Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Divx player yardım lazım

Absolut

Öne çıkan mesajlar

Linkteki playerı aldım. Baştaki amacım herşeyi oynatan çirkin olmayan ve işlevsel bişi olmasıydı ama sonradan biraz okuyunca divx falanda desteklediğini görüp sevindim. :) Şimdi merak ettiğim bu tip bir playerda Divs nasıl oynatılıyor yani subtitle falan nasıl nerden ekleniyor bulara veya CDyi hazırlarken Divx yarat falan mı seçiliyor. Nedir ne değildir?
Bİrde xVid diye bişi destekliyormuş o nedir mesela :)
Birde son bir soru mesela 10 bölüm herosudan bir DVD yapıcam görüntü kalitesi iyi diye bişi olyyormu DVD yaratırken yoksa allah yarattı demyip dvdv yap aha filelarda bunlar mı diyoruz.
http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110130253&CS_Category=_DVD_Player724&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU
Sosyal ağlarda paylaş

xvid, dvix gibi bir video formatı, aynı şey

mesela, 12 bölüm heroes dvdye yazacaksın, bilgisayarda çalıştırdığın dosyanın aynısı olcaklar, data olarak yazsan da bişey değişmeyecek, altyazısıyla aynı klasörde olsunlar seçmesi kolay olsun
divxplayer bunları oynatacak

[ Mesaj 14 Mayıs 2007, Pazartesi - 18:11 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Peki Divx veya xVid yapmak için tavsiye edebileceğiniz kullanımıı çok kolay user friend programlar hangileri :)
www.divx.comdan bişiler indirdim orda divx converter var yanılmıyorsam bu hali hazırda divx yapabilen bir program değil mi?
Eğer bunu kullanan varsa bi zahmet çok hızlı olarak anlatabilirmi. Yani add ile file ekle zart ile hangi subtitlelar olucak onu belirle vs vs vs gibi :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
klasörün içi söyle olsun :

film.avi (MPEG4 olacak bu)
film.sub (sub'a dikkat çekerim , diğer formatlarda sorun çıkartıyorlar.)

Filmleri nasıl mı MPEG4 yapacaksın(%80 öylelerdir de):

Buradan buyur.

[ Mesaj 14 Mayıs 2007, Pazartesi - 18:34 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

43dk lık bir video 350 küsür mb ise onu elleme
zaten divx tir o
yani sıkıştırlmış bir formatta
175 e indiren formatlarda var ama 14" ekranda izlenirse güzel olabilir ancak

ripleme, convet işine girme boşuna, bi dvd 0.5 ytl harcdığın zamana değmez
kaliteli bir rip için sağlam bir bilgisayar bile saatler harcar
dvdrip ev kullancılarına göre deil

ama mesela uydudan kayıt yapabiliyorsan, mpeg2 dosyalarını divx yapmak daha sorunsuz
imtoo mpeg encoder basit bir program
önemli olan 512x345 tarzı çözünürlük ayarı, görüntüsünü beğenediğin bir dosyanın görüntü özelliklerinin aynısını çevirmek istediğin dosyaya uygula

denemediğim ama okuyunca çok hoşuma giden bir yöntemde dijatal kamerayı, tv kartı girişinden bağlayıp ekrandan geçen görüntüyü aynen kaydetmek
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
The KMPlayer 'da açıyorsun filmi , sağ tıklayıp media info diyorsun. Orada video bölümüne bakıyorsun.

Dönüştürme işi için MediaCoder 'ı kullan , ses olarak da mp3 seç. srt2sub ile altyazıları sub yap ; ve son olarak altyazı ile filmin isminin aynı olmasına dikkat et.
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl ya anlamadım yani neronun create dvd seceneğinde srt veya subları gostereceğim bi yerbulamadım. sizin dediğiniz direk data DVDsi gibi haldır huldur directorysiz falan kopyalamam mı? yani dvd eğer d drive ise direk Dnin altında d:/movie.avi ve movie.srt şeklinde mi olucak?
Sosyal ağlarda paylaş

DVD heba etmeden evvel son bi rızanızı daha alayım :)
Bütün avileri ve srt dosyalarını direkman DVDnin main directoıry altına kopyalıyorum olay bitiyor. Tabi isimlere dikkat ederek :)
Görüntü böyle olacak yani

E:
bolum1.avi
bolum1.srt
bolum2.avi
bolum2.srt
.
.
.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...