Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Erken Seçim Olasılığı Üzerine

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

Gidişat iyi değil meclisteki olaylardan sonra son olarakta genelkurmayın açıklamaları ortalığı iyice karıştırdı olası bir erken seçimde akpnin tekrar iktidara gelmemesi gerekir haliyle en azından parlemento çoğunluğunun azalması gerekir.

Seçimlerde geçen sene AKP oy 10.5mly oy vermemiş olanların sayısı ise 8.6mly...

boş oy kullananlar kandinize gelin bu iş şakaya gelmiyor. Bir bakarız herşey çok geç olmuş...

http://www.24haber.com/?newstype=article&articleid=905

bu konuyla ilgili köşe yazım

[ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 00:28 tarihinde, eagle_dnz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de dusuncem bu yonde de, yine de belli bir siyasi parti yanlisi/karsiti baslik acilmasi da dogru degil bence. Forumu siyasi propoganda yeri yapmamak lazim, yapiyorsun dmeiyorum yani yanlis anlama senin fikirlerin de benimkilere cok yakin zaten, sadece iste ufak ama onemli bi ayrinti.

Yani herkes oy kullansin, bilincli oy kullansin vs. gibi bi baslik olmaliydi sanki.`
Sosyal ağlarda paylaş

şu an yönetime milliyetçi bi parti ve solcu bir muhalefet lazımki toparlanabilelim, milletvekili sayılarıda yakın olcak tabi. ha bu laikliği düzeltmenin yanı sıra ülke dışarıya karşı çok fazla bağlı duruma getirildi. türk'ün türkten başka dostu yokturla kendi kendimizi toplamalı, ülke topraklarımızın bütünlüğünü tehtid edenlere karşı bişeyler yapmılmaya başlanmalı, misak-ı milliye'yi tamamlamalıyız.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
türk'ün türkten başka dostu yokturla kendi kendimizi toplamalı, ülke topraklarımızın bütünlüğünü tehtid edenlere karşı bişeyler yapmılmaya başlanmalı, misak-ı milliye'yi tamamlamalıyız.

globalleşen dünyada bir tek biz içimize kapanalım sonra ekonomik kriz olsun.

ya ben ne laf anlatıyorum ki..

o kadar tepkiliyim ki alayına boş oy atacağım hiç bir partiyi oy vermeye değer bulmuyorum en azından günahlarına ortak olmak istemiyorum. çünkü en ufak yolsuzlukta tüm milletin hakkı yeniyor ve ben buna ortak olmak istemiyorum.

boş oy atmayı düşünüyorum.

siz beni hep akp yanlısı olarak gördünüz ama anlatamadığım şey de buydu zaten ben sadece ideolojilerden bağımsız düşünmeye çalışıyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

boş oy atınca yine akp gelecek işte. siyaset hakkında yorum yapabilecek insanlar ''bana uygun yok'' diyor. siyaseti allah büyüktür ben oyumu atayım kaderde ne varsa o olsun diye görenlerde, akp'ye atıyor.

içimize kapanalım degıl, fazla kafatası milliyetçiliği gibi yazmışımda şu an abd'nin, ab'nin köpeğiyiz, 10 yıllık ülkelerle sözde soykırım hakkında laf dalaşı yapıyoruz, kürt sorunuyla uğraşıyoruz. osmanlının başına gelen devam ediyor hala. ırkçılıkla gaza geliyor insanlar. bi yandan kürt sorunu bi yerden ermeni sorunu. bazen faşistlik iyidir. kalıcı olmamalı tabiki ama belki yanlış düşünüyorum yanlış yorum yapıyorum, şu an SADECE kendi ülkesinin çıkarlarını düşünen bi yönetimden daha çok fayda sağlayacak bi yönetim yapısı yok aklımda.
Sosyal ağlarda paylaş

once icimizde kavga etmeyi birakmamiz lazim

su anki iktidar icerde ozenle boluculuk yapip disari karsi gucumuzu kiriyor

icerde istikrara ulasirsak disarda aslanlar gibi savunuruz

ama once AKP tarafindan bozulan toplumsal mutabakatin yeniden insa edilmesi ve insanalrin birlik olup disari karsi biz biriz mesaji verebilmesi lazim
Sosyal ağlarda paylaş

AKP 'nin her halükarda yine birinci parti çıkacağına şüphe yok.

Burada önemli olan, muhalefet oylarının mümkün mertebe bölünmemesi.

DYP-ANAP birleşmesi gerçekleşirse bu iyi bir gelişme olur.

CHP oylarının artacağını tahmin ediyorum.Ancak en iyi ihtimalle 3. parti olur(DYP - ANAP birleşirse o da zor)

MHP ikinci parti olabilir.(Son araştırma neticelerine göre)

Ancak olay artık X parti Y parti seçiminden öte, AKP ye karşı ittifak oluşturmak ve demokratik çerçevede bu adamlara tokat gibi bir yanıt vermektir.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten akp'nin aldığı oyların çoğu tepki oyları deil miydi.
şiir okudu hapse girdi falan diye halk çok duygusal davrandı.
Halkımız böyle bi halk duygusal bir halk.
Dolayısıyla akp karsıtı her olay+akp yapılan tüm baskılar halkın Akp'ye sempati duyması onların mazlum olması durumunu oya dönüştürüyor.
İster istemez akp yine 1. parti cıkacak diye düşünüyorum.
ha bu dogrumur yanlısmıdır tartışılır elbette.
ama görünen köyde klavuz istemez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Halk duygusal muygusal değil , direk bilmiyor ne halt ettiğini , sadece güdülüyor doğru bildiği şeylerin çarpık kullanımıyla ; bir şuçlu varsa o da halktır. Ne oluyorsa hak edilmiş , bir kaç entellektüel de arada kaynayıp gidiyor. Aydınlar anlatmayı bilmiyor , halk dinlemeyi. Ad Hominem boyu geçmiş cennete çıkmış. Kurtaracak birşey kalmamış ortada. Oğuz Atay vari bir paradoks'un içine düşüp kalmısız , hala bir önemi varmış - sanki değiştirebilecekmisiz gibi politika konuşuyoruz.

Bu sondur benim için , hayır ya da şer , her ne olacaksa olana kadar Paticik'te politik hiç bir şey yazmayacağım artık.

İnsanlar mağralarında , yansımalarıyla , zincirleriyle mutlular ; öylerse ne halleri varsa görsünler. Yeter artık ya... Biri her birşeyi cıvıtır , öteki herşeye saldırır , biri yaratıcısı için yaratılmışı öldürür , ötekiler sadece bakar - konuşur-bakar-konuşur-bakar-...

Güzel olan her ne varsa yok ediyor insanlar , parçalıyor. Güneş tutuluyor , sıradan yüceltiliyor , grotesk kötülenirken , estetik yok sayılıyor.

Daha ne düzeltilecek. Yeni bir Aquinas doğdu bile , üstelik bu sefer ki sanattan da anlamıyor.

Daha sayfalarca yazılacak şey var ama , neyse ; hoşçakalın kalabilirseniz.
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl 14 nisanda haberleşmeler yapıldı maildan internetten heryerden. bu satılmış medya gizlemeye çalışmasına rağmen çığ gibi ulaştı heryere

aynısının yapılması lazım. akp istemeyen herkesin yapacağı 2 seçenek var. sol için chpye sağ için anap-dyp birleşimine oy atmak

boş oy atmak, oy atmamak, barajı geçemeyeceği garanti olan partilere oy atmak.. bu tür şeyleri yapan bütün tanıdıklarımla ilişkimi keseceğim ben
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...