Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toplamayi Dusundugum Sistem (Yorum ve Oneriler)

Crane

Öne çıkan mesajlar

Kullanmakta oldugum p4 2ghz, 512 rdram, fx5200 (128mb) ozelliklere sahip bilgisayarim artik beni tatmin edemiyor. :)
Oyle zirt pirt sistem yenileyen yada degistiren bir adam degilim, bu nedenle kesenin agzini baya bi actim.

1-2 hafta icinde toplamayi dusundugum sistem ise;
+ ASUS Striker Extreme (nForce680i SLI) ( Detay )
+ INTEL Q6600 Core 2 Quad 2.4GHz 64bit (LGA775; 8MB Cache; 1066 Fsb; 65nm)
+ OCZ 2 GB (2x1 KIT) 1066Mhz Nvdia SLI DDR2 RAM CL5
+ ASUS EN8800GTS / HTDP / 640MB DX10 PCI-X ( Detay )
+ (Ses karti olarak, simdilik anakartin ustundekini kullanmayi dusunuyorum.)
+ 2 x SEAGATE ST3400620AS (400GB SATA300 Barracuda 7200.10 7200rpm; 16MB; NCQ)
+ (Kasa: Daha karar veremedim, onemli olan saglam,sade ve toz korumasi olmasi. Isikli misikli kasalari sevmiyorum. :P)
+ PSU: Enermax Infiniti 650W DXX ( Detay )
* Klavye, Mouse, LCD ekran elimdekileri kullanicam.

Peki napicam ben bu bilgisayar ile?
iBook'um ile yaptigim 2d-3d grafik tasarim islerimi; toplayacagim bu bilgisayarda da yapmayi dusunuyorum. Bunun disinda tabiki rahat rahat oyun oynamak.

Yorum ve onerilerinizi bekliyorum...

Ha bu arada; hiz atlatma (o/c) islerine gercekten cok uzagim, deneyimli arkadaslar var ise onlarin da tavsiye ve onerilerine acigim.

[ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 00:04 tarihinde, Crane tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

"... ram 4 GB olsun , SLI olsun."

Alacagim ramleri ve ekran kartimi zaten ona gore planlamistim zaten; ancak, su anda o kadar da acilmak istemiyorum. Dune kadarki kararliligim; toplam fiyatin 4000YTL olacagini gordugumde biraz sarsildi acikcasi. :)
Cok mantiksiz bir alisveris de yapmak istemedigimi fark ettim. :P
Belki islemciyi cift cekirdege ceviririm, bunun yaninda 8800gts'nin 320MB versiyonuna dusebilirim. Boylece fiyat yaklasik olarak 650YTL dusuyor.
Cok kararsizim... :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
İşlemciyi düşürmeni kesinlikle önermem , oyunlar pek fark yaratmaz şimdilik ama grafik tasarımında ne kadar etkili olduğunu benden daha iyi biliyorsundur. Ama 320lik ekran kartından alıp , sonra bir tane daha takabilirsin. Ben öyle yapardım.
Sosyal ağlarda paylaş

bence oldukça güzel bir bilgisayar.
tek önerebileceğim şey, radeon hd 2900xtx modelini beklemen olacaktır.
tabii o zaman anakart da değişecek.

benim ankara'da kullandığım pc şöyle birşey:

Pentium D 930 (3.0 Ghz)
Kingston 2x1GB DDR 667
Seagate 250GB
Gigabyte 256MB DDR3 GeForce 7900GT
Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
Gigabyte 945PL Anakart
Enermax Noisetaker 485W PSU
Thermaltake Matrix Vx Kasa
Thermaltake Big Typhoon Cpu Fan

baya da memnunum. sadece radeon hd 2900xtx çıkınca ona terfi edicem :)

[ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 18:38 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Piyasada o kadar cok kasa varki, arastirmakta ve secim yapmakta zorluk cekiyorum.
2-3 gun icinde parcalari almayi planliyorum, ancak kasa sorun oldu benim icin. :)
Kasa onerilerine cok fazla ihtiyacim var su anda.. :)
Alacagim kasada olmazsa olmazlar;
+ Kesinlikle, saglam bir toz filtre sistemi olmali.
+ On panelde kapak olmasi da, bu toz sorununu en aza indirgemekte onemli bir rol oynuyor sanirim. Bu nedenle kapak da olsun. :P
+ Kolay acilir kapanir ve sogutma sistemlerine uyumlu olmali.(ozellikle hdd icin)
Bunun disinda siyah olmasi tercihim ve mumkunse minimum i$ikli olsun. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum ama kapakli kasa sanki daha korunakli olur diye dusunuyorum. Ozellikle optik okuyuculari korumak adina onemli gibi geliyor bana.

Onun disinda; Bone, senin onerdigin kasa da guzel aslinda ama sanki biraz kucuk gibi. Ben biraz daha genis, havadar bir kasa dusunuyorum. Ama onerin icin cok teskkur ederim yinede.

En son su kasa gozume carpti birde;
Akasa AK-ZEN01-BK ZEN Miditower (Black) Odulleri falan var.

Sonuc olarak en cekici enermax'in kasasi gorundu gozume. Yan paneldeki 25cm'lik fanin genel bir sogutma yapabilmesi ve sessiz olmasi. Ayrica on panelde sata girisi olmasi hos. Ayrica yeterince de buyuk.
[spo] [/spo]
Edit: Birde Enermax Chakra BigTower'in donanimhaber.com tarafindan yapilmis inceleme videosu var. Buradan izleyebilirsiniz.

[ Mesaj 06 Mayıs 2007, Pazar - 15:43 tarihinde, Crane tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

Kapaklı kasa olayına değiniyim ilk başta.
Bir çok donanım dergisi ve sitesinde de bu konu hakkında yazılanları okumuştum. Hak vermiştim.
Optik okuyucuların korunmaya ihtiyacı yoktur. O yüzden kapakla koruyayım diye endişelenmen gereksiz.
O kapak sana ilerde çok dert açacaktır. Her cd çıkartmada mutlaka kapağı açman, cd'yi koyduktan sonra da kapağı kapatman gerekicek. Bir de cd'lerle uğraşırken, kapağın üstünden eğilip uzanman gerekicek. Oturduğun konuma göre epey uğraştırır.

Benim önerdiğim kasaya küçük demişsin de, sana fotoğraftan öyle gelmiştir. Enermax kasayla birebir aynı boyuta.
Kesinlikle sana verdiğim review sitelerini oku.
Küçük diyorsun ama küçük olmadığını reviewleri okurken anlayacaksın zaten.

Avantajları ne mi? Sayayım.
- Expansion kartları takıp sökerken kolaylık sağlıyan mandallar var.
- Driverları takıp çıkartmanda hız sağlıyan mandallı sistem var.
- Öndeki fanın girişinde hava filitresi var.
- Kasanın içinin ısınmasını engelliyen, yan tarafta hava kısmı var.
- Ön ve arka fanlar oldukça iyi soğutuyor kasa içini.
- Kasa alimünyümden olduğundan, çok hafif. Bu sana kasayı taşımanda büyük kolaylık sağlıyacak.
- Yeri çizmeyen plastik noktalar var kasanın altında.
- Usb/mikforon girişleri kasanın tam önünde.
- Güzel bir ön ışıklandırılması var.
- İstersen şeffaf kapak istersen siyah kapak seçebiliyorsun.

Hiç bir endişen olmasın, gayet şık ve düzgün bir kasa.
Ben kullanıyorum, gayet de memnunum.
Düz, sade, hava filitresi olan, ısınma sorunu yaratmayan oldukça iyi bir kasa.
Review'leri okuyup daha farklı görüşler de alabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

@ Ceday: Benim aldigim ramler "Nvidia SLI-Ready". Alacagim anakart, bu teknolojiye sahip ramlerde 1200Mhz'e kadar destek veriyor.
http://rog.asus.com/product_striker_spec.html

@ Bone: Saydigin butun arti ozellikler zaten Enermax'in kasasinda da var, bunun yaninda, 25cm'lik yan fanin isigini kapatip acabilmek, iceri dogru uflemesini, disari dogru uflemesini yada tamamem kapatmak icin kasanin ustunde anahtarlar olmasi bence cok hos. Thermaltake'in kasasina kesinlikle kotu demiyorum, o da gayet hos, ancak bu Enermax Chakra Big Tower bana daha cok uydu. Bu arada boyut olarak ayni degiller. :)
Enermax Chakra Big Tower: 550 x 216 x 552 mm
Thermaltake Matrix VX VD3000SWA : 435 x 190 x 485 mm

Hepinize tesekkur ederim onerilerinizden dolayi, ozellikle Bone, sana tesekkur ederim. :)
Pazartesi parcalari tedarik etmeye baslamayi planliyorum. Topladigim zaman da fotograflarini sizinle paylasmaktan mutluluk duyarim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada monitor olarak su anda Sony SDM-HS95 19" LCD kullaniyorum. Su anki kullandigim bilgisayari da bir koseye atip yanlizliga terketmeyi dusunmedigim icin bir de monitor alayim diyorum.
Aklimda SAMSUNG 226BW 22" WIDESCREEN LCD var. Aramizda bu monitoru kullanan var mi? Varsa yorumlarini duymak isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

samsung güzel monitör üretir onu bilirim :p. bence gayet güzel bir sistem olmuş, kasa için thermaltake şiddetle tavsiye ederim çok güzel kasaları var. ayrıca kapaklı kasam var hiç sorun da yaşamadım açıkçası.

@bone: sadece radeon hd 2900xtx alırım demişsin de pentium d 3.0 ile 2900xtx alsan da alacağın verimin anca %60 ını alabilirsin..
Sosyal ağlarda paylaş

SAMSUNG 226BW 22" WIDESCREEN LCD

Crane abi, ben de bilgisayar alcam, bu monitor yüzünden bekliyorum suanda. Vatandan baska bi yerde göremedim ben. Orda suan yok. Yakında gelicek dediler. Adamla konustum 25 adet gelmis tr'ye, bir haftada bitmiş. Bir arkadasım bundan aldı, oldukca memnun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...