Apache Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 bazen kalktıgımda yüzüm gözüm sismis oluyor.niye yatarken böyle bir tepki veriyor vücut,sebebi nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CwzX Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 evet bende de var bu olay. özellikle de alkol aldığım gecenin sabahında daha belirgin oluyor ya da bir önceki gün çok yorulmuşsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 aynen dun aksam alkol aldım sabah kalktım yuz goz sısmıs balon gıbı hıssettım kendımı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Ödem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 ya alkolden ya da çok uykudan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 iste ya alkolden,ya cok uykudan ama oluş sebebi nedir,onu merak ediyorum. yani böyle bir reaksiyon niye gösteriyor vücut? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 yoo benim bazı sabahlar gayet normal 11de yatıp 6,30da kalktığım halde yüzüm 2 katı büyüklüğüne çıkıyor :D japon gibi olabiliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
attackhan Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 karaciğer ve dolaşım sisteminin alınan maddelere ve yorgunluğa karşı verdiği bi tepki. özellikle alkol, stres ve 321387 saat pc başında odaklanma göz çevresine aşırı zararlı. şişme olayı da göz çevresinden başlayıp yüze yayılıyor. bir parça buz veya kaynatılmış maydanoz suyunu(çok kocakarıca ama meragetmeyin diyetisyen onaylı =) ) göz çevresinde gezdirmek şişliklerin inmesine yararlı. ha fayda etmiyorsa ve durum kronik ve rahatsızlık vericiyse kalp damar servisine başvurmak yararlı. bide ufak bi dipnot spor bu tür dengesizlikleri geçirmede en etkili yöntem. saygılar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 attackhan fenomensin abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 bende 1 saat az uyuyim yüzüm iptal oluo bütün gün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2007 alkolden olabilir,aspirin ya da aldığın herhangi bir ilaca karşı vucudunun verdiği bir tepki olabilir. dikkat ediceksin neden sonra sık sık tekrarlıyorsa bu göz şişme olayı,daha az alıcaksın o her neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Vücutta ilk göz şişer çünkü burdaki dokuların yapısı diğerlerine göre buna daha müsait. Yoksa sadece gözü şişiren bir durum yok ortada. Eğer böbrek hastası, karaciğer hastası falan olsaydınız yine önce gözünüz şişer, daha sonra tüm vücudu yayılırdı. Ama alkoldan yada başka şeylerden dolayı şişme daha minör bir durum olduğu için başka yerlere yansımıyor. Bununda sebebi kanın sıvıyı damar içinde tutan özelliğini kaybetmesinden kaynaklanıyor. Merak ediyorsanız buradan yola çıkarak araştırabilirsiniz. (Bkz osmotik basınç, bufissür, albümin) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Tamamen atmasyon olarak cevap vermem gerekirse Yerçekimi dicem :) Vucudumuz yakata duracak sekilde sıvı basıncını ayarlıyor ama biz yatınca denge menge kalmıyor kafamıza her türlü sıvı hucüm ediyor. Biz uyanıyoruz aboo davul gibişişimişim diyoruz ve soğuk suyu bi vuruyoruz damarlar büzüşüyor sıvılar geri gidiyor hem damar hem yerçekimi ile. Attım mı iyi atarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 şeytanlar yalıoo ya :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 said: Tamamen atmasyon olarak cevap vermem gerekirse Yerçekimi dicem :) Vucudumuz yakata duracak sekilde sıvı basıncını ayarlıyor ama biz yatınca denge menge kalmıyor kafamıza her türlü sıvı hucüm ediyor. Biz uyanıyoruz aboo davul gibişişimişim diyoruz ve soğuk suyu bi vuruyoruz damarlar büzüşüyor sıvılar geri gidiyor hem damar hem yerçekimi ile. Attım mı iyi atarım. Dogru aslinda.Kan yatinca tum vucuda orantili dagiliyor.Yuz cevresi de daha hassas oldugu icin dogal olarak sisme gozleniyor.Uyandiktan birkac saat sonra yuzumuzun tekrar normal hale gelme sebebi de budur.Tabi eger surekli bas asagi durmuyorsak:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bjork Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 @bLackcha0s hahaha... :D Abi geçmişe götürdün beni.. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 lenf sisteminin görev yapamaması da diyebiliriz..doku sıvısının bir kısmını kan damarları alırken yeteri kadar alamaz çünkü protein ozmotik basıncı bunu engeller(starling hipotezi diye aratsın merak edenler)..dolayısıyla lenf sistemi diye bişi vardır.ayrı bir damar sistemidir. geri emilim gerçekleştirirler.ancak yerçekiminin tersine doğru çıkarması gerektiği için ve basınç diye birşey olmadığı için sadece etrafındaki düz kasların kasılması yardımıyla çalışır..uyurken hem yatay olarak durduğunuz için hem de kas çalışması minimuma indiği için lenf sisteminde de yavaşlama olur..doku sıvısı yeteri kadar boşaltılamadığı için şişme olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar