Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Sam adama karşı çıkınca ananı al git diyor bu mu demokratik yoldan sana cevap veren hükümet? Adamlar kendilerini babalarının çiftliğinde gibi sanmıyorlar esmen ordalar 4.5 yıldır. Kimki karşı çıkmya çalıştı hep hakarete uyradı, kim ki adam gibi soru sordu alayla karışık geçiştirildi unutturuldu sorular hep.
matama Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 azicik tarihi ve insan yapimizi inceleyen birilerinin demokrasinin bizde hemen oturacak birsey olmadigini anlar kaldiki fransada de gaulle in neler yaptigini bilen bilir. Jakobenleri falan saymiyorum o yuzden biraz bekleyin bir gunde olmaz boyle seyler, birinci gunde yaparsaniz menemen isyanlari gorursunuz 3000 sene hakan tarafindan yonetildik 80 senede degismek o kadar kolay degil
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 abso cumhurbaşkanının önüne anayasa kitabı fırlatan başbakan yardımcılarımız vardı. zannetmeyin ki ben bunları konuşuyorum ama akp'nin de %100 demokrasiyi içine sindirdiğine inanıyorum. yine de diğer pekçok partiden daha istikrarlı bir izlenim sunuyorlar. keşke diyebilseydim ki atatürk'ün kurduğu parti demokrasinin en önde gelen savunucusu olsaydı. ama en sonlarda. sonuç olarak beğenmiyorsanız başka parti seçeceksiniz. boş oy vermeyin. iyi düşünün. oyunu kazanamayınca annemizi çağırmanın alemi yok. kurallar belli. ekleme: kusura bakmayın da "demokrasi bir günde olmuyor" gelmiş geçmiş en büyük türk palavralarından biridir. gidin biraz inceleyin doğu bloku ülkeleri nasıl sağdan solladı bizi 15 yılda, tarihleri boyunca demokrasinin d'sini görmemiş ülkeler. "ama biz şöyleyiz böyleyiz" safsataları bize evvelden beri yutturulagelen mavi haplardır. demokrasiyi gönülden istemek lazım herşeyden önce. "sevmediğim partiyi iktidardan düşüreyim sonra demokrat olurum" düşüncesine sahip olan insanın zaten şansı başlamadan bitmiştir. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 12:34 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Sam adamlar tek parti tabiki daha istikrarlı olucaklar koalisyon hükümetlerine karşı.
matama Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 bu arada akp nin yaptigi istikrar adi altindaki reformlarin yuzde 70 ini tek kalemde curutebiliyorsun, hatali oldugunu gosterebiliyorsun ee?
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 AKP demokrasi ilişkisini orta çağ kilise din ilişkisine benzetiyorum. Demokrasiyi çıkarlarını gözetmek için kullanıyorlar, çok umursadıklarını sanmıyorum. Neden mi? Bu mitingler olmasa, bu kadar tepki gelmese, yeterli oy alabileceklerine insansalar cumhurbaşkanlığı seçimleri yapacaklardı ve kendi adayları olan Gülü koltuğa oturtacaklardı, herhalde bunun tersini düşünen yoktur. İyi tamam buna laf etmedik diyelim, tek iktidarlar o yüzden ellerindeki güçleri kullanıyorlar. Ama bu kadar tepki geldikten sonra "ehey biz zaten erken seçim yapcadık, çok demokratiğiz, halk seçsin cumhurbaşkanını" diyip çevir kazı yanmasın yaptıkları an iki aşamada da demokrasiyi emellerine alet etmiş oldular. Halkın tepkisini gördüler ve ona göre fikir revizyonuna gittiler gibi bakış açılarını da kimse yemez herhalde. Nitekim RTEnin mitinglere verdiği tepkiyi gördük "aman tanrıııım milyonlar falan diyorlaaar aman tanrım şaka mısınız siiiz" gibi resmen çocukça olarak nitelendireceğim bir tepkisi oldu. Hatta üstüne "çelik aynaaaağ" bekledim ben. 22 temmuza seçim tarihi koyma ihtimalleri de ayrı bir şaibeli bence ama onun ardından ne gelecek bakalım. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 12:49 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 istikrar dediğim demokrasiye uygun hareket etmedeki istikrar. çok daha rahat at oynatabilirlerdi bugüne kadarki koalisyon hükümetlerine kıyasla. ama bakıyoruz başka partiler 'üçüncü kişilere' sinyal veriyor ne zaman güçleri yetmese. cidden atatürk'ün koyduğu müreffeh medeniyet seviyesine böyle ulaşabileceğimize inanabilen biri var mı burada? göstermelik bir demokrasiyle mi başaracağız bunu? halk iradesi denilen kavram için kurulmadı mı bu cumhuriyet? perde önünde çok parti, perde arkasında tek parti iktidarına halk iradesi diyebilen var mı?
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Ben de demokrasi yanlısı (aşığı olmasam bile) bir insan olmama rağmen bir ülkede halkı en iyi şekilde temsil eden bir demokrasi olabileceğine inanmıyorum. Ayrıca bir ülkede demokrasinin işe yaraması için o ülke halkının iyi şekilde eğitilmiş ve bilinçlendirilmiş olması gerekir, bunu söylediğim için kendimi ukala gibi hisettim ama böyle bence. Şu an içinde bulunduğumuz Türkiyede halkı en iyi şekilde temsil edecek bir demokrası gelse bile bu Türkiyeyi müreffeh medeniyet seviyesine ulaştırmaz bence. Demokrasiyi şu an olduğu gibi korumak tabi önemli ama demokrasiyi geliştirmeden önce demokrasinin faydalarından yararlanabilmemiz için gereken özellikleri edinmemiz gerekir halkça ya da devletin bu görevi üstlenmesi gerekir kendine. Türkiye halkının seçim konusunda popülarist bir yaklaşıma sahip olduğu her seçimde kendini belli ediyor. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 12:45 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 hangi halk için isteniyor bu demokrasi,bizim halkımız içinmi? bulgura,deterjana fit olupta oy veren halkamı demokrasi istiyorsun. kuzey avrupa ülkeleri gibi neredeyse %100 okur-yazar oranına sahip halka demokrasi gereklidir.ne denmiş 'halkın kendi kendini yönetmesi' şeklinde ibraz ediliyor.halka en çok rüşveti verenin demokrasi adı altında görüleceğine inanmıyorum. demokrasi isteyenleride görüyoruz.'demokrasi amaç değil araçtır,durağımızda ineriz biz' sosyal demokrasi,dsp nin %1 oy almasıyla zaten işlevini yitirdiği anlaşılmıştı yıllar öncesinden.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 o beğenmediğin halk atatürk'ün bir bireyini dünyaya bedel tuttuğu halk. o beğenmediğin halk bu vatanı kanıyla, teriyle kazandı. o beğenmediğin halk sensin, benim. sosyal demokrasi nedir lol.. demokrasi diyorum ben. nasyonel sosyalist ile sosyalisti de bir tutalım mı oldu olacak? içinde geçiyor kelime olarak nasılsa? [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 12:55 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Duygu sömürüsü yapmayalım şimdi. Halkımız vatan sever değildir demedik. Bugün yine türkiye gerçekten zorda kalsa eminim bir çok insan hayatını feda edecektir. O durumda zaten ülkesini açık bir şekilde yabancılara satan bir padişahın ve kuşaklardır düşüşte olan bir imparatorluğun halini anlamak için çok fazla bilinç ve eğitim gerekmez. Ama çağımızda işler vatanseverlikle yürümüyor, eğitim ve bilinç gerekiyor. Halkı beğenmemekten ziyade Türkiyedeki koşulları eleştiriyorum objektif bir şekilde (yoksa bende politika ve siyaset konusunda oldukça bilinçsizim), objektifliğe ne oldu sam?
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Bu ülke henüz tam demokrasiye hazır değil ki, neden korunsun demokrasi? Bazı öncelikleri var bu ülkenin, bazı değişmez ilkeleri var ve bunlar tehdit altında oldukları zaman gerekli merciler gerekeni yapıyorlar zaten. Okuma yazma oranı yükseldiğinde, kapitalist demokrasiden vazgeçebilir, yerine gözünü sevdiğimin '60 ların tarzı anayasayla yola çıkılabilir. Bunun için zaman lazım, sindirebilmek lazım ve en önemlisi yüksek oranda eğitim lazım. Başbakan olan hala kendini kral zannediyor, köle olması gerektiğinin farkında değil. Halk başbakanı kral zannediyor, köle olduğunun farkında değil. Makamları hala prestij+para olarak görüyorlar, hizmet için orada olduklarının farkında değiller. Demokrasi zaten yok bu ülkede, Başbakan geliyor diye trafik tıkanıyorsa, ben şıkta bekleyip o geçiyorsa bana anına al git diyebiliyorsa Bireysel kazanç için halkını açık açık soyabiliyorsa Bu ülkede zaten demokrasi yoktur, bu sebeble korumayada gerek yoktur
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 adam kanını hürriyeti için dökmüş, sen diyorsun ki bu hürriyeti okuma yazma öğrenene kadar vermeyelim ona. e o halde padişahlığı bıraksaydık okuma yazma oranı yükselene kadar, öyle değil mi? duygu sömürüsü değil, bunlar bursa nutku gibi sıkma portakal değil, hakiki sözler. atatürk'ü geçiyorum, halkı yönetme yetkisi ancak halktadır arkadaşlar. farkında olmadan o beğenmediğiniz 'rte'nin dedikleriyle aynı şeyleri söylüyorsunuz. demokrasinin aslında 'gereğinde kaldırılabilir' olmasını kabullenen bir kişinin bir diğerini aynı şeyle suçlaması sizce de garip durmuyor mu? eh kusura bakmayın da, şu son yazılan mesaj posta'ya kapak diye atılır "bir türk gencinden şok açıklama: demokrasiye gerek yok". ve bence tayyip'in, abdullah gül'ün düşüncesinden daha dramatik bir durum çünkü onlar 20, bilemediniz 30 yıl daha aramızda. bu demokrasiyi koruma sebebi görmeyen gençler daha hayata yeni başlıyor. vay halimize vay. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 13:07 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 said: o beğenmediğin halk atatürk'ün bir bireyini dünyaya bedel tuttuğu halk. o beğenmediğin halk bu vatanı kanıyla, teriyle kazandı. o beğenmediğin halk sensin, benim. benim beğenim ile halkın eğitim durumunun alakası yok,nasıl bir ilişki kurdun onu anlayamadım ancak olay benim beğenip beğenmememde bitmiyor.herşey iyi olacaksa ben hepinizi çok beğeniyorum ancak eğitim durumu gelişmemiş bir toplumun demokrasiyi anlama sürecinde adım atması gereken onlarca yol vardır. sosyal demokrasi konusuna değinmeyeceğim bile.savunucu taraf olarak söylüyorum şaklabanlık yapmışsın. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 13:03 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Bir de kurtuluş savaşında çoğu padişaha karşı savaştığını bile bilmiyordu Sam o zaman bile Atatürk padişaha karşı olan duruşunu savaş bitmeden önce çok belli etmedi. Eminim padişaha karşı bir hareket olarak başlatsaydı orda savaşanları sayısı çok daha azalacaktı. Orda savaşn bir çok insan yuırduna giren işgalci kuvvetlere karşı savaşıyordu bunu da unutmamak lazım. Orda savaşanların içinden padişahı destekleyen bir sürü insan çıkacağı Atatürk'ün tutumlarından belli oluyor. O durumda bile padişahı destekleyen şuursuz insanlar varsa günümüzde çizgilerin iyice flulaştığı halde insanlara güvenmemek doğaldır (misal ben verdiğim kararı, hakkını vererek verebileceğime inanmıyorum, gördüğümüz gibi sadece eğitim de gerekmiyormuş birazcık politik bilinç lazım). [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 13:06 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Pardon ama kara cahile oy hakki taninmasini savunmak manyaklik. Zihinsel engellilere bile oy attirildigina tanik oldum ben. Boyle demokrasi olur mu? Olmaz. Ama birde su acidan bakmak lazim zaten kimi sececegimiz her zaman onceden belirleniyor. Diyorlar ki ya CHP ya AKP mesela. Ben ikisinide sevmiyorum ne olacak? Baraj var meclise giremezsin. Demokrasi bir komedi oyunu, yalniz biraz tirajikomik.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 valla ısrarla demokrasiyi istemeyene zaten ben birşey yapamam. ancak demokrasiyi savunmaya çalıştıklarını düşünenlere hatalı olduklarını anlatmaya çalıştım şu ana kadar. istemeyene, karşı olana taşla sopayla girişecek halim yok 'bursa nutku'nun telkin ettiği gibi. ama atatürk'ün kurduğu eseri yıkmaya çalışan birilerini görüyorum. halk iradesine dayalı cumhuriyetse o eser, korumak için oyumu da buna göre vereceğim.
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 (bkz: kahrolsun insan hakları ) 'kahrolsun insan hakları' diye yürüyüş yapan türk polisi varken neyin demokrasisi eheh [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 13:15 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 ekşi sözlük. eheh hani wikipedia'yı bile itiraz görmeden ciddi referans kaynağı olarak gösteremezken insanlar ciddi forumlarda, biraz ilginç oldu itiraf etmeliyim ki. :p
GE-TA Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 http://forum.paticik.com/konu.php?id=180352 "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir" Atatürk böyle demişti zamanında. O konuya da yazdım, buraya tekrar yazıyorum. Karizmasını ses tonunu boşverin arkadaş. Bırakın yüzeyselliği. Ne dediğini anlamaya çalışın. O videoyu eski Türkçe bile olsa anlamaya çalışın. Bakın bizi nasıl tanımlıyor Ata.
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Kahrolsun insan hakları diye yürüdüklerini hatırlıyorum. Alın size bir kaç link 1 2 3 [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 13:30 tarihinde, fedaykin tarafından güncellenmiştir ]
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 ................. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 13:39 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Bodrack Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Ya demokrasi şu yüzden yok bu yüzden yok , neyin demokrasisi diye zırlayacağınıza eksikleri gedikleri kapatmak için hareket etmeli.Bakın AKP sınırlarını zorlayınca mitingler nasıl toplandı.Madem Türkiye'de neyin demokrasisi diyosunuz bunun içinde toplanalım? gerçektende Sam'in dediği gibi bazıları demokrasinin ırzına geçiyo diye bizde mi geçelim öldürelim mi demokrasiyi yoksa kurtarmaya mı çalışalım?Yanlışa yanlışla mı karşılık verelim bu mudur kurtuluş yolu?
matama Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 gecirin bakalim polise buldugunuz her yerden hep siz haklisiniz
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Atatürk'te gayet gerektiğinde demokrasiyi kaldırmış bir insan. Ülkenin vazgeçilmezleri var, Tam demokrasi olucak diye bunlar bozulamaz. Mesela özgürlük, halkın %51 i istedi diye benim özgürlüğüm kısıtlanıyorsa bu ülkede belirli güçler devreye girip buna dur derler. Özgürlük derken, burnumun ucundaki özgürlükten bahsediyorum bu arada. Demokrasi iyi görünsede ikiyüzlü bir sistem, insan üstüne kurulu her sistem gibi gayet hatalı bir sistem Bu günün kural koyucularının yarın kural bozucu oldukları kaypak bir sistem. Onu mükemmelmiş gibi alıp korumaya çalışmak anlamsız. said: adam kanını hürriyeti için dökmüş, sen diyorsun ki bu hürriyeti okuma yazma öğrenene kadar vermeyelim ona. e o halde padişahlığı bıraksaydık okuma yazma oranı yükselene kadar, öyle değil mi? Dediğim o değil, Düşün hasta bir çocuk öksürük urubu içmek ister mi? istemez, tadı kötüdür çünkü ama sen o hasta olmasın diye o istemediği halde içirirsin. Şimdi durumda bu, o dönemde urup içirildi, yeni yeni o urubun gerekli olduğunu anlıyor insanlar. said: eh kusura bakmayın da, u son yazılan mesaj posta'ya kapak diye atılır "bir türk gencinden ok açıklama: demokrasiye gerek yok". ve bence tayyip'in, abdullah gül'ün düşüncesinden daha dramatik bir durum çünkü onlar 20, bilemediniz 30 yıl daha aramızda. bu demokrasiyi koruma sebebi görmeyen gençler daha hayata yeni başlıyor. vay halimize vay. Kalıplara bağlı konuşmak, kitap terimleriyle atıp tutmak yanlış. Demokrasiye gerek yok değil, onu abartmak yanlış. Bu ülke bazı temel kayidelerle yönetilir,Bunlardan en önemlisi Halkın bağımsızlığıdır - dediğim gibi %51 istedi diye kimse kızıma türban taktıramaz - eğer bu kayideler bozulacaksa demokraside ortadan kalkar. Sam lütfen demokrasiyi savunma bana, tamam sistem olarak çok güzel bir sistem. Ama her insan kendi aklıyla düşünmüyor maalesef, Sen bu akılları alıp urubu içmeyi reddedersen o çocuk hastalıktan bitap düşer. Lisedeki bir hocam dediği bir laf vardı, büyük beyinler küçük beyinleri yönetir diye. O yüzden demokrasi denen sistem hiçbir zaman mükemmel olamayacak, çünkü insanlar birilerinin arkasından sürüklenmeye devam edicekler. Bu yüzden, o acı urup hastalık geçene kadar içirilecek ve o çocuk akıllanana kadar o urubu acı bulacaktır. Lütfen, kalıplardan kitap tanımlarından ve hayalcilikten uzak duralım. Gerçekçi olmak lazım [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 14:39 tarihinde, Suark tarafından güncellenmiştir ]
Öne çıkan mesajlar