Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6 Mayıs 1972 ve Bursa Nutku

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

Atatürk'ün bunları söylediğine dair bir kanıt olsun olmasın önemli olan bu içeriğin doğru olup olamayacağıdır. Vatanı için padişaha baş kaldıran, kendisini destekleyenlerin sayısı karşı çıkanlardan azken bile canla başla savaşan, hilafet isteyenlerin sayısı cumhuriyet isteyenlerden çok ama çok daha azken bir çok isyanı göze alarak Cumhuriyeti getiren bir kişiden bahsettiğimizi unutursak evet bu nutuk Atatürk'e ait olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

anarsist gecinen kemalist sozcugu klavyemin başında öldürdü bir kere fecii kavram karmaşası,bilgisizlik var.

anarşizm düzensizlik isterken kemalizm in özünde devletçilik gibi bir ilke vardır.

anarşizm boktur.

bursa nutku söylenmiştir,zamanın yüksek mevkii leride bunu doğrulamıştı zaten daha bunun üzerine 'doğru mu acaba lan' tartışması yapmak kişinin kendine yaptığı boşa zaman kaybından başka birşey değildir.

bursa nutku rejimi korumayı öğütler,elbet ki rejimin resmii koruyucu merciileri yanlışlıklara yönelecektir bunu düzeltmek size düşüyor deniliyor,buna bok sürmeye çalışanlar zamanında komünizm i tehlikeli görüp bunuda aşıp Atatürkçülüğü öldürmek isteyenlerdir.

Menderes zamanından başlayan kemalizm öldürme çabaları şu zamanlara geldiğimizde büstlere saldırılar,okullardaki gençliğe hitabe ve istiklal marşlarının görünemeyecek kadar küçültülmesiyle devam etmiştir.meb in iki ay önce çıkardığı yeni sistem ile istiklal marşı ve gençliğe hitabe nin puntoları dibinden bile okunamayacak kadar küçültülmüştür.

financial times ın bu ayki kapağında 'türkiyenin en liberal yönetimi akp' diye ön sayfalardan verdiler.liberal ülkeyi pazarlar.büyük pazarlamacı tayyibus'un dediği gibi 'ben ülkemi pazarlamakla mükellefim.'şimdi bu kafadaki adam kemalizm e düşman olur neden olur? devletçiliğe karşıdır çünkü,devlet idaresinde bir tane masanın olması açık pazarın karşısındaki bir barajdır,duraklatıcıdır.patide bu konuda benden çoook daha bilgili insanlar var bu konuda onların yorumlarını bekliyorum ancak bu durum temelinde böyledir.

bursa nutku açık pazarıda korkutur,büyük şirketler istemezler bursa nutuklarını.çünkü üstü kapalı bir şekilde 'devletçi olun,değerlerinizi başkalarına satıp yok etmeyin.' der.bugün büyük holding şirketlerinden koç mesela devletçi militanların kendilerine düşünce olarak saldırılmasını istemez.zaten bir avuç kalmış devletin tekelindeki büyük şirketlerde elden çıktı ve bursa nutku da gerçekleşmiş oldu gerçekçiliğini en azından buradan görebiliriz.

bursa nutku yoktur,götten sallamadır demek liboşluğa destek vermek dışında hiçbir değer taşımıyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca yüzde52 gibi ezik ve özenti grupların amacı devletçilik değil yönetimsizliktir o sebepten yanlış anlaşılmasın.koç a saldırmalarının içeriğinde 'biz birşeye tutunamadık,tutunanlarıda sindirelim' mantığından,kaosa sürükleyici tavırlardan başka hiç bir şey değildir.

yuzde52 ler populıst gecıcı cocuk aktiviteleridir,bursa nutku ise yol gösterici,akıl açıcı nitelik taşır.
Sosyal ağlarda paylaş

aklı olan insan yazıyı okur,günümüz türkiyesine bakar ve ilerici görüş nedir oradan bile çıkartır.

ama kıcıyla okuyan her seye kulp bulup dibe ceken,her ilerici dusunceye saldıran kendı batagına ceken ınsan zaten hıcbırsey yapamaz.ancak bos bos konusur.

1 mayıs sırasında kahve icerken polisten tokat yiyen yazar,'kahrolsun insan hakları' diye yürüyüs yapan polis teskilatı bile bir örnek teskil edebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

evet kurduğu düzene 'taş ve sopayla' karşı gelenleri astırmış birisinin anarşizmi desteklemesi cidden mantıklı..

MI ACABAAA??!

lol demokrat parti'nin bahsi geçmiş de ilk önce onlar chp'ye karşı kullanıyor bunu. zira sakız gibi kim çekse uzayacak sözler. sonra da chp onlara karşı kullanıyor. sonrasında ne zaman muhalefet malzeme bulamazsa buna sarılıyorlar çünkü herkes cumhuriyetin gerçek savunucusu addediyor kendini iktidar hırsı ve çıkar kaygısı baskın gelince.

akp muhalefete düşerse onlar da kullanabilir yani hiç şaşırmam. serseri mayın gibi, kim tutarsa.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Arslan ve daha niceleri ülkeleri uğruna, özgürlükleri uğruna, insanları uğruna, kardeşçe yaşam uğruna, Ataları uğruna savaştılar.

Birisi bana bu kısmı uzun uzadıya açıklayabilir mi?
Cidden.
PM olur, thread aracılığı ile olur.
Yani "ne alakası var" demekten alamıyorum kendimi hiç kusura bakmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

soulless yeni gördüm mesajı, sam bize demokrasiyi sindiremediğimiz için kırılıp gitti sanırım, ben cevap vereyim

nesini açmak gerekiyor o mesajın? Atatürk muhtelif olaylarda kurduğu hatta kurmakta olduğu düzene karşı ayaklananları kılıçtan geçirtip, astırmıştır. istiklal mahkemeleri ne iş yapıyordu sanıyorsun? ya da yurdun dört bir yanında çıkan isyanlar asilerle oturup çay kahve içilerek sohbet ortamında ikna edilerek mi bastırıldı?

yani Atatürkçülüğü "Atam kimseyi astırmaz, sineği incitmemiştir ömrü boyunca" aşamasına getirmek suyunu kaçırmak değil mi biraz? =]
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk, evet, taşlarla sopalarla kurduğu düzene karşı gelen adamı da astırmıştır, dışarıdan yardım alıp silahını kuşanan aşireti de kılıçtan geçirtmiştir, yeri geldiğinde kendi kurduğu mecliste baskı kurmuş, gözdağı vermiş, aşırı bazı durumlarda daha ileri de gitmiştir. iyi ki de yapmıştır, o dönemde o koşulda yapılması gereken budur, bugün bakınca çok aşırı ve sert görünen kimi önlemler o günün koşullarında idealleirni gerçekleştirmesini ve geleceğe adım atabilmesini; bu ülkeye, bize bir miras bırakabilmesini sağlamıştır

geçenlerde bir topicte ilköğretim seviyesindeki çocuklara Atatürk döneminin olduğu gibi anlatılmasının, tarihin tüm ayrıntılarıyla verilmesinin ne kadar yanlış, ne kadar anlamsız olacağını savunmuştum; Atatürk'ün yüceltilmesi, yapılan herşeyin en doğru en insancıl şekilde yapıldığının anlatılması doğrusudur o yaştaki çocuğa demiştim demesine ama arkadaş ilköğretimde edindiğiniz bilgilerle de kalmayın yav =P
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk'ü "savunmak" için yaptıklarını değiştirmeniz ya da çarpıtmanız gerektiğine inanıyorsanız şapkanızı önünüze koyup bir daha düşünün; asıl yapılması gereken onu anlamak, yaptıklarını -doğrusuyla yanlışıyla- neden ve hangi koşullarda yaptığını değerlendirebilmek ve ders alabilmektir

bu nutkun gerçekliğine inanmıyorum, ama olabilir mi olabilir ayrı.

senelerdir burada tartışılmasına izin vermiyor olmamızın nedeni resmi tarihte bu nutuğu bulmanın mümkün olmayışı dolayısıyla gerçekliğinin kanıtlanamıyor olmasıdır. içeriğine katılmıyor olduğumdan değil ama günümüzde herkes Atatürk'ün söylediği birşeyi -ama çarpıtarak, ama orasından burasından kırparak- kendi amaçlarına destek olarak göstermeye çalışırken, gerçekliği tartışmalı ve çok çok dikkatli yorumlanması gereken böyle bir nutkun paticik gibi genç nüfusu fazla bir ortamda tartışılması da çok yerinde değil kanımca
Sosyal ağlarda paylaş

Bursa nutkunun gercek olmadigina inandigimi daha once belirttim ama madem bu kadar israrlisiniz gercek oldugunda o zaman sunu soyleyeyim, eger gercekse bu Deniz gezmis basta tum ilerici genclerin butun yaptiklarini mesrulastirir bence yani basligi acan arkadas katiliyorum. Yanlis giden birseyler varsa, farkindaysan, sessiz kaliyorsan, serefsizsin, namussuzsun. O gencler serefleri namuslari ile olduler.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
soulless yeni gördüm mesajı, sam bize demokrasiyi sindiremediğimiz için kırılıp gitti sanırım, ben cevap vereyim

ehe yok kırılıp gitmedim, yılmadım tartışmaktan da ama değişik görüşlere sahip insanlara isim takmanın ötesine geçemediğimiz sürece vaktimi daha değerli işlere ayırıyorum kopya koruması kapalı insanla fikir alışverişi yapmaya çalışmak yerine. :p

aynen nefr'in dediği gibi. atatürk'ü 'chaotic' göstermeye çalışan arkadaşlar hayatı boyunca gayet 'lawful' tutumu sergilediğinin farkındalar mı acaba? düzeni yıkıp bırakmamıştır atatürk, yerine yeni bir düzeni koyma çabasındadır esas. "taşla sopayla polise karşı durun" demeyecek tek insan varsa o olabilir ancak ki nefr'in dediği gibi, tek bir incir çekirdeğini dolduracak kanıt yok. ortada ilk çıkış tarihi atatürk'ün ölümünden neredeyse 10 yıl sonra, sonraki bütün "atatürk dedi bunu" diye yazan kitaplar da birbirini alıntılıyor, onu değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam, Atatürk zamanında darağaçlarında az insan sallanmadı..

Sanki ilkokul tarihiyle konuşuyormuşsun gibi geldi(no ayar intended).. "Atatürk geldi devrim yapıcam dedi herkes okey dedi yihuu çiçekler açtı".. İnsanlara bazı şeyleri o güzellikle kabul ettiremezsin..
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk İstanbul Hükümetini tanımayarak görüşmelere gitmemiş tam olarak olmasa da yeni bir hükümet yaratmıs TBMM'yi kurarak daha Osmanlı resmi olarak yıkılmadan ben bunların Osmanlı yasalarına pek uygun olduğunu zannetmiyorum

edit:ayrıca hakkında ölüm emri çıkartılmış...

[ Mesaj 12 Mayıs 2007, Cumartesi - 14:54 tarihinde, eagle_dnz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...