Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RSS nedir ya?

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

sağol be dom yerin dibine sokmadığın kaldı bir.

ya ben onu geçtim de RSS neye yardım sağlar yani arama motorunda bir kelimeyle arama yaptığımızda aynı tipten sonuçları mı bir araya koyar? normal bir arama motorundan farkı nedir?

hiçbiri basit, anlayacağımız şekilde anlatmıyor ki be kardeşim.
Sosyal ağlarda paylaş

Icerigi paylasmak istedigin kisiye RSS verirsin, surekli bunu guncelledigin icin diger kisi bu RSS dosyasini yeniler, yeni haberleri tasarimsiz sekilde elde eder.
RSS reader'la surekli takip ettigin sitelerin RSS'lerini alirsin. Boylece farkli sitelere girmektense, bu sitelerden dogrudan yeni bilgileri alir kendi istedigin sekilde goruntulersin. Bir nevi siteye kendi istedigin tasarimi vermek gibi... Ama tek bir site icin cok da kullanisli olmaz tabi. Eger karsilastiracagin bir suru site ve her birinden gelen sayfalarca bilgi varsa, isini kolaylastirmak icin kullanirsin...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bir şey sorayım bari hazır bulmuşken. Bir arkadaşa php ile blog tarzı bir site yaptım. Sitenin masrafları için reklam da koyduk içine. Siteye koyduğumuz haberlerin hepsini RSS ile de yayınlasak kullanıcı için çok iyi olur aslında, ama bu sefer reklamlar boşa gidecek. Nasıl çözüyorlar bu sorunu?

RSS ile sadece yeni haber başlıklarını (özetlerini) ve haber linklerini şettirsek şukela olur mu? Tadından yenmez mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...