Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

...

massosoit

Öne çıkan mesajlar

@massosoit: Cem Yılmaz'ın bir gösterisinde söylediği birşey var. Maçlarda kafası alttan çıkıp reklam yapınca, "maç izleyemiyoruz neden çıkartıyorsun kafanı" diye insalar kızmışlar, o da "o parayı sana verseler kafanı nereden çıkartacağını şaşırırsın" demiş. Aynı şekilde Feto gibi insanların inançlarını ve duygularını suistimal ederek korkunç derecede zengin olan bir insan parayı verince ne diyeceklerini şaşırırlar..
Sosyal ağlarda paylaş

Bu videoyu daha önce izlemiştim.
Ancak topiği şimdi farkettim. (...) gibi bir başlık olmasından dolayı da olabilir tabii.
Topiğe geç katıldığım için yazdıklarım okunmayacaktır belki, ama yine de söyleyeceğim birkaç şey.

Fetullah Gülen'e şu ülkede en çok destek veren kişi Turgut Özal olmuştur. Turgut Özal'ın kişiliğini şu an Yeni Şafak, Vakit, AKP ve Fetullah Gülen devam ettirmektedir.

Fetullah bir ara Süleyman Demirel'le kavgalıydı. Daha sonradan barışmışlar.

Videoyu tam olarak izleyemedim. Dayanamadım zaten. Ama gözüme çarpan bir iki kısım oldu.
Birincisi, Süleyman Demirel'in Fetullah'a ödül vermesi. Bu ödülü vermesi, Fetullah'ın çok iyi olmasından değil, Demirel'in Fetullah'la anlaşması zorunlu olduğundan verdiği bir nevi "barış çubuğu" görevi gören plakettir.
İkincisi, Barış Manço'nun, diğer ülkelerde okul yapılmasını övmesi. Bunda direk Fetullah'a övgüye raslamadım. Belki Fetullah'ın eğitim politikasından bile haberi yoktur. Sadece okul yapılmasını övmüştü.
Üçüncüsü, Cem Karaca oldu. Cem Karaca'nın Fetullahçı olmasa bile, Fetullah sevdalısı olduğu bilinen birşey zaten.
Şöyle birşey hatırlıyorum. Sol-Sağ çatışmaları dönemlerinde, Cem Karaca sağı, Barış Manço solu tutarmış. Kesin bilgim yok ama o dönemleri görmüş kişiler daha düzgün bilgi verebilir bu konuda.

"Fetullah Gülen'e vatan haini diyorsunuz da, bunlar bunlar bunlar da mı vatan haini" gibi birşeyler yazmışsın.
Barış Manço - Cem Karaca siyasi birer düşünür veya araştırmacı felan değiller. Bu yüzden dedikleri pek önemli değil. Daha çok sanatları ön planda olmuştur bence.
Turgut Özal-Türkeş-Demirel-Ecevit bunlara gelirsem,
Bunlar politikacı sonuçta, kendilerini alaşağı edebilecek olaylardan uzak kalmaya çalışırlar. Mesela Refah Partisini gördük, adamlar bombalandı resmen, alaşağı edildiler anında.
Turgut Özal zaten Fetullahçı. Demirel, Fetullah karşıtı. Ecevit'in kesin bir yargısı olduğunu bilmiyorum. Türkeş'i de unuttum gitti zaten. İyi birşeyler yaptı mı, hatırlamıyorum. Ancak ülkücülük faaliyetlerini en çok arttırmış kişinin Türkeş olduğunu düşünüyorum.

Neyse işin sonucuna geleyim.
Fetullah Gülen nedir?
İslam'ın bir dalı olan Sünniliğin bir dalı olan Nakşibendiciliğin bir dalı olan Nurculuğun bir dalı olan Fetullahçılığın yaratıcısıdır.
Şimdi bunlara kısaca gözatalım.
İslam iyidir güzeldir hoştur. Muhammed aracılığıyla yollanmıştır.
Sünniler Allah korkusuyla yaşar ve ümmetçiliği savunur.
Nakşibendi tarikkattır.
Nurculuk, Atatürk düşmanı Said-i Nursi'nin üretimidir.
Fetullahçılık da, Said-i Nursi'nin öğrencisi Fetullah Gülen'in üretimidir.

Bu 4 unsuru detaylısıyla, incelerseniz, altında ne kadar derin şeyler yattığını daha iyi farkedersiniz.

Ancak, Nakşibendicilik ve Nurculuğun devamını üstlenmiş Fetullah Gülen, her ne kadar "sevgi kelebeği" olarak gözükse de, onun asla iyi birisi olduğuna inanmam.
Takiye diyorlar bu işe.
İyi birisi gibi gözüküp, tam tersini yapmak.

Dikkat ederseniz, adam ABD'de yaşıyor?
Neden? Şeker hastalığından bahsediliyor. Azıcık tıbbi bilgisi olan kişi güler geçer buna. Şeker hastalığı öyle yatalak felan etmez adamı. Kalkıp gelebilirsin Türkiye'ye. Neden gelmiyor?
1- Buraya geldiğinde hapise düşmekten korkuyor.
2- Utah'ta CIA'in emrinde Türkiye'de Ilımlı İslam Devleti kurup, ABD'nin eline sunmak için çalışıyor.

Madem bu kadar iyi bir insan da Türkiye'ye gelmiyor?
Onun yerine Zaman, Samanyolu TV, Samanyolu Koleji gibi unsurlarla zemin hazırlıyor? Neden Fem Dersanelerinde İslami dayatmalardan bahsediliyor?

Hep bunlar onun iyi bir müslüman olmasından mı kaynaklı?
Yok canım.
Keriz değiliz biz burda...
Sosyal ağlarda paylaş

Bir şey eklemeyi unuttum.
Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu.
Bunlar Din-Tarikat-Ticaret karşıtı düşünceleri ve bu konuları araştırdıkları için öldürüldüler.
Neyse ki halen Mustafa Balbay ve Hikmet Çetinkaya gibi kişiler var...
Sosyal ağlarda paylaş

Gülen'i bilmiyorum fakat öbür cemaat liderlerinin Türkiye'ye girememesinin nedeni, yurtdışında okudukları dönemde yaptıkları paralı askerliğin Ordu tarafından kabul edilmemesidir. Bu insanların Türkiye'ye adım attıkları anda hangi işlemlere maruz kalacağını, herkes tahmin edebilir. Yani gerçek sebebin sağlık olduğunu sanmıyorum ben.

Edit: Fetullah Gülen Nakşibendiliğin devamını üstlenmemiştir, Nakşibendilik birçok kola ayrılır.

[ Mesaj 08 Mayıs 2007, Salı - 21:47 tarihinde, Aragorn tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Şimdi bende ilk önce abso nun verdiği linki izledim,vay aq dedim adama bak ne şerefsizmiş milleti uyutuyomuş dedim.
sonra youtube nin yan tarafdaki birkaç linkede baktım ve benim verdiğime rastladım.

Yav dedim şimdi demirel-özal-ecevit-mesut-M.ali birand-cem karaca-barış manço vb.... liste uzuyor. benden herhangibir internet kullanıcısı kadar bi halttan haberleri yokmu dedim.

Yani ben doğruyum onlar hep yanlış.
sonra biraz daha bakınim dedim ve r.muhtar-gülen konuşmasına rastladım.haaa orda adam yalan söyluyo diyip inanmaya bilirdim çok rahat abso nun linki izledikten hemen sonra r.muhtar la yapılan tel görüşmesini izleseydim.
Ama ilk verdim liki ilzledim için okadar adama cia ajanı,vatan hainin yakıştırması yapamadım.

şurda çok pis bir takiye seziyorum ben.

ulan şu fetullah beni iyice paranoyak yaptı, iyi mi.
heh.

hemen izah ediyim.
başta "bakın bakın, siz yanlış biliyorsunuz, vatan haini felan değil, ne güzel anlatmışlar adamı" diye bir mesajla giriş yapmışsın.
sonra da, "yav arkadaşlar ben öyle demek istemedim, aslında olaya tarafsız bakmak istiyorum" felan gibi bir takım kıvırtmalara girdim.

takiye seziyorum, paranoyak oldum.
imdat. kurtarın beni şu fetullahtan.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fetullah Gülen Nakşibendiliğin devamını üstlenmemiştir, Nakşibendilik birçok kola ayrılır.

nakşibendiciliğin devamı derken, yeni bir kol olduğunu kastettim zaten.

tekrar gözden geçirirsek,
sünnilik islamiyetin bir dalı, nakşibendicilik sünniliğin bir dalı, nurculuk nakşibendicilğin bir dalı, fetullahçılık nurculuğun bir dalı.

[ Mesaj 08 Mayıs 2007, Salı - 22:13 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

İlk 11 dakikasını izledim de, AKP milletvekili olmayan, Zaman köşe yazarı olmayan, Fethullah yandaşı olmayan bir tek Ecevit'in, bir de Sinan Erdem'in konuşması vardı. Ecevit şairlerden bahsettiklerini söylüyor bir telefon konuşmasında, Sinan Erdem Futhullah'ın evindeki koşu bandından bahsediyor.

Aaa yürüyormuş Fethullah, pardon, çok yanlış değerlendirmişiz.

Var mı geriye kalan 42 dakikada başka bir şey? Fethullah'a 42 dakika daha boş yere zaman ayırmak istemiyorum eğer böyle devam ediyorsa.

Edit: Ve evet, önyargılı izliyorum gayet, memnunum da.

[ Mesaj 09 Mayıs 2007, Çarşamba - 00:28 tarihinde, Spidee tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

"Fethullah Gülen'i Anlatıyorlar" ı gördüm direk kapadım.izlememe gerek yok,adamın ne olduğunu biliyorum.ilk mesajda verilen isimlerin dedikleri fikrimi deği$tirmez benim.adamlar zaten muhtemelen sadece i$ine gelen kısımları kesip almı$ ve iyi biriymi$ gibi göstermeye çalı$mı$lardır.tipik beyin yıkama, benim için.
Sosyal ağlarda paylaş

daha video yu acmadan evin ici nur doldu bende bi tuhaf oldum bı hafıfleme nasıl desem bı huzura erme durumları oldu

huuşu ıcınde 30 sn kadar seyrettıkten sonra kotama yazık deyıp kapattım ama o 30 sn bıle yettı bana artık bende hıdayete erdim bende dogru yolu buldum hepinize tavsiye ederim

sizlere soyluyorum sizde imana gelin hep beraber zikir edelim.

İmana gelinnnnnnnnnnnnn
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...