarsanız. her bilgisayar alınacağı zaman üşenmeden son durumu değerlendirmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 testleri inceledim. 6400 ile amd5000+ zaten başa baş gidiyo oyun benchmarklarında falan. 6600 ise baya bi fark atıo. bi 50-60 dolar daha verip bunu almak galba bayağı mantıklı. sağolun yardımlarınız için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 AMD'den uzak durun. Aman haa. İnanılmaz kötü ilerliyorlar 1 senedir ve önümüzde ki 1 sene boyuncada AMD kesin almayın pişman olursunuz. Nedeni şu: çok hızlı soket değiştirmeye başladılar. Ben geçen sene s939 almıştım, şimdi işlemci bulamıyorum resmen. AM2 soket'e çıkıyor hepsi. Ama oda kalmadı, hadi AM2'ye geçelim desek adamlar yeni soketi çıkaracak önümüzdeki aylarda. E nooldu upgrade olayı yine yalan olacak. O yüzden paşa paşa core 2 duo alın, gelecekteki işlemcilerlede uyumlu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 doğrudan bütçeyle alakalı dendiği gibi, şahsen gene amd & ati alacaktım ama ikisi de çuvalladı bu sene. eğer 8800gts filan alırsam ona uygun intel düşünüyorum. bir de gene tom's hardware sitesinde değişik işlemcilerle değişik ekran kartlarını denemişler, ati ile amd, nvidia ile intel beraber daha iyi sonuç vermiş genelde. aklınızda bulunsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
druenler Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 ya birakin allahaskina. hep populerin karsisina cikariyorlar bir tane ondan sonra ver coskuyu. uzun sure hardware den ayri kalinca son topladigim sistemde amd ve ati ikilisine el atim dedim 400000 test sonucuna gore. oyle bir pisman oldum ki.. hele ekran karti yedi bitirdi beni, yani bildigin kartin sorunu degil, tamamen chipsetin ati olmasindan dolayi. cok oyun oynarim ve sorunlarin %99 u oyunlarda oldu. sanirim aldigim zamanda chip'de ekran karti testleri vardi o ayin (chip in etkisi olduguna gore piskolojik sorunlarim varmis o zaman) 9600xt sinifinin birincisi, yok bilmem fiyat performans super. kurmuslar 2 tane oyun al sana 20 ekran karti testi. her zaman bu boyle oldu, hep tekelin karsisina suruyorlar bir tane ondan sonra tavsiyeler yagiyor. adam win xp kullanirken "linux xxx de daha iyi onu kullanin" diyor. gf cok populer ya, napsin marjnal olacaz diye siz ati kullanin daha performansli. ulan lavuk, illa gf populer ve daha cok kisinin tercih ettigiyse bu onun kotu oldugunu mu gosterir. tekelin karsisinda "bunu kullanin" demek vardir, bir de yalan soylemek. ha bazen durumlar degisir. mesela ie cok cok populer (lan windows ile default geliyor olacak tabi) ama kesinlikle operadan veya firefox dan iyi degil. onceden iyiydi elbette ama simdi isler degisti. gerci bu biraz farkli kulvar. burda gorus belirtenlere degil lafim bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 5 gün önce konfigürasyon değiştirdim, çok mutluyum ^^ Intel p4 2.4GHz -> Intel Core2D 2.4GHz e6600 Asus p4pe2-x anakart -> Gigabyte DS3 (quad core destekli!) Ana bileşenler bunlar ekran kartı fazla abanamadım malum öğrenci işi değil o ekstrem kartlar :( 7300gt sonic'te karar kıldım ve aldım. 1 GB 667MHz Kingston ram takviyesi ve 320 GB sata2 NCQ 16mb cache 'li hdd ile beklemediğim performansı yakaladım. Yaklaşık 2-2.5 sene civarı yeterli bu pc ama arada ram takviyesi ve ekran kartı değişikliği iyi gider. Anakartta quad core almışken bir de işlemci atarız yanına d: Birde şu anda Directx 10 balonu var, yazılım ortada yok ama ekran kartları havada kapılıyor. Hangi mantığa dayanarak bunu yapıyorlar çözebilmiş değilim. Zaten o balon yakında patlayacak gibi ama en iyisi bekleyip görmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Directx 10 var. Vista alıyorsun içinde Directx 10 geliyor. Zaten directx10 XP'ye çıkmayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 AMD 64 bit'e bir girdi darma duman etti Intel'i. Dual Core'ları yakıp yıktı Intel'in Core2Duo'dan önceki işlemcilerini. Sonra Intel mimari üzerinde geliştirmeler yapıp AMD'yi geçti bu sefer. Sürekli böyle gidiyor zaten. AMD geçiyor intel ucuzluyor, Intel geçiyor AMD ucuzluyor. AM3 2008'de çıkacak. Yanlız şöyle bir kıyak yapmayı düşünüyorlar. AM2 CPU'lar AM3'e olacak. Ama AM3'ün özelliklerinden yararlanılamayacak o ayrı. Ama en azından bir önceki teknolojinin cpu larını desteklemesi güzel olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 said: Birde şu anda Directx 10 balonu var, yazılım ortada yok ama ekran kartları havada kapılıyor. Hangi mantığa dayanarak bunu yapıyorlar çözebilmiş değilim. Zaten o balon yakında patlayacak gibi ama en iyisi bekleyip görmek. crysis ve unreal tournament yıl sonunda çıktığında dx10 patlayacak evet ama balon değil bomba gibi. bütün o dx9 kartlar 6 aya çöp olacak. 6 ayda bir kart değiştiren varsa kendi bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Directx 10 hala geliştirilme aşamasında. Yazılım yok derken ki kastım dx10 kullanan yazılım. Grafik tasarım programları, oyunlar vb... Bende dört gözle Crysis'i bekliyorum . Hatta bir iki örnek vereyim ama bunların üzerinde oynanmadığını kim bilebilir?¿? Dx10 görüntüleri: [spo] 1 2 3 4 [/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 DX10 kolpa değil, aksine en büyük adım. Artık görsellik DX8'den DX9'a geçişten kat kat daha iyi. Crysis ve Unreal T ile piyasaya düzgün giriş yapar anca. Sonra yayılır. Muhtemelen Team Fortress 2, Portal ve Episode 2'de DX10 olarak çıkacak, çaktırmadan geliştiriyorlar. Zaten DX10 demolarının testi Day of Defeat: Source ile deneniyordu, onada update çıkarırlar. Deli gibi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar